Jump to content

Recommended Posts

32 minuty temu, Iceman84PL napisał(a):

Taki znawca a nie odróżnia teorii od spisku

Wikipedia podaje definicje teorii spiskowej. Jak nie pasuje Ci wikipedia poszukaj gdzie indziej :) nie chciałem nic „odróżniać”, ani też nie pretendować do znawcy czegokolwiek.

37 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Mnóstwo filmików

No to rzeczywiście, rzetelne źródło. Ale rozumiem, że według konspiracjonizmu - innego rzetelnego źródła nie ma?

33 minuty temu, UncleSam napisał(a):

Naprawdę nie rozumiem dlaczego ludzie na siłę szukają teorii spisowych tam gdzie ich niema.

I tak naprawdę tylko o to chodzi. Ja zdaję sobie sprawę że są na świecie rzeczy o których nie mamy pojęcia, ale szukanie wszędzie matrixa to już niezdrowe.

40 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

zamilcz

Bardzo nieładnie Panie moderatorze, nic takiego nie napisałem, poddałem tylko pod wątpliwość dany temat. Możecie nakładać bany na siebie samych?

• Like 1

4 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Mnóstwo filmików w Polsce i na świecie, ludzie z podrażnieniami, kaszlem, bólem gardła, dziwnymi stanami grypowymi a jednak dalej niedowiarki swoje.

Może mają po prostu słabe geny.

To dużo bardziej prawdopodobne, że cierpią na niewydolność oddechową w sezonie zimowym, niż to, że reptylianie tworzą sztuczną mgłę, żeby tylko ludzie dostali kataru.

• Like 3

Może być, że to od dymu z kominów i okoliczności pogodowych, które sprawiają, że ten smog zalega i nie wywiewa go.

Jeśli to faktycznie żródło mgły, sytuacja pokazuje, że media nie mówią o rzeczach ważnych, bo to niewygodne? Niby tyle tych fotowoltaik, pomp ciepła, tyle ciepłowni przeszło na gaz, a problem dalej jest? Dopero Niemcy jak narzekają, że u nas mgła smogowa to się dowiadujemy?

Jak z Czarnobylem, Szwedzi nas poinformowali, że przez Polskę do nich skażenie przeszło z Ukrainy😄

Jeśłi to "mgła smogowa" to znaczy, że w USA też jest nowością, której ludzie wcześneij nie widzieli. Czy to jakieś ogólnoświatowe zmiany pogody. Ciekawe.

• Like 1

Godzinę temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Może być, że to od dymu z kominów i okoliczności pogodowych, które sprawiają, że ten smog zalega i nie wywiewa go.

Jeśłi to "mgła smogowa" to znaczy, że w USA też jest nowością, której ludzie wcześneij nie widzieli. Czy to jakieś ogólnoświatowe zmiany pogody. Ciekawe.

Dzisiaj pisała znajoma z USA czy u nas też była ta mgła. Ależ mamy zasięg kopciuchów aż do NY doleciało . 

• Confused 1

Ośmielę się przedstawić swoją teorię na temat tego zjawiska. Przyleciało mokre powietrze, ale temperatura spadła i wilgoć z powietrza wykropliła się tworząc mgłę. Temperatura spadła jeszcze bardziej i kropelki mgły zamieniły się w lód. Więc MOŻLIWE, że to po prostu jest lód. Przyjechałem dzisiaj z pracy i roślinność była właśnie taka oszroniona. Jak komuś bardzo zależy na identyfikacji tej substancji zawieszonej w powietrzu to wystarczy przepuścić większa ilość powietrza przez filtr np. HEPA i zbadać co się zatrzymało.

• Like 2

12 minut temu, Brat Jan napisał(a):

@t0rek nic prostszego jak podstawić płytkę i pod mikroskop. ba pewnie zwykła lupa by wystarczyła.

Zamiast nagrywać debilne filmiki.

Można jeszcze wysłać materiał do badań pod innym pretekstem, do dwóch konkurencyjnych labów. Opcji jest wiele - też patrzę kto woli siać panikę niż zaproponować cokolwiek "zimnokrwistego". 

• Like 2

W dniu 21.01.2025 o 10:07, Hubertius napisał(a):

No dobra, ale czy to nie jest może po prostu wypuszczane paliwo przez te samoloty przed lądowaniem?

