Jump to content

Grzegorz Braun wyrzucony z Konfederacji, bo śmiał się postawić młokosom i wystartować w wyborach prezydenckich

Recommended Posts

@Piter_1982ciekwa koncepcja z tym rozpadem PiS. Do kiedy jest Kaczyński partia pozostaje bliżej ideologi koscioła i moralności, po jego odejściu to raczej się zmieni. Patryk Jaki by to kontynuował, ale np. Morawiecki już nie, w PiS jest sporo "postępactwa". A może to im nakręci elektorat? Trudno wyczuć, ale fakt Korona Brauna może zagospodarować część konserw z PiS.

• Like 1

Jak to wczoraj uslyszalem "mieli wywrócić stolik a kłócą się o krzesła". Czyli klasyka. Jeśli zamysłem Brauna było poszybowanie w dół notowań konfederacji no to mu się udało. Teraz zaczynają się oskarżenia Bosak twierdzi, że Braun go okłamał podczas rozmowy telefonicznej dzień przed ogłoszeniem startu w wyborach. I na odwrót : Braun twierdzi, że to właśnie Bosak kłamie. Wnioski są następujące: ktoś w Konfederacji kłamie więc jak dla mnie słaba reklama (chociaż to żadna nowość w polityce).

"Jak wynika z sondażu Opinia24 dla Radia Zet, największym poparciem wśród polityków Konfederacji cieszy się Krzysztof Bosak. "

"27 proc. badanych uważa, że kandydatem Konfederacji w wyborach prezydenckich powinien być Krzysztof Bosak. Jako najlepszego kandydata 22 proc. badanych wskazało Sławomira Mentzena, 5 proc. ankietowanych wybrało Grzegorza Brauna, 6 proc. badanych uważa, że kandydatem na prezydenta powinien być inny polityk z Konfederacji."

https://pch24.pl/braun-mentzen-czy-bosak-zaskakujace-wyniki-sondazu/

Z racji że to radio z (chanuką), podchodzę sceptycznie do tych wyników ale zobaczymy.

Edit: to z końca listopada, właśnie doczytałem, więc nie do końca oddaje aktualna sytuację.

Edited by Brat Przemysław
  • Like 1

• 2 weeks later...
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.