Jump to content

Jak wysłać męża na wojnę, kobiety szukają sposobów?

Iceman84PL

Recommended Posts

@SilentAssassinludzie dzielą się na dwie kategorie: na takich co wyciągają wnioski oraz na takich co wniosków nie wyciągają. Tę drugą kategorię zastawmy samej sobie, ponieważ jest raczej nie do uratowania. Skupmy się ma tej pierwszej. Wnioski można wyciągać na dwa sposoby: poprzez pozytywne lub negatywne doświadczenia własne lub pozytywne oraz negatywne doświadczenia cudze.

Załóżmy, że jest jak piszesz, czyli gość nie poznał w życiu żadnej kobiety. Ma natomiast z tyłu głowy przede wszystkim negatywne doświadczenia cudze i trzyma rękę na pulsie. Jeśli dodatkowo jest to wzmocnione czerwoną pigułką, która odkłamuje powszechne mity dotyczące relacji damsko-męskich i nie tylko to chyba tylko należy gościowi pogratulować.

Jeśli jednak jakąś kobietę lub jakieś kobiety w życiu poznał i okazało się, że te cudze doświadczenia w połączeniu z wiedzą o czerwonej pigułce mają zastosowanie, to jeszcze tym lepiej dla niego.

Mnie zdarzyło się poznać kilka kobiet w swoim życiu, być w kilku związkach i dziś jestem pewien, że każda by mnie sprzedała za butelkę wina z Żabki. Jestem przekonany także, że każda mną gardzi lub mnie nienawidzi. Co do ostatniej bliższej znajomości to nawet jestem tego więcej niż pewien.

Jak mawiał klasyk: ufam, więc kontroluję. Ty kontrolujesz swoją laskę czy może masz różowe okulary na nosie i dałbyś sobie za nią rękę uciąć?

• Like 8
  • Thanks 6

@SilentAssassin sorry ale podłączam się pod kolegów. Każda kobieta z którą byłem (LTR), okazała się nic nie wara, mam 3 sztuki coś Ala @mac typiary, jeszcze od czasów studenckich.

I nawet w tych relacjach musiałem wypracować, że jak potrzeba robić coś koło domu, to one mają stać w garach, bo ja muszę dobrze zjeść - czyt zapłata itd. W drugą stronę też musiałem uczyć, że jak są np w Polsce i trzeba coś załatwić to ma być to zrobione… ciężki temat…

Po latach są nawet pozytywne owoce tych relacji, lecz nie jest to LTR, a one się przekonały, że jak jesteśmy umówieni  na coś to z mojej strony się tak dzieje. 

Ktoś przejął jego konto?

54 minuty temu, Krugerrand napisał(a):

Jestem przekonany także, że każda mną gardzi lub mnie nienawidzi. Co do ostatniej bliższej znajomości to nawet jestem tego więcej niż pewien.

To jest osobny rozdział w tym temacie 

• Like 1
  • Thanks 2

@Martius777

W teorii wszystko się zgadza, natomiast w praktyce jest różnie. 

Popatrz na konflikt ukraińsko-rosyjski, tam gdy nie było już ludzi do walki, brali kogo popadnie. 

Znajdowali się nawet ludzie bez kończyn, z protezami czy zaawansowanymi schorzeniami, chorobami, o ludziach starych nie wspominając. 

Polecam Ci cykl nagrań z porucznikiem Powałka, który

jako wojskowy mówi o tym wprost. 

To nam cywilom czasem się coś wydaje, a rzeczywistość zgoła jest inna. 

• Like 9
  • Thanks 1

17 godzin temu, SilentAssassin napisał(a):

Skoro uwazasz ze kazda Polka Cie sprzeda jak napisales, to widać jakie masz pojecie o realnych relacjach i ile poznales kobiet. Redpill wjechal za mocno? Moze dawke trzeba zmniejszyc albo tabletki zmienić 

Nie każda. Matka zapłaci łapówkę za syna, aby rodzony syn został przy życiu i zdrowiu fizycznym jak i psychicznym.

A takie myślenie jak masz Ty jest zbyt wyidealizowane, w dzisiejszych czasach to zwykła deluzja, a kobieta może na Ciebie nasłać braciszka z czarnym pasem, bo skomentowałeś coś nie tak na jej instagramie więc męża na wojnę bez skrupułów. W Polsce nie wiem czy byłoby to powszechne, ale z pewnością nie wyjątkowe.

• Like 7

@Iceman84PL ja to wszystko rozumiem, że wkładka do machiny wojennej jest sztuka i dla stanu osobowego armii tylko to się liczy, ale to już jest dalszy etap, żeby brać ludzi z innymi kategoriami niż A.

