Dowódca plutonu Posted November 8 Share Posted November 8 Ogólnie to mam dość tego, że żyje w obecnych czasach gdzie każdy ma aparat i kamerę. Bez telefonu czyli narzędzia inwigiliacji nie ruszasz się z domu a nawet z pokoju. Ludzie umieszczają wszystko w social mediach. Ciekaw jestem ile osób kupuje samochód czy mieszkanie oraz wakacje tylko dlatego by zamieścić zdjęcia tych rzeczy tam. Albo czy ktoś się decyduje na dziecko tylko po to by chwalić się nim na Facebooku? Każdy może nagrywać innego człowieka. Każdy może filmować inn@ osobę i publikować to w mediach. Każdy człowiek na ziemi może poznać zdanie innego człowieka na drugim końcu globu. Chciałbym żeby internet nie istniał. Chciałbym żeby smartfony przestały działać. Chciałbym żeby cyfryzacja nie istniała. Chciałbym żeby nie było Facebooka. For dyskusyjnych. Czatów. Portali randkowych i portalu informacyjnych. Wszystko co związane z informatyką powinno przestać istnieć. Żeby człowiek znowu był anonimowy. 3 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgg Posted November 8 Share Posted November 8 Kto Cię nagrał i w jakich okolicznościach? 2 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Ungern von Sternberg Posted November 8 Share Posted November 8 Ja czekam na to: https://www.kickstarter.com/projects/mudita/mudita-kompakt?ref=7cd7la może uda mi się częściowo wylogować. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doler Posted November 8 Share Posted November 8 Mam złą wiadomość. Będzie z tym coraz gorzej a nie lepiej. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulex Posted November 8 Share Posted November 8 Dokładnie żyjemy jak w truman show, dodam od siebie że niesamowicie denerwuje mnie to że już praktycznie wszędzie trzeba mieć aplikacje na telefonie danego sklepu żeby kupić coś w rozsądnych pieniądzach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spellman71 Posted November 8 Share Posted November 8 Bliskiej osobie zapalił się samochód. lata rzeźbienia - nieważne. Długo nikt się nie zatrzymał, wszyscy kręcili. Gdy już złomka ugasili również każdy robił zdjęcia, kręcił filmy. Takie czasy, tacy ludzie. Będzie tylko gorzej. Ba ! Nawet kilka mikro kolizji powstało z powodu chęci uchwycenia lepszego filmiku. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted November 8 Author Share Posted November 8 41 minut temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a): Ja czekam na to: https://www.kickstarter.com/projects/mudita/mudita-kompakt?ref=7cd7la może uda mi się częściowo wylogować. Ciekawe 47 minut temu, Throgg napisał(a): Kto Cię nagrał i w jakich okolicznościach? Debil bezrefleksyjny. Łowca lajków na fejsie. 46 minut temu, doler napisał(a): Mam złą wiadomość. Będzie z tym coraz gorzej a nie lepiej. Też tak myślę. 14 minut temu, Spellman71 napisał(a): Bliskiej osobie zapalił się samochód. lata rzeźbienia - nieważne. Długo nikt się nie zatrzymał, wszyscy kręcili. Gdy już złomka ugasili również każdy robił zdjęcia, kręcił filmy. Takie czasy, tacy ludzie. Będzie tylko gorzej. Ba ! Nawet kilka mikro kolizji powstało z powodu chęci uchwycenia lepszego filmiku. Też mnie to kiedyś spotkało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 8 Share Posted November 8 Godzinę temu, Throgg napisał(a): Kto Cię nagrał i w jakich okolicznościach? Pewnie jedna z tych co je po 6 obracał i pewnie wrzuciła na tą grupę fejsową co się baby wymieniają namiarami na dupków. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted November 8 Share Posted November 8 Panienka w USA zamordowała niepełnosprawną siostrę, żeby zdobyć popularność na Tik Toku. Jak przeczytałem o tej historii to też zacząłem nieco inaczej myśleć o technologicznym świecie. Ludzie, przez swoją naturę wszystko, co potencjalnie dobre przewrócą na stronę największego spierdolenia. Dzisiejszy internet to indyjski jarmark zasrany od góry do dołu, gdzie musisz do każdego drzeć mordę, bo inaczej przepadniesz. Ludzie sami sobie zgotowali ten los. Tylko mylisz się w jednej rzeczy. Chcesz, żeby było inaczej? Ale nie będzie, bo natura ludzka się nie zmieni. Jeżeli nie to to będzie coś innego zjebane do kwadratu. Problem leży w ludziach, nie w technologii. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 8 Share Posted November 8 (edited) 6 minut temu, mac napisał(a): Panienka w USA zamordowała niepełnosprawną siostrę, żeby zdobyć popularność na Tik Toku A słyszałeś o halloweenowym wyzwaniu w PL? Starsze dzieciaki wsadzały do cukierków szpilki i inne metalowe ostre przedmioty i obdarowywały młodsze. https://dorzeczy.pl/obserwator-mediow/652216/halloween-gwozdzie-w-cukierkach-grozny-trend-na-tiktoku.html https://dziendobry.tvn.pl/gorace-tematy/uwaga-tvn-igly-szpilki-i-zyletki-w-cukierkach-zbieranych-przez-dzieci-na-halloween-st8165967 Swoją drogą nie wiedziałem, że w PL też już się to stało popularnym świętem. Edited November 8 by Brat Jan 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted November 8 Author Share Posted November 8 26 minut temu, mac napisał(a): Panienka w USA zamordowała niepełnosprawną siostrę, żeby zdobyć popularność na Tik Toku. Jak przeczytałem o tej historii to też zacząłem nieco inaczej myśleć o technologicznym świecie. Ludzie, przez swoją naturę wszystko, co potencjalnie dobre przewrócą na stronę największego spierdolenia. Dzisiejszy internet to indyjski jarmark zasrany od góry do dołu, gdzie musisz do każdego drzeć mordę, bo inaczej przepadniesz. Ludzie sami sobie zgotowali ten los. Tylko mylisz się w jednej rzeczy. Chcesz, żeby było inaczej? Ale nie będzie, bo natura ludzka się nie zmieni. Jeżeli nie to to będzie coś innego zjebane do kwadratu. Problem leży w ludziach, nie w technologii. Gdy Twoje fotki z wakacji z wypiętą dupą i cycami nie przyciąga już tyle uwagi co kiedyś.... Widocznie faceci już nie dają darmowej atencji.. Trzeba posunąć się do bardziej zajebanych metod Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted November 8 Share Posted November 8 @Dowódca plutonu dokładnie. Każdy debil w tych czasach może wziąć do ręki telefon i "coś" nagrać, ale konkurencja nie śpi. Dosłownie można stworzyć stałą eskalacji i habituacji. Nawet największy hardkor zaczyna po pewnym czasie nudzić widzów, więc trzeba stale przesuwać granice. Jeżeli kobiety dla atencji i pieniędzy są w stanie przyjmować gówno szejka do buzi to, o jakim rozwoju natury ludzkiej, czy cywilizacji jako takiej możemy w ogóle mówić 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doler Posted November 8 Share Posted November 8 (edited) Nie wiem co trzeba mieć w bani, żeby wrzucać dzieciom jakieś szpilki w cukierki. To są dalej dzieci, jest zabawa to się bawią. To nie ludzie są tylko jakieś twory. Edited November 8 by doler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted November 8 Share Posted November 8 46 minut temu, doler napisał(a): To nie ludzie są tylko jakieś twory. Jeżeli zdasz sobie sprawę że jesteś w piekle to w sumie to nawet normalne że tak się dzieje. To nie twory to diabły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted November 8 Share Posted November 8 Ja robię to żeby exy widziały…. Beka z typa! Beka z Ciebie jak w to uwierzyłeś. 2 godziny temu, mac napisał(a): Dzisiejszy internet to indyjski jarmark zasrany od góry do dołu, gdzie musisz do każdego drzeć mord Na giełdzie, na 11 Wall St też dro mordę… Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted November 25 Share Posted November 25 W dniu 8.11.2024 o 15:58, Spellman71 napisał(a): Bliskiej osobie zapalił się samochód. lata rzeźbienia - nieważne. Długo nikt się nie zatrzymał, wszyscy kręcili. Gdy już złomka ugasili również każdy robił zdjęcia, kręcił filmy. Takie czasy, tacy ludzie. Będzie tylko gorzej. Ba ! Nawet kilka mikro kolizji powstało z powodu chęci uchwycenia lepszego filmiku. Też to zauważyłem, to już plaga. Tak jak z tą ciężarówką, co jechała z podniesioną patelnią i zawadziła o sygnalizację. 10 razy by ktoś wybiegł z auta i zatrzymał kierowcę, zatrąbił czy cokolwiek a tymczasem lepiej nagrywać filmiki. A później ten idiota co nagrywał, spóźnił się do pracy czy coś przez zakorkowaną drogę. Ogólnie ludziom się już ostro popierdoliło, i co najlepsze sam wiem jak telefon wciąga, więc chcę ograniczyć czas jego używania. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doler Posted November 25 Share Posted November 25 Najgorsze jest to, że wyszła podła ludzka natura. Dla mnie ktoś kto ma na instagramie 500, 1000 czy 1500 zdjęć jest nieźle jebnięty w czerep. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maurycy Posted November 25 Share Posted November 25 Ludzie mają potrzebę dowartościowania się, stąd popularność tych wszystkich portali społecznościowych na których laski świecą cycem i tyłkiem, aby dostać mnóstwo lajków 😉 Dla mnie to jest nie zrozumiałe, ale znam dwie laski, które tym całym Instagramem żyją. Są około 30-stki, więc już nie można powiedzieć że "młode i głupie", a codziennie dodają relacje i posty. Czasami jadą dosłownie gdzieś na godzinę, żeby sobie zdjęcia porobić, wrzucić na Instagrama i wrócić do domu. No ale mają dużo followersów i lajków pod zdjęciami, dużo facetów im pisze, jakie one są ładne. Dowartościowanie się i testowanie swojej atrakcyjności. Po to jest to wszystko robione. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted November 25 Share Posted November 25 7 minut temu, Maurycy napisał(a): Ludzie mają potrzebę dowartościowania się, stąd popularność tych wszystkich portali społecznościowych na których laski świecą cycem i tyłkiem, aby dostać mnóstwo lajków 😉 W ciężkich czasach, ludzie potrzebują lekkiej rozrywki, dlatego w 44r niemcy wypuścili komedię pt Grzane wino. Ale jak ciężkie muszą być czasy, że bombarduje się naród takimi niedorozwiniętymi treściami? https://plusujemy.pl/news/6744f26b8c52a63a906fc9f4 13 minut temu, Maurycy napisał(a): Dla mnie to jest nie zrozumiałe, ale znam dwie laski, które tym całym Instagramem żyją. Są około 30-stki, więc już nie można powiedzieć że "młode i głupie", a codziennie dodają relacje i posty. Czasami jadą dosłownie gdzieś na godzinę, żeby sobie zdjęcia porobić, wrzucić na Instagrama i wrócić do domu. No ale mają dużo followersów i lajków pod zdjęciami, dużo facetów im pisze, jakie one są ładne. Mam taką znajomą, jej treści to ona, ona i tylko ona na tle jakichś miast, morza itd. Nic nie wrzuciła, że coś narysowała czy namalowała. Nic nigdy nie wrzuciła, że coś upiekła, że stworzyła cokolwiek. Ona nawet nie ma prawa jazdy. Media społecznościowe to jakby powiedział Janusz Korwin-Mikke, współczesne zawody szachowe dla debili i pomysł Hitlera. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted November 26 Author Share Posted November 26 W dniu 25.11.2024 o 22:59, DOHC napisał(a): W ciężkich czasach, ludzie potrzebują lekkiej rozrywki, dlatego w 44r niemcy wypuścili komedię pt Grzane wino. Ale jak ciężkie muszą być czasy, że bombarduje się naród takimi niedorozwiniętymi treściami? https://plusujemy.pl/news/6744f26b8c52a63a906fc9f4 Wow dzięki wielkie za propozycję filmu. Jutro sobie to obejrzę. W dniu 25.11.2024 o 22:59, DOHC napisał(a): Mam taką znajomą, jej treści to ona, ona i tylko ona na tle jakichś miast, morza itd. Nic nie wrzuciła, że coś narysowała czy namalowała. Nic nigdy nie wrzuciła, że coś upiekła, że stworzyła cokolwiek. Ona nawet nie ma prawa jazdy. Media społecznościowe to jakby powiedział Janusz Korwin-Mikke, współczesne zawody szachowe dla debili i pomysł Hitlera. Znam sporo takich kobiet. Dlatego postanowiłem odciąć się od tego świata cyfrowego i nie karmić takich ludzi jąkąkolwiek atencją. Nie można ich utwierdzać w przekonaniu, że robią coś dobrze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts