Roman Ungern von Sternberg Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 Prezes Kaczyński to ma nosa. Zaiste, jest to wielki strateg. Kandydatem na prezydenta uczynił kukolda. Nasze witaminki będą wniebowzięte. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubertius Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 Wait, co co co? 🤣😂🤣 Nie oglądam kompletnie telewizji, Nawrocki postanowił pójść w ślady Tuska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 2 minuty temu, Hubertius napisał(a): Wait, co co co? 🤣😂🤣 Nie oglądam kompletnie telewizji, Nawrocki No właśnie chyba p to chodzi, że on wychowuje nieswojego syna, nawet go przysposobił chyba. Ktoś tu wklejał jakiś screen, smignął mi przed oczyma jego ckliwy wpis z SM jak to nie wyobraża sobie życia bez niego i inne kukoldzkie pierdy. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krugerrand Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 (edited) Już sam fakt, że gość żyje w związku z kobietą, która ma dziecko nie z nim, tylko z jakimś innym kolesiem, a on je przysposobił i wychowuje robi z niego kukolda. Co prawda berlińska uniwersytecka katedra zupełnie nie zgodziłaby się, ale kto traktuje poważnie pensjonariuszy psychiatryka😉 Edited January 12, 2025 by Krugerrand 8 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 2 minuty temu, Krugerrand napisał(a): Co prawda berlińska uniwersytecka katedra zupełnie nie zgodziłaby się, No właśnie, że 🐅🐅 przyznał by Ci rację. Alfa zachlapuje beta wychowuje. 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matthewx Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 Ten facet to Duda(bis). Szkoda gadać. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 Myślicie, że to Duda bis, a on z gangsterami się zadaje 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksanti Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 Gdyby nie miał żony to by nie mógł kandydować, a jest możliwe, że wybrał najatrakcyjniejszą jaką mógł. Życie nie jest kolorowe i już wiemy, że kobiety kierują się mocno hipergamiczną naturą naszym kosztem. Trochę ma inną sytuacje, bo nie jest tak, że wychowuje jedynie nieswojego syna, ale ma z nią też własne dzieci. Wielu albo zostanie kukoldami, albo będzie samotna do końca życia, taki mamy klimat i mnie to już nie dziwi. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 Na razie to nic nie wiemy. Oni wychowują 3 dzieci. Donald to cuck bez dwóch zdań. Duda jego przeciwieństwo choć nie wygląda. Jego młodsza siostra to jego córka, która urodziła się jak był jeszcze bardzo młody i adoptowali ją jego rodzice (dziadkowie). Jest tyle możliwych scenariuszy, że bym nie przesądzał. Może kobieta była dobrze ustosunkowana i mu pomogła w życiu. Jest te 2,3 lata starsza od niego z tego co kojarzę i od razu po studiach zaczęła mocno karierę w strukturach skarbowych. Potrafię sobie wyobrazić sytuację, że jest z "dobrego domu" i to był straszy wstyd dla jej rodziców, panna z dzieckiem. Mogła mu pomóc w karierze, utrzymywać w czasie studiów w zamian pomógł jej przy wychowaniu dziecka. Czemu miałby to być zły układ. Życie pisze różne scenariusze, ktoś kto wygłasza pełne przekonania opinie w tak skomplikowanych sprawach raczej nie wiele widział i niewiele doświadczył. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubertius Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 (edited) Teraz, Ksanti napisał(a): Gdyby nie miał żony to by nie mógł kandydować, a jest możliwe, że wybrał najatrakcyjniejszą jaką mógł. No właśnie z tego powodu 'między innymi' Dominik Tarczyński został 'odpalony' z opcji kandydowania na prezydenta. Zapytany w wywiadzie wprost przyznał, że podano mu powód 'od prezia', że nie ma żony. P.S Choć jak dla mnie 'nieoficjalny' powód to taki, że ostatnio za bardzo w mediach jest rozpoznawalny i nawet ludzie nie popierający PIS-u