Paliwo nie jest wypuszczane raczej na pulapie przelotowym. Wogole paliwo nie jest wypuszczane podczas rutynowego lotu, poniewaz jest wyliczane przed lotem zeby starczylo na przelot + ekstra gdyby trzeba bylo siadac na lotnisku zapasowym. 

• Like 1

3 minuty temu, tips6 napisał(a):

Temperatura spadła jeszcze bardziej i kropelki mgły zamieniły się w lód. Więc MOŻLIWE, że to po prostu jest lód. Przyjechałem dzisiaj z pracy i roślinność była właśnie taka oszroniona.

Zoba jaka będzie panika, gdy ktoś zechce ten lód przebadać a "to" zniknie. :D

Teoria o znikającym "czymś czym nas trują" będzie potwierdzana przez fejso-tiktokowców w masowej skali.

• Haha 1

W dniu 21.01.2025 o 14:19, zuckerfrei napisał(a):

Nie prościej by było wodę zatruć? 

Spółki izraelskie kupiły polskie wodociągi. 

To jest bardzo dziwna "mgła", a po srovid jestem już innym człowiekiem, nie wykluczam niczego ale bez paniki.

• Like 4

@Taboo

Nie bądź taki dowcipny, sam prowokujesz dziwnymi wpisami. 

@UncleSam

Ta mgła z nano pyłem zaczęła się w niedzielę, była również w poniedziałek, natomiast typowy smog był wczoraj i jest dzisiaj. 

Także potrafię rozróżnić jedno od drugiego😏

• Like 1

20 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Ta mgła z nano pyłem zaczęła się w niedzielę, była również w poniedziałek, natomiast typowy smog był wczoraj i jest dzisiaj. 

Także potrafię rozróżnić jedno od drugiego😏

9hm1cg.jpg

Uwaga trzymać się!

Inteligentny Pył – Tajna Bron Nowego Porządku Świata?
Wyobrasz sobie milardy mikroskopijnych cząsteczek które unosza sie w powietrzu, niezauważalne gołym okiem ale zdolne do kontrolowania twojego życia. Tak, mowa o inteligętnym pyle – futurystycznej technologi która rzekomo ma „połonczyć nas z chmurą 5G”. Ale czy to naprawde połonczenie czy raczej narzędzie do zniewolenia ludzkosci?

Według tajnych źrudel, inteligentny pył to nanoboty zaprojektowane przez największe światowe korporacie aby monitorować każdy aspekt naszego życia. Niewidzialny, wszędobylski i co najwarzniejsze – niezniszczalny. Pył ten, wprowadzany do atmosfery poprez chemtrails (tak te smugi na niebie!), ma rzekomo „przygotować” ludzi do życia w pełni kontrolowanym przez AI świecie.

Jak działa inteligentny pył?
Nanoboty w pyle mają wbudowane sensory, które mogom zbierać dane o naszym zdrowiu, lokalizacji, a nawet myślach! Dzięki technologi 5G wszystko to jest natychmiast przesyłane do centralnej bazy danych gdzie jest analizowane przez algorytmy sztucznej inteligencji. Wyobrasz sobie świat w którym każda twoja decyzja jest z góry przewidziana i odpowiednio manipulowana Brzmi jak science fiction? Być może Ale czy na pewno

Kto za tym stoi?
Niektórzy mowią że to kolejny krok w realizacji planu Nowego Porządku Świata (NWO). Inni wskazują na współprace między największymi koncernami technologicznymi a rządami które mają interes w kontrolowaniu społeczeństw. Według teorji inteligentny pył ma być narzędziem do eliminaci wolności osobistej i stworzenia globalnej „chmury umysłuw”.

Co możemy zrobić?
Eksperci od konspiraci radzą:

• Unikaj miejsc gdzie wdrażane są sieci 5G
  • Noś maski z filtem HEPA – podobno mogą zatrzymać część nanobotuw
  • Pij specjalne mikstury z octem jabłkowym i węglem aktywnym które oczyszczają organizm z nanocząsteczek

Czy inteligentny pył to kolejna rewolucja technologiczna czy początek ery globalnego zniewolenia Diecezje pozostawiamy Tobie. Ale pamiętaj „przypadków” nie ma – obserwuj niebo i bądź czujny!

• Haha 3
  • Confused 1

2 godziny temu, UncleSam napisał(a):

"inteligentny pył, który ma sprawić, aby połączyć ludzi do chmury 5G."

🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣 
 🤣🤣🤣🤣  🤣🤣🤣🤣  🤣🤣🤣🤣  🤣🤣🤣🤣 

Wad nie stwierdzono. Jestem za siecią 5G wszędzie. Jest to szansa na więcej inteligentnych rzeczy i pracę zdalną w brażach poza-biurkowych. Baza jak cholera. 

(PS. Wiem, że to szurska teoria do pośmiania się, ale 5G samo w sobie jest czymś co powinno być szybciej wprowadzane i implementowane)

Edited by Strusprawa1

8 minut temu, Strusprawa1 napisał(a):

Wad nie stwierdzono. Jestem za siecią 5G wszędzie. Jest to szansa na więcej inteligentnych rzeczy i pracę zdalną w brażach poza-biurkowych. Baza jak cholera. 

(PS. Wiem, że to szurska teoria do pośmiania się, ale 5G samo w sobie jest czymś co powinno być szybciej wprowadzane i implementowane)

Tylko mało kto Ci powie, że hype na 5G jest przereklamowany. Okazało się, że w technologii nawet i 4G do pewnych celów jest wystarczające.

Do tego stopnia się przestrzelono, że w jednej z czołowych firm telekomunikacyjnych z powodu braku spodziewanych zysków z 5G (brak wystarczającej ilości zainteresowanych klientów, mniejsza ilość kontraktów) polecieli pracownicy w serii zwolnień odpowiedzialni właśnie za 5G.

• Confused 1

Godzinę temu, Hubertius napisał(a):

Tylko mało kto Ci powie, że hype na 5G jest przereklamowany. Okazało się, że w technologii nawet i 4G do pewnych celów jest wystarczające.

Do tego stopnia się przestrzelono, że w jednej z czołowych firm telekomunikacyjnych z powodu braku spodziewanych zysków z 5G (brak wystarczającej ilości zainteresowanych klientów, mniejsza ilość kontraktów) polecieli pracownicy w serii zwolnień odpowiedzialni właśnie za 5G.

I tak i nie. Potencjalnie i teoretycznie to mogło się udać (i może dalej się udać). Jednak to jest bardziej sekwencja działań by 5G było opłacalne. Musi być duży popyt na przetwarzanie danych z terenu. Nie ma tego popytu jeśli nie ma autonomicznych samochodów, robotów, którymi zdalnie sterują ludzie z Indii za 1$ na godzinę oraz gdy generalnie prawo nie jest dostosowane do tak zautomatyzowanej gospodarki i co najważniejsze LUDZKA MENTALNOŚĆ. Z tego punktu widzenia tacy chłopskorozumiści zrobili kompletnie debilną robotę nie mając o tym pojęcia, a pierdzieląc, że 5G powoduje raka itp. itd. W społeczeństwie, w firmach, w urzędach także jest beton - beton poprzedniej rewolucji technologicznej, beton zmiany (ileż może się nie udać przy implementowaniu autonomicznych samochodów czy wprowadzaniu robotów kładących towar na półkach!) i ten beton zwyciężył... na razie.

Może za dużo czytałem młodego technika w czasie gdy wierzono w potencjał 5G...

Ale gdy już jesteśmy o świecie idealnym:

2 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Nie bądź taki dowcipny, sam prowokujesz dziwnymi wpisami. 

Większą prowokacją dla mnie jest to, że ktoś chce mi zasugerować że wdycham inteligentny pył. Póki nie zostaną przedstawione dowody (a spodziewam się że nie będą) to dla mnie będzie temat z rodzaju humorystycznych, sory. 

Ty wysyłasz filmik z YT gdzieś gość świeci latarką i to ma być dowód? Widziałem ten  „pyłek” wczoraj wieczorem. Przy odpowiednich warunkach (wilgotność i temp) takie kryształki się tworzą, nie topnieją bo przechodzą sublimację, czyli bezpośrednio ze stanu stałego w lotny, stąd brak mokrych powierzchni. Inna część filmu to może być smog, ale uja wiem bo to jest filmik na YT! Równie dobrze mogę Ci puścić Władcę Pierścieni i kazać szukać orków.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.