Śnieżnobiały Posted August 30 Share Posted August 30 Kobieta razem z koleżankami bawiła się w nocy z 27 na 28 lipca w jednym z warszawskich klubów. Tam poznała mężczyznę, którego później opisała, jako obywatela Hiszpanii. Kiedy postanowiła wrócić do domu zaproponował jej odwiezienie. Nie pamięta, jak wychodziła z klubu. Ocknęła się w samochodzie, w którym było czterech mężczyzn. Z jej zeznań wynika, że wszyscy byli obcokrajowcami. W pewnym momencie, gdy jeden ze sprawców wychodził z samochodu, kobieta uderzyła mężczyznę, który znajdował się obok niej i uciekła. Zdaniem śledczych jest duże prawdopodobieństwo, że podano jej „tabletkę gwałtu”. To wyjaśnią dalsze badania toksykologiczne. Śledczy przestrzegają i apelują o uwagę podczas zabaw w klubach, niewychodzenie z nieznajomymi, nieprzyjmowanie napojów i niepozostawianie własnych szklanek bez kontroli, ponieważ może to być wykorzystane przez potencjalnych sprawców. Nieoficjalnie, aresztowani mężczyźni to obywatele Kolumbii. Przebywali w Polsce legalnie, pracowali fizycznie w magazynie jednego z dyskontów spożywczych. Mają od 20 do 30 lat. Roztrzęsioną kobietę około godziny 5 rano zauważył pod Jankami kierowca autobusu. Ta dziewczyna powiedziała mi, że będąc już na drodze, starała się zatrzymywać samochody. Zrozpaczona, błagała o pomoc. Wszyscy ją omijali, ale nikt się nie zatrzymał. Powiedziała mi, że nawet przed jednym uklękła na jezdni – opowiada kierowca autobusu. To on pomógł dziewczynie, która pod Warszawą padła ofiarą gwałtu. „Minąłem już przystanek kiedy zobaczyłem biegnącą w moim kierunku po łące młodą kobietę” – opowiada kierowca linii 703. Wskazuje, że zastanowiło go to, bo „i pora była dość dziwna na bieganie, i miejsce, i padał deszcz. To nie był nikt taki, kto by po prostu wyszedł sobie rano pobiegać” – mówił. Mężczyzna pamięta, że „biegła co sił. Tak, jakby od tego czy zdąży, zależało jej życie”. Zatrzymał się. „Osłaniała się dłońmi, chowała twarz” Kierowca opisuje, że dziewczyna zachowywała się bardzo dziwnie. „Jakby była pod wpływem jakichś środków, trochę jak szalona. Co zwróciło moją uwagę: jak już wsiadła do autobusu, osłaniała się dłońmi, chowała twarz, jakby nie chciała, żeby ktoś zobaczył, że jest w środku” – mówi. Z wykrzykiwanych przez dziewczynę zdań wynikało, że jacyś mężczyźni ją porwali. „Ona płakała, starała się coś opowiadać. Próbując powiązać fakty, postanowiłem zadzwonić na centralę, by powiadomili służby. Tak zawsze jest szybciej” – wyjaśnia kierowca. Opowiada, że dziewczyna kucała przy drzwiach, w pobliżu kabiny. „Ewidentnie się bała. Rozglądała się cały czas. Pytała mnie, gdzie jest i cały czas mi dziękowała, cieszyła się, że żyje, że się zatrzymałem. Opowiedziała mi, że była w centrum Warszawy. Nie wiedziała, jak się tu znalazła. Mówiła, że kogoś uderzyła, że się wyrwała. To były takie strzępy informacji” – czytamy w „Fakcie”. Kierowca podkreślił jeszcze jeden aspekt tej sprawy. „Jedna rzecz nie daje mi spokoju i myślę, że warto o tym powiedzieć. Ta dziewczyna powiedziała mi, że będąc już na drodze, starała się zatrzymywać samochody. Zrozpaczona, błagała o pomoc. Wszyscy ja omijali, ale nikt się nie zatrzymał. Powiedziała mi, że nawet przed jednym uklękła na jezdni. Tłumaczyła sobie: albo mnie rozjedzie, albo uratuje. I to na nic. Zapytała mnie kilka razy: dlaczego nikt jej nie pomógł. I wiem, że może się wydawać, że to jest pijana osoba, że może nam coś zrobić. Tak. Ale jeśli nawet nie chcemy jej zabrać, zadzwońmy po