Jump to content

Recommended Posts

Ciekawy temat.

Dlaczego jest ta wojenka między kobietami a mężczyznami? 

1. Wysokie wymagania kobiet (kobieta dobrze zarabiająca nigdy nie spojrzy na kogoś z niższym statutem). Im kobieta bogatsza, tym bardziej gardzi mężczyznami pod sobą. 

2. Przebieranie w facetach na aplikacjach randkowych (każda chce mieć szejka, a oni stanowią ledwo 1% albo i mniej społeczeństwa i stąd problemy, bo reszta facetów jest spławiana przez kobiety). 

3. Brak empatii. Jak facet pokaże słabość, to jej szacunek do niego spadnie (ile razy się sparzyłem w ten sposób, to przestałem już liczyć). W związku z tym nigdy nie rozmawiam z kobietami o moich problemach.

4. Brak kar za fałszywe oskarżenia. Czy to w szkole, czy w życiu. Nie ma sprawiedliwości wobec kobiet. Polska czy Hiszpania to przykłady.

5. Przyznawanie kobietom dzieci, które wykorzystują je jako środek do życia, szantażu, w tym ograniczanie praw ojcu. Dziecko dorasta bez ojca, ale hajs się zgadza. Przykład mojego przyjaciela i to jak sąd nie robił nic, gdy ex żona, która się cięła i chciała popełnić samobójstwo zabrała córkę i nie pozwalała się ojcu z nią widywać. Opieka naprzemienna.

6. Myślenie w zasadzie daj, daj, daj. To facet ma płacić, to facet ma wozić, to facet ma zaskakiwać. Jak byłem na randkach w Polsce to często byłem pytany o sprawy materialne aniżeli duchowe. Zawsze byłem skreślany, bo nie miałem tego czego laski chciały... fury, mieszkania, hajsu jak lodu. A miałem 18-23 lat.

Od 24 roku życia mieszkam w Azji i nie ma problemu z daj, daj, daj. Tutaj to laski płacą za mnie.

7. Konkurowanie z mężczyznami, wierzenie, że mężczyzna nie jest potrzebny kobiecie.

A prawda jest taka, że natura stworzyła kobietę, by dać mężczyźnie dziecko i stworzyć ognisko domowe. Facet miał zabijać mamuty, bronić rodzinę. 

Teraz jakieś feminizmy, piekła kobiet, onlyfansy, **uje muje, dzikie węże.

Kobiety robią doktoraty, stają się menadżerami, a prawda jest taka, że potem ciężej im znaleźć partnera, bo musi być od nich lepszy. Usłyszane od dziewczyny, która pracuje w IT i wielu innych.

8. Rozwody głównie inicjowane przez kobiety. Małżeństwo straciło na znaczeniu i nie opłaca się tworzyć bytu zwanego rodziną. Intercyza jest agresywnie odbierana przez kobiety jako brak zaufania. Tłumaczona też jako: "a jak mnie zostawisz to zostanę z niczym".

9. Utrudnianie robienia testów na ojcostwo lub całkowity ich brak. Facet ma wierzyć lasce na słowo. Ile razy się wydało, że facet wychowywał nie swoje dzieci, na które łożył cale życie.

Były też przykłady z forum o laskach, które w akcie desperacji przebijały prezerwatywy igłami, wyciągały nasienie z tyłka itp.

Ostatnia akcja z Mbappe i fejk news o gwałcie. 

Nie jestem przeciwko kobietom, tylko rozumiem ich naturę oraz to jak rządy skonstruowały prawo na ich korzyść.

Dopoki nic się nie zmieni w tym co przedstawiłem powyżej, dopóty ta "wojenka będzie trwać".

• Like 7
  • Thanks 4

14 godzin temu, maria napisał(a):

Po drugie - to co napisałeś, a ja zacytowałam to nie jest fakt, tylko co najwyżej hipoteza.

