Jump to content

Gen. Kukuła: jesteśmy tym pokoleniem, które stanie z bronią w ręku w obronie naszego państwa

Recommended Posts

31 minut temu, Perun82 napisał(a):

Sek w tym, żeby nie przyjeżdzali - ani w formie fali, ani spłaszczonej fali. 

I to się właśnie dzieje nawet teraz. Z powodu wojny i ciągłych strat na froncie

Brutalne, ale niestety taka jest prawda... .

• Like 1

USA i UE musi smarować "polskich" generałów dużą ilością zielonych, że wygadują takie bzdury. Żaden polski żołnierz nie będzie umierał za Ukraine a tym bardziej walczyl z naszymi braćmi z Białorusi i Rosji. Chciałbym przypomnieć, że to Rosja wyzwoliła nas spod okupacji Niemieckiej a nie żadni alianci, przelewając krew swoich 600 tys żołnierzy armii czerwonej.

• Confused 1

Godzinę temu, doler napisał(a):

USA i UE musi smarować "polskich" generałów dużą ilością zielonych, że wygadują takie bzdury. Żaden polski żołnierz nie będzie umierał za Ukraine a tym bardziej walczyl z naszymi braćmi z Białorusi i Rosji.

Nie wiem jak przebiegala kariera tego generala ale moge sie domyslac . Panstwa to korporacje na wysokie stanowiska wybierane sa osoby mierne ale wierne . 
     Jesli chodzi o druga czesc wypowiedzi to zapewne wielu juz poleglo oczywiscie nie w naszych mundurach .

• Like 1

Sprawdziłem, generał jest po 50. Gdy mówi o swoim pokoleniu ma na myśli, że będą bronić nas panowie przed emeryturą? Ja tych wszystkich generałów mam w dupie. Skrzypczak pierdoli od rzeczy, jakiś inny szuka drona, który nie wleciał, teraz ten przykrywa powódź albo coś gorszego. 

2 godziny temu, doler napisał(a):

to Rosja wyzwoliła nas spod okupacji Niemieckiej 

Ta sama Rosja, która wcześniej wbiła nam nóż w plecy, a później narzuciła nam komunizm. Niech zdychają na Ukrainie razem z banderowcami, dla nas lepiej.

• Like 3
  • Thanks 2

Teraz, Magos Dominus napisał(a):

Sprawdziłem, generał jest po 50. Gdy mówi o swoim pokoleniu ma na myśli, że będą bronić nas panowie przed emeryturą? Ja tych wszystkich generałów mam w dupie. Skrzypczak pierdoli od rzeczy, jakiś inny szuka drona, który nie wleciał, teraz ten przykrywa powódź albo coś gorszego. 

Przypomina mi się mój stary, który jest na emeryturze. Co chwila gada o 'spełnieniu męskich obowiązków', wyzywa wszystkich od facetów w rurkach. Do mnie walił tekstami (jak jeszcze go słuchałem), że 'może pora iść się przeszkolić w razie W'.

Oprócz bycia na emeryturze i w wieku 'niepoborowym' wato też wspomnieć, że ma papiery, które go definitywnie eliminują z jakiegokolwiek poboru. Rzygać mi się chce na taką hipokryzję. Rodzina, psia jego mać... .

• Like 4
  • Haha 1

No cóż ktoś musi być poświęcony na ołtarzu interesów większych, przecież nie Niemcy czy Francja od razu jak jest mięso do wrzucenia w okopy z kraju kwitnącej cebuli. Rodziny panów gienerałów znajdą bezpieczny azyl zanim pierwsza bombka tu spadnie, a że hołota zostanie? Taki los hołoty, czy coś się zmieniło na przestrzeni tysiecy lat? No może to, że dzięki internetowi i źródłach wiedzy nie tylko w formie reżimowej papki serwowanej we wiodących mediach jest jakiś sprzeciw, ale to tylko ruchawki nic nieznaczącego jedwabnika. 

• Like 1

@Hubertiuszauważyłem takie bojowe podejście o którym piszesz u wielu Polaków na emce, czy zwolnionych ze służby wojskowej. Goniliby cudzymi rękami Ruska aż za Ural. Ostatnio widziałem w TV jak jakiś Izraelczyk pomstował na Hezbollah. Mówił, że jego syn wkrótce może iść do wojska i zachęca go, żeby walczył z wrogiem.

