Jump to content

Redpill - rak, depresja, alkoholizm

Recommended Posts

Hej, czy istnieją jakieś rzeczowe badania (a nie płaczki netowych anonków) na temat tego jak, czy mężczyźni którzy weszli w redpillowy mindset przypłacili to upadkiem zdrowia psychicznego, fizycznego albo pogorszył się uch status społeczny? Taki wpływ redpill rage albo wywieszenia białej flagi na nasz organizm.

Jestem ciekaw czy to ma jakąś korelację

• Haha 1
  • Confused 3

Jest za to tysiące przypadków, gdzie mężczyźni którzy nie wiedzieli czym jest redpill

27 minut temu, SolidSnake napisał(a):

przypłacili to upadkiem zdrowia psychicznego, fizycznego albo pogorszył się uch status społeczny

Taki wpływ programowania społecznego i bycia pantoflem bez kręgosłupa, gdy nie patrzy się na swój interes tylko na interes myszki.
To ma ewidentne korelacje.

Jesteś trollem czy nie czytałeś forum ?

• Like 12

Śmiem twierdzić, że nie ma takich badań i duże prawdopodobieństwo, że nie będzie, a tym bardziej dla redpillowców, gdzie na piedestał raczej jest wystawiany rozwój osobisty, co wiąże się z dbaniem o zdrowie psychiczne i fizyczne oraz porzuceniem nałogów, zatem wyklucza to korelację z wymienionymi przez ciebie skutkami. Można by się pokusić, żeby takie badania dotyczyły ludzi zupełnie zamkniętych na inne kwestie niż na przekaz blackpilla, ale to już niech się martwią autorzy takich badań.
Ze zjawisk jakie kojarzę, że były badane to mogę wymienić tag #przegryw na wypoku i jakaś książka nawet została na ten temat napisana o zjawisku incelizmu, chociaż tutaj domyślnie mamy do czynienia z ludźmi, którzy żadnego przekazu redpillowego nie przyjęli jako coś co w dużej mierze motywuje ich do działania takiego, a nie innego. Nie wgłębiałem się w to jednak

• Like 8
  • Thanks 1

3 minuty temu, Husquarna napisał(a):

Ze zjawisk jakie kojarzę, że były badane to mogę wymienić tag #przegryw na wypoku i jakaś książka nawet została na ten temat napisana o zjawisku incelizmu, chociaż tutaj domyślnie mamy do czynienia z ludźmi, którzy żadnego przekazu redpillowego nie przyjęli jako coś co w dużej mierze motywuje ich do działania takiego, a nie innego. Nie wgłębiałem się w to jednak

Znam ten tag i jeszcze tag #blackpill i tam jest taka obserwacja, że obecnie redpillowe rzeczy m.in PUA umiera na rzecz looksmaxingu.  

Edited by nowy00
  • Like 2
  • Confused 1

@nowy00 Tag jak tag, po prostu duży ruch i piwniczaków masa, przez co stężenie inceli też i większe, co wykorzystało jakieś socjologiczne julczysko i zrobiło książkę, wcale się nie zdziwię, że zainteresowała się przegrywami, żeby jeszcze bardziej uderzyć w rzekomy patriarchat (tak zresztą jedna feministka mi tłumaczyła)

Mówię, nie wgłębiałem się na wypoku, bo ogólnie to wolę plusujemy i tam wolę komentować.

Edited by Husquarna
x
  • Like 2
  • Thanks 1

Nie znam takich badań, nie słyszałem żeby istniały, być może nawet ich nie będzie ze względu na fakt stawiania przez RP siebie i swój własny rozwój na pierwszym miejscu. Nie jeden polski przedstawiciel RP mówił o stawaniu się lepszą wersją siebie.

Jak ma się to do tematu?

Gdzie tu choroby, rozpacz, depresja, alkoholizm czy inne problemy?

Czy znasz jakiegoś RP, który popadł w takie problemy? Rozejrzyj się dookoła po polskiej czy w szczególności amerykańskiej scenie RP. Czy masz tam jakiś życiowych przegrywów mających problemy ze sobą i używkami, którzy staczają się na dno? Ja nie zauważyłem, natomiast zauważyłem coś przeciwnego.

Oczywiście faktem jest, że RP odkłamuje pewne utarte schematy, otwiera oczy i ukazuje właściwe relacje międzyludzkie. Może to powodować wnerwienie. Jest nawet na to określenie: red pill rage. Ale nie powoduje ono staczania się w nałogi i choroby. Jest wręcz przeciwnie. Każdego to dopada, ponieważ nikt nie lubi być okłamywany i wykorzystywany, ale w każdym przypadku to przechodzi i w to miejsce pojawia się pogodzenie połączone z pracą nad sobą.

Edited by Krugerrand
  • Like 12

1 godzinę temu, SolidSnake napisał(a):

czy mężczyźni którzy weszli w redpillowy mindset przypłacili to upadkiem zdrowia psychicznego, fizycznego albo pogorszył się uch status społeczny?

Trzipia natura to wierzchołek gory . Zalamac to sie dopiero mozna jak sie dowiadujesz ze niemal caly przejaw ludzkiej dzialalnosci utkany jest na przekrecie .

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1

Co to za deluzje? Badania? Masz dowody na to?

Miałem kiedyś kumpla, był dobrym złodziejem, tak go zapamiętałem, bo zginął w wypadku samochodowym. Czy w związku z tym, przestałem być kierowcą? Nie. 

Co do badań, należy zacząć od tego. Tu wyjaśnione jest, jak bardzo istotny na atrakcyjność jest układ kości twarzoczaszki:

Tu masz badania odnośnie jakości związku z dwoma sekslalkami:

https://plusujemy.pl/news/64fb370d7095133867027c48

Przyszłość sekslalek:

https://plusujemy.pl/news/6560e1c01e2fc256a62454b9

Przyszłe burdele z lalkami:

https://plusujemy.pl/news/64e5269c3bcc753b4474db65

Targi sekslalek w Tokio i przedstawienie asortymentu:

https://plusujemy.pl/news/65ccbff632573621ba1a95cf

Budowa sekslalki w warunkach improwizowanych:

https://plusujemy.pl/news/659ed4cc7629537f99dd56aa

Profesor Rob Brooks o lalkach:

https://plusujemy.pl/news/64fd596d96e3e37e1cfb8746

Bonus: zapytałem AI o lale:

https://plusujemy.pl/news/674793bb985c526e3bc82d2b

Tu masz różnice w budowie struktury kośćca twarzoczaszki i rozwiązania odnośnie polepszania wyglądu:

https://plusujemy.pl/news/674794bdb6863a3ed37ab793

• Haha 5

7 godzin temu, thyr napisał(a):

Zalamac to sie dopiero mozna jak sie dowiadujesz ze niemal caly przejaw ludzkiej dzialalnosci utkany jest na przekrecie .

To jest newralgiczny moment. Przejść ze stanu załamania do działania w takich warunkach. 

• Like 2

9 godzin temu, SolidSnake napisał(a):

Hej, czy istnieją jakieś rzeczowe badania (a nie płaczki netowych anonków) na temat tego jak, czy mężczyźni którzy weszli w redpillowy mindset przypłacili to upadkiem zdrowia psychicznego, fizycznego albo pogorszył się uch status społeczny?

• Haha 4

19 godzin temu, Chcni napisał(a):

"Koledzy" z discorda kazali założyć taki temat? 

Temat na ścianę hańby i do kosza moim zdaniem. Akurat działalność Marka, ruchy takie jak Redpill, MGTOW itp., uratowały wielu mężczyzn, przed oskubaniem z dorobku życia, alimentami, pomówieniami o gwałt, o pedofilię, o znęcanie się, przed wpadnięciem w "szambo" małżeństw z samotnymi matkami, itd.

@SolidSnake To jakaś prowokacja? Żart? Poczytaj Świeżakownie https://braciasamcy.pl/index.php?/forum/193-świeżakownia-moja-historia/ i wyciągnij wnioski, czym się kończy nieznajomość Redpill, itp.

Edited by Morfeusz
  • Like 9
  • Thanks 2

23 godziny temu, SolidSnake napisał(a):

Hej, czy istnieją jakieś rzeczowe badania (a nie płaczki netowych anonków) na temat tego jak, czy mężczyźni którzy weszli w redpillowy mindset przypłacili to upadkiem zdrowia psychicznego, fizycznego albo pogorszył się uch status społeczny? Taki wpływ redpill rage albo wywieszenia białej flagi na nasz organizm.

Jestem ciekaw czy to ma jakąś korelację

Instytut badań z dupy zrobił takowe, cytuję:

Cytat

"Wpływ Redpillowego Mindsetu na Wieloaspektowy Dobrostan Mężczyzn: Badanie Eksperymentalno-Obserwacyjne"

Abstrakt:
Badanie miało na celu zidentyfikowanie skutków przyjęcia tzw. "redpillowego mindsetu" wśród mężczyzn na ich zdrowie psychiczne, fizyczne oraz status społeczny. Wyniki sugerują, że uczestnicy eksperymentu doświadczyli znacznego pogorszenia w wymienionych obszarach, przy czym zanotowano również istotny wzrost poziomu nieuzasadnionej pewności siebie w dyskusjach online.

Metodologia:
Przeprowadzono 12-miesięczną obserwację grupy mężczyzn (n=100), którzy dobrowolnie zadeklarowali zmianę światopoglądu na redpillowy. Badanie uwzględniało:

1. Zdrowie psychiczne: Ocena poziomu stresu, lęku oraz liczby interakcji społecznych (offline).
  2. Zdrowie fizyczne: Pomiar BMI, kondycji fizycznej oraz ilości czasu spędzanego w siłowni kontra przed ekranem komputera.
  3. Status społeczny: Liczba utrzymanych relacji interpersonalnych oraz postrzeganie uczestników przez otoczenie.

Wyniki:

1. Zdrowie psychiczne:

• Poziom stresu wzrósł o 73% (p<0.001), szczególnie w sytuacjach realnych interakcji z kobietami.
    • 64% uczestników zgłosiło pogorszenie relacji z rodziną i przyjaciółmi.
    • 90% twierdziło, że "nikt ich nie rozumie", co korelowało z nadmierną aktywnością w mediach społecznościowych.
  2. Zdrowie fizyczne:

• 45% uczestników zrezygnowało z ćwiczeń fizycznych na rzecz oglądania "materiałów edukacyjnych" na YouTube.
    • BMI wzrosło średnio o 4,2 (SD=1.1), przy czym uczestnicy nadal deklarowali, że są "sigma male" w świetnej formie.
  3. Status społeczny:

• 78% straciło znaczącą część swojego wsparcia społecznego (p<0.01).
    • 15% zostało zbanowanych na platformach społecznościowych za "propagowanie prawdy".

Wnioski:
Przyjęcie redpillowego mindsetu może prowadzić do efektu, który badacze określili jako "Wszystko na czerwono, ale konto na minusie". Uczestnicy badania doświadczyli kumulatywnego spadku w kluczowych obszarach swojego życia, co wskazuje na ryzyko traktowania tego światopoglądu jako życiowej strategii.

Badacze zalecają dalsze badania nad profilaktyką wobec przyjęcia takich ideologii oraz rozwój metod edukacji krytycznego myślenia w mediach społecznościowych.

Żeby nie być gołosłowny, poniżej wykres świadczący o powyższym:

Bez-nazwy-1xef.png

• Like 1
  • Confused 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.