Jump to content

Powrót po operacji

Recommended Posts

Witam Panów 💪

A więc tak:jakoś w grudniu(17.12.2024) miałem operację przepukliny pachwinowe-metodą Liechtenstein-piszę tu tak ponieważ chciałem się zapytać o coś bo nie wiem co zrobić. 

Otóż 17stego stycznia kończy mi się te L4(czyli już mija miesiąc od zabiegu) i pewnie wrócę do pracy - bo 16stego jadę na kontrolę do chirurga i ma mi tam sprawdzić jak tam "rana'". 

A co do samopoczucia to czuję się okey-już normalnie chodzę itp tylko wkurza mnie to kiedy będę mógł zacząć coś robić-ćwiczyć czy nawet biegać lekko-bo takie siedzenie w domu to tylko w głowie mi psyche niszczy ze nic nie robię i jeszcze tylko siedzę i jem, jem i jem. 

Jak byłem na pierwszej kontroli to lekarz mi powiedział że na aktywnośći siłowe mogę tak w marcu a pobiegać szybciej. Może coś w domu porobić, jakieś rozciąganie czy coś z guma i czy z rollerem-nie wiem.... Może jakiś wolny trucht... 

A Wam jak się wracało po jakiś operacjach czy dłuższych przerwach? 

Nie mieliście z tym problemu żeby np siedzieć w domu tyle czasu i '' nic nie robic"? 

Pozdrawiam Was 

Ps:sory że takie bzdety pisze ale to mi tak w dyni psuje że '' hej''... 

• Like 2

Tutaj poleciłbym poradzić się jakiegoś ćwiczącego fizjoterapeuty...

Wydaje mi się, że dość szybko mógłbyś zacząć robić ćwiczenia (na większą liczbę powtórzeń) gdzie nie angażujesz środkowej sekcji - np. wspięcia na palce, różne ćwiczenia w siadzie i w oparciu (uginania, unoszenia na boki) itp.

Ale tak jak mówię lepiej poradzić się kogoś na żywo

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.