dejmien69 Posted September 1 Share Posted September 1 Witam Braci. Chciałbym sobie kupić konsole przenośna z Chin. Widziałem już na YouTube takie coś jak arnabic rg35xx h czy jakoś tak. Fajne to i małe i dużo ma emulatorów z czasów 80tych czy 90tych. Może posiada ktoś z Was coś takiego i by doradził. Zamierzam coś kupic ale do kwoty 300zl . Chyba konsoli PlayStation 4 niebede kupywal:-) 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted September 1 Share Posted September 1 8 godzin temu, dejmien69 napisał(a): amierzam coś kupic ale do kwoty 300zl . Podobają ci się takie konsolki ? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted September 3 Share Posted September 3 W dniu 1.09.2024 o 12:50, dejmien69 napisał(a): Chyba konsoli PlayStation 4 niebede kupywal:-) Jakie są twoje zapatrywania ? Takie jak wysłałem w linkach, czy jeszcze jakieś inne ciebie interesują ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kotoński Posted September 4 Share Posted September 4 A na smartfonie nie idzie tego zrobić, żeby te gierki były? Czy chodzi żeby mieć konkretnie tylko konsolkę dla fanu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted September 4 Share Posted September 4 30 minut temu, Marek Kotoński napisał(a): A na smartfonie nie idzie tego zrobić, żeby te gierki były? No tak z doświadczenia to można (czym mocniejszy smartfon tym lepiej), a konsolki mają te przewagę że zwyczajnie że mają fizyczne klawisze, i nie da się ich uwalić (nie wiem czy taj jest z wszystkimi), jeśli chcesz wgrać nieoficjalny soft (często lepszy niż fabryczny), bo system instaluje się na karcie SD. Więc nawet jeśli źle się wgra, to nic się nie uszkodzi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemlodyjoda Posted September 5 Share Posted September 5 (edited) @dejmien69 - dzięki za temat zajebiste zabawki. @Druid dzięki za te filmiki myślę o zakupie anbernic rg35xx h. Czy ktoś z Was ma taką konsolkę? Skąd warto zamówić? Wiem, że @Obliteraror i @mac grają macie może albo znacie kogoś kto ma? @SzatanK albo @Patton? Edited September 5 by niemlodyjoda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted September 5 Share Posted September 5 @niemlodyjoda na PSP siedziałem latami i bardzo fajnie mi się grało. Przeszedłem wszystkie najważniejsze, najlepsze tytuły dedykowane na konsolę. Wydałem kilka lat temu 100 zł może za używaną konsolę, która do tej pory chodzi idealnie + ogromny zestaw gier od sprzedawcy za friko. Później tylko szukałem tytułów po różnych stronach. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted September 5 Share Posted September 5 Godzinę temu, niemlodyjoda napisał(a): Skąd warto zamówić? Temu ? https://pixelzhub.com/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0OYMUBcNa1jrpBupQ3qBpCCj8lhLcnJtgqBncvpoPdX5Sd0vyCqqwP8ik_aem_BgB0PRdaX1U-baedUEMqiw 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted September 5 Share Posted September 5 21 godzin temu, Marek Kotoński napisał(a): Czy chodzi żeby mieć konkretnie tylko konsolkę dla fanu? Idzie, tylko obciąża system i trzeba wywalić z 1 tyś albo 2 tyś złotych, żeby mieć dobry sprzet, a tutaj wydasz 500 zł i masz super przenośną konsolę, także jest różnica. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obliteraror Posted September 5 Share Posted September 5 10 godzin temu, niemlodyjoda napisał(a): Czy ktoś z Was ma taką konsolkę? Z Państwa Środka mam Anbernica RG 351V i Ayn Odina 2 Max. Zależy, co chcesz emulować. Napisz coś więcej, to doradzę w miarę możliwości i wiedzy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejmien69 Posted September 5 Author Share Posted September 5 W dniu 1.09.2024 o 21:29, Druid napisał(a): Podobają ci się takie konsolki ? Tak fajne te konsole W dniu 4.09.2024 o 14:48, Marek Kotoński napisał(a): A na smartfonie nie idzie tego zrobić, żeby te gierki były? Czy chodzi żeby mieć konkretnie tylko konsolkę dla fanu? Na telefonie próbowałem grać ale jakoś mi nie idzie. I kiedyś kręciły mnie takie stare gierki jak na Dreamcascie takie Shenmue zajebista gierka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemlodyjoda Posted September 6 Share Posted September 6 (edited) @Obliteraror zamówiłem anbernic rg35xx h zobaczymy co przyjdzie ciekawego. Jakiś czas temu kupiłem sobie w Action takie cudeńko i powiem szczerze, że fajne żeby się pobawić raz na jakiś czas: https://www.action.com/pl-pl/p/3205536/miniaturowy-automat-do-gier-retro-qss/ Kosztuje 50 zł, fajnie wygląda i gra się całkiem przyjemnie. Generalnie ten ANbernic kupiłem z ciekawości na kompie ogrywam stare gierki z Amigi czy PCtów (UFO, Fallout, Settlers etc.) ale szukałem czegoś stricte pod zabawę w zręcznościowki. Jak masz coś ciekawego do polecenia to chętnie posłucham Edited September 6 by niemlodyjoda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted September 6 Share Posted September 6 W dniu 5.09.2024 o 08:46, mac napisał(a): PSP siedziałem latami Wiesza się często. Cierpi na to, co cierpią jak wychodzą pierwsze nowe produkty danej marki. Sony nigdy wcześniej nie robiło przenośnych, kieszonkowych konsol. 16 godzin temu, Obliteraror napisał(a): Zależy, co chcesz emulować. Najpierw to trzeba umieć to robić, wytłumacz proszę najpierw jak to się robi. 11 godzin temu, dejmien69 napisał(a): Tak fajne te konsole Też mi się podobają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejmien69 Posted September 6 Author Share Posted September 6 Te Anbernic są fajne bo te stare gierki i graficznie nawet fajnie wyglada:-) Tylko ludzie gadają ze podobno karta się psuje i trzeba nowa wgrać swoją... Ale czy łatwo ściągać te gry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted September 9 Share Posted September 9 W dniu 5.09.2024 o 08:28, niemlodyjoda napisał(a): @SzatanK albo @Patton? Nie, ja nie grałem. Natomiast jeśli czasem najdzie mnie nostalgia i mam chęć na starsze gierki, które gdy byłem młodziaszkiem to korzystam z emulatorów lub gotowych stronek jak: PS1FUN Play Retro Playstation PSX games online. Stare gry - Świat klasyki gier komputerowych. (16bit.pl) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted September 9 Share Posted September 9 Ten anbernic i tak się wiesza przy bardziej zaawansowanych grach-nie wiem czy warto bo ramoty bez problemu idą na czymś takim - za jedyne 45 zeta. Oczywiście jak ktoś chce grzebać w necie za roznymi grami to tu się nie da. https://flyingtiger.com/pl-pl/products/game-console-3050540 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad_Lokietnichuk Posted September 9 Share Posted September 9 Jak chcesz wyrwać tanio, to czekaj do listopada będą kody i promki na ali. W zeszłym roku kupiłem miyoo mini plus za jakieś 170 zł z kartą pamięci. Emuluje praktycznie wszystko do PS 1 włącznie. A znacie jakąś tanią, sprawdzoną, chińską konsolę, która dźwignie gry z PS2? Najlepiej poziomą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts