Jump to content

Grzegorz Braun wyrzucony z Konfederacji, bo śmiał się postawić młokosom i wystartować w wyborach prezydenckich

Recommended Posts

Został oskarżony przez sąd partyjny składający się głównie z ludzi Mentzena i Bosaka za działanie na szkodę Konfederacji.

Cóż młode wilki kolejny raz pokazały jak bardzo chcą do koryta, stanowisk, realnej władzy, której jeszcze nie mają. 

Wcześniej Korwin, Dziambor i kilku innych przekonało się do czego są zdolni gdy ich interes jest zagrożony.

• Like 5
  • Thanks 3

Do działania na szkodę Konfy to to się przyczynia, z jakiejkolwiek strony by na to nie patrzeć... W każdym razie to może być ostatnia szansa dla GB żeby w takowych wyborach wystartować. Ma tam jakieś sprawy sądowe w toku (o których szybkie rozpatrzenie już się pieni np. Pan Giertych) które jak zostaną dobrze "poprowadzone" to dostanie jakiś wyrok i będę mieli go z głowy.

• Like 1

Jedni i drudzy są siebie warci. Grzegorz nie powiedział przecież ani słowa, że chce kandydować, ani że mają być prawybory. Każdy z nich rozegrał swoją grę perfekcyjnie. Jak zawsze przy rozstaniach jest pytanie kto zawinił. 

Nie przewidzieli, myślę, że Braun też, jak bardzo urośnie jego poparcie w tym czasie i tyle. 

20 minut temu, Piter_1982 napisał(a):

Nie przewidzieli, myślę, że Braun też, jak bardzo urośnie jego poparcie w tym czasie i tyle. 

To jest za duży podział jak na Polskiej prawicy.

4 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Cóż młode wilki kolejny raz pokazały jak bardzo chcą do koryta, stanowisk, realnej władzy, której jeszcze nie mają.

Według Mnie to oni właśnie marzą o byciu wieczną opozycją. Hajs się zgadza. Za nic się nie odpowiada. Można brylować w mediach. Bardziej się boją że wokół Brauna zgromadzi się jakaś część ich elektoratu i w przyszłych wyborach mogą wylądować pod kreską :).

Kiedyś przechodząc obok z tragarzami wpadłem na browara z Mentzenem. Posłuchałem kwadrans po czym machnąłem ręką. Bo większych bzdur dawno nie słyszałem :).

Edited by Baca1980
  • Like 4
  • Thanks 1

Mieli wywrócił stół, ale chcą się do niego przysiąść, pytanie co dalej, przysiądą się i go wypierdolą, czy co? 

Sama gadka o wywracaniu stołu była infantylna, za mali są na Heroda. 

Po gaśnicy Braun, wystrzelił do góry. Wielu Polaków nie miało pojęcia o tym że świecznik jest w budynku. 

Czy Grzechu zdał sobie sprawę jak urusł czy kontynuuje tradycje Korrwina? Czas pokaże. 

3 minuty temu, Druid napisał(a):

To jest za duży podział jak na Polskiej prawicy.

To już tradycja. 

• Like 1

24 minuty temu, Baca1980 napisał(a):

Według Mnie to oni właśnie marzą o byciu wieczną opozycją. Hajs się zgadza. Za nic się nie odpowiada.

Może mają też w pamięci Andrzeja Leppera i to jak wyszedł na byciu przy władzy. Kukiz też trochę pasuje, niby był, ale nic nie osiągnął.

Tak przy okazji to chyba byli umówieni, że Mentzen jest kandydatem całej Konfederacji. Co Braun chce osiągnąć tym startem? Przecież bazy wyborców sobie nie poszerzy, na stołku w Unii ma jeszcze kilka lat. 

Mentzen to karierowicz, strasznie śliski typ. Odrzuca mnie jego sztuczność i żadni eksperci od pijaru mnie nie przekonają jego doskonałą grą aktorską, mową ciała i innymi bajerami, którymi można kupić widza na tik toku, pedałenie czy tvp. 

Konfederacja niestety dosiadła się do stolika. Zaczęła zakulisowo układać z systemowymi ludźmi. 

Braun jest niesamowicie ciekawą osobą. Sam jestem w potrzasku, bo jest ryzyko, że jest agentem lub nim będzie, i to wszystko ciągle może być zaplanowanym teatrem dla gojów, żeby tą fasadową demokrację ciągle utrzymywać. 

Z jednej strony gdyby wybory miały coś zmienić to by zostały bardzo szybko zdelegalizowane. Przy ostatnich parlamentarnych to mi się rzygać chciało na bosaka i memcena. Zacząłem nawet ich atakować w różnych miejscach w internecie, dziwiło mnie stanowisko G.B, który przecież było widać gołym okiem, że lada moment zostanie wypierdolony z Konfederacji jak inne osoby np. Justyna Socha czy parę innych tak zwanych szurów. Już w 2022 roku z J.S rozmawiałem, że Konfederacja dryfuje w dziwnym kierunku (po napaści na UPAdlinę) bosak i memcenisko zaczęli sobie przypinać niebiesko żółte flagi i należy pamiętać, że ci karierowicze nosili kagańce, gdzie na ostrzał w plandemii wystawiał się Grzegorz Braun. Imponował mi postawą, dla wielu z nas wolnych ludzi był poniekąd wzorem i ostoją, że nie do końca jesteśmy szurami, że to opresyjny system uruchomił się, żeby zwalczać przejawy niezależności. Teraz po tych zawirowaniach, mając pełną świadomość, że raczej gra o sumie zerowej i tak dołączę do zjednoczonego frontu gaśnicowego (po akcji z chanukami tej syjonistycznej sekty nie miał poparcia u kolegów z partii). Jednym słowem brak głosu został zamieniony na głos ważny. Więcej nie będę umiejszał memcenom i wiplerom, ale niech pokarzą coś więcej niż alkoholizm na rynkach i majątki zdobyte za sprawą polityki (wipler - cudowne dziecko pisu i jego lukratywne posady). Niech idą jakieś czyny. Mogą się wykazać i nie muszą teraz zwalczać. Mają podłożonego tęczowego pizdeusza rafałka z tej zjebanej warszafki prosto od pana globalisty. Jak się postarają to dużo są w stanie mu zabrać. 

• Like 12

Mi to zajeżdża ustawką wewnątrz Konfy. Wyrzucili "oszołoma", co w razie problemów w przyszłości mogą przypomnieć reszcie matrixa. Mentzen/ Konfa słabo wypadną w wyborach? To przez tego Brauna (i Korwina), który zabrał im głosy, albo skompromitował bo są kojarzeni z nim (jak i Korwinem) a wcześniej nie mogli ich z różnych przyczyn skasować, łaskawie "dając szansę" itd. A sam Braun jakoś tam się ustawi, będzie odcinał kupony, założy "nową" własną partię (ile to już razy było, ten sam mechanizm) albo dostanie stałą rubrykę w "NCz! albo - kto wie - zacznie reklamować gaśnice w izraelskiej TV??

5 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

No dobra, ale to Braun pierwszy wyskoczył z własną prezydenturą. :P

Tam są wszyscy siebie warci w tej Konfederacji. Braun drugi 'Korwin', Mentzen będący 'rekinkiem biznesu' i Bosak żyjący cały życie z polityki, który do tego wcisnął własną żonę do partii. Beka jednym słowem.

Jak oni są anty-systemowcami, to ja jestem z wyglądu w takim razie chyba tym mitycznym 'giga-chadem'. :P

Edited by Hubertius
  • Like 1

Mentzen - doktor fizyki, wybitny księgowy, przedsiębiorca i zaradny właściciel sklepu z broniami, ojciec i mąż.

Braun - dziwne pochodzenie rodzinne, reżyser, zmienia kompletnie zdanie co kilka lat.

Myślę, że wybór jest prosty. 

• Haha 2

13 minut temu, Husquarna napisał(a):

Mentzen to karierowicz, strasznie śliski typ. Odrzuca mnie jego sztuczność i żadni eksperci od pijaru mnie nie przekonają jego doskonałą grą aktorską, mową ciała i innymi bajerami, którymi można kupić widza na tik toku, pedałenie czy tvp. 

Mam tak samo. W porównaniu z nim nawet kolega z tandemu, Krzysiu Bosak, wypada czasem ciutkę lepiej, a ta "ciutka" polega na tym że ten drugi, mimo wyuczenia przez lata socjotechnik, wciąż można powiedzieć że jaki jest, każdy widzi (z tego powodu często przegrywa), a "Memcen" leci już tylko na owych technikach i to grubo.

6 minut temu, Strusprawa1 napisał(a):

Mentzen - doktor fizyki, wybitny księgowy, przedsiębiorca i zaradny właściciel sklepu z broniami, ojciec i mąż.

Braun - dziwne pochodzenie rodzinne, reżyser, zmienia kompletnie zdanie co kilka lat.

Myślę, że wybór jest prosty. 

Niech pierwszy rzuci gaśnicą, kto nigdy (zwłaszcza w tematach politycznych i zwłaszcza w Internecie) nie zastosował manipulacji tego typu.

• Like 2
  • Haha 1

Z kronikarskiego obowiązku: Konfa jest za zwiększeniem wsparcia przez UE militaryzmu Ukrainy, za sprowadzaniem do UE wykwalifikownej pracowniczej siły roboczej (nie chodzi o zgrabne kobiety, o nie), za sprzedawaniem przedsiębiorstw strategicznych obcemu kapitałowi.

Odnośnie kandydatur kandydatów Konfederacji, to nie wiemy jaka tam była pozakulisowa walka. Skoro Grzegorz zrobił taki mocny ruch, raczej go wykolegowali i czuł się źle. Podnoszone jest także, że w ostatnich miesiącach nawet media Konfederacji rugowały Brauna! Nie tyllko media głównego ścieku.

Mentzen prowadzi partię w sposób wodzowski, najperw dał słabe miejsca ówczesnym posłom Konfy i oni sie nie dostali. Potem koleżankę Brauna, Sochę wykolegowali z listy. Na listy dali ludzi z otoczenia rodzinno biznesowego. Korwina sie pozbyli, zrzucając niewpowdzenia partii i jej ośmieszanie na niego. Mentzen to taki watażka.

Konfa powstała dzięki Korwinowi, bez niego nic by nie zrobili! To on latami zawsze coś ciągnął w polityce. Jego udział, jego najbliższego środowiska był kluczowy. Że wspomnę tylko Sommera i Najwyższy Czas, Michalkiewicza i "pryszczatych licealistów". Wyrzucenie go przez młode wilki było conajmniej nie wporządku. Ok, odsunięcie od kierownictwa, tak czy inaczej wysłanei na emeryturę polityczną.

Mentzena to zgubi, wolnościowcy mogą wrócić do JKM, religijni pójdą za Braunem, a narodowcy to już chyba nie są w Ruchu Narodowym.

Korwin chyba też zamierza startować? Był wymienianiy w prasie.

W mojej ocenie Korona Grzegorza Brauna odłączy sie od Konfederacji. Prawdopodobnie już są mocne rozmowy ze środowiskiem JKM i parią Polska Jest Jedna, prezydenta Piecha. Taka religijna konserwatywna inicjatywa, 1,65% w ostatnich wyborach sejmowych, dostali 4-ki Konfy w eurowyborach. Te grupy mają zasięgi w sieci i wspólnie raczej robią próg wyborczy.

Mentzen to nie jest taki w debacie mistrz jak JKM, czy Braun. Mentzen z Petru blado w dyskusji wypadł. Ta kampania to może być jego wielka porażka.

Braun w obliczu walki z Kościołem jaki prowadzi obecna władza to może być hit dla wyborców.

Edited by Śnieżnobiały
  • Thanks 1

Na plusujemy.pl ktoś wrzucił wideo Leszka Szumowskiego, gdzie dziennikarz wyjaśnia dlaczego Braun startuje. Dowiedział się, że Mentzen i spółka wystraszyli się, że w razie prawyborów partyjnych, aktywiści Korony zmobilizują się na wyadrzenie jak podczas wyborów do Europarlamentu. Ludzie mieli przyjeżdżać z całej Polski, żeby zagosować na Brauna w jego okręgu. Czyli Braun się zniesmaczył szefostwem Konfy, a z grzeczności nie mówi tego w mediach!

Dziennikarz też mówi, że Mentzen pchał Konfę w Centrum, bo to się opłacało wizerunkowo dla pozyskiwania wyborców i do sojuszu z PiS. Tłumaczy, ze odsłuchiwał nagranie kogoś z PiS, kto nagrywał rozmowę Mentzena z Morawieckim i Kaczyńskim jak się targowali o koalicję i Mentzen miał dostać stanowisko Prezesa Orlen-u, za dzięsiotki milionów złotych. Tłumaczy też, że Wipler dostał się po kolesiowsku na listę Konfy i że to śmierdzi agenturą... W obliczu pewnych zdarzeń, poddaje też możliwość współpracy prezesa ze służbami.

• Like 3

16 godzin temu, Solar Taxi napisał(a):

Niech pierwszy rzuci gaśnicą, kto nigdy (zwłaszcza w tematach politycznych i zwłaszcza w Internecie) nie zastosował manipulacji tego typu.

Nie no ja już trochę jestem zmęczony humanistami w polityce. Mentzen wprost w 2019 roku zapowiadał na spotkaniu w Lublinie, że będzie gadał pod publiczkę by mieć jak najwięcej głosów bo tak pisało w książce Jonathana Haidta.

4 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Na plusujemy.pl ktoś wrzucił wideo Leszka Szumowskiego, gdzie dziennikarz wyjaśnia dlaczego Braun startuje. Dowiedział się, że Mentzen i spółka wystraszyli się, że w razie prawyborów partyjnych, aktywiści Korony zmobilizują się na wyadrzenie jak podczas wyborów do Europarlamentu. Ludzie mieli przyjeżdżać z całej Polski, żeby zagosować na Brauna w jego okręgu. Czyli Braun się zniesmaczył szefostwem Konfy, a z grzeczności nie mówi tego w mediach!

Dziennikarz też mówi, że Mentzen pchał Konfę w Centrum, bo to się opłacało wizerunkowo dla pozyskiwania wyborców i do sojuszu z PiS. Tłumaczy, ze odsłuchiwał nagranie kogoś z PiS, kto nagrywał rozmowę Mentzena z Morawieckim i Kaczyńskim jak się targowali o koalicję i Mentzen miał dostać stanowisko Prezesa Orlen-u, za dzięsiotki milionów złotych. Tłumaczy też, że Wipler dostał się po kolesiowsku na listę Konfy i że to śmierdzi agenturą... W obliczu pewnych zdarzeń, poddaje też możliwość współpracy prezesa ze służbami.

Gruby materiał. Pokazuje jak zwykle to samo, jak my mało, bardzo mało wiemy.

Zaskakuje mnie że wielu ogarniętych tutaj dało się nabrać na oślizgłego Memcena z autyzmem. 

20 godzin temu, Solar Taxi napisał(a):

@Strusprawa1 Badałeś się pod kątem autyzmu/aspergera? Zalecam. 

• Like 2

Jak to się ma do tego, że Braun nie chciał prawyborów. Nigdzie nie zapowiadał, że w nich wystartuje. Przeczekał kolegów. Po głębszym przemyśleniu dochodzę do wniosku, że uznał, że rola posła to w sumie dla niego nie wiele. Już wie z czym to się je. Postanowił zawalczyć o stworzenie swojego ruchu. Moim zdaniem może mu się udać w jednym przypadku. Jeśli przetrzyma poparcie do chwili śmierci Jarosława. Czysta biologia mówi, że z każdym dniem prawdopodobieństwo tego zdarzenia rośnie. Wtedy może złapać przynajmniej połowę sierot po PiS (przecież te pajace zaczną się gryźć zanim prezes wystygnie dobrze) plus niech będzie nawet 1/3 Konfederacji i jest drugą siłą polityczną w kraju. Gra warta świeczki i podjęcia ryzyka. 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 1

49 minut temu, Alejandro Sosa napisał(a):

Zaskakuje mnie że wielu ogarniętych tutaj dało się nabrać na oślizgłego Memcena z autyzmem. 

21 godzin temu, Solar Taxi napisał(a):

Nadzieja dla autystyków.

21 godzin temu, Strusprawa1 napisał(a):

Mentzen - doktor fizyki,

Licencjat. Doktorat ma z Ekonomii.

33 minuty temu, Piter_1982 napisał(a):

Jeśli przetrzyma poparcie do chwili śmierci Jarosława. Czysta biologia mówi, że z każdym dniem prawdopodobieństwo tego zdarzenia rośnie. Wtedy może złapać przynajmniej połowę sierot po PiS (przecież te pajace zaczną się gryźć zanim prezes wystygnie dobrze) plus niech będzie nawet 1/3 Konfederacji i jest drugą siłą polityczną w kraju. Gra warta świeczki i podjęcia ryzyka. 

Panie Braun ja czekam i klękam.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.