Opresyjne państwo wycierające swoją nieludzką parszywą mordę demokracją może to robić za wczasu, ale nie w pierwszym roku wojny.

Nawet jak jeden z drugim trafią do okopu to zdrowy chłop nie będzie dźwigał czy pogłębiał dziury za tego drugiego z kategorią E. To jest między innymi powód dlaczego kobiet nie ma w armii, a nawet jak są to dają im lekką robotę najlepiej za biurkiem, żeby w taki sposób nie przeszkadzały.

• Like 4

@SilentAssassin

Każdy ma prawo się wypowiedzieć, przedstawić własny punkt widzenia. 

Obrażanie użytkowników bo się z czymś nie zgadzasz pokazuje, iż nie potrafisz przyjąć do wiadomości innego postrzegania, czyli kończą Ci się argumenty, więc wbijasz szpilki oponentom by ośmieszyć, przedstawić w złym świetle. 

Ty próbujesz przeforsować swoje prawdy, pokazać relacje ze strony pua, które nie mają nic kompletnie wspólnego z realnym obrazem kobiet oraz ich odbiorem przez mężczyzn.

Natomiast chłopacy po przejściach, traumach, widząc jaka jest natura kobiet, kim ta istota jest, jak działa i czego chce nie będą ufać bezgranicznie tym bardziej pamiętając co ich spotkało. 

Nawet ktoś tu dobrze napisał, że ten pożądany Chad przez kobiety też może zostać wystawiony i wydymany. 

Dlaczego? Bo kobiety zawsze pilnują i patrzą na własny czubek nosa. 

Na popsutym rynku matrymonialnym kobieta zawsze sobie ogarnie innego chłopa, nawet lepszego od poprzednika, bez wahania wymieni na nowszy model. 

Co dobitnie pokazują obecnie Ukrainki i Rosjanki. Te pierwsze uciekły w większości z Ukrainy, zasilily łoża Europejczyków w tym i Polaków, bo poziom życia, bezpieczeństwa jest znacznie wyższy, te drugie w imię profitów i przez setki lat indoktrynacji komunizmem sprzedadzą własnego męża, ojca, brata by tylko utrzymać siebie, potencjalne potomstwo, wieść życie na godnym poziomie. 

Ostatnio był na plusujemy filmik jak na Ukrainie służby polują na mężczyzn i gonią po polach by siłą wcielić do woja i wysłać na front. Jakie były reakcje kobiet siedzących na przystanku nieopodal? 

A no szyderczy śmiech, bo tyle dla kobiet znaczy mężczyzna kiedy musi robić za mięso armatnie. 

@Piter_1982

W poprawkach ustawy o obronie ojczyzny było jasno przedstawione, że nikt nie będzie wypuszczany z tego pierdolnika, zarówno mężczyźni jak i kobiety. 

Tak jak @Husquarna wspominał, może w pierwszej kolejności ludzie z kategorią E nie pójdą na front, do walki jednak będą na ławce rezerwowych jak skończą się potencjalne zasoby ludzkie. 

Nikt nie jest bezpieczny w tym kraju, gdzie u władzy są slugusy okupantów i psychopaci, którzy skrzętnie wykonują plany i zalecenia wbrew społeczeństwu. 

• Like 13

6 godzin temu, SilentAssassin napisał(a):

Skoro uwazasz ze kazda Polka Cie sprzeda jak napisales, to widać jakie masz pojecie o realnych relacjach i ile poznales kobiet. Redpill wjechal za mocno? Moze dawke trzeba zmniejszyc albo tabletki zmienić

No to słucham- jakie mam? 

I to bòldupienie o redpill🤦🤦🤦.

Zresztą, żyj w tym swoim świecie deluzji, co mi do tego.

5 godzin temu, Krugerrand napisał(a):

Jak mawiał klasyk: ufam, więc kontroluję. Ty kontrolujesz swoją laskę czy może masz różowe okulary na nosie i dałbyś sobie za nią rękę uciąć?

Dla niego peklowanie przez ubermenscha z gitarą to nie zdrada, wybaczyłby.😂 Albo uwierzył, że sam go przyciągnął do swojego/ ich życia swoją energią.😂

6 godzin temu, mac napisał(a):

Taki jesteś mądry, wszystkie rozumy pozjadałeś? 

Biografia / e Dana Peny wystarczyly.🤔😂

• Like 1
  • Haha 1

Nie chce mi sie tutaj z osobna idnosic do kazdych cytatów moich z osobna przez Krugerand, Icemana, czy Zukerfreia, ale panowie, no wieje u Was po prostu przejechaniem się na kimś i to czuć w tekscie. Spoko, jesli Wam sluzy takie podejscie to gites, kazdy kąpie sie we własnym szamponie. Niemniej jednak wszelkie generalizacje mocno mnie irytują bo swiat nie jest kurwa 0-1 jaki user Kirovets czesto probuje pchać. Osobiscie do tej pory mialem bardzo dobre relacje i obecny zwiazek z wartosciową osobą, oparty na wzajemnym szacunku i dobrych wartosciach. 

A tutaj pojazd z góry. Ja rozumiem jak działa swiat i jak dzis srednio wyglada "sielanka" dupeczek, ale nie idzmy w absoluty bo to forum traci przez to na jakości.

5 godzin temu, Król Jarosław I napisał(a):

@Krugerrand @mac pokażcie mi chociaż jeden merytoryczny wpis tego typa. Od dawna mam go na bloku.

Kolejny, który ma coś z garem, że pcha się między ludzi z którymi kompletnie się nie zgadza byle tylko kultywować niezgodę i po nic więcej.

Idż sobie meliski zaparz czy coś byczku. Bez odbioru😉

• Like 2
  • Haha 3

2 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Ty próbujesz przeforsować swoje prawdy, pokazać relacje ze strony pua, które nie mają nic kompletnie wspólnego z realnym obrazem kobiet oraz ich odbiorem przez mężczyzn.

Środowisko PUA pokazuje kobiety raczej tylko z dobrej strony, a mężczyznę jako tego wiecznie uczącego się inteligencji emocjonalnej. Tylko do pewnego stopnia to działa, dobre dla początkujących, w zależności też od uszkodzeń w procesie socjalizacji tegoż początkującego.

Redpill a Pua, które ja pamiętam to jest wręcz dysonans poznawczy... Puasi, którzy mówili ładnie i poprawnie politycznie wypłyneli na szeroką skalę, a ci którzy mówili z sensem pozostali w niszy niszy lub zostali zniszczeni. 

• Like 3
  • Thanks 1

10 godzin temu, SilentAssassin napisał(a):

Spoko, jesli Wam sluzy takie podejscie to gites, kazdy kąpie sie we własnym szamponie. Niemniej jednak wszelkie generalizacje mocno mnie irytują bo swiat nie jest kurwa 0-1 jaki user Kirovets czesto probuje pchać. Osobiscie do tej pory mialem bardzo dobre relacje i obecny zwiazek z wartosciową osobą, oparty na wzajemnym szacunku i dobrych wartosciach. 

A tutaj pojazd z góry. Ja rozumiem jak działa swiat i jak dzis srednio wyglada "sielanka" dupeczek, ale nie idzmy w absoluty bo to forum traci przez to na jakości

10 godzin temu, SilentAssassin napisał(a):

Ja rozumiem jak działa swiat

No chyba średnio rozumiesz, przyznam nieskromnie.

" Wiemy o sobie tyle, na ile nas sprawdzono".

Stawiam dolary przeciw orzechom, że Iwan czy Saszka zanim włożyli kamasze czy nomen omen onuce, też byli święcie przekonani , że " blieć, nu shto ti- moja Nastia czy Lena taka nie jest ".🤔😉

• Like 3

40 minut temu, SilentAssassin napisał(a):

Nawet jak idziesz do sklepu i kasjerka sie usmiechnie to co, widzisz tam jad ? Szyderę? 

Przecież napisałem tam wyraźnie o swoich byłych, a Ty jakimś dziwnym trafem przerzucasz to także na kasjerki w sklepie. Jeśli nie jest to próba generalizacji, którą tu niektórym zarzucasz to nie wiem co nią jest. Może po prostu brak umiejętności przeczytania całości tekstu ze zrozumieniem, wyciągnięcie z kontekstu tego co akurat pasuje pod własną tezę i przerobienie pod siebie. Przykład poniżej:

58 minut temu, SilentAssassin napisał(a):

Idż sobie meliski zaparz czy coś byczku

Przecież gość tego nie przeczyta, bo ma Cię w ignorowanych, no chyba, że ktoś to zacytuje jak w tym momencie ja i jest to zdaje się czarno-białe, gdyż nie można mieć kogoś w ignorowanych częściowo. To tak jakby kobieta była w ciąży i jednocześnie w niej nie była.

Edited by Krugerrand
  • Like 3

Rosyjscy żołnierze nie chcą już być wysyłani do walki z Ukrainą. W ich szeregach coraz częściej dochodzi do przypadków samookaleczeń i samobójstw związanych z powołaniem do wojska lub z powodu nacisków na dowódców niższego szczebla. Jak donosi w poniedziałek niezależny rosyjski portal theins.ru, jeden z poborowych, pojmany przed własnym domem, celowo postrzelił się w nogę.

W Wyższej Szkole Dowództwa Wojskowego w Nowosybirsku zmobilizowany mężczyzna postrzelił się w nogę — przekazał w poniedziałek portal theins.ru należący do rosyjskiej wersji magazynu "The Insider". Swoje informacje oparł na doniesieniach publikowanych przez lokalne rosyjskie media.

— Został pojmany przez przełożonych dosłownie przed własnym domem. Nie chciał iść na wojnę, ale nie miał gdzie się ukryć przed wojskową komendą uzupełnień. I w końcu rozwiązał problem w ten sposób. (...) Wśród powołanych do armii dużo mówiło się o tym, że zmobilizowani zostaną wysłani w strefę wojny — powiedział jeden z kolegów postrzelonego mężczyzny.

Z kolei lokalna gazeta z Władywostoku poinformowała, że oficer odpowiedzialny za mobilizację strzelił sobie pięć razy w klatkę piersiową, wskutek czego poniósł śmierć.

Reszta pod linkiem: https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosjanie-zrobia-wszystko-by-nie-isc-na-wojne-takie-sa-ich-sposoby/5xxsth4

Edited by Martius777
  • Like 2
  • Sad 4

@Martius777 tak apropo tych co klaszczą uszami na samą myśl, że nowe rakiety od wuja sama zza oceanu czy inne machiny wojenne będą "gruzować ruskie ścierwo", bardzo często można to przeczytać/usłyszeć z ust ludzi, a dali się tak złapać na propagandę, tak łatwo weszła dehumanizacja, że zapomnieli, że po drugiej stronie konfliktu tak samo są ludzie, którzy mają w sobie jakieś poszanowanie życia i nie chcą iść zabijać bądź być zabitym.

• Like 3

3 godziny temu, SilentAssassin napisał(a):

wieje u Was po prostu przejechaniem się na kimś

Ja się przestałem okłamywać sam siebie. Czy się przejechałem? Tak i nie. Święty wobec niektórych partnerek nie byłem. Po prostu to się nie opłaca. Natomiast kobiety ciągle kocham i nie szanuję. ♥️

3 godziny temu, SilentAssassin napisał(a):

forum traci przez to na jakości.

Dla mnie chuj, a nie argument z całym szacunkiem do autora. 

Gra się tak, jak przeciwnik pozwala. 

Edited by zuckerfrei
  • Like 2

W dniu 4.12.2024 o 12:00, Iceman84PL napisał(a):

Rosjanki zaczęły masowo szukać w internecie sposobów wysłania mężów na wojnę

Ciekawe jaka płeć tą wojnę wywołała?

W dniu 4.12.2024 o 12:00, Iceman84PL napisał(a):

Analogiczna sytuacja może być w Polsce, jeżeli by doszło do konfliktu zbrojnego lub konwencjonalne władowanie Polaków

w wojnę i wysłanie na front.

Ciekawe jaka płeć, a może kosmici właduje nas w wojnę?

Oj nie dobra jest mówić o tym na tym forum, oj  nie dobra...:D

W dniu 4.12.2024 o 14:21, Martius777 napisał(a):

Kobiety w 2024 roku mają same profity z okazji wojny:

Ciekawe kto im tą wojnę uruchomił?

W dniu 4.12.2024 o 15:24, Krugerrand napisał(a):

wszystkie zagrożenia jakie czekają na mężczyzn podczas wojny

Ach te baby zrobiły chłopom wojnę, a nie czekaj...Putin to nie kobieta prawda? ;):D

Kobieta może mężczyźnie zrobić piekło w związku.

Mężczyzna może mężczyźnie zrobić piekło wojny...

Edited by Brat Jan

@Brat Jan czy to płeć jest odpowiedzialna za wybuch wojny czy poszczególni ludzie?

Czy ludzie wywołujący wojny to cała płeć męska czy tylko jakiś jej niewielki wycinek będący politykami?

Czy na forum wśród przedstawicieli płci męskiej, która według Twojego wpisu wywołuje wojny, jest grupa mężczyzn przeciwna wojnom?

Czy na forum wśród mężczyzn jest grupa przeciwna powszechnemu poborowi?

Czy poza forum wśród mężczyzn znajdziesz takie grupy jak powyżej?

Było takie badanie zrobione kilka lat temu, z którego wynikało, że na przestrzeni stuleci to królowe częściej wywoływały wojny niż królowie. Być może to jest tak, że za wojny na przestrzeni stuleci odpowiedzialna jest płeć (skoro już tak sugerujesz) niemęska😉

Link do badania: https://www.iq.harvard.edu/files/iqss-harvard/files/dube_harish_queens_nov2016.pdf

Edited by Krugerrand
  • Like 7

30 minut temu, Krugerrand napisał(a):

Było takie badanie zrobione kilka lat temu, z którego wynikało, że na przestrzeni stuleci to królowe częściej wywoływały wojny niż królowie. Być może to jest tak, że za wojny na przestrzeni stuleci odpowiedzialna jest płeć (skoro już tak sugerujesz) niemęska

Uważasz, że królowa ruszyłaby wraz z damami dworu do ataku np na mury obronne?

Cała struktura wojskowości opiera się na płci męskiej:

5 godzin temu, Martius777 napisał(a):

Rosyjscy żołnierze nie chcą już być wysyłani do walki z Ukrainą. W ich szeregach coraz częściej dochodzi do przypadków samookaleczeń i samobójstw związanych z powołaniem do wojska lub z powodu nacisków na dowódców niższego szczebla. Jak donosi w poniedziałek niezależny rosyjski portal theins.ru, jeden z poborowych, pojmany przed własnym domem, celowo postrzelił się w nogę.

W Wyższej Szkole Dowództwa Wojskowego w Nowosybirsku zmobilizowany mężczyzna postrzelił się w nogę — przekazał w poniedziałek portal theins.ru należący do rosyjskiej wersji magazynu "The Insider". Swoje informacje oparł na doniesieniach publikowanych przez lokalne rosyjskie media.

— Został pojmany przez przełożonych dosłownie przed własnym domem. Nie chciał iść na wojnę, ale nie miał gdzie się ukryć przed wojskową komendą uzupełnień. I w końcu rozwiązał problem w ten sposób.

A już Słowianie wschodni wraz z Polakami nie liczą sie zupełnie z życiem męskiej części populacji co widać po wielkościach strat w wielu wojnach.

W odróżnieniu od podejścia anglosaskiego, gdzie ci starają się wysługiwać innymi oraz unikają niepotrzebnych strat własnych.

36 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Uważasz, że królowa ruszyłaby wraz z damami dworu do ataku np na mury obronne?

Acha, czyli wychodzi na to, że kobiety jako królowe częściej wywoływały wojny niż ich męscy odpowiednicy, a jednocześnie w tych wojnach udziału nie brały. Jednocześnie na te wojny posyłali mężczyzn, być może nawet z własnej rodziny. Był też o tym temat na forum. 

Feministki mogłyby się na ostro oburzyć, ponieważ według ich narracji kobiety wywalczyły sobie prawa wyborcze, mimo że dowodów na to nie ma. Historycznie chociażby w naszym kraju kobiety otrzymały prawa wyborcze w tym samym momencie co mężczyźni ich nieposiadający. A otrzymały je od mężczyzn, którzy te prawa posiadali i taką decyzję podjąć w tej racji mogli.

Co więcej, królowie jako ci wywołujący wojny rzadziej od królowych szli na te wojny i czasem w nich ginęli. Na przykład Władysław Warneńczyk zginął w bitwie pod Warną i stąd jego przydomek. O odsieczy wiedeńskiej pod przewodnictwem króla Jana III Sobieskiego chyba słyszałeś. To tylko przykłady z naszego podwórka.

Jednym zdaniem: kobiety w postaci królowych częściej wywoływały wojny niż królowie i na dodatek nie brały w nich udziału posyłając na śmierć innych mężczyzn i na nich zwalając odpowiedzialność za powodzenie wojny lub też nie, a to przeczy Twoim pytaniom powyżej sugerującym, że to płeć męska jest odpowiedzialna za wojny i śmierć jaką za sobą owe wojny niosą. 

Edited by Krugerrand
  • Like 4
  • Thanks 1

ŁOLABOGA!

Kto was skrzywdził mizoginy wy, w tym temacie.........

Rosjanki, Ukrainki i p0lki; miałyby was sprzedać za kilka talarów?

Przecież one (wg zagranicznych PUAsów i innych paszport stulej) takie nie som.

Wszystkie bardzo tradycyjne, wierne, kochające itd. (tak samo jak filipinki 😆)

A tak na serio, jeśli kiedyś przyjdzie wezwanie... korzystać z otwartych granic

Jeśli granice zostaną zamknięte... no cóż, zawsze można zrobić szybką wycieczkę na południe kraju.

Słyszałem, że są bardzo ładne miejsca w górach.... w sam raz na ognisko i pożegnanie z bliskimi :)

• Like 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.