Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

A może Nawrocki spacyfikuje Jarosława? To byłby chichot historii, gdyby z Czarnkiem dokonali ojcobójstwa. Platforma przerażona, że Donald może im nie zapewnić ciepłych posadek gdy runie duopol, również złoży w ofierze swojego szefa, by uradować gawiedź. 

• Like 1

36 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

@Strusprawa1 - przebijam Twój poprzedni wpis i dodaje swoją definicję wyborców Brauna:

Braun – manifest ciemnoty

6% dla Grzegorza Brauna to nie jest żaden przypadek. To konkret. To 6% ludzi, którzy gotowi są zaszczepić swoje dzieci chlorem, jeśli tylko ksiądz proboszcz powie, że tak trzeba.
To elektorat, który wierzy w reptilian, w masonów, w chipy w szczepionkach i w to, że kobiety powinny rodzić bez znieczulenia i bez prawa do głosu. 6% ciemnej materii społecznej, która śmierdzi naftaliną, święconą wodą i antysemityzmem.

XD

Brakuje tylko czegoś o inceliźmie i ruskich onucach :D 

40 minut temu, Bullitt napisał(a):

Jebać ich. Jeden warty drugiego

38 minut temu, Lucky Luke napisał(a):

Bracie nie ma ani jednego już

A Giertych czy Sikorski nie są w klubie KO? 

Słuchaj, jeśli chcesz głosować na Nawrockiego to przecież Ci tego nie zabronię - ja jedynie chciałem pokazać, że uwierzyłeś w iluzję, że to patriotyczny kandydat mający na uwadze interes narodowy.

Covid, służalczość wobec Ukraińców, jawne łamanie prawa, rozdawnictwo socjalne, ułaskawianie "swoich", rekordowy dług publiczny, Zielony Ład, Polski Ład, masowe podnoszenie podatków, liczne afery (w tym wizowa), podpisywanie ustaw w środku nocy, reasumpcje głosowań, zawłaszczenie TK, dojenie spółek Skarbu Państwa, manipulowanie cenami paliwa dla celów politycznych, wykorzystywanie służb przeciwko konkurentom politycznym, chanuka w Sejmie, zrobienie z TVP największej szczujni w historii polskich mediów, gwiazdorskie kontrakty dla własnych "dziennikarzy" i solidne transfery pieniędzy dla zaprzyjaźnionych mediów prywatnych - jeśli ten katalog Ci nie przeszkadza to luz, głosuj.

Jeśli jednak to wypierasz to po prostu dałeś się ogłupić i wierzysz, że jedna strona duopolu jest lepsza od drugiej. Tak, Ci drudzy są tacy sami.

Dla mnie wybory już się skończyły - za bardzo szanuję własny głos, by udzielać go takim ludziom. Dla mnie wybór między PO a PiS to jak wybór czy pozwolić sobie przestrzelić prawe kolano czy lewe.

18 minut temu, Piter_1982 napisał(a):

A może Nawrocki spacyfikuje Jarosława?

No tu już popłynąłeś ostro w świat fantazji.

Nie bój się - Jarek nie oddałby pałacu komuś, na kogo nie ma solidnych haków. Drugi raz takiego błędu jak z Andrzejem nie popełni - Nawrocki będzie w pełni zależny od otoczenia Naczelnika.

Ba - ja jestem wręcz przekonany, że on wiedział doskonale o tej sprawie z kawalerką. Po prostu nie spodziewał się, że przeciwnicy po to sięgną - myślał, że będzie mógł Nawrockiego tym rozgrywać.

• Like 5

3 hours ago, Strusprawa1 said:

I Braun trafił w sam środek c/py w poglądy ludzi, którzy przedawkowali filmiki z żółtymi napisami, zamkniętych w swoim światku, najczęściej bez większych sukcesów życiowych wszędzie widzących spiski i szukających ludzi, których można oskarżyć o własne niepowodzenia. 

Nie oglądam filmów z żółtymi napisami. Nie jestem zamknięty w swoim światku. Jakieś tam sukcesy w życiu osiągnąłem, a za wszelkie niepowodzenia i błędy obwiniam tylko i wyłącznie siebie samego :) Obawiam się, że Twoja analiza elektoratu Grzegorza, jest bardzo nie trafiona. 

Nie zgadzam się z nim w kwestiach całkowitego zakazu aborcji, jednak szanuje go za to, że jako jedyny polityk ma niezmienne poglądy od wielu lat i był jedynym, który stanął na przeciw covidowej psychozie od samego początku.

Właśnie dziś się zapisałem do jego partii.

• Like 10

1 godzinę temu, hendrix napisał(a):

dotyczącej zgaszenia świec chanukowych. (...) - to wymagałoby osobnego wniosku i osobnego głosowania w Sejmie.

Póki co takiego wniosku nie ma - nie łącz tych spraw.

A potrzeba dodatkowego powodu?

Przecież to tylko kwestia bodnarowca który napisze akt oskarżenia i justytutki która przyklepie.

Na pewno napaść na symbol religijny można będzie podciągnąć pod kilka paragrafów. ;)

Za co sąd skazał niedawno Mentzena?

OTYwL3VfMS9jY18xMzk1NC9wLzIwMjUvMDQvMTAv

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mentzen-przegral-z-Holownia-Sad-nakazal-sprostowanie-nieprawdziwych-informacji-8922264.html

Edited by BumTrarara
  • Like 1

Tak Polacy głosowali w izraelu

Nr

Kandydat Liczba głosów
1 Artur Bartoszewicz 0
2 Magdalena Biejat 24
3 Grzegorz Braun 8
4 Szymon Hołownia 5
5 Marek Jakubiak 3
6 Maciej Maciak 0
7 Sławomir Mentzen 8
8 Karol Nawrocki 57
9 Joanna Senyszyn 7
10 Krzysztof Stanowski 1
11 Rafał Trzaskowski 191
12 Marek Woch 0
13 Adrian Zandberg 16
  Razem 320
  • Like 1

Oficjalne wyniki tak dla porządku Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej w 2025 r.

Sondażownie jak zwykle dały dupy i po raz kolejny utwierdziły mnie w przekonaniu, że służą do manipulacji społeczeństwem (zagłosuję z y bo x to głos stracony) 

Beka z Hołowni, naprawdę ciesz mnie jego żałosny wynik, szkoda, że jednak trochę wyprzedził Zandberga byłoby jeszcze śmieszniej. 

Ja na drugą turę się nie wybieram. Już głosowałem na mniejsze zło i to dupa nie rozwiązanie. 

Jak dla mnie to pis prędzej będzie chciało utopić Brauna. Bez niego głosy pójdą w stronę konfy i pisu. Teraz będą zabiegać o jego głosy, ale potem to będą go mogli już dojechać, żeby nie bruździł im za bardzo przy wyborach parlamentarnych "koalicja pis i konfederacji, ale bez Korwina i Brauna". 

• Like 7
  • Thanks 1

2 minuty temu, hendrix napisał(a):

A Giertych czy Sikorski nie są w klubie KO? 

Słuchaj, jeśli chcesz głosować na Nawrockiego to przecież Ci tego nie zabronię.

Luzik Bracie wiadomo o co chodzi ty mi nie zabronisz, ja cie nie zmuszę. 

Pisałeś wielu, prosiłem o 5 podajesz Giertycha nie skomentuje, ok Sikor od biedy, ale zostawmy nie ma co tego drążyć.

Sprawa prosta część wyborców Brauna nie pójdzie, część odda na Nawrockiego. Nie sądzę że znajdą się jacyś desperaci na trzaskowskiego bo to już byłby mem.

@BumTrararaniestety Brat @hendrix tego nie rozumie. Napisal dzis ze sprawa dotyczy tylko gasnicy. Ja jakos wybitnie na biezaco nie jestem ale wystarczy odpalić google https://tvn24.pl/polska/adam-bodnar-beda-zarzuty-dla-grzegorza-brauna-i-glosowanie-nad-pozbawieniem-go-immunitetu-st8439731

Podane jak na dłoni. Wszystko w pakiecie przybiją na wokandzie jako "ekscesy i wybryki chuligańskie" Ale nie będę się z @hendrix kłócić. Oby tylko się nie zdziwił odpukać.

19 minut temu, Moriente napisał(a):

Właśnie dziś się zapisałem do jego partii.

Korwin sie konczy wiec istnieje silne zapotrzebowanie na nastepnego cyrkowca w polswiadku aktorskim . I nie pisze tego jak ten troll pedziwiatr aby cie wyprowadzic z rownowagi 🙃 . Rebe B robi takie akcje i mu sie wszystko odpuszcza , dziwne nie ? 

31 minut temu, BumTrarara napisał(a):

Za co sąd skazał niedawno Mentzena?

Ale co Ty w ogóle porównujesz?

Hołownia wytoczył Mentzenowi proces w tzw. trybie wyborczym - wniosek w tym trybie jest rozpatrywany przez sąd w ciągu 24 godzin.

Tu masz to dosyć szczegółowo rozpisane, łącznie z procedurą, wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem i powinieneś to chwycić:

https://www.infor.pl/prawo/wybory/parlamentarne/6265439,czym-sa-postepowania-w-trybie-wyborczym.html

Sytuacja z Braunem jest inna - tu chodzi o postępowanie typowo karne, musi być przeprowadzone śledztwo, przygotowany akt oskarżenia, musi się odbyć proces karny przed sądem. Takie postępowania toczą się latami.

Tutaj jeszcze dodatkowy argument dlaczego pisowski Prezydent nie będzie ułaskawiał Brauna:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Szumowski-zloze-zawiadomienie-do-prokuratury-w-sprawie-wtargniecia-Brauna-8289090.html

Dobrą macie pamięć chłopaki, ale wybiórczą i krótką :) 

26 minut temu, Magos Dominus napisał(a):

Jak dla mnie to pis prędzej będzie chciało utopić Brauna. Bez niego głosy pójdą w stronę konfy i pisu. Teraz będą zabiegać o jego głosy, ale potem to będą go mogli już dojechać, żeby nie bruździł im za bardzo przy wyborach parlamentarnych "koalicja pis i konfederacji, ale bez Korwina i Brauna". 

Otóż to, w punkt.

Wbrew pozorom dla PO Braun jest wygodny, można nim straszyć wyborców lewicowych. Nawet dzisiaj mówił o tym Stankiewicz.

Dla Konfy i PiSu to gość bardzo niewygodny, bezpośrednia konkurencja - nie do końca wiadomo co z nim zrobić, bo przecież nie wejdzie w koalicję, a przy okazji zabiera głosy, które bez niego trafiłyby zapewne do nich.

Edited by hendrix
poprawki

4 godziny temu, HeadBolt napisał(a):

To który w końcu tak powiedział

O przekazywaniu wyborców jak worek ziemniaków, znalazłem teraz na yt, powiedzieli

Anna Bryłka

Sławomir Mentzen

Adrian Zandberg

nie jestem w stanie zweryfikować dać, kto był pierwszy. Wygląda na to, że zrobił się to popularny zwrot. 

• Like 1

@hendrix Na moje oko Braun to nie pasuje i pisowi i peowcom. Bo facet wchodzi i coś działa i ludzie to widzą i słyszą . A pis czy peło czy to kościół itd. tylko gada a nic nie działają, dlatego najlepiej by go usunąć i zakopać bo jeszcze ludzie zaczną tak myśleć. Sam jak w podstawówce zadawałem księdzu nie odpowiednie pytanie to mnie wyjebał z sali. Dlaczego? A no właśnie żeby czasem inni nie zaczęli myśleć. 

• Like 5

Dzisiaj dwa razy padło stwierdzenie, że w przypadku wygrania II tury przez Nawrockiego, rząd Tuska może upaść i może dojść do przedwczesnych wyborów. Czy ktos mi może wytłumaczyć, podać jakiś logiczny ciąg zdarzeń jakby miało do tego dojść? Co może być zapalnikiem, takim głównym powodem? Bo KO rządzi od 1,5 roku przy PiSowskim prezydencie i jakoś nie widać upadku koalicji.

• Like 1

56 minut temu, hendrix napisał(a):

Sytuacja z Braunem jest inna - tu chodzi o postępowanie typowo karne, musi być przeprowadzone śledztwo, przygotowany akt oskarżenia, musi się odbyć proces karny przed sądem. Takie postępowania toczą się latami.

-Postępowania toczą się latami, bo nie dotyczą "politycznie zaangażowanych".

19 minut temu, b4ry napisał(a):

e w przypadku wygrania II tury przez Nawrockiego, rząd Tuska może upaść i może dojść do przedwczesnych wyborów.

Kto to pisał/mówił?

Jak "prawacy" to jest to ich wyraz pobożnych życzeń na odsunięcie tuska.

Jak "tuskowi" to jest to podgrzewanie atmosfery w stylu: "idzcie na drugą turę i głosujcie na rafauka, bo PIS wróci i was zje".

Ogólnie trolololol. 🤡

Ja bym obstawiał, że jak Nawrocki wygra to będzie unieważnienie wyborów. Zresztą już to zapowiadali kilka miesięcy temu Hołowania z Kaliszem. Nie pamiętasz?

https://dorzeczy.pl/opinie/668060/kalisz-holownia-moglby-przejac-obowiazki-prezydenta.html

A biorąc pod uwagę scenariusze rumuński czy francuski to UE to klepnie, "bo Putin".

Edited by BumTrarara

2 hours ago, Redbad said:

nawet za cenę wyparcia się tożsamości narodowej, historii, tradycji przodków

Jesteś chyba bliżej niż myślisz, biorąc pod uwagę fakt, że chłop pańszczyźniany to nie kolorowe mrzonki rodem z propagandy (szczególnie czasów PRL) o istnieniu jakoby kultur chłopskich w barwnych pasiakach i koralikach, tylko twarda rzeczywistość historyczna w której nie był ani obywatelem (więc o jakim patriotyzmie mówić) ani nawet człowiekiem, bo pan folwarczny mógł z nim bezkarnie zrobić wszystko z zabiciem włącznie. Gdyby mu tylko nie żal było rąk do pracy. Konieczna była nawet modyfikacja religii, żeby klasy wyższe nie miały rozterek moralnych i nie łkały nad losem (u)wyciskanego bez litości chłopstwa. Więc dla chłopa była inna religia a dla pana inna. Ze szczególnym namaszczeniem pańskiej władzy, która to rzekomo pochodzi przecież od Boga. Dlatego mamy chyba najbardziej bigoteryjny "katolicyzm praktyczno-świątkowy" na świecie. 

Więc nic się nie zmieni, dopóki nie wypleni się owego "czapkownika-kombinatora", dla którego najlepszą strategią przetrwania jest udawanie durnia i lawirowanie przez życie. Ale te niedobitki, czyli garstka "panów", wszystko jedno czy pod postacią "resortowych dzieci" czy "Żymian", też przydało by się wyeksmitować. Nawet nie za granicę, bo co to za problem zarządzać Polską z Berlina czy Brukseli. Generalnie stan na dzień dzisiejszy - Polska ma po szerokości przejebane, tak klimatycznie jak politycznie. 

• Like 4

Czyli można było się spodziewać, 2 tura pis vs po i tak do usranej śmierci. Z pozytywnych akcentów to na pewno bardzo cieszą niezłe wyniki Brauna i Mentzena, teraz niech celują już w następne wybory parlamentarne, bo naprawdę, ze wszystkich partii, które kiedykolwiek można by było nazwać w Polsce prawicowymi to Konfederacja odniosła największy sukces w historii. Najpierw weszli do sejmu z 11 posłami, utrzymali się i wprowadzili jeszcze więcej, a teraz ich kandydat zebrał 15%, co przy takim betonie, jaki mamy jest mega osiągnięciem. Do tej pory jedynie UPR (jako prawica) była w sejmie w latach 90. z 3 posłami przez jedną kadencję i przepadli, a Korwin jak już startował na prezydenta to max tyle % ile ma piwo i na tym się kończyło. 

A jak będzie w 2 turze? Faworytem jest Nawrocki, bo jest anonimowy. Za to Trzaskowski już dał się poznać jako półgłówek, miernota, degenerat i zwykły sprzedawczyk.

• Like 7

13 minut temu, HermannBrunner napisał(a):

Za to Trzaskowski już dał się poznać jako półgłówek, miernota, degenerat i zwykły sprzedawczyk.

Mam dylemat czy przeczytać to głosem Ferdka Kiepskiego czy Mariana Paździocha.

• Haha 7

Dogadywanie się z kaczorem czy tuskanem nic nie zdziała. Jeden i drugi to jest gość który nigdy nie ma dość. Samoobrona LPR była z Pisem i co? Kaczor woli przegrać i oddać władzę niż ustąpić w pewnych sprawach. Bo wie że wciągnie takich koalicjantów i ich utopi bo sam patrzy długofalowo i na tym wyjdzie.  W yyyy nosie ma co do narodu czy ludzi, mamłi ich jakimiś niskolotnymi marzeniami. Tak samo zrobił z kukiz15. Taki sam jest tuskostan, wciągnął koalicjantów i ile z tego zostało yyyy 2050 i psl. Przecież w ostatnich wyborach Pis wygrał ale z nikim nie chciał się dogadać. Oni z nikim nie chcą się dzielić władzą i  aą w nosie wyborców.  Nie wiem, czy to jest taki stan  nowotworowy yyy  błąd w genetyce który chce zniszczyć nawet własny organizm. 

Jeśli Mentzen chce wejść w struktury z pisem to przegra i nic nie zmieni dla polaków  pisowski kaczy twór system  go przemieli. Warto budować coś długoterminowo. Jeśli ludzie nie będą chcieli zmian dla kraju yyy dla siebie bo co znaczy kraj bez ludzi? To jeśli Braun zauważy, że (lud jednak nie chce zmian i chce w tym tkwić co teraz jest i ludzie myślą że 500 czy to 800+ coś zmieni to nie tedy droga) nic nie może zbudować poparcia dla nowego stanu dla Polaków to da sobie spokój, bo chyba dobrze wie, że z takim popisem nie da się nic zrealizować no bo i ludzie taki stan chyba chce.

• Like 3

6 godzin temu, Rnext napisał(a):

skutecznie jest ogrywany "syndrom chłopa pańszczyźnianego". Było nie było, jakieś 95% obecnego społeczeństwa ma takie korzenie

Godzinę temu, Rnext napisał(a):

o istnieniu jakoby kultur chłopskich

Rozumiem, że Brat (z Krakowa?) ma syndrom "pana z wielkiego miasta", jednak pozwolę sobie sprostować. 

To nie tradycje chłopskie i patriotyczne zdecydowały o wygranej sił najbardziej antypolskich w I turze.

To zindoktrynowe jednostki z większych miast, wierzące w TVN i Onet, zdecydowały o pierwszym miejscu tęczowego, lewicowego Rafała.

W gminie Dubicze Cerkiewne w województwie podlaskim Sławomir Mentzen wygrał wybory, zdobywając 32,86 procent głosów.

Daleko za nim był Rafał Trzaskowski z ponad 20-procentowym poparciem. Również w gminie Podedwórze w województwie lubelskim wynik odbiega od tych w kraju - tutaj drugie miejsce zajął Grzegorz Braun. 

tvn24.pl/lublin/dubicze-cerkiewne-podedworze-pierwsze-miejsce-mentzena-drugie-brauna-sa-takie-gminy-st8468976

"Chłopska" Polska gminna:

GrTDxHKWUAAqa8E?format=png&name=small

Edited by Morfeusz
  • Like 5

35 minut temu, HermannBrunner napisał(a):

Czyli można było się spodziewać, 2 tura pis vs po i tak do usranej śmierci. Z pozytywnych akcentów to na pewno bardzo cieszą niezłe wyniki Brauna i Mentzena, teraz niech celują już w następne wybory parlamentarne, bo naprawdę, ze wszystkich partii, które kiedykolwiek można by było nazwać w Polsce prawicowymi to Konfederacja odniosła największy sukces w historii. Najpierw weszli do sejmu z 11 posłami, utrzymali się i wprowadzili jeszcze więcej, a teraz ich kandydat zebrał 15%, co przy takim betonie, jaki mamy jest mega osiągnięciem. Do tej pory jedynie UPR (jako prawica) była w sejmie w latach 90. z 3 posłami przez jedną kadencję i przepadli, a Korwin jak już startował na prezydenta to max tyle % ile ma piwo i na tym się kończyło. 

A jak będzie w 2 turze? Faworytem jest Nawrocki, bo jest anonimowy. Za to Trzaskowski już dał się poznać jako półgłówek, miernota, degenerat i zwykły sprzedawczyk.

Neo-konfa - prawica

wybierz jedno.

• Like 1
  • Haha 1

Kilka minut po 21 już znane wyniki, wszystko było ustalone i ma wygrać bękart z nieprawego łoża globalistów, ale trzeba odegrać teatrzyk dla gojów. Nieważne kto głosuje, a kto liczy głosy. Chociaż w sumie bardziej to kto ogłasza wyniki.

• Like 1

4 godziny temu, Piter_1982 napisał(a):

by uradować gawiedź. 

I stworzy sobie nową partię albo dogadali się, żeby mieć władzę w przyszłości, ludzie uwierzą, że głosują na nową jakość.

• Like 1

W dniu 18.02.2025 o 11:07, Trevor napisał(a):

Panowie wytłumaczcie mi proszę - skoro wszyscy narzekamy na to co się dzieje z kobietami w PL jaka jest sytuacja z dzietnością i ekonomią, to jaki jest sens iść na II turę w której wybór jest jak między dżumą a cholerą?

ohhp.gif

Dokładnie tak jak te trzy miesiące temu @Trevor napisał. Jako przeciętni faceci (nie chady) mamy prze**** w kraju. Ponadto pomimo naszego zapierdzielania przez całe życie ciula co z tego mamy, a wszystko i tak się wali w posadach.
Więc jaki sens jest głosować na tzw. 'mniejsze zło', gdzie de facto obydwie strony to zdradzieccy zaprzańcy (jeden kandydat będzie chodził na pasku Tuska i władz unijnych, drugi na pasku Kaczora i USA)?

Edited by Hubertius
  • Like 5

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.