pomoc, powiedzmy, co się dzieje” Po tygodniu zatrzymano sześciu obywateli jednego z krajów latynoamerykańskich w wieku od 20 do 30 lat. Pięciu z nich usłyszało zarzuty dotyczące zgwałcenia wspólnego Sąd w Pruszkowie zdecydował o aresztowaniu ich na 3 miesiące. Jeden – kierowca – jest podejrzany o pomocnictwo. Zgaduję, że nie pierwszy raz tak zrobili, części ofiar jest głupio, nie szukają sprawców lub ich nie ustalono. Imigranci nas ubogacili. Kobiet w wieku rozrodczym jak na lekarstwo, to jeszcze "Hiszpanie" je podbierają i usuwają z rynku, dosłownie i w przenośni. Ta dziewczyna prawdopodobnie może nie mieć już potomstwa, na bank będzie mieć do końca życia zaburzenia psychiczne z którymi ona i otoczenie będzie musiało się mierzyć. 3 1 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleofas Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) A koleżanki nie zauważyły, że coś złego się dzieje? Baby nawet do kibla wychodzą razem, a tutaj przyjaciółka znika, a one nic nie robią… A że nikt się nie zatrzymał jak biegała jak oszalała po drodze…no cóż, może to efekt szczucia na facetów. Zabierasz w nocy laskę zachowującą się jak naćpana, a dzień później puka do ciebie policja i przez najbliższe kilka lat udowadniasz, że nie jesteś zboczeńcem, gwałcicielem i chuj wie kim jeszcze… Edited August 30 by Kleofas 18 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krugerrand Posted August 30 Share Posted August 30 Szkoda, że nikt nie ostrzega mężczyzn, aby nie chodzili po nocach po klubach go-go itp. Mogą zostać bankrutami wydając kasę na drinki i panny pokazujące swoje wdzięki. Ostrzega się wtedy gdy stanie się tragedia, ale tylko kobiecie. A, że nikt jej nie pomógł, cóż jest zapewne silna i niezależna i z tego powodu ona mężczyzn nie potrzebuje😁 20 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spellman71 Posted August 30 Share Posted August 30 Nie wiem co do tego ma Mentzen z jakimś kolorowym księciem, ale wiem natomiast, że jak najebana p0lka zobaczy karmelowego księcia w klubie to dostaje małpiego rozumu i oczami wyobraźni widzi już haciendę w Maladze nad samym brzegiem. A że akurat w Kolumbii mówi się po Hiszpańsku no to wszystko jasne. Dobra, wrzucili tabsa - źle. Słabo, kiepsko. Nie powinno mieć miejsca. Ale zaryzykowałbym stwierdzenie, że jak już wskoczyła między karmelowych bolców to już rozum jej odebrało, pogoniła koleżanki z poczucia bycia lepszą ze stada i drina też nie pilnowała. Każdy chciałby żyć w świecie, gdzie obojętnie kto - niezależnie od płci może z każdym obcym dać w palnik i żadna krzywda nie ma się prawa stać. Jednak szlajając się swego czasu po klubach doskonale i wielokrotnie widziałem jakiego małpiego rozumu dostają p0lki, gdy jest ktoś obok z zachodu, albo potencjalnei półwyspu iberyjskiego. ( tu kolumbia, to ameryka południowa, ale hiszpański pewnie był dla pani mylący). 17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted August 30 Share Posted August 30 Można by nieskromnie rzec, że zapłaciła słoną cenę za hipergamię. 24 minuty temu, Kleofas napisał(a): koleżanki nie zauważyły, że coś złego się dzieje Mogła wyjść ukradkiem bojąc się aby któraś psiapsi nie odbiła jej Enrico. 25 minut temu, Kleofas napisał(a): A że nikt się nie zatrzymał jak biegała jak oszalała po drodze…no cóż, może to efekt szczucia na facetów No bo przecież nie w/ w koleżanki. 