Sami odważni mężczyźni, przy okazji wykwintni stratedzy.

• Like 4

Godzinę temu, Magos Dominus napisał(a):

Ta sama Rosja, która wcześniej wbiła nam nóż w plecy, a później narzuciła nam komunizm. Niech zdychają na Ukrainie razem z banderowcami, dla nas lepiej.

Nóż w plecy wbił nam zachód najpierw nie pomagając w 1939 i potem przez 6 lat do końca wojny, no i teraz wciągając polskich żołnierzy w wojny. Przypominam, że to Niemcy zaatakowały Polskę. W komunizmie Polska miała największy przyrost naturalny, teraz najgorszy w historii, mieliśmy najsilniejsza armię i ponad setkę dużych zakładów produkcyjnych, mam dalej wymieniać plusy tamtego okresu w porównaniu z tym co jest teraz ? Nie jestem komunistą, ale to, że Rosja jest taka zła w porównaniu z zachodem to jakieś nieporozumienie, porównaj sobie bilans co było wtedy a co jest teraz.

Edited by doler
  • Like 1

1 godzinę temu, Magos Dominus napisał(a):

Ta sama Rosja, która wcześniej wbiła nam nóż w plecy, a później narzuciła nam komunizm.

Dziwne jakby tego nie zrobiła...

Ale trzeba zauważyć, że IIRP miała na pieńku z wszystkimi sąsiadami.

Teraz za PiS zaczynało być podobnie. Jedynie Ukrów Pisowcy całowali po butach, ale bez wzajemności.

@doler jak wyglądałaby Polska bez wojny i komuny można sobie gdybać. Fanem sanacji nie jestem, ale pewne pomysł na rozwój mieli np. COP i Gdynia. Też jakoś tak się składa, że uciekano z komuny na zachód, a w drugą stronę już nie tak chętnie. Ogólnie to nie rozumiem tego sentymentu do Rosji. Imperium Romanowów, ZSRR, Federacja Rosyjska, jeden pies, nasz wróg i tyle. 

@Brat Jan dyplomacja II RP z Beckiem na czele to była katastrofa. 

Czy za cara, czy za PRL Moskwa nas doiła, ale było zawsze lepiej niż pod niemieckim butem, jak choćby dziś. Byliśmy dla nich peryferiami imperium, zazwyczaj silnymi, wręcz wiodącymi. Część antycarskich zachowań, powstań było z inspiracji Londynu i wbrew polskiemu interesowi.

Za PRL mogliśmy wysyłać węgiel, i w zamian eksportować jeszcze płody rolne😜 Pomimo tego Moskwa nie zrobiła z nas bieda państwa. Na koniec PRL-u Polska w produkcji, wydobyciu, potencjale gospodarczym, fabryk itp. była światowym graczem. Co oczywiście zachodnie kraje musiały ukrócić w ramach walki z konkurencją i teraz jesteśmy już dziadami.

Zwiększona dzietność to był naturalny efekt po wojnie. Komuniści w ramach swojej chorej ideologii wprowadzali programy niszczenia tradycyjnej rodziny, rozwiązłość, prostytucja. Na czym się przejechali i czego efekty mamy do dziś.

Armia Czerwona to niestety narzędzie w rękach zbrodniarzy, którzy najpierw wyczyścili Rosję z "problematycznych" jednostek, a potem Polskę. Większość żołnierzy to nieszczęśnicy, ale ostatecznie to nikt kto zapisałby się dobrze w naszej historii. Niemcy były i tak przegrane.

12 godzin temu, Hubertius napisał(a):

powrotem do nas gruzy po bombardowaniach od rakiet i samolotów czyścić i budować na nowo. 

To się nazywa Keynesizm ;) i rozkręci EUropejską gospodarkę. Taka odbudowa całej EUropy wschodniej + krainyU? I miliony ludzi którzy będą robić w ich korpo za miskę ryżu? Bo chińczyki to już za drogie się zrobiły. Ostatecznie jakaś odmiana EUropejskiego NEOkolonializmu.

Niemcy wiedzą co robią. 🤡

10 godzin temu, mac napisał(a):

Jebać go i wszystkie "elity". Śmieć ludzki niech rozporządza własnym gówno bytem, a od normalnego człowieka niech się odpierdoli. Krótko w temacie. Generał kurwa ulaniec. On nawet przez dziurę w podłodze nie przeskoczy, a już mu się śpieszy do wojaczki. 

Dawno mnie tu nie było i chciałem napisać podobną poezję

Dzięki że mnie wyręczyłeś 😇🫡 generał ulaniec 🤣

Śmiecie jebane anty polacy, a ja już rzucam wszystko i będę leciał na front z innymi rocznikami 93 !!! proponuję całe PO i lewicę wysłac na front razem z rodzinami.

Serio ostatnie 5 miesięcy nie miałem głowy na takie "pierdoły" ale moje zdanie się nie zmieniło, SRAM na służbę wojskową tym bardziej pod przymusem.

Edited by bassfreak
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1

16 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

Znamy to bardzo dobrze z historii, gdzie młodzi oddawali swoje życie będąc uprzednio podpuszczeni,

Widząc to co się dzieje, słowa tego człowieka są wręcz prorocze, pomijając jego liczne prowokacje, kontrowersyjne wypowiedzi jak np. w Kaliszu.

Przerażające, że wypowiedzi takiego człowieka stają się prawdą.

Edited by Druid
  • Like 1

Jeszcze ciekawostka w temacie generała Kukły.

Artykuł z zeszłego roku:

Niezwykła kariera generała Wiesława Kukuły. "Jest jak wojskowy Dyzma"

Gen. broni  Wiesław Kukuła, obecnie pierwszy żołnierz Rzeczpospolitej, ma niezwykłą zdolność docieranie do ucha ministrów obrony narodowej z PiS.

Najpierw oczarował Antoniego Macierewicza, który powierzył mu misję tworzenia Wojsk Obrony Terytorialnej i dał wolną rękę.

Teraz stał się najbliższym, nieformalnym doradcą Mariusza Błaszczaka, dzięki któremu został szefem Sztabu Generalnego Wojska Polskiego

— pierwszym w historii oficerem, który przed objęciem tego stanowiska nie dowodził nawet brygadą.

https://portal-mundurowy.pl/index.php/przeglad-mediow/niezwykla-kariera-generala-wieslawa-kukuly-jest-jak-wojskowy-dyzma

//////

W powyższym jest lekkie przekłamanie, bo z tego co przeczytałem, jest drugim szefem sztabu generalnego WP, który nie dowodził brygadą, ale jak widać

jest to kolejna osoba obsadzana z klucza partyjnego.

Edited by Dworzanin.Herzoga
  • Like 1

17 godzin temu, doler napisał(a):

Żaden polski żołnierz nie będzie umierał za Ukraine a tym bardziej walczyl z naszymi braćmi z Białorusi i Rosji. Chciałbym przypomnieć, że to Rosja wyzwoliła nas spod okupacji Niemieckiej a nie żadni alianci, przelewając krew swoich 600 tys żołnierzy armii czerwonej.

Tak.

Sowieci wyzwalali Polskę poprzez liczne gwałty,grabieże i bestialskie mordy na ludności cywilnej.

Niemcy przy radzieckich "kamratach" to byli w swym okrucieństwie humanitarni.

Tak się składa, że w rodzinie miałem możliwość słuchania opowieści naocznych świadków zarówno okupacji niemieckiej jak i rosyjskiej.

Co działo się w naszej Ojczyznie po 1945r i jakimi metodami czerwone ścierwo walczyło z polskimi patriotami to chyba nie trzeba tłumaczyć?! 

Także daruj sobie te pozbawione krzty prawdy urojenia.

W imię setek tysięcy czy nawet milionów pokrzywdzonych Rodaków przez tych barbażyńcoẁ.

Co do zaś samego tematu niejakiego Kukuły.

To tego typu słowa są w szerokopojętym interesie organizacji którą to ten jegomość reprezentuje.

Dobrej niedzieli!

