Jump to content

Recommended Posts

Zainspirowany tematem, poruszonym przez Marka w audycji, postanowiłem was zapytać co o tym myślicie🙂

Jak wiadomo kobiety lubują się w przemocy psychicznej, oczernianie, pomawianie, wyśmiewanie, niszczenie opinii,

manipulacje, intrygi, szantaż, wzbudzanie poczucia winy, wstydu, braku, doprowadzanie do rozpaczy poprzez nieczyste zagrywki 

, obniżanie nastroju, poczucia własnej wartości, samooceny, krzyki, wrzaski, agresja słowna, niewerbalna poprzez ciche dni,

odmawianie przyjemności mężczyznom coraz częściej agresja fizyczna, z której kobiety korzystają, bo nie są za to karane.

To prawdziwa twarz kobiet, której mnóstwo nieświadomych mężczyzn nie widzi, tym bardziej, że obraz jaki kreuje się

w społeczeństwie czyli istot nieskazitelnych, czystych i niewinnych ma się nijak do zastanej rzeczywistości.

Wertując wstecz lub teraz na bieżąco, która płeć stosowała/stosuje w waszym życiu taką przemoc? 

• Like 8
  • Thanks 2

Już tak długo sam żyję z minimalnym kontaktem ludzkim, że nawet podniesienie przez kogoś głosu uważam za zbyt niekomfortowe, żeby z tym kimś zadawać się dłużej niż 5 sekund. O reszcie spraw nawet nie wspominam, bo to oczywista patologia. 

• Like 6
  • Haha 1

Jako, że trafiłem na wyjątkowo zaburzony egzemplarz żony odpowiedź nie może być inna niż płeć żeńska.

W przypadku płci męskiej częściej wjeżdża jednak przemoc fizyczna co oczywiście, też jest godne najwyższego potępienia.

Kobiety jako tzw. płeć słabsza (fizycznie) została wyposażona w inne narzędzia niż siła fizyczna tzw. manipulację, która w skrajnych przypadkach i nadużywana staje się przemocą psychiczną.

Miałem do czynienia z borderkami, narcyzkami, dziewczynami DDD, DDA, i tzw. normalnymi z pełnych domów.

Z całą stanowczością po własnych doświadczeniach spostrzeżenia są takie, że niezaburzone jednostki płci żeńskiej naprawdę mało tej przemocy stosują.

Oczywiście pewien zakres manipulacji występuje u każdej bo zostaje wyssany z mlekiem matki, ale nie są to manipulacje takiego kalibru aby zakwalifikować je jako przemoc.

Problem polega na tym, że w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć taką, która nie jest uszkodzona. I tu jest pies pogrzebany.

Dlatego zawsze w pierwszej kolejności staram się zbadać przeszłość, zwłaszcza to co działo się w domu rodzinnym i aktualne relacje z bliskimi z naciskiem na ojca.

Ten determinuje największy wpływ na życie w dorosłości. To widać od razu w zachowaniu takiej kobiety i braku tzw. kobiecości, kobiecej energii.

Jeśli dodamy do tego wpływ mediów społecznościowych i mediów głównego ścieku na życie takiej kobiety to katastrofa dla faceta gotowa, przeważnie odroczona w czasie.

Edited by Kogut
  • Like 7

41 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

To prawdziwa twarz kobiet, której mnóstwo nieświadomych mężczyzn nie widzi, tym bardziej, że obraz jaki kreuje się

w społeczeństwie czyli istot nieskazitelnych, czystych i niewinnych ma się nijak do zastanej rzeczywistości.

To jest prawda - w społeczeństwie kobieta postrzegana jest jako anioł, dadzą kobiecie dziecko nawet jeśli jest narkomanką i bije je jak to bywało w polskim orzecznictwie.

Kobiety stosują zasłony dymne bagatelizując przemoc psychiczną:

- fochy - jak kobiecie coś nie po myśli to zaraz foch, foch w naszym społeczeństwie jest czymś uroczym ale nieakceptowalnym dla mężczyzny jeśli to zastosuje bo nazwany zostanie dziecinnym. Psycholodzy bardzo wyraźnie akcentują fakt, że fochy są normalne TYLKO do 16 roku życia jako etap przejściowy w dojrzewaniu mózgu do umiejętności działań międzypersonalnych i rozwiązywania konfliktów - po prostu dziecko nie umie czegoś wyegzekwować to ucieka do focha aby zmiękczyć oponenta nie używając żadnych argumentów, bo tak chce, tak am być i już. Dlaczego pozwalamy aby kobiety były niedojrzałe aż do śmierci? Potrafią zrobić focha o byle co.

- kobieta zmienną jest - ta zasłona dymna pozwala być niekonsekwentną, nie dotrzymywać obietnic, ustaleń, porozumień, unikać konsekwencji swoich czynów - Ojej rozmyśliłam się, mam prawo do zmiany decyzji. Ojoj, już kupiłeś to o co prosiłam? Rozmyśliłam się, oddaj to. Oj, zrobiłeś rezerwację w tej restauracji, nie chcę, wolę zostać w domu, odwołaj to. Obiecałam ci, ze załatwię tę sprawę? Ojej, nie mogę tego zrobić, żyj z tym. Miałam zapłacić za czynsz? Zapłać, ja potem zapłacę. Obiecałam, że będę milsza dla twojej mamy, oj tam, nie umrze od tego jak jej pocisnę. Kobiety są jak gołębie w grze w szachy, nasrają i przewrócą pionki jak im nie pasuje.

- prawdziwy mężczyzna powinien (wpisz co powinien) - manipulacja mająca na celu osiągnięcia osobistych korzyści kosztem mężczyzny. Prawdziwy mężczyzna powinien kupować prezenty, patrz Jacek dał Joli naszyjnik.

- gderanie, marudzenie, narzekanie - kobiety potrafią przez 35 lat wypominać jedną rzecz cztery razy dziennie doprowadzając do uszkodzenia mózgu mężczyzny. Niby powie, ze zapomniała, wybaczyła ale będzie gderać, wypominać, wytykać non stop, non stop aż do śmierci. jeszcze po jej śmierci będziesz słyszeć jej gderanie w swoim mózgu.

- plotki - potrafi zniszczyć czyjś wizerunek z nudów, bo jest zazdrosna, bo tak, dla rozrywki, z zemsty.

- jestem kobietą to należy mi się - i tu wpisz co jej się należy - specjalne traktowanie, ustępowanie, ulgi, abyś coś robił za nią.

- mam okres - usprawiedliwienie swojego głupiego traktowania jak krzyczenie, poniżanie, płakanie, zrywania umowy, zrzucanie złego humoru na inną osobę, zawalanie obowiązków, unikanie wykonania pewnych spraw, pójścia gdzieś, zrobienie zakupów bo taka biedna, ze jej leci krew z międzynoża. Niektóre potrafią wmawiać, że mają okres o dowolnej porze kiedy coś im nie pasuje, że mają dwa razy na miesiąc.

- nie wolno bić kobiety nawet kwiatkiem - zasłona dymna aby nie dostawały wpierdolu jak facet co zrobi czegoś złego.

- traktowanie faceta jako dziecka - tu chyba nie muszę tłumaczyć.

- sex jako karta przetargowa - temat rzeka - w Polsce mężczyźni upadlają się dla sexu, zrobią wszystko aby dostać a one to wykorzystują.

- alienacja rodzicielska - dziwnym trafem to tylko kobiety stosują taką przemoc. Mężczyźni latami nie widza swoich dzieci.

- wychowywanie cudzego dziecka na koszt męża - nie skomentuję takiej perfidii.

Edited by Martius777
  • Like 12
  • Thanks 1

3 minuty temu, Kogut napisał(a):

W przypadku płci męskiej częściej wjeżdża jednak przemoc fizyczna co oczywiście, też jest godne najwyższego potępienia.

Według mnie facet, który używa siły wobec kobiety, też powinien coś ze Sobą robić. Potrzeba użycia siły przez Niego napewno eskalowała już długo, czyli długo nic z tym nie robił. Nie zostawił kobiety, nie postawił granic, tu możną wstawić jeszcze dużo innych opcji. Do tego podnosząc rękę nie zdawał Sobie sprawy z konsekwencji. Kobieta morze robić Ci wszystko, ale jak złapiesz ją za rękę próbują się bronić, od razu będzie obdukcja, Twoja wina, próba zabicia itp. Z tego trzeba zdawać Sobie sprawę i umieć przewidywać kolejne kroki kobiety.

Znajomy, podczas ataku żony na Niego, złapał ją za włosy. Oczywiście policja, obdukcja, połamanie karku, szpital i masa zamieszania. Kobieta ma od kilku lat problem z kręgami i chciała podpiąć Die pod tę sytuację. Wszystko działo się oczywiście przy dzieciach. Miał dużo szczęścia bo nikt nie uwierzył w historię, ze szpitala wyszła po jedynym dniu, ale niebieską kartę dostał. Słysząc wcześniej co się dzieje u Niego, kazałem nagrywać wszystko dyktafonem, zbagatelizował. Ma sprawe cywilną za uszkodzenie kręgów i zobaczymy co będzie.

Miałem do czynienia z borderkami, narcyzkami, dziewczynami DDD, DDA, i tzw. normalnymi z pełnych domów.

Ja całe życie miałem z tylko z takimi do czynienia (oprócz normalnych, pełnych domów 😔) . Takie przyciągnąłem, lubiłem emocje, nigdy się nie przywiązywałem, aż wymyśliłem, że założę rodzinę. I tu niespodzianka - z zaburzoną 😁 . Efektu chyba nie muszę podawać, w tle walka o dziecko. 

Tak naprawdę większość z Nas pochodzi z rodzin z jakimiś problemami. Kiedyś wszyscy pili, była to oznaka statusu, więc wchodzi DDA. Należy obserwować i ustalić sztywno plan, do czego ma prowadzić ta znajomość. LTR czy coś innego. Widzisz problem, uciekaj, nie próbuj ratować albo liczyć, że się zmieni.

Dlatego zawsze w pierwszej kolejności staram się zbadać przeszłość, zwłaszcza to co działo się w domu rodzinnym i aktualne relacje z bliskimi z naciskiem na ojca.

Ten determinuje największy wpływ na życie w dorosłości. To widać od razu w zachowaniu takiej kobiety i braku tzw. kobiecości, kobiecej energii.

Jeśli dodamy do tego wpływ mediów społecznościowych i mediów głównego ścieku na życie takiej kobiety to katastrofa dla faceta gotowa, przeważnie odroczona w czasie.

Rodzina to pierwsza i najważniejsza czerwona flaga, chociaż kobiety potrafią umiejętnie grać i udawać "inne" niż rodzina. Znam z autopsji, ile to się nie nasłuchałem jaka to matka chora psychicznie, niszczy całe życie ojca itp. Widząc to co widzisz i słysząc słowa kobiety zgodne z Twoimi obserwacjami, wydaje Ci się, że Ona naprawdę rozumie. Jak dobrze by nie było na końcu tego wszystkiego i tak przegrasz z głupotą drugiej strony.

• Like 1

Jeśli przemoc psychiczna ma płeć i jest to płeć kobiety, na co zwracał w swojej książce uwagę Pan Cabalski, to w takim razie zasadne będzie mówienie o toksycznej kobiecości jako przeciwwagi dla toksycznej męskości, która objawia się  z kolei przemocą fizyczną. Nie ma to jak równouprawnienie.

Edited by Krugerrand
  • Like 2

Kiedyś chciałem załatwić pewną sprawę i potrzebowałem notariusza. Padło na panią X.

Dzwonię i mówię o co chodzi.

Od razu po jej głosie wyczułem że coś jest nie tak i ma te ciężkie dni. Była chamska i opryskliwa. Zapytałem się jej więc czy ma dzisiaj ciężkie dni i powiedziałem żeby nie przychodziła do pracy w takim stanie bo straszy klientów.  Jak ona się na mnie rzuciła z ryjem,że kim ja jestem,że mam jej podać imię i nazwisko,że ona mnie znajdzie i będę miał nieprzyjemności. Pożyczyłem jej miłego dnia i kazałem spierdalać.

• Like 1
  • Haha 10

Jak ktoś jeszcze nie czytał to Hieny, Modliszki, Czarne Wdowy. Tam dopiero widać, kim i czym jest kobieta i co może zrobić, żeby zrujnować mężczyźnie całe życie. To jest jedna z najstraszniejszych i tak rzeczywistych książek, które można znaleźć, że to wręcz krzyczy i przeraża. Chłopaki bez wiedzy o kobietach praktycznie mają gwarancję skończenia na sznurze. 

• Like 6
  • Thanks 1

38 minut temu, Pejo napisał(a):

Efektu chyba nie muszę podawać, w tle walka o dziecko. 

Witam w klubie.

39 minut temu, Pejo napisał(a):

Tak naprawdę większość z Nas pochodzi z rodzin z jakimiś problemami. Kiedyś wszyscy pili, była to oznaka statusu, więc wchodzi DDA

Kiedyś już to pisałem.

Rodzina dysfunkcyjna nie musi być patologiczną, ale patologiczna zawsze jest dysfunkcyjną.

Na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać to niemożliwe.

Jak to, rodzice dobrze wykształceni, dobrze ubrani, kulturalni, co niedzielę w kościele. Wręcz idealna rodzina, jak z obrazka.

Ci jednak, którzy mają najwięcej za uszami starają się na zewnątrz przed wszystkimi za wszelką cenę pokazać inną twarz.

Pozory mylą.

A później takie kobiety potwory wychodzą z takiego domu i niszczą kolejnych facetów bez refleksji.

Oni/one nie są zdolne do autorefleksji i introspekcji.

1 godzinę temu, Martius777 napisał(a):

at wypominać jedną rzecz cztery razy dziennie doprowadzając do uszkodzenia mózgu mężczyzny.

A ja myślałem, że brak peklowania powoduje uszkodzenia mózgu.🤔🤣

• Like 1
  • Haha 3

Dodałbym przemoc seksualną wobec dzieci, o której się praktycznie nie mówi.

Jak powiesz w sądzie, że tatuś cię dotykał, to mamusia będzie miała pieniążki i kupi ci co chcesz. Badania wskazują, że takie traktowanie dziecka przyczynia się do deficytów jakby było molestowane. 

• Like 4

2 godziny temu, mac napisał(a):

Już tak długo sam żyję z minimalnym kontaktem ludzkim, że nawet podniesienie przez kogoś głosu uważam za zbyt niekomfortowe, żeby z tym kimś zadawać się dłużej niż 5 sekund. O reszcie spraw nawet nie wspominam, bo to oczywista patologia. 

Trochę smutny ten Twój wpis. A przecież jesteś spoko gość. 👍

• Like 2

21 minut temu, TPakal1 napisał(a):

Trochę smutny ten Twój wpis. A przecież jesteś spoko gość. 👍

Dla mnie możliwość wyobcowania i brak kontaktu z ludźmi to na ten moment największe szczęście, jakie mogło mnie spotkać. 

• Like 3
  • Thanks 1

1 hour ago, mac said:

Jak ktoś jeszcze nie czytał to Hieny, Modliszki, Czarne Wdowy. Tam dopiero widać, kim i czym jest kobieta i co może zrobić, żeby zrujnować mężczyźnie całe życie. To jest jedna z najstraszniejszych i tak rzeczywistych książek, które można znaleźć, że to wręcz krzyczy i przeraża. Chłopaki bez wiedzy o kobietach praktycznie mają gwarancję skończenia na sznurze. 

Cholera! Genialnie się to czyta :O 

@Iceman84PL Która Cię tak skrzywdziła? Tylko czekać aż znajdzie się kolejny mądry inaczej i zacznie nam tu zarzucać brak doświadczenia czy inne bzdury jak jeden gagatek wczoraj.

A co do tematu to moim zdaniem  przemoc psychiczną kobiety musiały opanować do perfekcji, ponieważ fizycznie nie miały szans z mężczyznami. Dla mnie to najprostsze wyjaśnienie, cała filozofia.

• Like 7

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.