Jump to content

Recommended Posts

Słowo na niedzielę. 

Przeglądam sobie forum w wolnej chwili jak codziennie. Czytam tematy oraz komentarze. Słucham też audycji Pana Marka- ojca forum. 

Ale coś mi przeszkadza, coś mi nie gra. Nie lubię naginania faktów, tak żeby treść pasowała pod nasz światopogląd. I oczywiście, na forum możesz przeczytać, że kobiety są w tym najlepsze. 

Ale z faktami nie wygrasz. 
Oczywiscie, ja Was mężczyzn bardzo lubię, podziwiam i uważam, że bez Was nasz świat by nie przetrwał. Chłop babie potrzebny jak powietrze (a mi na pewno bo może są samowystarczalne- who cares). 

Pan Marek w swojej audycji w ironiczny sposób mówi o „wykształconych” paniach ze „studiami wyższymi”. 

Na forum właściwie na każdym kroku można przeczytać, że baba jest głupia, nieporadna i wszystko osiągnęła dzięki dupie. 

To przejdźmy do faktów

Chlopcy uczniowie gorzej wypadają na testach ósmoklasisty, dwa razy gorzej radzą sobie z czytaniem ze zrozumieniem, 2,5 razy częściej powtarzają klasę, zdają maturę o ok. 20 proc. rzadziej niż ich rówieśniczki.
Dodajmy do tego, że aż 52,6 proc. kobiet w wieku 25–34 lata zdobywa wykształcenie wyższe – mężczyzn jedynie 32,7 proc.

W Polsce mężczyźni stanowią ponad 70 proc. osób bezdomnych, 96 % wśród osadzonych. 

Przykładowo jeśli chodzi o wykształcenie weźmy coś ciężkiego,  dentyści

Dentystki stanowią 73% wszystkich dentystów w Polsce. 

W ogóle w branży medycznej pracuje o 5 X więcej kobiet niż mężczyzn. 

Doktoraty na uczelniach medycznych : 64% kobiet do 36% mężczyzn. 

Weźmy na tapet temat prawa. O ile póki co tendencja rozkłada się procentowo po stronie mężczyzn (52-48) to w niedalekiej przyszłości wszystko wskazuje na poważne zmiany w tym temacie. 

W grupie wiekowej 25-45 lat udział kobiet (54%) w zawodach prawniczych jest większy niż mężczyzn.

Kobiety to 62,5 proc. osób, które zdały egzaminy wstępne na aplikacje w 2022 r. Zeszły rok był jednym z kolejnych utrzymujących tendencję wyraźnej przewagi kobiet wśród zdających egzaminy wstępne na aplikacje: adwokacką, radcowską, notarialną i komorniczą. 

Drodzy Panowie ja naprawdę apeluję, żeby nie naginać faktów, bo oczywistym jest, że z faktem suchym nic i nikt nie wygra, więc po co właściwie to robić? 

Widze, że w sieci teraz moda jest na tą wojenkę damsko męską i oczywiście możecie brać w tym udział, obrzucać się wzajemnie błotem. Ale właściwie po co to robić? Czemu ma służyć ta wojna? To umniejszanie jeden drugiemu? Kobieta, mężczyzna - każdy ma jakieś role, nawet jeśli baba chce żyć z kotem i butelką wina, bez dzieci i męża, z wykształceniem wyższym - proszę bardzo! Komu szkodzi? Najwidoczniej chłop jej do szczęścia nie potrzebny. Jeśli chłop chce żyć sam to tak samo, kogo to obchodzi, czy naprawdę to jest aż tak ważne dla Was, i myślicie, ze dla kobiet to jest ważne? 

Serio szkoda by mi życia było na to wszystko, ta wojna jest komuś na bank potrzebna, jak nie wiesz o co chodzi to musi chodzić o pieniądze bo o co innego? 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 12

28 minut temu, Adri napisał(a):

Drodzy Panowie ja naprawdę apeluję, żeby nie naginać faktów, bo oczywistym jest, że z faktem suchym nic i nikt nie wygra, więc po co właściwie to robić? 

Szkoda mi czasu na wyjaśnianie tych danych, które wrzuciłaś.

UgUEm to niedobra tak pisać.😂😂

W ogóle w branży medycznej pracuje o 5 X więcej kobiet niż mężczyzn

I czemu to niby dowodzi?

Co do zawodów prawniczych - za niedługo większość z nich zostanie zastąpiona przez AI.

Dodajmy do tego, że aż 52,6 proc. kobiet w wieku 25–34 lata zdobywa wykształcenie wyższe – mężczyzn jedynie 32,7 proc

😂😂😂😂

W Polsce mężczyźni stanowią ponad 70 proc. osób bezdomnych, 96 % wśród osadzonych.

No właśnie.🤔 

Z tego, co kojarzę - jesteś po studiach " wyższych", jednak nie dziwi mnie , że nie skleiłaś porównania zarobków tych " tumanów niepotrafiących czytać ze zrozumieniem" vs kobiet po studiach. Wyższych.😉

Tak wiem- gender pay gap.😂

Edited by Kiroviets
  • Like 6

33 minuty temu, Adri napisał(a):

Na forum właściwie na każdym kroku można przeczytać, że baba jest głupia, nieporadna i wszystko osiągnęła dzięki dupie. 

To po co czytasz forum?

Nie pasują CI treści to nie czytaj tak jak ja nie czytam Wysokich Obcasów i Gazety Polskiej bo oba te "media" uważam za ściek.

Nie szkoda Ci czasu?

Kobieta, mężczyzna - każdy ma jakieś role, nawet jeśli baba chce żyć z kotem i butelką wina, bez dzieci i męża, z wykształceniem wyższym - proszę bardzo! Komu szkodzi?

Ja mam np. wyjebane czy Ty czy inna kobieta chcecie mieszkać z kotem, gzić się z inżynierami z Afryki czy prawilnie robić bombelki z Polakiem tylko chciałbym żebym nie musiał Ci sponsorować emerytury (bo idziesz na nią 5 lat wcześniej niż ja) oraz życzyłbym sobie żebyście w przypadku konfliktu zbrojnego nie spierdoliły na zachód jak Wasze siostry Ukrainki*  "układać sobie życie" podczas gdy miejscowe chłopy trafiły do maszynki do mięsa tylko służyły w wojsku i ginęły z mężczyznami.

Mam wyjebane czy się będziecie skrobać na życzenie czy nie ale dajcie w takim razie nam możliwość aborcji prawnej (zrzeczenia się ojcostwa).

Mam wyjebane czy dajecie dupy na Erasmusie czy nie tylko nie życzę sobie abyśmy wszyscy utrzymywali Wasze kolorowe bękarty jak Was zostawi Mokebe czy inny Alvaro.

Itp. ird.

Jeśli będziecie miały taki sam wiek emerytalny, nie będzie parytetów związanych z płcią (a w Polsce już od 2026 roku mają być) w radach nadzorczych plus obejmuje Was pobór wojskowy - możecie robić co chcecie.

A dopóki macie "fory" to to co napisałaś jest śmieszne XD 

I ciekawe dlaczego mężczyźni częściej strzelają samobója niż kobiety to też fajnie jakby się zrównało nieprawdaż? 

* I nie czepiam się Ukrainek - kobiety z KAŻDEGO kraju na świecie zrobiłyby to samo.

Edited by niemlodyjoda
  • Like 20
  • Thanks 5

@Kiroviets to jak to jest? Jedne fakty przestawiane na forum są fajne a inne są „be” bo psują nasz światopogląd? 

Bezdomność jest ciężkim tematem i na pewno nie da się tu tego streścić, ale jak ma się wasza zajebistość do tych danych które przedstawiłam? Widzisz, o to chodzi. Tu nie ma wygranych. Wszyscy którzy walczą na tym froncie są PRZEGRANI.

Widze, że w sieci teraz moda jest na tą wojenkę damsko męską

Dojebali i tak niskiej rozrodczości wprowadzając modę na psiecko i kociecko, a teraz skłócają podstawowe relacje damsko-męskie aby w ogóle nie mieć kontaktów z płcią przeciwną.

I nawet to forum dokłada swoją cegiełkę jednocześnie lamentując nad zapaścią systemu emerytalnego oraz niską dzietnością.

• Like 1
  • Thanks 3

Teraz, Magos Dominus napisał(a):

Może wpływ na to ma, że do ludzi zaczyna docierać, że lepiej zostać fachowcem niż magistrem socjologii. Ile kobiet jeździ tirem, układa płytki? To, że każdy musi być "uczonym" to mit i wielka krzywda zrobiona przede wszystkim młodym chłopakom.

Dlatego pokazałam statystyki medyczne i prawnicze. Porozmawiajmy o przyszłościowych i ważnych zawodach. 

• Confused 1

@Adri wklejasz dane bez umiejętności ich interpretacji czy dostrzeżenia związku przyczyno- skutkowego.

Idę po pop corn, bo niezła beka się szykuje xD.

5 minut temu, Brat Jan napisał(a):

I nawet to forum dokłada swoją cegiełkę

Ale w jaki sposób, spytam nieskromnie? Poczytaj sobie komentarze pod rolkami na IG- tam jest dopiero deluzja.

Edited by Kiroviets
  • Like 2
  • Haha 1

Widzę, że mój temat zabolał, tak na prawdę. Skoro kobiety są lepiej ,, wykształcone " to ciekawe, dlaczego mężczyźni zarabiają statystycznie więcej.🤔 

48 minut temu, Adri napisał(a):

Doktoraty na uczelniach medycznych : 64% kobiet do 36% mężczyzn. 

Studia medyczne tych kobiet, są często sponsorowane przez tatusia. Wczoraj gadałem z kumplem i często widzę taką tendencję. W przeważającej większości tatuś pracuś wypruwa sobie żyły w robocie, żeby córeczka miała na studia czy własne mieszkanie, czaicie to? Najczęściej to oczywiście jest robione dla kobiet (córek) i potem taka juleczka, może mówić, że jest ,,samodzielna i niezależna " bo tatuś wszystko zasponsorował.

Edited by MarkoBe
  • Like 9
  • Thanks 1

5 minut temu, Kiroviets napisał(a):

Ale w jaki sposób, spytam nieskromnie?

Ot choćby:

Cytat

mając taki bagaż doświadczeń- pewnie całkowicie wyrzucił bym babony że swojego życia, pomijając ONS czy divy.

46 minut temu, Adri napisał(a):

2,5 razy częściej powtarzają klasę, zdają maturę o ok. 20 proc. rzadziej niż ich rówieśniczki.

Ja znam dużo przypadków zwykłych mężczyzn, którzy byli głąbami w szkole, a i tak są na własnej działalności i zarabiają więcej, od znacznej większości ilości kobiet . Do wszystkiego doszli sami a nie za pieniądze tatusia.

• Like 4

@Brat Jan od jakiegoś czasu zauważyłem, że w swoich postach bezczelnie manipulujesz jak babony.

Serio nie wiem w jaki sposób w tym poście, napisanym w takim a nie innym temacie można się dopatrzeć polaryzacji czy podsycania wojny płci.🤔 

@MarkoBe to wyparcie, mechanizmy obronne i niedobra o tym pisać.😂

Edited by Kiroviets
  • Like 4
  • Thanks 1

33 minuty temu, Kiroviets napisał(a):

Z tego, co kojarzę - jesteś po studiach " wyższych", jednak nie dziwi mnie , że nie skleiłaś porównania zarobków tych " tumanów niepotrafiących czytać ze zrozumieniem" vs kobiet po studiach. Wyższych.😉

Ból dupska, z tego powodu, iż byle robol, może zarabiać więcej od księżniczki, po studiach WYŻSZYCH! 😁

• Like 3

11 minut temu, Adri napisał(a):

Dlatego pokazałam statystyki medyczne i prawnicze. Porozmawiajmy o przyszłościowych i ważnych zawodach. 

Przyszłościowe? Raczej do zastąpienia przez ai. Zwłaszcza prawo w naszym kraju jest do zaorania i napisania od nowa. 

Jeszcze tak odnośnie bezdomności. Jak kobieta ma problemy może liczyć na wsparcie z każdej strony. Facet? Ma sobie sam poradzić. Nie poradził sobie? Znaczy, że jest słaby, a takim się gardzi.  

Nie chcesz wojenki, jednocześnie rzucasz danymi bez ich analizy i absolutnie nie prowokujesz. 

• Like 4

47 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

Mam wyjebane czy się będziecie skrobać na życzenie czy nie ale dajcie w takim razie nam możliwość aborcji prawnej (zrzeczenia się ojcostwa).

Aborcja prawna - good one! 🤯

1 minutę temu, Obliteraror napisał(a):

Aż sobie popatrzyłem, kto tym mądrościom dał lajka.

Jak pomyślałem, tak trafiłem
🤡

Też obserwuje cringowe lajki tego użytkownika od jakiegoś czasu... i się drapie po dupie z wrażenia

52 minuty temu, niemlodyjoda napisał(a):

I ciekawe dlaczego mężczyźni częściej strzelają samobója niż kobiety

No kuuurrrłaaa to jest bardzo ciekawe... aż chyba zerknę w horoskop żeby się dowiedzieć 

• Like 3

1 godzinę temu, Adri napisał(a):

Chlopcy uczniowie gorzej wypadają na testach ósmoklasisty

Co mierzy test 8 klasisty?

Wybrałaś jeden z najbardziej sfeminizowanych zawodów w Polsce, a wybór stomatologii jako specjalizacji jest mega oczywisty, można zarobić, a się nie narobić (oczywiście w porównaniu do innych specjalizacji).

Skoro mamy taką ilość lekarek w tej dziedzinie, jakich te lekarki w tej dziedzinie dokonały znaczących odkryć? O ile popchnęły je do przodu? 

I znów wracamy do problemu wpasowania społecznego, że kobiety są bardziej odtwórcze niż twórcze, mogą być świetnymi dajmy na to chirurgami, ale ile innowacyjnych zabiegów/ operacji zostało opracowane przez kobiety? A no właśnie.

Dodajmy do tego, że aż 52,6 proc. kobiet w wieku 25–34 lata zdobywa wykształcenie wyższe – mężczyzn jedynie 32,7 proc.

Podajesz dane ilościowe, a jakie będą jakościowe, w sensie ile % kobiet kończy studia wpływające na rozwój gospodarczy/ postęp technologiczny/ utrzymanie infrastruktury? A no właśnie ...

Kobiety to 62,5 proc. osób, które zdały egzaminy wstępne na aplikacje w 2022 r

To jest tylko dowód na premiowanie przy tym egzaminie umiejętności uczenia się na pamięć. Czy jak weźmiesz topkę adwokatów/ radców z dużych miast znajdziesz tam 60% kobiet? A no właśnie ....

No to przejdźmy do tzw. niewygodnych faktów.

1 83% patentów ogółem należy do mężczyzn (nawet jeśli weźmiemy pod uwagę tylko czasy gdy kobiety już przodowały statystycznie w edukacji).

2 97% patentów z zakresu wysokich technologii należy do mężczyzn.

3 Jak weźmiesz listę najbogatszych kobiet świata, to 1/20 doszła do kasy sama pozostałe odziedziczyły po mężu/ ojcu/ uzyskały w wyniku rozwodu).

4 Jak popatrzysz na dane z USA to self made milionerów w spódnicy jest 10x mniej niż mężczyzn.

I to wcale nie znaczy, że kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn, bo rozkład jest podobny przynajmniej na środku wykresu.

W pewnym uproszczeniu, wśród mężczyzn trafia się więcej wybitnych jednostek, to jest pierwsza przyczyna, a druga to taka, że kobiety wybierają mniej wymagające ścieżki kariery.

Po trzecie kobiety stawiają prawie zawsze "ekskluzywność/ postrzeganie" wykonywanej pracy nad zarobki.

Jak pada pytanie do kobiet w ankietach typu, czy wolisz wykonywać pracę za średnią krajową w zawodzie takim i takim  czy firmie takiej i takiej (miejsce/ branża postrzegana jako prestiżowa) czy np. wykonywać jakąś pracę źle kojarzoną, sprzątacz, śmieciarz, robotnik drogowy za 3x tyle kasy to kobieta odpowiada w ponad 90%, że woli "prestiżową" za grosze. 

No i będziesz miała, że uczelnie techniczne,  technologiczne, związane z obronnością, związane z transportem (np. morskim/ lotniczym) są zdominowane przez mężczyzn.

I tu znów widać prawidłowość, że mężczyźni wybierają cięższą ścieżkę.

• Like 15
  • Thanks 3

@Mosze Red oczywiście, że się zgadzam ze wszystkim co napisałeś, ale jak sam widzisz ta wojenka kto co i dlaczego - nie ma żadnego sensu. Ja zamiast obrzucania się wzajemnie pogardą i chamstwem obrałabym inną ścieżkę. 

Widzę ten trend już od dłuższego czasu i męczy mnie to. Cały czas mężczyźni przeciwko kobietom a kobiety przeciwko mężczyznom. Zamiast zaakceptować fakt, że jesteśmy różni i tak powinno zostać.

• Like 1

3 minuty temu, Adri napisał(a):

Zamiast zaakceptować fakt, że jesteśmy różni i tak powinno zostać.

Powinno zostać owszem

Ale dzisiaj kobietom się wmawia że bycie kobiecą jest złe a facetowi że bycie męskim jest złe, świat został wypierdolony do góry nogami.

Serio znasz jakiegoś męskiego faceta który świadomie wybrał sobie karierowiczkę? :D

Edited by bassfreak
  • Like 1
  • Thanks 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.