Edited by RabarbaR
  • Like 9
  • Thanks 2

Przypomniała mi się historyjka z II wojny światowej, którą opowiadała mi moja babka. Przyszedł jakiś sałdat i zachciało mu się napić mleka. Nie szło się z nim dogadać, czy takiego od krowy świeżego czy zsiadłego. Żeby go nie drażnić podali mu osobno jedno i drugie. Sałdat wziął wlał jedno do drugiego, wypił i na szczeście poszedł dalej. :)  

• Haha 1

@Brat Janmarksizm uważał, że trzeba stworzyć nowego człowieka, a osiągnąć to trzeba poprzez zniszczenie tradycyjnej rodziny, dlatego komuniści w ZSRR zliberalizowali prawo rozwodowe, aborcyjne, instytucję rodziny, dali zielone światło dla prostytucji, promowali rozwiązłość.

Rozkład rodziny dokonywał się również poprzez kolektywizację, wyrywanie matki i ojca z domu do zakładów, wojska. W miejsce tego wchodziła indoktrynacja w szkołach.

Jeszcze Lenin przed śmiercią zrozumiał w jakie bagno wepchnął społeczeństwo, coś tam chciał nawet zmieniać, ale tego pociągu zepsucia do dziś nikt nie zatrzymał.

Marskizm triumfuje w całym Zachodnim Świecie. Zepsucie jakie dziś mamy nie ma nic wspólnego z europejskimi tradycjami.

Marksizm wykreowali Eskimosi (chyba😉), stworzenie nowego człowieka ma się dokonywać poprzez:

-zniszczenie tradycyjnej rodziny

-państw narodowych

-zabicie Boga.

Marksizm jest główną linią ideologiczną zachodnich polityków zindoktrynowanych na zepsutych od tej ideologii uniwersytetach.

• Like 2

13 godzin temu, doler napisał(a):

Nóż w plecy wbił nam zachód najpierw nie pomagając w 1939 i potem przez 6 lat do końca wojny

Jakby nam zachód pomógł to by zachodu nie było. Francja miała mocno przestarzałą armię. Brytyjczycy dopiero zaczynali formować oddziały, zaś ich flota powietrzna była za słaba.

Zresztą pomoc musi mieć sens. Jak Brytyjczycy od samego początku słyszeli o masowym cofaniu się Wojska Polskiego i wszystko wskazywało na to że Polska padnie zanim u nich nabierze pędu mobilizacja, to naturalnie że nie chcieli się romantycznie rozbroić.

• Like 1

@RabarbaRpotwierdzam, wg relacji starszych osób, niemieckie wojska (jeśli akurat nie mordowały ludzi🤨) w porównaniu do radzieckich zachowywały się "bardziej kulturalnie". Jak przyszli Niemcy to np. kradli połowę zwierząt i zapasów, czerwonoarmiści zabierali wszystko. Niemcy potrafili zapytać np. o warzywa i dać w zamian czekoladę, czy coś innego, czerwonoarmiści zwyczajnie brali. Jedna kobieta opowiadała, że jak kiedyś Niemcy u niej nocowali, to nikt się za gwałty nie brał. A czerwonoarmiści jak przyszli nocować w jej domu, to zaraz chcieli gwałcić i tylko ich dowódca powstrzymał żołnierzy.

Czerwonoarmiści często nienawidzili Polaków, to też bardziej odległa od naszej cywilizacja i inne geny, azjatyckie geny i kultura, bardziej brutalna, bezwzględna. To zdecydowało o kształcie mordów ukraińskich, gwałtów czerwonoarmistów, przybijaniu niemieckich kobiet (i nie tylko) do stodół itp.

• Like 1
  • Thanks 2

6 minut temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Czerwonoarmiści często nienawidzili Polaków, to też bardziej odległa od naszej cywilizacja i inne geny, azjatyckie geny i kultura, bardziej brutalna, bezwzględna

A ja czytam tutaj ciągle, że Rosjanie to nasi słowiańscy bracia, geny bardzo podobne, o ile nie prawie takie same i że jest miłość. To jak to jest? 

Jeśli się nie myle, to Dostojejwski mówił, że Polacy to najgorszy naród bo rozbija wartości moralne i narodowe słowiańskie właśnie przez parcie do zachodu. Piszę na szybko z pamięci, ale było to napisane bardzo dawno temu i jak patrze na dzisiejszy świat to było to po prostu genialne. 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.