Obliteraror Posted January 13 Share Posted January 13 2 godziny temu, Piter_1982 napisał(a): Jak przyjdzie wojna to i tak chłopy pójdą do okopów, bo przecież rządzący zamkną granicę, więc lepiej być przeszkolonym jak nie. Co więcej to, że będziemy mieli przeszkolonych poborowych może odstraszyć potencjalnego agresora. Popatrz - a powinni skończyć na latarniach, jeżeli Polskę i polskich mężczyzn do niej wpierdolą. Smutna to konstatacja, ale coraz mniej kolorową widzę przyszłość dla RP, jeżeli komuś poza medialnymi funkcjonariuszami wchodzi jak w masło ta wojenna propaganda. 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alejandro Sosa Posted January 13 Share Posted January 13 3 minuty temu, Obliteraror napisał(a): Popatrz - a powinni skończyć na latarniach, jeżeli Polskę i polskich mężczyzn do niej wpierdolą. Smutna to konstatacja, ale coraz mniej kolorową widzę przyszłość dla RP, jeżeli komuś poza medialnymi funkcjonariuszami wchodzi jak w masło ta wojenna propaganda. Leśne dziadki co w tvn24 mówią sobie na luzaku że powinniśmy zrobić atak wyprzedzający na Rosję powinni dostać chociaż wpierdol po wyjściu ze studia. Ale spokojnie... Piter wygląda mi na jakiegoś partyjnego, urzędnika lub innego niewolnika systemu, większość ludzi chyba tak głupia nie jest. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 13 Share Posted January 13 @Obliteraror @Alejandro Sosa mylicie poglądy z realną oceną. Oczywiście zakładam, że mogę się mylić w wyborze wartości jak i ocenie sytuacji, ale to dwie różne rzeczy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted January 13 Share Posted January 13 Przecież wiadomo, że społecznie kandydat na prezydenta jeśli jest kawalerem ma małe szanse zostać prezydentem, przecież kobiety nie pójdą na takiego głosować, kościół jeszcze swoje grosze dołoży. A jak ma żonę która ma dziecko za czasów panny z innym gachem to dla kobiet to jaki ten kandydat męski i troskliwy, rodzinny, dobroduszny, religijny jak józef oblubieniec maryjki dziewicy. I to ma być polski mąż stanu! Następny Qrwa żydowski sługus. Aż żem się kurwa pomylił i zapomniałem po wykrzykniku zapisać znak zapytania 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted January 13 Share Posted January 13 Godzinę temu, Obliteraror napisał(a): 3 godziny temu, Piter_1982 napisał(a): Jak przyjdzie wojna to i tak chłopy pójdą do okopów, bo przecież rządzący zamkną granicę, więc lepiej być przeszkolonym jak nie. Co więcej to, że będziemy mieli przeszkolonych poborowych może odstraszyć potencjalnego agresora. Popatrz - a powinni skończyć na latarniach, jeżeli Polskę i polskich mężczyzn do niej wpierdolą. Smutna to konstatacja, ale coraz mniej kolorową widzę przyszłość dla RP, jeżeli komuś poza medialnymi funkcjonariuszami wchodzi jak w masło ta wojenna propaganda. Nie czarujmy się. Taka jest rzeczywistość wojny. Jak zaczyna się wojna potrzebni są "mężczyźni w okopach". Pokażcie normalny kraj, który nie ma wojska po za jakąś wysepką na Karaibach czy niskim zaludnieniem typu Grenlandia czy Islandia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogut Posted January 13 Share Posted January 13 3 godziny temu, Alejandro Sosa napisał(a): No śmiechłem... Jego sytuacja jest taka sama jak każdego frajera który zdecydował się brać babe z cudzym dzieckiem. Co ja czytam tutaj w ogóle? Kurwa... A może nie wziął jej z dzieckiem tylko dopiero później się puściła i przyniosła mu do wychowania? A to już wówczas jest godne podziwu. To się nazywa heroizm.🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted January 13 Share Posted January 13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alejandro Sosa Posted January 13 Share Posted January 13 13 minut temu, Kogut napisał(a): A może nie wziął jej z dzieckiem tylko dopiero później się puściła i przyniosła mu do wychowania? A to już wówczas jest godne podziwu. To się nazywa heroizm.🤣 Tak też może być. W sumie wcale by się nie zdziwił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obliteraror Posted January 13 Share Posted January 13 2 godziny temu, Piter_1982 napisał(a): mylicie poglądy z realną oceną. Możliwe. Ale sam przyznaj, to nie pieski NAFO, pan Bartosiak, Budzisz, Świdziński, pan Nawrocki/Mentzen/Duda et consortes, czy tam inni panowie ze świecznika nie są przeznaczeni do ganiania się z ruskim dronem w okopie. To właśnie Ciebie chcą tam wysłać 🤡 I np. syna @Brat Jan. Miałbym rację, Janku? Swoją drogą, jeżeli '82 to Twój roku urodzenia, tym bardziej taki mental jest dla mnie (wybacz) przerażający. Dlaczego nie widzę pozytywnej przyszłości przed RP? Bo widzę amok. Amok, w którym mówienie o pokoju jako wartości zakrawa o defetyzm i wrogą propagandę. Widzę coś, czego nie byłem w stanie nigdy w najnowszej historii zrozumieć, ot, takiej końcówki sanacji w 1939 r. I tu zakończę, bo nie jest to temat na refleksje wojenne. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted January 13 Share Posted January 13 (edited) 39 minut temu, Obliteraror napisał(a): To właśnie Ciebie chcą tam wysłać 🤡 I np. syna @Brat Jan. Miałbym rację, Janku? Swoją drogą, jeżeli '82 to Twój roku urodzenia, tym bardziej taki mental jest dla mnie (wybacz) przerażający. Dlaczego nie widzę pozytywnej przyszłości przed RP? Bo widzę amok. Amok, w którym mówienie o pokoju jako wartości zakrawa o defetyzm i wrogą propagandę. Tego, że trzeba starać się o zachowanie pokoju to jest chyba dla nas obu oczywiste? Jednakże realia wojny są takie jakie są. Oczywiście, że wszelkimi sposobami zechcę uchronić potomstwo. Mi nie chodziło o parcie do wojny, ale Metzen ma rację, że jeśli zostaniemy zaatakowani to jacyś "mężczyźni w okopach będą musieli być". Ani Ty ani ja nie mamy sprawczości tego to zmienić. Owszem mamy jakąś tam armię zawodową, ale to będzie za mało. Nawet taka neutralna Szwajcaria ma na wszelki wypadek masę przeszkolonych mężczyzn, choćby po to aby odstraszyć, że nikt nie wjedzie jak w masło. Albo często powoływaną na forum Turcję, która walczy z Kurdami już kilkadziesiąt lat i o ile większość strat jest po stronie kurdyjskiej to niemożliwe, że po tureckiej nie było. Zaniechanie tej wojny to rozpad Turcji. Edited January 13 by Brat Jan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted January 13 Share Posted January 13 12 godzin temu, Piter_1982 napisał(a): Młodsza siostra Andrzeja Dudy, to jego biologiczna córka. To już nie jest tajemnica. Młody był, głupi. Zdarzyło się i jego rodzice adoptowali. W sumie nie ma co za bardzo drążyć, bo jemu to nie zaszkodzi, a dziewczyny rzeczywiście szkoda. Andrzej choć nie wygląda, ma opinię Kennedy'ego. Sypiał też podobno, ze swoimi studentkami. Jest książka napisana przez jedną z jego partnerek "Jak pokochałam Andrzeja Dudę". Kobieta miała dopuszczenie do przebywania sam na sam z prezydentem, bez ochrony, wydane przez SOP, chociaż nie pełni żadnej funkcji i teoretycznie nie należy do jego bliskich. Wyjeżdżali razem do ośrodków prezydenckich (wszystkie wyjazdy prezydenta, są odnotowywane). Kobieta była ideową działaczką, jak opisuje wśród reszty "pryków" Andrzej był super, jak przyjechał do nich na prowincję i właśnie nią się zainteresował, więc nie jest to jakoś szczególnie dziwne. Są z nią wywiady, na YT. Jak zaczął ją olewać w czasie drugiej kampanii to przebiła się przez ochronę i wtedy wyszedł ich romans na światło dzienne. Poczuła się zraniona odrzuceniem. Jest sławne zdjęcia jak rzuca mu sią na szyję, po sforsowaniu ochrony (znała ją, bo jak pisałem miała do niego dostęp, była na liście dopuszczonych). Dziwię się, że lewica tego nie wykorzystała. Tuż przed wyborami jak Duda został prezydentem jego zdrady miały doprowadzić do rozwodu. Rozwód miał być po kampanii (pierwszej) bo nikt nie spodziewał się, że Andrzej wygra. Miał zrobić dobry wynik. Trochę inaczej w takiej sytuacji patrzy się na milczenie i wycofanie z życia publicznego pani prezydentowej. Kobieta prawdopodobnie czuje się mocno upokorzona całą sytuacją, ale zaciska zęby. Kaczor ma na niego grubą teczkę obyczajówki, dlatego Andrzej też nie podskakuje. Zwykle ucinał sobie romanse z działaczkami PiS, do póki Jarek zapewnia im dobre posady milczą. Wielce zastanawiające co takiego ma Jędrzej, że go Agatka nie puści w skarpetkach? Czy może kobiety pochodzenia "guralskiego" są zawsze tak wierne mężom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 13 Share Posted January 13 23 minuty temu, Brat Jan napisał(a): Wielce zastanawiające co takiego ma Jędrzej, że go Agatka nie puści w skarpetkach? Czy może kobiety pochodzenia "guralskiego" są zawsze tak wierne mężom? Może puści po kadencji. A może już mają intercyzę i wszystko jest na nią. Zresztą jeden lub dwa zarządy dla dalszej rodziny to o wiele więcej w perspektywie kadencji niż majątek własny prezydenta. No pewnie myśli tez o córce. Do tego jednak wstyd, że była niewystarczająca. Małomiasteczkowa mentalność nauczycielki. Skoro temat wzbudził takie zainteresowanie, to dorzucę w ramach ciekawostek, że chodzą różne spekulacje na temat jego "stosunków" z prezydentówną Kaczyńską, tuż po śmierci Lecha. Warto popatrzeć na filmiki, z różnych okresów. W tym szczególnie "ciepłych" nie widać w otoczeniu żony. Są tacy, co mówią, że wyglądają jak para, ale dla mnie to już trochę za grube by było. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Ungern von Sternberg Posted January 13 Author Share Posted January 13 (edited) @Piter_1982 może Andrzej lubi ryzyko i fantazjuje jak to jest wyr..ac córkę zimnego brata swojego szefa? Andrzej to jest chyba taki fajtłapowaty profesor uniwersytetu który po pierwszej flaszce dostaje małpiego rozumu i kończy w rynsztoku nad ranem bez butów i krawata, w zarzyganej marynarce. Napiłby się z nim człowiek w czasach studenckich. Edited January 13 by Roman Ungern von Sternberg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alejandro Sosa Posted January 13 Share Posted January 13 22 minuty temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a): może Andrzej lubi ryzyko i fantazjuje jak to jest wyr..ac córkę zimnego brata swojego szefa? Iście badboyowska akcja, takie odreagowanie kutasem małżeństwa i bycia podnóżkiem Jarka 22 minuty temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a): Andrzej to jest chyba taki fajtłapowaty profesor uniwersytetu który po pierwszej flaszce dostaje małpiego rozumu i kończy w rynsztoku nad ranem bez butów i krawata, w zarzyganej marynarce Myślisz? Ja ciągle nie wiem czy jest naprawdę takim nieświadomym przygłupkiem czy to tylko maska? Dobry przykład to Pan Suski... głupie uśmiechy, głupie miny, gada też średnio mądrze, generalnie pierwsze wrażenie: totalny debil, ale za tą maską kryje się ktoś inny. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted January 14 Share Posted January 14 18 godzin temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a): Andrzej to jest chyba taki fajtłapowaty profesor uniwersytetu który po pierwszej flaszce dostaje małpiego rozumu i kończy w rynsztoku nad ranem bez butów i krawata, w zarzyganej marynarce. 18 godzin temu, Alejandro Sosa napisał(a): Myślisz? Ja ciągle nie wiem czy jest naprawdę takim nieświadomym przygłupkiem czy to tylko maska? Moim zdaniem ma wyebane na politykę co widać, robi co mu każą. Za to umie się ustawić aby dobrze się bawić jak już wspomniał @Piter_1982, dowożą mu laski do pałacu (w każdym razie są wpuszczane). W dodatku ma za to płacone i to nie mało. Co na to pani prezydentowa? 19 godzin temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a): może Andrzej lubi ryzyko i fantazjuje jak to jest wyr..ac córkę zimnego brata swojego szefa? Nie jednemu dawała więc jeśli Andżej dobry w podryw to popeklował. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted January 15 Share Posted January 15 Zadziwiające jest, że w polskiej polityce wszyscy od prawa do lewa i pośrodku respektują milczenie w sprawach skandali łóżkowych, które z pewnością zmniejszyłyby poparcie danej partii/kandydatowi. Można kogoś nazwać niemieckim/rosyjskim agentem, a nie można mówić, że bzykał/ bzykała się na boku ślubując wierność w małżeństwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted June 2 Share Posted June 2 Tytuł wątku Dokonało się. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts