Jump to content

Recommended Posts

13 godzin temu, ulex napisał(a):

Ile taki spacer trwa godzinę? A co przez resztę dnia,tygodni, miesięcy? Popieram oczywiście formy samoobrony ale taka forma działania to tylko krzyk rozpaczy zostawionych samych sobie Polaków.

Gdzieś słyszałem, że były trójki obywatelskie jako patrole zmieniające się co x czasu.

Chyba przeciw cyganom.

Tu jak widać to tylko spontaniczne zgrupowanie mieszkańców spowodowane emocjami.

10 godzin temu, Druid napisał(a):

Ponoć w internetach są zdjęcia jak te chłopaki wyglądają z tymi ranami. Są straszne te rany.

Mam kilka tych zdjęć i filmiki z bójki, pocięte twarze, szyje i okrągłe dziury w szyjach jak powycinane krążki w cieście na pierogi. 

Nie wiem czy mogę tu wkleić, czy jakieś linki lub na PW

12 minutes ago, Trevor said:

Nie ważne kto i w jakiej ilości wyjdzie na ulice

Niedawno w Sopocie był filmik, jak samotnie zaczepiającego kobiety na ulicy "inżyniera", ubogacili przypadkowi ludzie - w wiedzę, że to jeszcze nie Niemcy.

Aż mi się przypomniała anegdotka - dlaczego w Rzymie nie wprowadzono jednakowych strojów dla każdego niewolnika? Bo jakby zobaczyli ilu ich jest, poczuliby swoją siłę. A przecież w Polsce - widać na pierwszy rzut oka, kto jest kto.

A kto może wyjść? Ludzie zmuszeni przez "władzę" do dokonania nieludzkiego wyboru... i wybrania siebie.

Myśliwi. Policja - wbrew rozkazom. Wszelkie grupy zorganizowane, na przykład straż pożarna (zastępy ochotników z siekierami, bosakami, i innym sprzętem).

Na końcu, wojsko. Podległe prezydentowi jako głównodowodzącemu - dlatego następne prezydenckie wybory, naprawdę mogą zdecydować o przyszłości.

• Like 1

Panowie imigranci ze Śremu, poza tym jednym, któremu postawiono zarzut usiłowania zabójstwa, wyszli na wolność. Mają pozakładane bransolety.

Fragment wypowiedzi posła z Konfederacji:

Skandaliczna decyzja prokuratury rejonowej w Śremie o zwolnieniu zatrzymanych czterech sprawców tego zdarzenia. Tylko jeden został w dalszym ciągu zatrzymany jeszcze do następnych czynności, ten, który będzie miał postawiony zarzut usiłowania zabójstwa. Przypomnę, grupa południowoamerykańskich imigrantów, którzy w Polsce są, pracują, także to są tzw. legalni imigranci, mieli zachowywać się według relacji mieszkańców Śremu na plaży w sposób arogancki, zaczepiali kobiety, gwizdali. To była grupa kilkunastu, nawet momentami kilkudziesięciu osób.

----

Ciekawe gdzie była milicja. Ok, to pytanie retoryczne.

• Confused 1

20 godzin temu, doler napisał(a):

Polacy mają swoje 25 lat w NATO, wojsko rozbrojone

To chyba nie wiesz co się dzieje w państwach zachodnich. 

Tam w zasadzie przemysł zbrojeniowy już nie istnieje. 

Anglia, francja, Włochy i Niemcy zaorał swoje projekty budowy ciężkich wozów. 

Oni poprostu zburzyli zakłady przemysłowe a ludzi zwolnili 😁

Pomyśl sobie teraz, że na zachodzie Polska uważana jest za wzór odbudowy i rozbudowy armii. 

Pomyś l sobie teraz co tam musi się odpierdalać. 

Nawet nie chcę myśleć jaki jest rozkład ich armii. 

• Thanks 1

Czyli jak Rosja wjedzie z Bialorusia to jak w masło, może i dobrze, zrobi porządek z tymi geszefciarzami z Brukseli i Pentagonu, zachciało się multikulti i rozbrajania armi to teraz beda mieli za swoje

12 godzin temu, AT91SAM7S256 napisał(a):

Jakieś jednostki z bambetlami włóczą się po ulicach, tylko tam ich widuję.

Przecież dziecko kosztuje w utrzymaniu, gdzie pracują ? Nie interesuje cię to ? Ja bym zadał pytanie do władz, czy ci ludzie pracują tutaj, u mnie są obcokrajowcy z krajów 3 świata, pracują, a to w kebabie, a to w kołchozie u Janusza.

12 godzin temu, MaxMen napisał(a):

Nie wiem czy mogę tu wkleić, czy jakieś linki lub na PW

Możesz na priv dać.

24 minuty temu, doler napisał(a):

teraz beda mieli za swoje

Kosztem prostych, zwykłych ludzi, elyta, czerwone dynastie opuszczą kraj, zostaną najbiedniejsi, ci którzy nie mają jak uciec, albo nie mają prywatnych samochodów osobowych.

• Like 1

Ja tam do Rosjan nie będę strzelał, podziękuję im za robienie porządku na Ukrainie (Wołyń, banderowcy). I nie jestem żadną ruską onuca, wkurwia mnie chciwość zachodu, zagarnianie świata i sranie na Polskę

• Like 1

24 minuty temu, doler napisał(a):

Rosjan nie będę strzelał,

Przez kontekst historyczny też wiele krzywd nam wyrządzili, zresztą Caryca Katarzyna była Niemką, cała wierchuszka co rządziła za czasów Lenina wiadomego pochodzenia. Czyli naród pod batem wyrządzał nam krzywdy.

W bardzo dużym uproszczeniu.

Zobacz jak to jest, jak dany naród był przez wieki niewolony, upokarzany w bestialski sposób, wcześniej obszary Rosji były pod butem mongolsko-tatarskim przez wieki, kiedy ten but skończył się, sami zaczęli podbijać inne nacje, rezać, rusyfikować na ich modłę. To samo było z Liberią, część Afroamerykanów po zniesieniu niewolnictwa wyemigrowała do Afryki z powrotem i założyła państwo Liberia i sami zaczęli niewolić tubylców. Co robi Izrael z Palestyńczykami. Sami byli mordowani w bestialski sposób, teraz w bestialski sposób prześladują Palestyńczyków.

• Like 4
  • Thanks 1

5 hours ago, doler said:

Ja tam do Rosjan nie będę strzelał, podziękuję im za robienie porządku na Ukrainie (Wołyń, banderowcy). I nie jestem żadną ruską onuca, wkurwia mnie chciwość zachodu, zagarnianie świata i sranie na Polskę

A Ruskie to może nie będą srać na Polskę? Będzie milion razy gorzej.

• Like 4
  • Thanks 2

@Trevor Milion razy gorzej :lol: Za ruskich Polska miała największą dzietność w historii, dzisiaj jest najniższa. Za ruskich Polska miała setki zakładów pracy, dzisiaj 90% zlikwidowana i zamknięta. Za Ruskich polskie siły powietrzne miały 300 do 500 samolotów bojowych, dzisiaj razem 100 samolotów z czego zdatnych do wojny tylko około 50 F-16, to 1/6 tego co była za tych złych "ruskich". Za ruskich ludzie trzymali się razem, dzisiaj same podziały bo ten lewak, tamten ciepły, ten antyszczepionkowiec. Za ruskich były granice szczelnie chronione, dzisiaj Niemcy podrzucają radiowozami emigrantów i od poniedziałku będą kontrole graniczne, żeby ich nie cofać. Za ruskich robotnik był w stanie utrzymać rodzinę, dzisiaj dwójka musi pracować. Masz coś jeszcze do dodania, że zachód jest lepszy ? Może dla ciebie fajne jest to, że możesz popatrzeć na te nowe niemieckie samochody w salonach po 200-300 tys a mało kogo na nie stać. Jest gorzej niż było w latach 80 i 90. Ja nie mówię, że mamy być rosyjską kolonią ale robić z nimi interesy, handlować żeby mieć tańszy gaz i ropę niż ten z zachodu. 

Edited by doler
  • Like 1

14 godzin temu, doler napisał(a):

że mamy być rosyjską kolonią ale robić z nimi interesy, handlować żeby mieć tańszy gaz i ropę niż ten z zachodu. 

To co napisałeś w punkt.

W dniu 13.09.2024 o 07:37, AT91SAM7S256 napisał(a):

Niestety, już oglądam, w powiatowym mieście, gdzie mieszkam :(

Pointeresuj się, gdzie pracują.

On 9/14/2024 at 11:47 PM, doler said:

Ja nie mówię, że mamy być rosyjską kolonią

Zdolność Rosji do posiadania i utrzymania kolonii, właśnie jest demonstrowana na Ukrainie... i pod Kurskiem.

On 9/14/2024 at 12:38 AM, Druid said:

albo nie mają prywatnych samochodów osobowych

W ciągu pierwszych godzin, będziesz miał to, co 22 lutego '22 w Ukrainie - drogi kompletnie zatkane osobówkami, a stacje benzynowe opróżnione lub zamknięte (ilu z was ma pełny bak, i nie schodzi poniżej 50%?). W krótkim czasie, "potrzeby wojskowe" doprowadzą do "udrożnienia dróg" - ale nie dla cywili.

• Like 1

27 minutes ago, Druid said:

A co z ekonomiczną ?

Rosstat utajnił większość danych - tak mają "dobrze". Wystarczy im na Afrykę, to na pewno, pewnie też na byłe republiki - ale czy na Europę? Najpierw musieliby mieć przerwę, chwilę wytchnienia na odbudowę magazynów, szlaków gospodarczych, kontaktów i tak dalej.

A w bliskiej perspektywie, może być ciekawie na rynku ropy/gazu właśnie. Prawdopodobnie USA poświęci pionki i Zatokę, by zadać kolejny cios ekonomiczny.

• 3 weeks later...

Z jednej strony pokrzepiające, że są jeszcze prawdziwi Polacy. Z drugiej strony wskazuje jasno, iż nie ma Polski tylko jest ukropolin - przeciwieństwo wolnej Polski. Stan państwa w stanie rozkładu, z pewnością nie wolne i nie suwerenne, pachołek czy czerwonej gwiazdy, czy białych gwiazdek na niebieskim tle.

Ostatnio mnie wkurwiła historia kierowcy, który zawadził podniesioną patelnią wywrotki o skrzyżowanie. Mimo iż musiał przejechać kilkadziesiąt, kilkaset metrów NIKT ale to NIKT nie próbował go zatrzymać, ostrzec. Ludzie nagrywali bo inba, bo lajki. Stan rozkładu zdecydowanej większości społeczeństwa, i o co tu walczyć?

• Like 2

• 1 month later...
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.