Jump to content

Nie mogę zapłacić ZUS-u, proszę o pomoc w postaci np. kupna książek czy nagrań na strefasamca.pl

Recommended Posts

Bardzo mi głupio, powtarzałem sobie że tego nie zrobię ale jednak się złamałem. Chodzi o ZUS, który muszę opłacić do 20-ego, czego nie zrobiłem, ponieważ po wszelkich opłatach nie mam tych pieniędzy. Mam 318 złotych na koncie, mam też na PayPalu 3 stówy ale nie mogę ich ruszyć, bo to są pieniądze na rachunek za plusujemy, też brakuje, ale mam jeszcze 6 dni.

ZUS to 838,74 PLN co miesiąc.

Brakuje mi 521 złotych żeby wyjść na zero. Muszę też zanieść kwity do firmy podatkowej, 150 zeta, czyli 671 złotych.

Jeśli ktoś może i chce, zapraszam do kupna na strefasamca.pl książek czy nagrań. 

W planach mam napisanie dwóch książek, które poprawią moją kondycję finansową, ale to potrwa, obecnie nie wiem już co mam robić. Praktycznie 24h na dobę muszę być online, nie mam żadnych wakacji, urlopów, wolnego - a w sierpniu bodajże nie zarobiłem nawet 800 złotych. 

Zrezygnowałem z netfliksa itd., zamknąłem sprawę studiów, ale nadal jest jak jest. Sytuację uratował Pan z fejsa, który jakiś czas temu wpłacił 3 tysiące, ale forum, plusujemy itd., jest jak czarna dziura, wszystko połknie.

Nie wiem do końca jak to jest z tym ubezpieczeniem zdrowotnym, ale nie wiem czy jeśli nie zapłaciłem w terminie ZUS-u, to np. jak mnie rąbnie samochód na ulicy, to kto zapłaci za gips itd.? 

Jeśli ktoś może, to poproszę o jakąkolwiek wpłatę, zwłaszcza chodzi mi o konto w Mbanku, z którego opłacam ZUS. 

Jednocześnie informuję, że nie jest to jakaś tragedia, ostatecznie pożyczę pieniądze i zacznę coś kombinować, nie chcę by ktoś z Państwa czuł jakąkolwiek presję. Jeśli coś takiego czujecie w tym tekście to wybaczcie, nie było to moim zamiarem, po prostu jestem tym sfrustrowany, co pchnęło mnie do działania.

Książki, nagrania - strefasamca.pl

Mbank 97 1140 2004 0000 3902 4436 3874 Marek Kotoński. 

https://tipply.pl/u/pieszczoch

PayPal - [email protected]

Dziękuję z góry i przepraszam za taki temat. To ja chciałem pomagać, a tymczasem sam muszę prosić o pomoc.

• Like 5
  • Thanks 2

Pomożemy a jak😉

Wpłaciłem na paypal za 3 dni pieniążki będą u ciebie, także zdążysz zapłacić należności.

Nie wstydź się prosić o pomoc, należy Ci się za lata ciężkiej pracy na rzecz samczej społeczności,

za wyrzeczenia, stratę czasu, energii, zdrowia, pomocy, której udzielałeś potrzebującym.

Wataha zawsze trzyma się razem i nie zostawia swojego.

Kto może lub po prostu chce niech da coś od siebie w ramach wdzięczności za pracę

naszego darczyńcy i przyjaciela który stworzył nam to wspaniałe miejsce.

Dziś ty pomagasz, jutro tobie ktoś pomoże, tak to działa.

Trzymaj się, powodzenia przy nowych książkach👊

• Like 3

Poszło wsparcie. Dalej ludziska, pomóc Markowi, za to, że udostępnił nam to wspaniałe miejsce, chyba ostatnia ostoja normalności, w internecie. Możemy się w wielu kwestiach nie zgadzać, ale swoimi darowiznami pieniężnymi, możecie się zrewanżować i okazać naszemu guru, szacunek.

• Like 4

Panie Marku. 

Proszę się nie wstydzić prosić o pomoc. 

Zawsze pomożemy. 

Kilka dobrych lat temu Pana audycje poprawiły mi jakość życia. To były bardzo fajne czasy.

Pana audycje pomagały zrozumieć pewne zawiłe kwestie jakie mogą spotkać chłopa w życiu. 

Słuchając Pana audycji zaoszczędziłem kupę pieniędzy, których nie wydałem na psychologów. 

Także pozdrawiam. 

I czekam na te śmieszne wstawki 

"Miś jestem w ciąży.... Cieszysz się?????" :D

Edited by Dowódca plutonu
  • Like 6

W dniu 24.09.2024 o 21:56, Marek Kotoński napisał(a):

Jeśli ktoś może i chce, zapraszam do kupna na strefasamca.pl książek czy nagrań. 

Czy książki w formie papierowej są/będą jeszcze dostępne?

• Like 2

W dniu 24.09.2024 o 21:56, Marek Kotoński napisał(a):

Dziękuję z góry i przepraszam za taki temat. To ja chciałem pomagać, a tymczasem sam muszę prosić o pomoc

I pomogłeś. Co więcej przyjąłeś na klatę kupę szamba od hejterstwa, stalkerstwa i innych pojebów. Za paczkę chipsów trzeba dzisiaj położyć 10zł, za Netflix chyba ponad 5 dych abonament, tutaj wchodzisz i klikasz, a właściciel z uprzejmą prośbą o wsparcie. Powodzenia 💪

• Like 2
  • Thanks 1

13 godzin temu, Redbad napisał(a):

I pomogłeś. Co więcej przyjąłeś na klatę kupę szamba od hejterstwa, stalkerstwa i innych pojebów. Za paczkę chipsów trzeba dzisiaj położyć 10zł, za Netflix chyba ponad 5 dych abonament, tutaj wchodzisz i klikasz, a właściciel z uprzejmą prośbą o wsparcie. Powodzenia 💪

Czytam, że wiele osób chce "starego charyzmatycznego Marka, nie nostalgicznego". "Dawaj Panie rób to, rób tamto!" Sam się w sumie do nich zaliczam, bo kto by z nas forumowiczów nie chciał?

Wszystko fajnie, jest w tym jednak sporej wielkości "ale". Patrząc na to z szerzej perspektywy, jak byś miał ciśnienie w jajach każdego dnia przez stalking, wiariatów i lżenie od kutasów przez 15 lat każdego dnia to już nie jest tak pięknie. Energia spada dramatycznie, w człowieku odpalają się najniższe instynkty przetrwania, można całymi dniami leżeć, coś przegryźć, wrócić do wyra i dalej być zmęczonym.

Zaczynasz analizować bez końca pewne sprawy, dietę, ilość pracy, tracisz flow, tracisz to "coś". Zapaleni ludzie, fani, głodni informacji, odpowiedzi na dużą ilość pytań, podawanych w formie ekstrawertycznych, standupowych Live'ów mogą nie kumać jak ciężko przełamać taki impas. 

Teraz, pomijając aspekt, energii, hejterów, sądów, czy w tym kraju można naprawdę rozbujać te tematy bez pójścia później na linę? Mogę się mylić, ale myślę, że powoli już można. 

Dlatego życzę Marku przełamania impasu i energii. Popatrz, Adolf H. zaczął tak naprawdę wypełniać swoją misję na pełnej dopiero w wieku 50 lat (i sam tak powiedział, że to wiek najlepszy dla mężczyzny). Od bezdomnego do kanclerza Rzeszy w 10 lat... Pojebane, ale zawsze mi to daje kopa mentalnego :) 

Teraz YouTube stał się telewizją na żywo. Cotygodniowe sesje po 2-3 godzinki z tematem przewodnim, wsparciem od widzów, można zapraszać gości, debatować właściwie bez końca. Taka niedziela, godzina 20 to byłby dobry czas antenowy. Zrobić studio ładnie wyglądające i jechać. Tak sobie głośno myślę :) 

• Like 5

Kiedyś na forum poruszana była kwestia reklam. Można spokojnie zamieścić więcej reklam po bokach strony, czy na górną i dolną belkę. To forum posiada dużo odsłon oraz aktywnych użytkowników, że spokojnie firmy byłyby zainteresowane tym i forum miałoby stały dochód.

• Like 6

On 9/25/2024 at 9:02 PM, Marek Kotoński said:

Bardzo serdecznie dziękuję. ZUS opłacony, plus 150 zeta za papierzyska.

ZUS.jpg

Udostepniles swoj pelny adres... chyba nie chcemy aby te informacje staly sie publiczne...

• Like 2

W dniu 1.10.2024 o 20:06, JohnDoe89 napisał(a):

Udostepniles swoj pelny adres... chyba nie chcemy aby te informacje staly sie publiczne...

Skoro uważasz że się pomyliłem i wkleiłem swój adres, to do jasnej cholery po co go wklejasz jeszcze raz i informujesz o tym, zamiast napisać do mnie na priv?

Złość, głupota? 

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.