Uwaga!!! Będzie nieco przemocy merytorycznej z rana. Tłumacząc z ludzkiego na kobiecy: będę obrażał i Ciebie i Twojego męża XD

Otóż mylisz się, jak niemal zawsze. Coś co nazwałaś hipotezą jest już od dawna faktem i zostało obalone:

https://obserwatorgospodarczy.pl/2020/07/27/kobiety-sa-zdecydowanym-beneficjentem-systemu-w-przeciwienstwie-do-mezczyzn/#google_vignette

Najwyżej minuta wyszukiwania w sieci.

Polecam się dokładnie zapoznać.

Polska nie jest tu niechlubnym wyjątkiem:

https://www.wgtn.ac.nz/news/2014/research-shows-disparity-between-tax-paid-by-women-and-men

Edited by Krugerrand
  • Like 5
  • Haha 1

8 godzin temu, Krugerrand napisał(a):

Ciekawe, przyznaję. To są dla mnie fakty, o których można dyskutować. Niestety z Tobą się boję wchodzić w jakiekolwiek dyskusje.

Na pewno duży, jeśli nie największy wpływ na ten wykres ma wcześniejsza emerytura dla kobiet, co jak już przyznałam wcześniej jest idiotyzmem i kuriozum na skalę światową (chyba). I paradoksalnie nie służy również samym kobietom (głodowe emerytury, wcześniejsze wypychanie z rynku pracy itp). Mężczyznom też nie służy oczywiście bo netto żyją krócej, pracują dłużej i w związku z tym nke "odzyskują" z systemu tego co niego włożyli. Tak naprawdę różnicowanie wieku emerytalnego nie służy nikomu. 

Ale też to jest właśnie wpływ dawnego, tradycyjnego podziału ról. Ciewaka jestem jak analogiczny wykres wyglądał 30/40  lat temu. Myślę, że był jeszcze bardziej "wyostrzony", tzn różnica między płciami była jeszcze większa. 

Tak czy inaczej zaciekawiłeś mnie, poszukam więcej na ten temat.

W dniu 29.12.2024 o 07:51, maria napisał(a):

ale kurczę nie odwracajmy kota ogonem, że studia świadczą o niezaradności czy głupocie. Wiedza przekazywana na studiach (mówię o dobrych, uznanyxh uczelniach) to nie jest wiedza, którą można sobie znaleźć na youtube

A kto tak napisał i gdzie?

JA uważam, że nie sama forma nauki decyduje o sukcesie, ale to ile wysiłku i zaangażowania w nią wkładamy.

• Like 2

18 hours ago, maria said:

Niestety z Tobą się boję wchodzić w jakiekolwiek dyskusje.

Widzisz, @Krugerrand? To Twoja wina, że się nie zgadzasz!

18 hours ago, maria said:

Ale też to jest właśnie wpływ dawnego, tradycyjnego podziału ról. Ciewaka jestem jak analogiczny wykres wyglądał 30/40  lat temu. Myślę, że był jeszcze bardziej "wyostrzony", tzn różnica między płciami była jeszcze większa. 

Pisałem, że odwołania do minionych epok nie mają racji bytu w tej dyskusji, ale solipsyzm jest za po prostu za silny.

• Like 2

W dniu 29.12.2024 o 16:51, maria napisał(a):

Ok, punkt dla Ciebie. Oczywiste jest, że wiek emerytalny powinien być zrównany i to jak to teraz wygląda to dyskryminacja.

Wiek emerytalny nawet jak będzie zrównany to dalej jest to dyskryminacja mężczyzn.

Kobiety dłużej żyją, krócej pracują, wnoszą do systemu emerytalnego mniej pieniędzy 

a więcej pobierają. Dlatego powinny przechodzić na emeryturę przynajmniej 7-8 lat 

później niż mężczyźni. Wtedy dopiero będzie prawdziwa równość.

• Like 6
  • Thanks 1

• 2 weeks later...

Mężczyźni świat budują, kobiety dekorują :D w związku z czym wykazujemy odmienne predyspozycje. Będąc identycznymi nie istniałaby potrzeba podziału płciowego. 

Osobiście cały świat może mnie uważać za głupią gęś, mam to gdzieś, liczą się efekty, poziom satysfakcji egzystencjalnej.

• Like 2

W dniu 28.12.2024 o 18:23, meghan napisał(a):

1. zakładacie partię
2. wprowadzajcie swoich ludzi w różne struktury państwa : od biznesu, media, po struktury lokalne
3. macie władzę : wprowadzajcie obligatoryjne testy dna, wycofujcie świadczenia socjalne, wyłącznie opieka naprzemienna w przypadku rozwodu; antykoncepcja jest 10x droższa; zakazujecie antykoncepcji hormonalnej w ramach polityki zdrowotnej kobiet; zagraniczne firmy płacą dojebane podatki w Polsce; podatki idą na wojsko, policję, służbę zdrowia, a reszta - ile ludzie wypracują, tyle będą mieć. 
I wtedy WRACA NATURALNA SPRAWCZOŚĆ MĘŻCZYZNY. Chcecie cichych myszek wśród kobiet? W takich warunkach będą. ;)

I tu chyba jest poważny problem: kto pcha się do władzy? Kto ogłupia społeczeństwo (?), że takie podejmuje wybory (też przy urnach), a nie inne? Na pewno nie mężczyźni z prawidłowo ukształtowanym kręgosłupem moralnym. Jaka kobieta zagłosuje na partię z takim programem, @meghan? Powiem więcej - tacy mężczyźni trzymają się z dala od władzy i polityki, bo wiedzą, że "każda władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie". Poza tym można pożegnać się przedwcześnie z życiem...

W dniu 29.12.2024 o 16:51, maria napisał(a):

Trzeba przyznać Tuskowi, że jako jedyny próbował to zmienić

W którą stronę? 67? Przecież to śmiechu warte. I zrobił to tylko po to, by pracujący jak najdłużej Polacy łatali dziurę budżetową, którą sam wywołał. A że przy okazji mogą nie dożyć emki, to tym lepiej dla ZUS-u, NFZ-tu,... (budżetu państwa), prawda?

• Like 3

4 godziny temu, AT91SAM7S256 napisał(a):

W którą stronę? 67? Przecież to śmiechu warte. I zrobił to tylko po to, by pracujący jak najdłużej Polacy łatali dziurę budżetową, którą sam wywołał. A że przy okazji mogą nie dożyć emki, to tym lepiej dla ZUS-u, NFZ-tu,... (budżetu państwa), prawda?

Ty byś chciał żeby obniżyć wiek emerytalny? Bo nie rozumiem. Coraz większa śrwdnia długość życia to fakt, a wiek emerytalny na poziomie 60/65 lat utrzymuje się od dekad. Nie chodzi do jakiego wieku pracujesz, a o to jak długo średnio pobiera się świadczenie emerytalne.

Godzinę temu, maria napisał(a):

Ty byś chciał żeby obniżyć wiek emerytalny? Bo nie rozumiem. Coraz większa śrwdnia długość życia to fakt, a wiek emerytalny na poziomie 60/65 lat utrzymuje się od dekad. Nie chodzi do jakiego wieku pracujesz, a o to jak długo średnio pobiera się świadczenie emerytalne.

Oczywiście, powiedzmy 60, może 62 lata, choć wiem, że są to mrzonki. Czy coraz większa średnia długość życia to fakt? - hmmm, może statystycznie tak, lecz w ciągu dwóch minionych lat pożegnałem dwoje znajomych z roboty. Wiek 50, 52 lata. Dziś na nocce dowiedziałem się o śmierci kolejnej znajomej osoby z roboty. Nie dożyła 50-tki :( Co przechodzę koło tablicy ogłoszeniowej, wracając z roboty, to co jakiś czas widzę klepsydry "zmarł/a w wieku 60...73 lat".

Odnoszę wrażenie, że jest to celowa eksterminacja, a ty @maria, chcesz równać wiek emerytalny  w górę w obecnych realiach? - bo takie odnoszę wrażenie. Już to zresztą przerabialiśmy, za poprzednich "rządów" donka.

Edited by AT91SAM7S256
  • Like 3

14 godzin temu, AT91SAM7S256 napisał(a):

Powiem więcej - tacy mężczyźni trzymają się z dala od władzy i polityki, bo wiedzą, że "każda władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie". Poza tym można pożegnać się przedwcześnie z życiem

Kiedyś Cejrowski fajnie skwitował po co są politycy, którzy mają jako taką ideę:

"To nasze szambonurki, którzy mają złowić nam brylant, który potrzebujemy, a który znajduje się w szambie zwanym polityką. Często tym brylantem jest dana ustawa, prawo.".

Polityka to bajoro, ale w tym bajorze dobrym jest mieć "swoich", którzy czasem będą mieli sprawczy zryw, gdy np.nadarzy się dobra okazja społeczna, by coś przyklepać.

Wiem, że wizja ułożenia sobie życia w egzotyce jest ok opcją, bo nie warto zmieniać nadwiślańskiego terenu i jego mieszkańców, ale - wprowadzenie nieoficjalnie "swoich" do polityki jest ok opcją. Co szkodzi? 

Gdyby Roman Warszawski nie byłby tak mocno otwarty publicznie na redpill, to z łatwością wszedłby do polityki. 🙂

14 godzin temu, AT91SAM7S256 napisał(a):

Poza tym można pożegnać się przedwcześnie z życiem...

Przecież tutaj nie potrzeba "seryjnego samobójcy". Jakiekolwiek ugrupowanie walczące z dyskryminacją/ o prawa mężczyzn musiało by się mierzyć z nieustannym hejtem i ośmieszaniem jak ś.p. Lepper mówiący o więzieniach CIA.

Prawda jest taka, że nikomu praktycznie nie zależy na zmianie tej sytuacji a tłuszcza w swej masie wybierze tych co im obiecają gruszki na wierzbie a nie proponują  realne rozwiązania wprowadzane " małą łyżeczką ". 

• Like 2

3 godziny temu, Adri napisał(a):

A może zastanowiłeś się kiedyś dlaczego tak jest?

Mężczyzn od najmłodszych lat się strofuje, stresuje, narzuca obowiązki, wymaga się od nich

przez co narasta lęk, frustracja, nie uczy się również rozładowywać emocji wtedy kiedy to konieczne.

Później nie dziw, że mężczyźni tłumią w sobie emocje, które ich niszczą.

Mężczyzna przecież nie może płakać, okazać słabości, a później stany depresyjne czy samobójstwa.

Druga sprawa to co przedstawił @rarek2 w swoim temacie, jakie piekło jest wstanie wyrządzić kobieta

mężczyźnie przy udziale organów, instytucji, służb, społeczeństwa tylko dlatego by osiągnąć korzyści,

zniszczyć faceta, bo nie dał tego upragnionego szczęścia i spełnienia, które wmawia się kobietom.

Kolejna sprawa to eksploatowanie swojego organizmu, które ma wpływ na zdrowie w pogoni za sukcesem, 

pieniędzmi, pozycją, statusem by zaimponować, zdobyć serce upragnionej kobiety.

Nie ma wtedy czasu na odpoczynek, który jest tak ważny by ciało mogło się zregenerować.

Dochodzą jeszcze sprawy losowe, choroby, wypadki, niebezpieczeństwa, które czyhają, czekają na mężczyzn.

Mężczyzna gdy ma problem zostaje z nim sam, nikt mu nie pomoże, na nikogo nie może liczyć.

• Like 6

@Iceman84PL 

28% mężczyzn ma prawidłową wagę. 
87% mężczyzn stale sięga po alkohol. 
30% mężczyzn bada się profilaktycznie raz w roku.

31% Polaków pali papierosy.

To tak krótko. 
Oczywiście to co piszesz też ma wpływ bo stres jest związany ściśle z długością życia i chorobami (autoimmunologicznymi), tak jak wzrost- im wyższy człowiek tym krótsze życie, tak jak zanik chromosomu u mężczyzn po 60 tce. 

Czy mężczyzna nie może płakać? Kto mu zabronił? Pewnie inny mężczyzna bo nie znam kobiety która by powiedziała mężczyźnie - nie płacz. Sami na siebie bat kręcicie. 

Odpoczynek czym jest dla ciebie? Nie masz czasu na odpoczynek? Ja znam jedną osobę która nie odpoczywa - pielęgniarkę na 2 etatach. Poza tym ludzie teraz mają życie jak w Madrycie. Wyjazdy, hobby, odpoczywają po stokroć, znam masę ludzi którzy więcej odpoczywają niż pracują. Są to mężczyźni. To nie te czasy, że chłop wraca z pracy i idzie orać pole. 

• Like 2
  • Haha 2

https://wykop.pl/cdn/c3201142/7a13dbc530bccdfbcc9119b13c686c667517d4992552b1f5f40e623b394e7344.gif?author=PaoloMascarpone&auth=a4795b93d5922531248d6ab6bb98d60b

13 minut temu, maria napisał(a):

Jest recepta na

27 minut temu, Adri napisał(a):

bo nie znam kobiety która by powiedziała mężczyźnie - nie płacz

28 minut temu, Adri napisał(a):

mężczyzn ma prawidłową wagę

Ja wiem że to rezerwat, ale tu już grubo poleciałaś.😂😂😂😂

• Haha 1

33 minuty temu, maria napisał(a):

Patrząc na problemy jakie mężczyźni przechodzą w trakcie rozwodów z aparatem niesprawiedliwości oraz małżonkami nie dziwi fakt, że ci którym się trafiły dobre żony (jak np moja :)) statystycznie żyją dłużej.

Statystycznie dorabiają się też większych majątków, gdyż nie zostają ograbiani w trakcie rozwodu ani na alimentach.

Zdradzający mężczyźni mają często cechy, które nie sprzyjają długiemu życiu w dobrym zdrowiu, typu ryzykowne, impulsywne  zachowania, nałogi.

• Like 1

1 godzinę temu, Adri napisał(a):

28% mężczyzn ma prawidłową wagę.

Ilu spośród tych 28% mężczyzn żyje w związkach małżeńskich? Ilu spośród pozostałych 72% z nieprawidłową wagą żyje w małżeństwach?

87% mężczyzn stale sięga po alkohol. 

Ilu spośród owych 87% mężczyzn sięgających regularnie po alkohol żyje w związkach małżeńskich?

Ilu spośród 13% niesięgających stale po alkohol żyje w związku małżeńskim?

30% mężczyzn bada się profilaktycznie raz w roku.

Jakie i ile akcji profilaktycznych jest skierowanych bezpośrednio do kobiet na ich dolegliwości, a ile i jakie jest skierowanych bezpośrednio do mężczyzn?

31% Polaków pali papierosy

Czyli zarówno kobiet jak i mężczyzn. Powyższe wytłuszczone określenie odnosi się do narodowości bez podziału na płeć.

Godzinę temu, maria napisał(a):

Jest recepta na dłuższe życie mężczyzn ;)

Za taką receptę to ja podziękuję, gdyż przypomina ona zapisanie pawulonu.

Naukowcy mają to do siebie, że nie są raczej kąskiem dla kobiet i na powodzenie czy zainteresowanie liczyć nie mogą. Raczej żyją sobie w samotności i marzą o tym, aby wejść w związek z kobietą, bo to spełnienie marzeń. Zresztą podobnie jak większość innych mężczyzn żyjących w społecznym matriksie. Tak przecież się nam wmawia. Stawiam, że to badanie jest próbą rekompensaty oraz wmówienia mężczyznom, że podpisanie skrajnie niekorzystnej dla siebie umowy zwanej małżeństwem jest interesem życia.

Powyższe badanie stoi w sprzeczności z innymi badaniami już w przeszłości na forum opisywanymi, z których wynika chociażby, że single posiadają większe oszczędności również emerytalne niż mężowie oraz, że za większość zbytecznych wydatków odpowiedzialne są kobiety.

Wystarczy sobie spojrzeć na historie ze Świeżakowni, rozejrzeć się dookoła jak zachowują się i reagują mężowie w porównaniu do singli gdy zapyta się ich czy dla przykładu po pracy nie skoczą do baru. Mężowie przeważnie nie mogą, bo żona im już czas zorganizowała albo pytają się jej o zgodę. Single nie pójdą przeważnie dlatego, że już mają inne plany i nie muszą pytać się wyższej instancji o zgodę.

Są tacy mężowie i poznałem takich, którzy boją się wracać do domu, ponieważ czeka tam na nich żona. Biorą sobie specjalnie nadgodziny, aby dłużej siedzieć w pracy albo organizują sobie tak czas, aby jak najpóźniej wrócić do domu i mieć jak najmniej do czynienia z własną żoną.

Marian Cabalski w swojej książce o przemocy stosowanej przez kobiety wyraźnie wskazywał, że przemoc psychiczna ma płeć i jest to płeć kobiety, a przemoc fizyczna już nie powinna być utożsamiana z płcią męską, gdyż na podstawie badań nie tylko polskich wynika, iż coraz więcej oraz procentowo więcej mężczyzn jest ofiarami fizycznych ataków ze strony swoich partnerek czy generalnie kobiet.

Jak naprawdę wyglądają małżeństwa dla mężczyzn można zobaczyć na poniższych filmikach, które wypłynęły do sieci:

Na forum też znajdziemy gagatków, którzy się oszukują i próbują wmawiać innym użytkownikom dwie wykluczające się wersje małżeństwa na własnym przykładzie:

Edited by Krugerrand
  • Like 2
  • Thanks 1

@Brat Jan a nie zauważyłeś nieskromnie, że tu nastąpiło rozpuszczenie związku przyczynowo- skutkowego?

Ja na przykład nie kleję w jaki sposób mój stan cywilny wpływa na zarobki? W 3 rzeszy co prawda są klasy podatkowe i bykowe, ale to nadal nie jest różnica rzędu 40%.

Co do zdrowia - tutaj mamy Black pill w praktyce. Kolesie z gorszymi genami/ problemami zdrowotnymi nie mają szans na związek.

Satysfakcja z życia seksualnego - żonkiś to specyficzny typ, który " nie będzie płacił za sex" ( z góry określonej stawki) i z mindsetem beciaka zadowoli się peklowaniem raz w miesiącu na misjonarza jak jego luba zamknie oczy i odwróci głowę i w tym czasie będzie myśleć o Alvaro. Ogółem wyparcie.

8 minut temu, Krugerrand napisał(a):

Naukowcy mają to do siebie, że nie są raczej kąskiem dla kobiet i na powodzenie czy zainteresowanie liczyć nie mogą. Raczej żyją sobie w samotności i marzą o tym, aby wejść w związek z kobietą, bo to spełnienie marzeń.

Czytając te deluzje wklejone przez @maria - też odniosłem takie wrażenie że to badanie przeprowadzał jakiś odpowiednik berlińskiego instytutu socjologicznego a " badacze" mają uszkodzone zwoje mózgowe spowodowane brakiem peklowania do pewnego wieku. Stąd może taki wniosek.🤔😂

8 minut temu, Krugerrand napisał(a):

Na forum też znajdziemy gagatków, którzy się oszukują i próbują wmawiać innym użytkownikom dwie wykluczające się wersje małżeństwa na własnym przykładzie

Nie bierzesz jeńców widzę .😂😂😂😂

Edited by Kiroviets
  • Like 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.