3 minuty temu, Spellman71 napisał(a): Nie wiem co do tego ma Mentzen z jakimś kolorowym księciem Typowa trollowska zagrywka autora wątku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spellman71 Posted August 30 Share Posted August 30 4 minuty temu, Kiroviets napisał(a): No bo przecież nie w/ w koleżanki. A jeszcze muszę dodać, że studiowałem filologię hiszpańską przez 4 semestry, więc widziałem doskonale z pierwszego rzędu, jak działają panowie z Iberii na nasze witaminki. Widziałem też jak koleżanki potrafia zostawić ledwo trzymającą się jedną z nich gdyż ta sama je wygania zostając z nowo poznanym księciem. Więc tu mnie akurat nie dziwi, że porzucona została. Na youtubie jak jeden murzyn polecał sypianie z p0lkami to wcześniej koleżanki królewna też pogoniła ( do odnalezienia vlog, murzyn znany z tego, że kręci potem te dziewuszki ) No i chciałem powiedzieć, że jak się mówi w p0lskim klubie bez akcentu polskiego po hiszpańsku to nawet i krasnoludowi mogą postawić drina i gałę za free zrobić. Kolega mi mówił. ;> 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrotycz Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) 1 hour ago, Śnieżnobiały said: Ta dziewczyna powiedziała mi, że będąc już na drodze, starała się zatrzymywać samochody. Zrozpaczona, błagała o pomoc. Wszyscy ją omijali, ale nikt się nie zatrzymał. A czego się spodziewała? Ktoś się zatrzymie a jej wspólnicy go okradną. Taka alternatywa. 1 hour ago, Śnieżnobiały said: Pozdrowienia (od Mentzena) To zdjęcie z Mentzenem to nie wiem do czego pijesz. On ich nie sprowadził, tylko POPIS. 1 hour ago, Śnieżnobiały said: 20l PL Co to znaczy, bo nie czaję? Edited August 30 by wrotycz 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksanti Posted August 30 Share Posted August 30 Baby co lecą/faworyzują tylko obcokrajowców mają ewidentnie defekty psychologiczne. Niestety na tym świecie za głupotę i małpi rozum się płaci. Wiele kobiet ma okazję się przekonać o tym niestety dopiero po tragedii. Chyba żaden facet by nie był taki lekko myślny jak niektóre kobiety. Laska już pozostanie wrakiem człowieka do końca życia. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted August 30 Share Posted August 30 Godzinę temu, Kleofas napisał(a): A że nikt się nie zatrzymał jak biegała jak oszalała po drodze…no cóż, może to efekt szczucia na facetów. A skąd ta dyskryminacja? Przecież mijały ją pewnie też kierowczynie czy tam kierownice. Kobiety też jeżdżą rano samochodem tak jak są sprawczyniami przemocy, pedofilkami i psychopatkami. Czas skończyć z uważaniem kobiet za słabsze. Co byś pomyślała przeciętna osoba kierująca samochodem o facecie w ciuchach w nieporządku i klękającym rano na ulicy. Że pewnie zachlał, był ostry balet, no ale zawsze strach czy mu coś nie odwal... i czy aby na pewno wytrzeźwiał. No i zawsze ryzyko czy nie jest pod wpływem innych środków. Więc panią potraktowano dokładnie tak jak by chciała być potraktowana silna niezależna kobieta. 9 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śnieżnobiały Posted August 31 Author Share Posted August 31 @wrotycz 20l PL - 20 lat Polka. Jak to zrobiłeś, że wrzuciłeś "mój cytat", którego nie popełniłem? Dałem grafikę z Mentzenem, żeby pokazać, gdzie prowadzi ta ich polityka zweryfikowanych imigrantów z nieislamskich krajów o której Konfederacja opowiada banialuki. Oczywiście władzę miał PiS, teraz ma PO, ale Konfa nie chce zatrzymania imigracji. Imigracja to bagno, Niemcy sprowadzali Turków do pracy, Francuzi Algierczyków. Robiła to ich "prawica". Jak to poszło? Ktokolwiek wspiera ten proces odpowiada za nieszczęścia i wspiera likwidację naszego narodu. Konfa nie różni się od reszty partii głównego ściegu, co trzeba podkreślać, aby budzić maksymalną liczbę ludzi, na forum Konfa ma wielu sympatyków. Każdy "ciężko pracujący i uczący się polskiego imigrant" to ciaśniejszy rynek matrymonialny dla Polaków, ciaśniejszy rynek pracy, gorsze stawki od pracodawców mających wybór, ciaśniejszy rynek mieszkaniowy i wyższe ceny wynajmu, zakupu nieruchomości. Nie chcą o tym słyszeć Janusze biznesu zatrudniający imigrantów, zagraniczne firmy przyjmujące głównie imigrantów. Nie bardzo też słyszą "lobbowani" politycy. 4 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Confuser Posted August 31 Share Posted August 31 Przepraszam, ja wiem po przeczytaniu że to nie temat do żartów, ale moją pierwszą reakcją na temat wątku było to że jedna p0lka tak bardzo chciała brązowego chłopaka że zgwałciła 6ciu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leom2012 Posted August 31 Share Posted August 31 Takich to mi nie żal, same się proszą. Czasem tak bywa, że niektórzy ludzie pomagają sobie wylogować się z tego świata. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margrabia.von.Ansbach Posted August 31 Share Posted August 31 (edited) Całość miała miejsce w Teatro Cubano. Kto zna warszawskie życie nocne ten wie co to za miejsce. Kto nie zna a będzie w Warszawie. Niech tam wpadnie na drinka, usiądzie i poobserwuje układy Polki vs obcokrajowcy 'z południa'. Z góry uprzedzam, że nie biorę odpowiedzialności za popsucie głowy. Dla mnie to nic innego jak odreagowanie poczucia zahukania i niedowartościowania części Polek. Odreagowują próbując sobie udowodnić swoją wartość. A obcokrajowcy korzystają, dla nich to darmowe pogotowie seksualne. PS. Chcącemu nie dzieje się krzywda. Edited August 31 by Margrabia.von.Ansbach 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lxdead Posted August 31 Share Posted August 31 2 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a): @wrotycz Konfa nie różni się od reszty partii głównego ściegu, co trzeba podkreślać, aby budzić maksymalną liczbę ludzi, na forum Konfa ma wielu sympatyków. To ilu ich wpuścili? xD Jak nie cierpie memcena tak ten załączony z nim post jest kompletnie skretyniały xD Konfa jak najbardziej nie chce wpuszczania imigrantów z krajów muzułmańskich czy afryki, ale do samych imigrantów, którzy się asymilują i szanują Polskie zasady, kulturę, prawo i uczą się jezyka nie mają żadnych problemów i tego tyczył się ten post xD No ale hur dur - oni są tacy sami jak KOPiS, który nawpuszczał nam tego gówna już w dziesiątkach tysięcy, ba setkach xD Nie łapie tej logiki. Co do budzenia to polecam zacząć od siebie xD 5 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted August 31 Share Posted August 31 Gdzieś tu był temat klubów go go. Każdy w miarę rozgarniety facet wie, czym to się może skończyć. Jesli mowa o klubie o złej sławie, no to ta dziewczyna, podobnie nie wykazała się rozsądkiem. I niestety trzeba to potraktować jak przypadek frajera z klubu go go. Żadna kobieta nie będzie mu współczuć. Tylko zapyta a po coś tam polazł? Na co liczyłeś? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
