Jump to content

Recommended Posts

@Mosze Red weź dorośnij, należysz w końcu do grona moderatorskiego. Zdejmij swoje chłopięce porcięta i weź odpowiedzialność i nie spłycaj małżeństwa jak dzieciak, gdyż ledwie dobę temu na forum w samym Rezerwacie pojawił się taki oto wpis:

W dniu 11.01.2025 o 20:07, maria napisał(a):

Chcesz Ty czy inni żyć dłużej, lepiej i na wyższym poziomie? Macie powyżej rozwiązanie. Wystarczy tylko zaimplementować we własne życie😁

W naszym wieku (a jesteśmy w podobnym) to już naprawdę nie wypada🤣

• Haha 7

3 minuty temu, Mosze Red napisał(a):

a pamiętasz co odpowiedział Owadia Josef na pytanie czemu goje żyją tak długo?

Chyba niezbyt, ale kojarzę, że był tam zdechły osioł, sługa i właśnie goj.

To o to chodzi?😆

13 minut temu, Krugerrand napisał(a):

Chyba niezbyt, ale kojarzę, że był tam zdechły osioł, sługa i właśnie goj.

To o to chodzi?

Najpierw powiedział, że goje mają służyć Ż.

A na pytanie, które padło że skoro goje to tylko słudzy to czemu żyją tak długo?

To wtedy przyrównał goja do barana, że musi żyć długo jak każde bydło, żeby nim umrze było z niego jak najwięcej pożytku.

Teraz łapiesz aluzję z dłuższym życiem mężczyzn żonatych? xD

• Like 4
  • Haha 1

27 minut temu, Krugerrand napisał(a):

Chcesz Ty czy inni żyć dłużej, lepiej i na wyższym poziomie? Macie powyżej rozwiązanie. Wystarczy tylko zaimplementować we własne życie😁

7a13dbc530bccdfbcc9119b13c686c667517d499

15 minut temu, Mosze Red napisał(a):

na pytanie, które padło że skoro goje to tylko słudzy to czemu żyją tak długo?

To wtedy przyrównał goja do barana, że musi żyć długo jak każde bydło, żeby nim umrze było z niego jak najwięcej pożytku.

To chyba bardziej ma działać na zasadzie prawa przyciągania czy efektu Placebo.🤔😁 

Chociaż idealnie sprawdza się tutaj tez powiedzenie " Obiecanki cacanki a głupiemu radość".

Edited by Kiroviets

35 minut temu, Mosze Red napisał(a):

Bądźmy poważni, przecież to nie aluzja, tylko najprawdziwsza prawda.

Wyobraź sobie, że masz w domu jednokomórkowca wystruganego z żebra adamowego na dodatek z dyplomem uczelni wyższej, który robi co dwie chwilę sceny.

To jest najlepsza motywacja do pracy nie tylko nad sobą, ale w ogóle. 

Nie chcę być złym prorokiem i wykrakać, ale nam obu zostało niewiele czasu, no chyba, że wyrośmiemy z portęci😆

Edited by Krugerrand
  • Haha 1

7 godzin temu, Krugerrand napisał(a):

dyplomem uczelni wyższej, który robi co dwie chwilę sceny.

To jest najlepsza motywacja do pracy nie tylko nad sobą, ale w ogóle. 

Stąd właśnie powiedzenie, za każdym sukcesem mężczyzny stoi kobieta.😂

19 godzin temu, rarek2 napisał(a):

tu uwaga - w czasie rozwodu z drugą żoną - ścierwo mnie pomówiło o przemoce fizyczne, psychiczne i finansowe oraz pedofilię, zoofilię, kradzieże itd. Ścierwo dotarło do pierwszej żony aby ta świadczyła z nią aby mnie pogrążyć w pomówieniach.

Pierwsza żona Beata spuściła ją na drzewo - chociaż na tyle była uczciwa. Także nauka też jest taka, żeby nie opowiadać aktualnej partnerce co was spotkał o w przeszłości - bo będzie to wykorzystane przeciwko wam.

Bracie @rarek2 jest tu mocna luka we wnioskowaniu. To że jej nie pomogła nie wynika z jej uczciwości. Po prostu nie miała w tym interesu. 

Edited by Atanda
  • Like 2

4 godziny temu, Brat Jan napisał(a):

to kiedy trzeci ślub?

Domyślnie nigdy. A zresztą co mi tam. Leon Niemczyk miał siedem żon

Edited by rarek2
  • Haha 5

6 godzin temu, Brat Jan napisał(a):

to kiedy trzeci ślub?

Skoro jak wiemy- żonaci żyją dłużej od singli, to @rarek2 wstępując po raz trzeci w związek małżeński - doprowadzi do upadku ZUSu.😂 

Edited by Kiroviets
  • Haha 4

Tak mnie zastanawia z tej historii kwestia odmowy wsparcia finansowego rodziny 1 żony, z tego powodu wg filmu, kobieta zabrała dziecko i wróciła do rodziców.

Czy to była duża kwota jaką ona chciała? Może on powinien dać jej pieniądze? Czy on trzymał łapę na całym dochodzie w małżeństwie, który jest wspólny? Żona mieszkała jakoś z nim i z jego rodzicami, więc coś zawsze pomagała raczej. Dzieckiem też się zajmowała, zapewne dlatego sama nie pracowała.

Nie wiem, czy takie stanowcze wykluczenie wspierania rodziny żony to nie jest przegięcie. Różnie w życiu bywa. Wiedział z kim się żeni, pieniądze miał ponoć niemałe. Raczej dla zasady nie chciał dać, a nie z chciwości.

Co o tym sądzicie Bracia, jak sami robicie/robiliście, jakie macie doświadczenei w tej materii?

1000_F_249981082_HurfFolqubpDvV2pt2VwH1r

4 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Nie wiem, czy takie stanowcze wykluczenie wspierania rodziny żony to nie jest przegięcie.

Jaja sobie robisz? Zięć nie ma obowiązku UTRZYMYWANIA rodziców żony. Zwłaszcza kiedy są zdrowi i mają ręce do pracy. Nie wiem czy wiesz ale jak mąż przekazuje pieniądze swoim rodzicom (oczywiście ze swojej pracy) to przez kobiety jest to bardzo źle postrzegane i robią z tego powodu awantury.

Marek w jednej ze swoich audycji mówił, żeby uważać na nagłe choroby mamusi albo tatusia i potrzeba np 40 tys zł na operację ale nagle, na już, na drugi dzień bo rodzic umrze - to stare numery na wyłudzenie pieniędzy. Oczywiście, żadne z rodziców nie jest chore.

Osobiście też to w życiu przerabiałem 

1. Z pierwszą żoną, będą na szkoleniu w inny mieście - zadzwoniła z pytaniem - gdzie jest kasa, bo tatus się będzie wieszał bo musi jakiś tam podatek zapłacić. Nie było dyskusji i rozmowy, wytłumaczenia o co chodzi - tylko gdzie jest kasa. Stare numery - presja czasu i nagła niecierpiąca zwłoki potrzeba. Ostatecznie utopiłem wtedy około 15 tys zł. W ratowanie biznesów jej rodziców - bo nawet twierdzili że nie mieli na opłacenie koncesji na alko do sklepu. Ale OK, bardzo mi pomogli w czasie studiów gdy miałem straszną biedę -machnąłem na to ręką jako spłata pomocy.

2. Druga żona kiedyś chodziła i marudziła, że mamusia bardzo chora i będzie umierać - a ja gruboskórny idiota nie wyłapałem - że powinienem się zapytać czy może pójdziemy do prywatnego lekarza i ja wszystko opłacę albo tam kasę na twarz.

3. Druga żona - znalazłem w domu przekaz pocztowy na 1500 zł dla mamusi. Do tego kwitki ze jej handlu na giełdach gdzie zawsze była pozycja mamusia 200 zł.

4. Druga żona - jak już małżeństwo szło ku końcowi w 2012 roku w czerwcu przyszła do mnie i mówi, że mamusi się silnik rozpadł w aucie i trzeba kasy na remont (kto wie czy to była prawda) ale to olałem i powiedziałem, żeby mamusia w końcu ruszyła dupę z konkubentem i poszli do pracy. I nie dałem pieniędzy.  Jakiś czas potem - na jesień tego samego roku ukradła wspólne oszczędności - zapewne aby dać mamusi na opał na zimę. 

Jakimś dziwnym trafem dopóki trwało małżeństwo - to mamusia miała zawsze podwórko wypchane opałem na zimę i nie za bardzo jej się chciało jeździć na handelek - jak już ruszył rozwód i odciąłem ex od mojej kasy to nagle mamusia się ruszyła na handelek. i opału już nie było tyle jak dotychczas

Podsumowując - to co pisałem wcześniej - biedę i patologię należy kopać w dupę. 

Na koniec ex powiedziała - "Gdzie ty mnie zabrałeś na wakacje. Jak ja z tobą skończyłam".  6 lat nie pracowała po urodzeniu dziecka. W tym czasie kupiłem dwa samochody, utrzymywałem całą rodzinę, płaciłem za przedszkole, spłacałem kredyt frankowy hipoteczny, na życie było i na rozrywki również. W tym się okazało, że również utrzymywałem jej matkę z konkubentem. 

Jak widzicie - im zawsze mało, a wdzięczności za grosz.

• Like 8
  • Thanks 1

W dniu 11.01.2025 o 13:39, rarek2 napisał(a):

Tak przy sobocie jem śniadanko i patrzę na YT i taki filmik znalazłem.

Już powstał ciekawy wątek o tej tematyce. Wrzucę wątek do wątku, którego tobie polecam, chciałbym, żeby taka wiedza była usystematyzowana w jednym wątku, polecam tobie przeczytać.

• Like 1

• 2 months later...

Tak wtrące tutaj tylko. OZSS Trójmiasto:

Przewwodnicząca: ,,

..............specjalizacja: Nauki humanistyczne. miasto:Gdańsk ... Psychologia · Nauki Rolnicze; Nauki weterynaryjne; Kynologia; Bezpieczeństwo ...

w jakim my kraju żyjemy ? :)

Edited by Gradhach
  • Like 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.