Jump to content

Mainstream: Albo jesteście zrównoważeni i chcecie likwidacji twittera w celu ratowania europejskiej demokracji, albo jesteście tłuszczą, ludźmi niezrównoważonymi, których zmanipulował Elon Musk

Recommended Posts

https://x.com/WolnoscO/status/1877440357949964451

To żałosne, jak ten człowiek manipuluje, i w zawoalowany sposób popiera wprowadzenie cenzury prewencyjnej, a wszystkich którzy są przeciw stara się wrzucić do worka fanatyków, onuc i wariatów.

Poza tym powiedzenie faktu, że koncerny zbrojeniowe zarabiają na wojnie na UKR podaje jako przykład myślozbrodni i poddawanie w wątpliwość, że UKR się broni przed RUS.

TV i inne media obawiają się jedynie, że ciężej im będzie bezproblemowo przepychać swoje narracje, często będące w opozycji do stanu faktycznego, z powodu takiego portalu jak twitter.

Nie jestem fanem Muska, ani twittera, nie udzielam się tam, czytam ze sporą dozą ostrożności, dużo tam syfu - ale zamieszanie jakie wywołuje w pewnych środowiskach, jest godne odnotowania

i powinien istnieć jako przeciwwaga dla nich heh.

Co myślicie?

Edited by Dworzanin.Herzoga
  • Like 10

• Dworzanin.Herzoga changed the title to Mainstream: Albo jesteście zrównoważeni i chcecie likwidacji twittera w celu ratowania europejskiej demokracji, albo jesteście tłuszczą, ludźmi niezrównoważonymi, których zmanipulował Elon Musk

Słychać wycie? Znakomicie.

Ja tam nie wierzę, że zawierzenie swojego losu panom w garniutrach, którzy ładnie się wypowiadają ma prowadzić do ogólnego dobrostanu zwykłych szaraczków, ale wahadło już było dosyć odchylone. Mam nadzieję, że panów z nagrania spotka los odpowiedni od jak sami ich nazywają "tłuszczy", gdzie ludzie zaczną kojarzyć fakty, że są robieni w bambuko przez możnych tego świata i ich namiestników w postaci krzywoustych polityków.

Zmiana kierunku to odbicie wahadła, zasady fizyki mają też przełożenie na takie niematerialne sfery życia. Potrzebne odbicie i późniejsze wyrównanie

• Like 14

Ale kwik, ale kurwa kwik! I bardzo dobrze. Ja nie liczę, że Trump z Muskiem  będą nowymi zbawicielami ludzkości, ale przynajmniej rozgonią to tałatajstwo dla równowagi w przyrodzie. Czekam z niecierpliwością na ujawnienie szczegółów afer związanych z Epsteinem.

• Like 8
  • Haha 1

5 minut temu, zuckerfrei napisał(a):

Polacy, Polakom zgotowali taki los

Otóż to! Od dawna w wątku chociażby o Ukrainie wyrażałem podziw jak Polak Polakowi może gotować ten los i jak to jest, że znów będziemy mądrzy po szkodzie.

• Like 3

Powiem tak.

Obecne czasy to lata badań, technologii i miliardy przeznaczone na socjotechnikę, która teraz zbiera plony.

Moje przemyślenie jest takie, że po zakończeniu II WŚ ktoś zauważył, że działania zbrojeniowe i militarne nie mają sensu - ludzie umierają, niszczy się infrastrukturą a lud buntuje. Ktoś zrozumiał, że lepiej jest przejąć władzę, ogłupić ludzi i zyskać ich przychylność. 

W przypadku czasów wojny, wiadome było kto atakuje i czego chce - dziś,  nie wiadomo kto pociąga za sznurki, afera tworzy aferę a nasz głos jest g**** warty. Jesteśmy trybikami i taka jest prawda. Dlatego trzeba cieszyć się życiem i czerpać z tego co możemy. Polecam wyłączyć TV, Twittera i inne sociale,  nie podniecać się jak mrówka okresem i żyć i cieszyć się tym na co mamy wpływ, bo z resztą nic nie możemy zrobić. 

Edited by Zgredek
  • Like 11
  • Thanks 2

Teraz jest wojna więc zarabiają na wojnie, była pandemia zarabiali naaa yyy noo właśnie jak można zarobić na zdrowych ludziach?

Trump mówi, że chce zakończyć wojnę a sam chce wziąć Grenlandię, cuś mi tu nie pasuje. Chyba że to szachy i świat powie ok usa bierze zieloną wyspę a rosja ukrainę. To co wezmą chiny? europę?

Czy afrykę?

• Like 1

5 minut temu, MG-42 napisał(a):

Trump mówi, że chce zakończyć wojnę a sam chce wziąć Grenlandię, cuś mi tu nie pasuje.

Tylko, że Granlandia jest terytorium autonomicznym, więc może sobie uciec od Danii. ;) Parę lat temu Trump podpuścił premier Danii, że kupi od nich Grenlandię to babka palnęła, że "Grenlandia nie jest na sprzedaż i, że nie jest Duńska a Grenlandzka." :D No to wtedy USA otworzyło tam konsulat.

Więc teraz można pojechać dalej i cyk... referendum o samostanowieniu... niepodległość... i przyłączenie do USA.

• Like 4

@Dworzanin.Herzoga ciekawa postać, nic mnie nie zaskoczyło. Stary ogarnął co trzeba:

Syn ambasadora Witolda Jurasza

(1931–2004)[2].

Pracował w Zakładzie Inwestycji NATO w Warszawie. Następnie związał się z polską służbą zagraniczną. Od 2005 do 2009 był II, a następnie I sekretarzem w Ambasadzie RP w Moskwie. W 2010 objął kierownictwo Wydziału Politycznego Ambasady RP w Mińsku, zaś od kwietnia 2010 do lutego 2011 kierował placówką jako chargé d’affaires. W 2012 odszedł z dyplomacji. Pracował w sektorze prywatnym na stanowisku dyrektora ds. rozwoju w firmie eksportującej broń[5]. W grudniu 2015 rozpoczął karierę dziennikarską, zostając współgospodarzem z Mariuszem Ziomeckim programu „Prawy do lewego. Lewy do prawego” w telewizji Polsat News 2. W czerwcu 2018 zakończono emisję programu[6], po czym Jurasz związał się z portalem Onet.pl, specjalizując się w dziedzinie polityki zagranicznej i kwestiach bezpieczeństwa[7]. W lutym 2022 zaczął publikować w Onecie podcasty.

• Like 6
  • Sad 1

Godzinę temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a):

Putin pojawia się tak rzadko na forum, jak

Pojawia się rzadko na forum, bo według niektórych, na forum, Putin zmarł już co najmniej 4 razy, pierwszy raz już w lipcu 2022r.

• Haha 4

18 minut temu, Redbad napisał(a):

ojawia się rzadko na forum, bo według niektórych, na forum, Putin zmarł już co najmniej 4 razy, pierwszy raz już w lipcu 2022r.

Śmierć Putina to święto ruchome, aż znalazłem screena, którego zrobiłem w zeszłym roku, jakie newsy były obok siebie po wpisaniu "putin" w wyszukiwarkę:

TMaQzm7.png

• Haha 2

30 minut temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a):

Śmierć Putina to święto ruchome, aż znalazłem screena, którego zrobiłem w zeszłym roku, jakie newsy były obok siebie po wpisaniu "putin" w wyszukiwarkę:

TMaQzm7.png

Chłop jest już chyba nieśmiertelny. Władimir "umarłem 5 razy" Putin. Chłop według zachodnich mediów miał raka, zawał, kilku sobowtórów i 4 razy zmarł. A Hołownia chciała go w ziemię wgniatać... 😂

• Like 5

6 minut temu, Redbad napisał(a):

Chłop jest już chyba nieśmiertelny. Władimir "umarłem 5 razy" Putin. Chłop według zachodnich mediów miał raka, zawał, kilku sobowtórów i 4 razy zmarł.

Mógłby zapełnić cały odcinek "Śmierć na 1000 sposobów." ;) 

Cytat

Śmierć na 1000 sposobów – amerykański serial, który przedstawia niezwykłe przypadki zgonów. Program zawiera wywiady z ekspertami, którzy opisują każdą śmierć.

Niektóre z przedstawionych zgonów zostały nominowane do nagrody Darwina. Spektakl jest pełen czarnego humoru, który łagodzi ponury motyw śmierci.

• Like 1
  • Haha 1

2 godziny temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a):

jak swego czasu Hitler w monologach Korwina

Jak krwiożercze potwory w legendach wiejskich bajarzy i proszalnych dziadów ;)

Albo jak osławiona jednostka w Orzyszu, w dawnych żołnierskich opowieściach.

• Like 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.