la tormenta Posted August 31 Share Posted August 31 Z racji tego, że sam mówię po hiszpańsku na codzień to potwierdzam, że jak zdarzy mi się być w Polsce i coś tam gadam przez telefon właśnie po hiszpańsku to widzę nie raz te kurwiki w oczach P0lek jak rekin co wyczuwa krew z kilometrów. Miałem kiedyś taką w chuj śmieszną sytuację, że gadam po hiszpańsku z kolegą w Gdańsku i podbija jakas mało atrakcyjna typiara po angielsku co robię itp. ja mówię, ale ja jestem z Polski, to smutna powiedziała, że musi iść xDDD Ps hiszpański jak ktoś zna dobrze to Hiszpania, Kolumbia, Meksyk, Argentyna, Kuba, Puerto Rico to są kraje gdzie po akcencie od razu odróżnisz. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted August 31 Share Posted August 31 13 godzin temu, Krugerrand napisał(a): Szkoda, że nikt nie ostrzega mężczyzn, aby nie chodzili po nocach po klubach go-go itp. Mogą zostać bankrutami wydając kasę na drinki i panny pokazujące swoje wdzięki. Ostrzega się wtedy gdy stanie się tragedia, ale tylko kobiecie. A, że nikt jej nie pomógł, cóż jest zapewne silna i niezależna i z tego powodu ona mężczyzn nie potrzebuje😁 Pamiętam jak czytałem jakiś artykuł tuż po tym zdarzeniu i wyglądało to tak: -pani poznała w klubie "Hiszpana", który zaproponował, że odwiezie ją do mieszkania (czyt. na ruchanko); -pani zamiast w mieszkanku z "Hiszpanem" wylądowała gdzieś w lesie z grupą gwałcicieli; 13 godzin temu, Spellman71 napisał(a): , ale wiem natomiast, że jak najebana p0lka zobaczy karmelowego księcia w klubie to dostaje małpiego rozumu i oczami wyobraźni widzi już haciendę w Maladze nad samym brzegiem. A że akurat w Kolumbii mówi się po Hiszpańsku no to wszystko jasne. Pańcie bawiły się w klubie o nazwie "teatro cubano". Jak myślicie, po co tam poszły? Potańczyć z "Hiszpanami"? Gdzie były jej koleżanki? Pewnie już dawno w wyrach egzotycznych panów. 3 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a): Konfa nie różni się od reszty partii głównego ściegu, co trzeba podkreślać, aby budzić maksymalną liczbę ludzi, na forum Konfa ma wielu sympatyków. Darzyłem ich sympatią, tolerowałem Memcena, ale gdy wzięli do partii Wiplera, to... Godzinę temu, leom2012 napisał(a): Takich to mi nie żal, same się proszą. Też mi ich nie żal. Czy szukające egzotycznych wrażeń witaminki się choć trochę opamiętają, przestaną zadawać się z obcymi typami? No nie sądzę. Natomiast gwałcicieli należy wysłać do więzienia. Choć wątpię aby dostali surowe wyroki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted August 31 Share Posted August 31 3 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a): Dałem grafikę z Mentzenem, żeby pokazać, gdzie prowadzi ta ich polityka zweryfikowanych imigrantów z nieislamskich krajów o której Konfederacja opowiada banialuki. Oczywiście władzę miał PiS, teraz ma PO, ale Konfa nie chce zatrzymania imigracji. Imigracja to bagno, Niemcy sprowadzali Turków do pracy, Francuzi Algierczyków. Robiła to ich "prawica". Jak to poszło? Ktokolwiek wspiera ten proces odpowiada za nieszczęścia i wspiera likwidację naszego narodu. Bez taniej siły roboczej, nie da się konkurować na rynku europejskim i światowym. Tak jak piszesz, wiedzą o tym wszyscy. Tylko naiwniacy mogą sądzić, że Konfederacja ma inaczej. No ale w cos trzeba wierzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted August 31 Share Posted August 31 31 minut temu, cst9191 napisał(a): Jak myślicie, po co tam poszły? Potańczyć z "Hiszpanami"? Pewnie bachatę.🤣 30 minut temu, balin napisał(a): Bez taniej siły roboczej, nie da się konkurować na rynku europejskim i światowym. Tak jak piszesz, wiedzą o tym wszyscy. Tylko Azjaci być może są tanią siłą roboczą. Czego nie można napisać o banderowcach ściągniętych tu hurtem przez pis. 32 minuty temu, cst9191 napisał(a): . Choć wątpię aby dostali surowe wyroki. Inne p0lki będą na SM domagać się zmniejszenia wyroków albo pisać listy do tjurmy lub chodzić na widzenia. Wiem, że temat poważny, ale nie mogę się od tej ironii powstrzymać. Jeszcze dodam nieskromnie, że koszty leczenia i opieki psychologicznej poniesiemy my - w głównej mierze pracujący Polacy - zakolacy. A jeszcze co niektórzy tutaj chcą się bić o ten bajzel.🤷🤷 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TREN Posted August 31 Share Posted August 31 Wyczuwam białorycerstwo u niektórych zbulwersowanych. Im więcej takich przypadków, tym więcej długowłosych małp dojdzie do jedynego słusznego wniosku - byleby media o tym nie milczały, a co do tego mam pewne wątpliwości. Niech się ludzie bawią w tych klubach, nigdy nie potrafiłem zrozumieć tej małpiej zabawy; więcej baranów do strzyżenia - dla mnie bomba, całe to ogłupianie społeczeństwa to tak naprawdę dawanie przewagi niezależnym jednostkom. Zdecydowanie lepiej poświęcać swoją energię i czas na rozwój swojego mini imperium - wśród nas są wciąż osoby które marzą o bogactwie pracując na etacie 40h w tygodniu, szukając szumienia weekendami XD beka. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted August 31 Share Posted August 31 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrotycz Posted August 31 Share Posted August 31 4 hours ago, Śnieżnobiały said: Jak to zrobiłeś, że wrzuciłeś "mój cytat", którego nie popełniłem? Wrzuciłeś jego pozdrowienia? Wrzuciłeś. 4 hours ago, Śnieżnobiały said: Dałem grafikę z Mentzenem, żeby pokazać, gdzie prowadzi ta ich polityka zweryfikowanych imigrantów To nie on ich sprowadził tylko rząd PiSu. Teraz sprowadza ich rząd PO. Zwyczajnie łżesz. 4 hours ago, Śnieżnobiały said: Niemcy sprowadzali Turków do pracy, Francuzi Algierczyków. Robiła to ich "prawica". Taka prawca jak PiS. Narodowi Socjaliści. Przymiotnik "narodowy" nie oznacza prawicowy, ani nawet tego nie implikuje. To kłamstwo, wymyślone przez stalinowską propagandę w ZSRS w 1933, i demokratyczną w Stanach Zjednoczonych w 1945. 4 hours ago, Śnieżnobiały said: Każdy "ciężko pracujący i uczący się polskiego imigrant" to ciaśniejszy rynek matrymonialny dla Polaków, ciaśniejszy rynek pracy, gorsze stawki od pracodawców mających wybór, ciaśniejszy rynek mieszkaniowy i wyższe ceny wynajmu, zakupu nieruchomości. To prawda. Cieszę się, że znasz ekonomię na poziomie szkoły średniej. Zastosuj ją więc do swojej pro-POPiSowskiej propagandy, bo 4 hours ago, Śnieżnobiały said: wyższe ceny wynajmu, zakupu nieruchomości. To zasługa twoich pupili - Budy, Morawieckiego, (z PiS), Tomczaka, Tuska (z PO). 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egregor Zeta Posted August 31 Share Posted August 31 Niezłe combo... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Król Jarosław I Posted August 31 Share Posted August 31 Tyle minęło od Anastazji, że miała prawo zapomnieć incelskie świnie. 2 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted August 31 Share Posted August 31 17 godzin temu, Śnieżnobiały napisał(a): Mają od 20 do 30 lat. Sperma buzuje. 3 godziny temu, Margrabia.von.Ansbach napisał(a): Całość miała miejsce w Teatro Cubano. Dziękuję nie mam więcej pytań. I też bym się nie zatrzymał i nie pomagał. Ile to razy widziałem jak polskie damy w razie jakiś akcji wyśmiewają nas mężczyzn. Niech se radzą same. Osobiście u mnie miarka już dawno temu się przebrała. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts