Jump to content

Jak wysłać męża na wojnę, kobiety szukają sposobów?

Iceman84PL

Recommended Posts

1 godzinę temu, Kiroviets napisał(a):

Skrzywdziła Cię jakaś i w artykule mowa o Rosjankach. A p0lki są przecież inne.*🤦🤣🤣🤣

* p0lka Cię za darmo sprzeda.

Weź juz Kirovets zobacz czy Cie nie ma w drugim pokoju. Takie błazenady skrajne tez tutaj powinny być "nagradzane" bo przecież czym to się rozni od slynnego shamingu😆

• Thanks 1
  • Confused 1

Kobiety w 2024 roku mają same profity z okazji wojny:

- chłop zginie to ma spadek/ rentę wdowią/odszkodowanie od państwa

- może wyjechać z kraju ogarniętego wojną

- za wysłanie faceta na front kasa od państwa

- zrobi bobo z kochankiem jak mąż wyjedzie na front i wedle polskiego prawa to będzie dziecko zdradzonego męża+alimenty

- otrzyma pomoc w ewakuacji

- może wyjść za zmarłego faceta na froncie i otrzyma spadek/rentę/kasę od państwa

- może wyjechać do sąsiedniego państwa i otrzyma darmową służbę zdrowia, darmowe bilety, dach nad głowa, bony, kasę i emeryturę jeśli popracuje

- będzie tą biedną i poszkodowaną w wojnie i otrzyma specjalne programy

- otrzyma kasę z funduszu alimentacyjnego

- będzie bohaterką mediów i społeczeństwa

• Like 10
  • Sad 3

@Martius777 aż mnie ścięło jak sobie to uświadomiłem. Na domiar tego wszystkiego politycy skutecznie sprowadzają obcy kulturowo i genetycznie element z krajów egzotycznych przy jednoczesnym machaniu szabelką. Swoisty pakiet mokebe+ czasoumilacze do peklowania pokrzywdzonych kobiet (wiadomo, że na wojnie ofiarami są kobiety). Nikt tutaj nie zapłacze nad Lechickimi meżczyznami. Podmianka ludności może nastąpić szybciej niż później, a jedynym sposobem na to jest wojna.

"Dzieci, kobiety, starsi, słabi są pierwszymi ofiarami wojny. Wojna to horror, obraża Boga i ludzkość, nie oszczędza nikogo, grozi pogorszeniem sytuacji milionów wysiedlonych ludzi. Wojna i zima są tragiczne – mówił Papież podczas dzisiejszej modlitwy Anioł Pański, apelując o konkretną nadzieję pokoju w Ukrainie."

Nie wiem co ten "abemus papas" miał na myśli mówiąc, że są pierwszymi ofiarami, ale się domyślam, że śmierć dotyczy wszystkich innych, mężczyźni są od bycia nawozem.

• Like 5

Godzinę temu, Martius777 napisał(a):

Wyobraziłem to sobie, prawdziwa zgroza.

Dodaj do tego niektórych wzmożonych wojennie panów, ale tak wzmożonych, by bezpośrednio nie trafić na front, ale uczestniczyć w łapankach na chłopaków? Czemu nie? Plus do kompletu Panie "zawstydzające", "tchórzy", "dekowników" i takie tam. Myślicie, że to niemożliwe? ;)

Po takiej monstrualnej ilości wylanej od paru lat wojennej propagandy to jak najbardziej możliwe. Obrazki, jak z łapanek na UA. Albo i gorzej, też bym się za bardzo nie zdziwił.

Edited by Obliteraror
  • Like 4
  • Thanks 1

Godzinę temu, Król Jarosław I napisał(a):

Też uważam, że gdyby u nas była premia chociaż te 20-30k to by te rury powariowały.

Takie są, że dla samej wiedzy, że facio padnie trupem sprzedadzą lub nawet dopłacą z własnej kieszeni. Premia to trup mężczyzny. Sam nie mam złudzeń, że kobiety dla pieniędzy i tego uczucia wyższości zrobią wszystko. To jest tego typu wiedza, że raz uświadomiona w praktyce życiowej pozostaje już na zawsze. 

• Like 3

5 minut temu, Husquarna napisał(a):

"Dzieci, kobiety, starsi, słabi są pierwszymi ofiarami wojny. Wojna to horror, obraża Boga i ludzkość, nie oszczędza nikogo, grozi pogorszeniem sytuacji milionów wysiedlonych ludzi. Wojna i zima są tragiczne – mówił Papież podczas dzisiejszej modlitwy Anioł Pański, apelując o konkretną nadzieję pokoju w Ukrainie."

Mężczyźni nie liczą się według słów papieża.

Facet w majestacie prawa może być zmuszony do uczestnictwa w wojnie i otrzyma gratis takie rzeczy jak: dezynteria, krwawa biegunka, wszy, pluskwy, pchły, głód, stopy otarte do krwi, smród niemytego ciała, grzybica, traumy psychiczne, gwałt od wroga i krwawiąca dupa przez długi czas, tortury, obóz koncentracyjny, kalectwo, utratę majątku, brak leków, wieczny kaszel, szkorbrut, brak zatrudnienia jeśli będzie poważnie okaleczony - błogosławieństwem okazuje się słodka śmierć z własnych lub cudzych rąk.

• Like 5
  • Sad 1

30 minut temu, Martius777 napisał(a):

Kobiety w 2024 roku mają same profity z okazji wojny:

- chłop zginie to ma spadek/ rentę wdowią/odszkodowanie od państwa

- może wyjechać z kraju ogarniętego wojną

- za wysłanie faceta na front kasa od państwa

- zrobi bobo z kochankiem jak mąż wyjedzie na front i wedle polskiego prawa to będzie dziecko zdradzonego męża+alimenty

- otrzyma pomoc w ewakuacji

- może wyjść za zmarłego faceta na froncie i otrzyma spadek/rentę/kasę od państwa

- może wyjechać do sąsiedniego państwa i otrzyma darmową służbę zdrowia, darmowe bilety, dach nad głowa, bony, kasę i emeryturę jeśli popracuje

- będzie tą biedną i poszkodowaną w wojnie i otrzyma specjalne programy

- otrzyma kasę z funduszu alimentacyjnego

- będzie bohaterką mediów i społeczeństwa

I weź się nie wkurwiaj jak potem widzisz takie odpały jak "piekło kobiet"...

• Like 5

55 minut temu, Martius777 napisał(a):

Kobiety w 2024 roku mają same profity z okazji wojny

Co ma randomowy mężczyzna z okazji wojny:

- ma okazję zginąć za piękne ideały 

- jeśli się miga od poboru to ma szanse na "uliczne łapanki" by jednak go do wojny zmusić

- jeśli jednak się wymiga to ma okazję być ściganym za uchylenie sie od obowiązku i represje nawet po zakończeniu wojny

- może stracić rodzinę, bo niecierpliwa kochana partnerka może szybko znaleźć zastępcę

- jeśli uda mu się przeżyć wojenne piekło to ma wysokie szansę na PTSD

- może otrzymać rentę kombatancką, która może wynagrodzi mu w 1% poniesione straty fizyczne i psychiczne

- skoro dzisiaj zdrowy, randomowy facet jest niewidoczny dla kobiet, to kaleka z wojenna traumą będzie w zasadzie społecznym odpadem

Tak bym to pokrótce zestawił z piekłem kobiet wymienionym wcześniej przez @Martius777

Edited by Redbad
  • Like 12
  • Thanks 1

Jak śmiecie zestawiać te wszystkie zagrożenia jakie czekają na mężczyzn podczas wojny z brakiem możliwości skrobanki na życzenie w każdych możliwych okolicznościach. Jak one biedne uciekną z Polski w czasie trwającego konfliktu do kraju pod tym względem takiego samego jak nasz, to będzie podwójne piekło kobiet. Przydałoby się tu Wam nieco więcej empatii XD

Edited by Krugerrand
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3

@Redbadzapomniales o jednym waznym aspekcie . Chodzi mi o rynek czesci zamiennych . Jesli w  szpitalach nie jestes bezpieczny to sobie wyobraz co by tam sie moglo dziac w warunkach polowych w czasie konfliktu  . Rynek warty miliardy $.

Edited by thyr
  • Like 4

1 godzinę temu, SilentAssassin napisał(a):

Weź juz Kirovets zobacz czy Cie nie ma w drugim pokoju

Możesz jaśniej?

Nie klei się to z twoją wizją drugiej połówki pomarańczy?

1 godzinę temu, SilentAssassin napisał(a):

"nagradzane

Na szczęście nie ty jesteś od tego.

• Like 4

53 minuty temu, Martius777 napisał(a):

Co byście zrobili jakby chcieli was wysłać na front?

U mnie już dawno odpowiednie papiery podrukowane tylko leżą w szufladzie, podpisane tylko miejsce na datę puste.

Warto odwiedzić prawnika, poczytać jakie są zasady wzięcia i co cię dyskwalifikuje albo jak odroczyć chociaż. 

• Like 5

4 godziny temu, Martius777 napisał(a):

Co byście zrobili jakby chcieli was wysłać na front?

Nie mam działki ani mieszkań w innym kraju, nie należę też do osób, które będą poinformowane wcześniej - VIPów.
Na ten moment moją opcją by była próba ucieczki na rowerze - małe szanse. Nie zmaksymalizowałem tej opcji. Żyję tutaj skromnie, ale też w pewnego rodzaju zawieszeniu, nie zdążyłem uwiązać się kredytem, natomiast wypadki losowe i inflacja wpierdalają moje oszczędności jak ja po nocach żarełko, próbując zajadać moje wygaszne, wytłumione nałogi.

Mindset mam niestety nie do podrobienia. Trochę boję się tutaj odpalać, żeby nad ranem do mnie nie zapukali smutni panowie, ale dyplomatycznie i pokojowo odpowiadając to bym zwyczajnie nigdzie nie poszedł, za co by mnie mogli podobno zamknąć na kilka lat.

Ostatnio chyba od Kasi Tarnawy-Gwóźdź słyszałem, żeby zorganizować sobie papiery, które można złożyć w ciągu iluś tam godzin od powiadomienia do wstawienia na mogilizację. Tam się wtedy zawiera wyznanie itd. Specjalnie jest mało czasu, żeby nikt nie zdążył tego zrobić. Wiem, że powinienem się w to wczytać i zabezpieczyć, ale jestem bardzo anty prawniczy, nie ukrywam, że w dużej mierze nie uznaję tego systemu z prawem morskim, jest antyludzki, ale wiem też, że konsekwencją są wszystkie szkodaliwe zdarzenia z racji tego,, że "nieznajomość prawa szkodzi". Jestem chory jak mam szykować jakieś wnioski i inne podobne formularze przez co nie jeden raz miałem pod górkę. 

W ogóle jest opcja, że w ostateczności mógłbym zrobić coś bardzo głupiego i z racji położenia dostałyby tylko trybiki zamiast decydenci. Ktoś kto by w taki sposób próbował uczynić mnie niewolnikiem, któremu narzuca się mord na innych ludziach, czyli maksymalne możliwe wkręcenie w tej przestrzeni to nieźle by sobie przejebał. Bym pewnie głupio zginął, ale za to w zgodzie ze sobą. Serce wolności zostałoby zachowane, a tutaj mi to trochę przyświeca.

• Like 4
  • Thanks 1

Amerykański socjalista Charles T. Schenck napisał: „Obywatel powołany do wojska jest zmuszony do zrzeczenia się praw obywatelskich i staje się przedmiotem”. Schenck uważał, że zmuszanie obywateli do służby wojskowej jest niczym innym jak zniewoleniem. 

Jak czyta się o karach za brak stawiennictwa to bardzo mocno widać jak mężczyzna w majestacie prawa pozbawiony jest prawa do zachowania swojego życia.

https://slmadwokaci.pl/blog/co-grozi-za-niestawienie-sie-do-wojska/

• Like 2

9 godzin temu, Martius777 napisał(a):

Na szczęście dla wojska jestem bezużyteczny. Mam kategorię E.

W czasie pokoju tak, w czasie wojny nie obowiązują żadne kategorie.

Sztuka jest sztuką, liczy się ilość mięsa armatniego do przemielenia.

• Like 3

4 minuty temu, Iceman84PL napisał(a):

W czasie pokoju tak, w czasie wojny nie obowiązują żadne kategorie.

Sztuka jest sztuką, liczy się ilość mięsa armatniego do przemielenia.

I dlatego z kategorię E można wyjeżdżać za granicę, nawet jak jest ogłoszona mobilizacja? Coś nie tak. Nikt do desantu nie wyśle D, tylko dlatego że jest wojna.

13 godzin temu, Kiroviets napisał(a):

Możesz jaśniej?

Nie klei się to z twoją wizją drugiej połówki pomarańczy?

Na szczęście nie ty jesteś od tego.

Skoro uwazasz ze kazda Polka Cie sprzeda jak napisales, to widać jakie masz pojecie o realnych relacjach i ile poznales kobiet. Redpill wjechal za mocno? Moze dawke trzeba zmniejszyc albo tabletki zmienić 

• Like 1
  • Confused 2

@SilentAssassin poznałem w życiu wiele kobiet i nawet bym nie powierzył 90% 20 zł, żeby mi zakupy w sklepie zrobiły, więc co Ty bredzisz o jakimkolwiek zaufaniu. Ukraina, Rosja, działania wojenne generalnie pokazały, w jaki sposób zachowują się Panie w stosunku do mężczyzn. Nie jest to dla nas korzystne w żaden sposób. Ty ślepy, czy jaki? Sam masz chyba mało doświadczenia, skoro tak się kłócisz z kolegą. 

Posiadam dobrą koleżankę, przyjaciółkę od czasów studenckich i też szczerze mówiąc nie wiem, co by do końca zrobiła w założonej sytuacji. Jakby na szali stało jej życie i moje to naturalnie wybrałaby swoje, bez żadnych sentymentów i do tego się wszystko sprowadza. A Ty piszesz o realnych relacjach. Właśnie realne relacje opierają się na braku zaufania w 100%, tylko musi być cały czas szacunek. Większość ludzi nie jest w stanie tego praktykować, bo to trudne. A ile byś kobiet nie poznał to wystarczy poznać pewnie z 5 w życiu, żeby poznać zachowanie reszty. Przecież to są fakty, na to wskazuje doświadczenie życiowe chłopów en masse. 

A może to Ty powinieneś tabletki zmienić? Taki jesteś mądry, wszystkie rozumy pozjadałeś? 

• Like 8
  • Thanks 3

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.