deklarowali, że gdyby mogli to by na niego głosowali. Partie jak to partie w Polsce, są 'wodzowskie', więc na pewnym etapie członkom partii są uwalane skrzydła, by zbytnio 'nie obrośli w piórka'. Edited January 12, 2025 by Hubertius 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 (edited) Czego innego się spodziewaliście w zniszczonym, matriarchalnym kraju kukoldyzmu i spermiarstwa? Z kultem madki Polki, matki Boskiej królowej Polski. Oficjalnych kuków ala Tusk, Lewandowski, Gonciarz i setek podobnych w mediach. Edited January 12, 2025 by Morfeusz 10 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted January 12, 2025 Share Posted January 12, 2025 37 minut temu, Piter_1982 napisał(a): Życie pisze różne scenariusze, ktoś kto wygłasza pełne przekonania opinie w tak skomplikowanych sprawach raczej nie wiele widział i niewiele doświadczył. Coś podobnego przeczytałem na jednym z komunikatorów po podlinkowaniu jednej osobie filmu z YT, o którym wczoraj zarówno ktoś tu jak i na plusujemy założył wątek. 39 minut temu, Piter_1982 napisał(a): dobrze ustosunkowana i mu pomogła w życiu. 39 minut temu, Piter_1982 napisał(a): Mogła mu pomóc w karierze, utrzymywać w czasie studiów w zamian pomógł jej przy wychowaniu dziecka. Czemu miałby to być zły układ Znasz takie sytuacje z real life, gdzie taki koleś po wypełnieniu swojego obowiązku / odegraniu roli nie został wykopany z przysłowiową walizką? Przecież ja widzę to oczyma wyobraźni jak Trump go poklepuje po plecach z tekstem typu " u siebie pod dachem masz bękarta to jako kraj dacie radę wykarmić 2mln moke, sashków czy pajeetow " a ten aż podskakuje z radości.🤦🤷😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salius Ketman Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 1 godzinę temu, cst9191 napisał(a): Myślicie, że to Duda bis, a on z gangsterami się zadaje Gangsterzy to też kukoldy. Godzinę temu, Ksanti napisał(a): Gdyby nie miał żony to by nie mógł kandydować, Chory kraj. 59 minut temu, Piter_1982 napisał(a): Jego młodsza siostra to jego córka, która urodziła się jak był jeszcze bardzo młody i adoptowali ją jego rodzice (dziadkowie). Jest tyle możliwych scenariuszy, że bym nie przesądzał. Co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 6 godzin temu, Salius Ketman napisał(a): 7 godzin temu, Piter_1982 napisał(a): Jego młodsza siostra to jego córka, która urodziła się jak był jeszcze bardzo młody i adoptowali ją jego rodzice (dziadkowie). Jest tyle możliwych scenariuszy, że bym nie przesądzał. Co? Tez nie ogarniam. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 (edited) 7 godzin temu, Kiroviets napisał(a): Coś podobnego przeczytałem na jednym z komunikatorów po podlinkowaniu jednej osobie filmu z YT, o którym wczoraj zarówno ktoś tu jak i na plusujemy założył wątek. Znasz takie sytuacje z real life, gdzie taki koleś po wypełnieniu swojego obowiązku / odegraniu roli nie został wykopany z przysłowiową walizką? Przecież ja widzę to oczyma wyobraźni jak Trump go poklepuje po plecach z tekstem typu " u siebie pod dachem masz bękarta to jako kraj dacie radę wykarmić 2mln moke, sashków czy pajeetow " a ten aż podskakuje z radości.🤦🤷😂 Pisałem tylko tu. Tak znam takie przypadki, zwykle właśnie u dobrze ustosunkowanych osób, gdzie wszyscy pchają "wspólnie wózek" na styku polityki i biznesów. Tam wzajemne zaufanie ważniejsze od kompetencji i moralności. Często po latach takie małżeństwa to fikcja, rodzaj spółki z ograniczoną odpowiedzialnością ze ściśle wyznaczonymi obowiązkami i prawami. 7 godzin temu, Salius Ketman napisał(a): Co? Młodsza siostra Andrzeja Dudy, to jego biologiczna córka. To już nie jest tajemnica. Młody był, głupi. Zdarzyło się i jego rodzice adoptowali. W sumie nie ma co za bardzo drążyć, bo jemu to nie zaszkodzi, a dziewczyny rzeczywiście szkoda. Andrzej choć nie wygląda, ma opinię Kennedy'ego. Sypiał też podobno, ze swoimi studentkami. Jest książka napisana przez jedną z jego partnerek "Jak pokochałam Andrzeja Dudę". Kobieta miała dopuszczenie do przebywania sam na sam z prezydentem, bez ochrony, wydane przez SOP, chociaż nie pełni żadnej funkcji i teoretycznie nie należy do jego bliskich. Wyjeżdżali razem do ośrodków prezydenckich (wszystkie wyjazdy prezydenta, są odnotowywane). Kobieta była ideową działaczką, jak opisuje wśród reszty "pryków" Andrzej był super, jak przyjechał do nich na prowincję i właśnie nią się zainteresował, więc nie jest to jakoś szczególnie dziwne. Są z nią wywiady, na YT. Jak zaczął ją olewać w czasie drugiej kampanii to przebiła się przez ochronę i wtedy wyszedł ich romans na światło dzienne. Poczuła się zraniona odrzuceniem. Jest sławne zdjęcia jak rzuca mu sią na szyję, po sforsowaniu ochrony (znała ją, bo jak pisałem miała do niego dostęp, była na liście dopuszczonych). Dziwię się, że lewica tego nie wykorzystała. Tuż przed wyborami jak Duda został prezydentem jego zdrady miały doprowadzić do rozwodu. Rozwód miał być po kampanii (pierwszej) bo nikt nie spodziewał się, że Andrzej wygra. Miał zrobić dobry wynik. Trochę inaczej w takiej sytuacji patrzy się na milczenie i wycofanie z życia publicznego pani prezydentowej. Kobieta prawdopodobnie czuje się mocno upokorzona całą sytuacją, ale zaciska zęby. Kaczor ma na niego grubą teczkę obyczajówki, dlatego Andrzej też nie podskakuje. Zwykle ucinał sobie romanse z działaczkami PiS, do póki Jarek zapewnia im dobre posady milczą. Edited January 13, 2025 by Piter_1982 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumTrarara Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 10 godzin temu, Hubertius napisał(a): Nie oglądam kompletnie telewizji, Nawrocki postanowił pójść w ślady Tuska? A widziałeś tą donkową asystentkę społeczną? Tą z branży beauty rosjankę po kosmetologii. 😎 Polecam sobie poszukać. 🤡 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obliteraror Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 18 minut temu, BumTrarara napisał(a): Polecam sobie poszukać. 🤡 A tak, wspomniana pani Kristina to najprawdopodobniej córka oficera GRU, z dawnej radzieckiej bazy wojskowej w PL BTW - pasuje Ci naprawdę Nawrocki? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 (edited) Było to na plusujemy wrzucane jakiś czas temu: https://plusujemy.pl/news/67534c492ade2f2fa0f2934a Nie ma ani jednego kandydata, który w jakikolwiek sposób będzie dbał o męskie interesy. Z prawicowców lub takimi samozwańczymi to - jakubiak (specjalnie z małej dla tego janusza) chce jakieś bykowe - memcen - znamy jego opinie. Chłopy do okopu niech zdychają, ale on to nie bo ma firme, a teraz to w ogóle to jest politykiem i on nie musi, bo sobie to przegłosowali - nawrocki - projekt pisowców, okazuje się, że przyjął dar w postaci dziecka, co może być szlachetne z jednej strony, ale z drugiej czy myślicie, że podpisze ustawy, które będą zabiegały o interesy mężczyzn? Ja bym na to nie liczył, patrząc na jego życiowe doświadczenie. Teraz Grzegorz Braun coś tam się wyłamał z tej formacji przejętej przez pis i tą wpływową polskojęzyczną mendę - wiplera. Wyrzucili z Konfederacji Korwina. Zmarginalizowali Brauna, bo wiedzieli, że jeszcze nie mogą go wyrzucić. Odsunęli antyszczepionkowców i innych jak sami ich nazwali szurów i zaczęli się przysiadać do stolika, który mieli przewracać. Chuj im w serca, szczególnie memcenowi, oby miał ze 3%, a reszta mam nadzieję, że jak będzie miała głosować to zagłosuje na Grzegorza Brauna. Też nie jest z nim po drodze, podłączony bardzo mocno pod kościół, ale jedyny jeszcze, na którego idzie patrzeć, który widzi jakiś interes Polski i jego rację. Będzie ciekwie jak plotki okażą się prawdziwe. Edited January 13, 2025 by Husquarna 14 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 @Husquarna - akurat Mentzen to mówi realistycznie. Jak przyjdzie wojna to i tak chłopy pójdą do okopów, bo przecież rządzący zamkną granicę, więc lepiej być przeszkolonym jak nie. Co więcej to, że będziemy mieli przeszkolonych poborowych może odstraszyć potencjalnego agresora. Raczej mówił, że najlepiej by było szkolić ludzi po maturze, w sensie takim, że nie mają jeszcze innych zobowiązań, a i tak nie mamy możliwości przeszkolić wszystkich. Tak naprawdę to jak byśmy zaczęli szkolić 1000 osób na kwartał to wychodzi nie cała setka na województwo na 3 miesiące. Po jednej kadencji mielibyśmy 20 tys. poborowych przeszkolonych. Myślę, że tylu to się ochotników znajdzie bez problemu, więc problem przymusu jest wydumany. Nie mamy możliwości przeszkolić wszystkich pod przymusem. Chyba, że fikcyjnie na papierze, przyjdzie jakaś super dotacja z UE, ale chyba nie o to chodzi. Niech sobie młodzi zrobią jakieś tam uprawnienia, bezpłatnie. Kurs pierwszej pomocy kwalifikowanej, idziesz do marynarki robisz kurs ratownika przy okazji, do wojsk inżynieryjnych uprawnienia SEP, a do logistyki prawo jazdy C+E itd. Mentzen to co podkreśla wielokrotnie, to fakt, że taki przeszkolony rekrut wcześniej ma znacząco wyższe szanse przeżycia, więc to młodym powinno zależeć, na obowiązkowej służbie. Mentzena nie słyszałem, żeby mówił, że on to nie. Ba, jeśli chodzi o Konfederację to Bosak mówił, że dobrze by było gdyby politycy odbywali wspólnie takie przeszkolenia, byli razem skoszarowani z poborowymi, bo podnosiłoby to zapewne morale. Braun jest jednym z polityków Konfederacji. Walczy o swoje miejsce w formacji. Tak jak nikt mu nie musiał dawać zgody na kandydowanie na europosła, tak nikt mu nie mówi co ma robić. Dobrze niech się spierają i docierają, nie pozwala to zbyt odejść od rdzenia ideowego. Korwin, to inna bajka. Naprawdę musiał iść na to nieszczęsne spotkanie założycielskie fundacji Patryjarchat? Przecież to prowokacja szyta grubymi nićmi. "Przypadkowo" była tam kamera TVN, no i on musiał. No musiał bo nie byłby Korwinem, jakby wywiadu nie dał. To jakby Trzeskowski polazł teraz do siedziby trzeciego pokolenia, albo z aresztu za poświadczeniem wyciągał jakiegoś aktywistę LGBTQ. Wspiera ich, ale nie musi wypowiadać się w ich siedzibie. JKM nic by nie robił, siedział w domu byłby posłem, albo nawet europosłem (bo taki był plan, że on wchodzi do Europarlamentu, a Bosakowa na jego miejsce - nikt nie zakładał, że go przeskoczy). Nikt go nie wygryzł, miejsce miał pierwsze na liście. To zależało od partii. Wyborcy mu pokazali, że mają dość. Don Kichot ze spalonego zamku. O ile można mieć do niego ogrom szacunku za zbudowanie i ochronienie idei, kiedy nie było możliwe ich wdrażanie, o tyle jego zachowanie w ostatniej kampanii skreśla go jako członka partii. Piszę to jako osoba, która przez ponad 20 lat oddawała głos "na Korwina". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drago Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 10 godzin temu, Ksanti napisał(a): Gdyby nie miał żony to by nie mógł kandydować, Chyba, że jest szefem partii i nazywa się Jarosław wtedy mógłby. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 U nas system/ustrój jest do bani. Powinno być tak, że rządzi prezydent, a kontrolę nad nim sprawuje parlament. Czyli wielu kontroluje jednego. A u nas jest byle jak. Niby rządzi rząd, ale prezydent może prowadzić politykę zwłaszcza zagraniczną konkurencyjną i niespójną z rządem. Prowadzi jakieś rozmowy, z którymi nie stoi wola rządu, czy sejmu i nie wynika z tego nic. A do tego prezydent może blokować sejm. Czyli jeden kontroluje wielu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser202 Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 (edited) 10 godzin temu, Ksanti napisał(a): Trochę ma inną sytuacje, bo nie jest tak, że wychowuje jedynie nieswojego syna, ale ma z nią też własne dzieci. Wielu albo zostanie kukoldami, albo będzie samotna do końca życia, taki mamy klimat i mnie to już nie dziwi. No śmiechłem... Jego sytuacja jest taka sama jak każdego frajera który zdecydował się brać babe z cudzym dzieckiem. Co ja czytam tutaj w ogóle? Kurwa... 10 godzin temu, Piter_1982 napisał(a): Może kobieta była dobrze ustosunkowana i mu pomogła w życiu. Jest te 2,3 lata starsza od niego z tego co kojarzę i od razu po studiach zaczęła mocno karierę w strukturach skarbowych. Potrafię sobie wyobrazić sytuację, że jest z "dobrego domu" i to był straszy wstyd dla jej rodziców, panna z dzieckiem. Mogła mu pomóc w karierze, utrzymywać w czasie studiów w zamian pomógł jej przy wychowaniu dziecka. Czemu miałby to być zły układ. A ja z kolei nie wiem skąd to nagłe postrzeganie z takiego dobrodusznego dystansu do życia typa, który aspiruje do bycia prezydentem/politykiem? (Pomijam już fakt, że typ jest totalnie nowy, wyskoczył po prostu z teczki prezesa) Subtelnie chcesz zracjonalizować, swoimi wydumanymi historyjkami, że gościu jest spoko...? Że kukold z kilkoma swoimi dziećmi to wciąż mąż stanu? Zaraz mi napiszesz, że życia nie znam, ale typie... gadamy o kukoldach, od których teoretycznie będzie zależeć los wielu osób. Jestem zażenowany poziomem dobra jaki bije od Was do polityków. Chyba, że jak sam piszesz obracasz się w takich kręgach i masz w tym interes. No fajnie. Skoro Andriej Dudenko to taki yebaka (to samo odnieście do innych polityków), o czym np. nie wiedziałem, to czy może to mieć jakieś konotacje z tym, gdzie klęczy, z kim się przytula we łzach i komu oddaje nie swoje pieniądze? Pewnie nie, jestem toksyczny po prostu i nie znam zawiłości życia. 10 godzin temu, Piter_1982 napisał(a): Życie pisze różne scenariusze, ktoś kto wygłasza pełne przekonania opinie w tak skomplikowanych sprawach raczej nie wiele widział i niewiele doświadczył. Edited January 13, 2025 by Alejandro Sosa 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 Nie ważne kto zachlapał, ważne do kogo dziecko mówi tata - polskojęzyczny naukowiec z Berlina ps LITTLETIGER. 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 26 minut temu, Alejandro Sosa napisał(a): No śmiechłem... Jego sytuacja jest taka sama jak każdego frajera który zdecydował się brać babe z cudzym dzieckiem. Co ja czytam tutaj w ogóle? Kurwa... Napisałem, że nic nie wiemy, a przykład, który podałem był kontr przykładem to tezy o cucoldzie. Tak naprawdę za mało o nim wiemy, ale z tego co widzę, gość jest zorientowany na karierę. Mogę sobie wyobrazić, że w życiu prywatnym też idzie na kompromisy jeśli wygrana jest na horyzoncie. To czy będzie dobrym prezydentem czy nie, nie rozstrzygałem. Moim zdaniem nie będzie. Niewielka różnica czy będzie prezydentem popychadło Tuska czy Kaczyńskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumTrarara Posted January 13, 2025 Share Posted January 13, 2025 47 minut temu, Piter_1982 napisał(a): Niewielka różnica czy będzie prezydentem popychadło Tuska czy Kaczyńskiego. Jest bardzo duża różnica. Dlaczego przez ostatni rok Tusk rządzi dekretem, uchwałą i silnymi ludźmi? Bo jak odwali jakąś ideolo ustawę to mu prezydent zawetuje, a on tego weta nie odrzuci bo nie ma jak. Wtedy musiałby położyć uszy po sobie i zakrzyknąć "to przez PISSSSSS" albo olać weto i iść już na 200% kryzys konstytucyjny. Dlatego właśnie musi mieć uśmiechniętego Trzaskowskiego albo Hołownię. Chociaż z Hołownią to już nie takie pewne, bo po tym jak sobie pozwolił chlapnąć jak to "nie uznają wyborów i to on zostanie p.o. prezydenta" to teraz chyba staje się "zgniłym jajem". Zobaczcie co wyprodukował ostatnio Newsweek na okładce: Wiatr powiał z innej strony... Nagrabił sobie? A może efekt Trumpa i Ringier Axel Springer robi zwrot pod amerykański Trumpizm i nową politykę DE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts