Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

Godzinę temu, Strusprawa1 napisał(a):

To jest bardzo słaba wymówka, że nie ma żony, bo Javier Milei też nie ma żony, został prezydentem Argentyny, a rolę pierwszej damy przejęła jego siostra. Chodzi na spotkania z politykami sam i nie wygląda to źle. 

Jareczek mówiąc to kolejny raz ma wymówkę, bo jakim problemem dla polityka jest znaleźć chętną, tym bardziej, że będzie pierwszą damą RP?

Nie ma żadnego problemu, problem w tym, że Jarucha jako pierwszy KC partii chce mieć wszystko pod kontrolą.

A taki Tarczyński jest niewygodny, nagłaśnia sprawy, podaje info, które nie powinno ujrzeć światła dziennego.

Dlatego wybrał Nawrockiego, człowieka totalnie znikąd, tak naprawdę nic o nim nie wiemy, poza tym, że przysposobił

i wychowuje nieswoje dziecko. Sama postawa, wysławianie, świadczy o słabości tego człowieka, wiecznie zgarbiony, 

nachylający się. To ma być przyszły prezydent? Taki kandydat to kpina i naplucie Polakom w twarz.

Zastanawia mnie również dlaczego ty jak i wielu ludzi nawet stąd chce głosować na Memtzena, człowieka, który chce wysyłać

polskich mężczyzn na front ukraiński i wpuszczać masy imigrantów socjalnych, bo przecież sam ma interes i Polaka oskładkować,

stworzyć miejsce pracy dla Memtzena jest za drogo😏

Nie dajmy sie zwieść, wybory, demokracja to fikcja, już dawno karty zostały rozdane, ustalono kto będzie nowym namiestnikiem Polski.

Z resztą kobiety pójdą masowo na Trzaskowskiego zagłosować, bo przystojny, wykształcony i zna języki, one zdecydują za nas.

A po wyborach ostra jazda bez trzymanki bo koalicja będzie mieć pełnię władzy i wszystko przepchną z niekorzyścią dla Polaków.

• Like 7

@Iceman84PL, @Strusprawa1 tu nie chodzi o to, że brak żony źle wygląda. Jakby największe szanse miał alkoholik w ostatnim stadium choroby to by Jarek na niego postawił. Nie ważna orientacja, moralność czy kompetencje. Chodzi o wybieralność. Wyciekły badania, sprzed poprzednich wyborów, że Polacy nie są gotowi na kobietę prezydenta. Wtedy wszyscy działacze odwrócili się od Kidawy. Co sobie sama nagrabiła, to oczywiście jej rola. W tym przypadku badanie stało się samospełniającą się przepowiednią. Chodziły nawet słuchy, że to Sikorski, stał za ich wyciekiem do "dołów" partyjnych i za karę nie dostał za to nominacji od Donalda. 

Po prostu ludzie mają silne przekonanie jaki ma być prezydent. Ma mieć, żonę, dzieci (ciekawostka, każdy dotychczasowy prezydent od Jaruzelskiego po Dudę, miał przynajmniej jedną córkę, większość prezydentów USA też raczej miała córki. Gdzieś nawet widziałem badania, że jest to ogólnoświatowy trend - a tłumaczenia są naprawdę różne). Romanse czy alkoholowe ekscesy można przykryć, zależy to w głównej mierzy od umiejętności robienia fikołków. Niestety wszystkie wyobrażenia grają na korzyść Rafałka. Nawet w powszechnej opinii uchodzi za młodego, wysokiego.

A w czym Tarczyński się sprzeciwił Jarkowi? Jakby został kolejnym prezydentem, to można by dokręcić kolejną część epopei narodowej "Człowiek z wazeliny".

Edited by Piter_1982
  • Like 1

15 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Jareczek mówiąc to kolejny raz ma wymówkę, bo jakim problemem dla polityka jest znaleźć chętną, tym bardziej, że będzie pierwszą damą RP?

Nie ma żadnego problemu, problem w tym, że Jarucha jako pierwszy KC partii chce mieć wszystko pod kontrolą.

A taki Tarczyński jest niewygodny, nagłaśnia sprawy, podaje info, które nie powinno ujrzeć światła dziennego.

Dlatego wybrał Nawrockiego, człowieka totalnie znikąd, tak naprawdę nic o nim nie wiemy, poza tym, że przysposobił

i wychowuje nieswoje dziecko. Sama postawa, wysławianie, świadczy o słabości tego człowieka, wiecznie zgarbiony, 

nachylający się. To ma być przyszły prezydent? Taki kandydat to kpina i naplucie Polakom w twarz.

Zastanawia mnie również dlaczego ty jak i wielu ludzi nawet stąd chce głosować na Memtzena, człowieka, który chce wysyłać

polskich mężczyzn na front ukraiński i wpuszczać masy imigrantów socjalnych, bo przecież sam ma interes i Polaka oskładkować,

Nie dajmy sie zwieść, wybory, demokracja to fikcja, już dawno karty zostały rozdane, ustalono kto będzie nowym namiestnikiem Polski.

Z resztą kobiety pójdą masowo na Trzaskowskiego zagłosować, bo przystojny, wykształcony i zna języki, one zdecydują za nas.

A po wyborach ostra jazda bez trzymanki bo koalicja będzie mieć pełnię władzy i wszystko przepchną z niekorzyścią dla Polaków.

Dobra, na to jeszcze odpowiem. 
Mentzen nie chce (jak pamiętam dobrze) wysyłać polskich żołnierzy na UA, ale chce robić powszechną służbę wojskową. Żadna opcja polityczna nie chce wysyłać tam wojsk, bo nie mamy bomb atomowych ani sił wojskowych, które w sumie i tak są na granicy białoruskiej. Wszystko powinno być w białych rękawiczkach by Rosjanie nie mieli do nas żadnego "ale". Żadnych prowokacji.

Sławek Mentzen to chłop twardo stąpający po ziemi - umysł ścisły. Jest dobry w księgowość, w rozwój przedsiębiorstw, wie co powinno być zrobione w gospodarce, bo sam sobie daje radę w swoich biznesach (tak, trochę jak Trump). W polskiej infosferze zbyt wielu udziela się humanistów. Ostatnio słucham "Dwie lewe ręce" czyli jakuba Dymka i Marcina Giełzaka, tak gdy skręcają w tematy opodatkowania pracy, czasu pracy czy tematu sztucznej inteligencji, która zresztą według Dymka jest tematem zastępczym i nieznaczącym (XD), to mnie krew zalewa.

Jakkolwiek nie lubię Warzechy tak ostatnio bardzo słuszne zadał pytania do Grzegorza Brauna. Za dużo odlatywania, a za mało bycia przyziemnym. Co jak co, ale Polsce i Polakom trzeba przyziemności i umysłu ścisłego, a Trzaskowski, Nawrocki czy Braun to umysły humanistyczne, bogoojczyźniane, patetyczne.

W braku rąk do pracy jest bardzo dobre rozwiązanie  - mniejsze opodatkowanie pracy, wyższy wiek emerytalny, Skrócenie skończenia szkoły o jeden rok. Jest cała paleta rozwiązań. 

Co do ostatniego to pewnie masz rację.

Edited by Strusprawa1
  • Like 2

10 minut temu, Strusprawa1 napisał(a):

tematu sztucznej inteligencji, która zresztą według Dymka jest tematem zastępczym i nieznaczącym (XD), to mnie krew zalewa.

Podeślij proszę jakiś link do wypowiedzi Dymka w tym duchu, bo szczerze, trudno mi w to uwierzyć ;)

13 minutes ago, Strusprawa1 said:

Mentzen nie chce (jak pamiętam dobrze) wysyłać polskich żołnierzy na UA, ale chce robić powszechną służbę wojskową. Żadna opcja polityczna nie chce wysyłać tam wojsk, bo nie mamy bomb atomowych ani sił wojskowych, które w sumie i tak są na granicy białoruskiej. Wszystko powinno być w białych rękawiczkach by Rosjanie nie mieli do nas żadnego "ale". Żadnych prowokacji.

Sławek Mentzen to chłop twardo stąpający po ziemi - umysł ścisły. Jest dobry w księgowość, w rozwój przedsiębiorstw, wie co powinno być zrobione w gospodarce, bo sam sobie daje radę w swoich biznesach (tak, trochę jak Trump). W polskiej infosferze zbyt wielu udziela się humanistów. Ostatnio słucham "Dwie lewe ręce" czyli jakuba Dymka i Marcina Giełzaka, tak gdy skręcają w tematy opodatkowania pracy, czasu pracy czy tematu sztucznej inteligencji, która zresztą według Dymka jest tematem zastępczym i nieznaczącym (XD), to mnie krew zalewa.

Umysły ścisłe często nie dostrzegają niuansów świata których nie uwydatniają cyferki. Mentzen moim zdaniem jest nieszczery w tym co robi. Zobacz jak prowadził kampanie na tych tik tokach i innych tego typu rzeczach. On jest niepoważny. Już wolałbym oblatanego w politycznych niuansach Bosaka którego logika jest na dobrym poziomie i który jest zawsze przygotowany. Mentzen mógłby być dobrym wyborem ale od pewnego czasu coś mi nie gra poważnie jeśli chodzi o tego gostka. Konsolidacja i dyscyplina jaką wprowadził w Konfederacji też mnie martwi bo zaczyna przypominać konstrukcje partyjne pisu i platformy. 

• Like 2

4 minuty temu, Obliteraror napisał(a):

Podeślij proszę jakiś link do wypowiedzi Dymka w tym duchu, bo szczerze, trudno mi w to uwierzyć ;)

49:45

No i na spotkaniu na Podlasiu:
1:08:00:

Teraz chwilowo nie mam czasu wyjaśnić jaki duży potencjał ma generalny AI dla rozwoju gospodarek, automatyzacji pracy, możliwie skrócenia czasu pracy i szczęśliwszego życia (więcej czasu, inna edukacja - generalnie lepszy świat) - wieczorem. :) 

• Thanks 1

Z kandydatów antysystemowych został Grzegorz Braun, mogę na niego zagłosować w pierwszej turze. W drugiej, jeśli będzie Trzaskowski i Nawrocki to albo nie idę, albo czapka z daszkiem i kaptur na głowę, żeby nikt mnie nie rozpoznał i Nawrocki.

• Haha 16

Ciekawe swoją drogą, czy realny jest Mentzen w drugiej turze ;) Podobno dzieli go od pana bezbarwnego Karola parę sondażowych proc.

@Strusprawa1, dziekuję. Kuba Dymek chyba za bardzo pokochał brzmienie własnego głosu, że mu sodówka zaczyna czasem odbijać, jeżeli takie duby smalone o AI opowiada.

• Like 2

3 godziny temu, DOHC napisał(a):

Nie jest dla mnie nieskazitelny

Na obecną chwilę WYBIELIŁ się gaśnicą.

....A szkoda, może obora na wiejskiej uległa by zplazmowaceniu.

19trzydziesci jedyne prawdziwe wieści.

Obecnie mamy 'ficyt'.

Na zachodzie DE.

SUMARYCZNIE jest DEficyt.

.....skoro to jeszcze niet paszlo w [_]zdu, zostało merytkoracja vs ekonomia.

Osiołkowi w żloby dano:

może MentXen może Brauno.

🕳

• Like 1

6 godzin temu, thyr napisał(a):

Poza tym ktos z was widzial osoby zbierajace podpisy nawet na tych gosci systemowo namaszczonych

Kolega mówił, że widzial jak zbierali na Nowogrodzkiego (nie przepytany, nie jest za nim), więc zbierają. Wiem, że korespondencyjnie też sporo tego idzie. Tu akurat ci grubsi kantowac nie muszą (plotki może wpisują jakieś nieświadome dusze na listy). W ogóle kantowac nie muszą - motłoch zagłosuje jak im w tv powiedza żeby poczuć się dobrze w zwycięskiej drużynie. Wiadomo ze wybory nic zmienić nie mogą bez pozwoleń zakulisowych operatorów a motloch jest jeszcze głupszy niż się nam wydaje i generalnie odlacza czyny od tego co serwują im w tv.

• Like 4

Głosować to ja mogę za likwidacją dupokracji. 

Mentzen i braun powinni jak w dragon ball Z, wziąć od Supreme Kai - pottara rings i złączyć się w jednego człowieka. Może ta fuzja by coś podziałała a tak głosy się rozejdą i będzie to co zawsze.

Moje babcie i wasze babcie zagłosują tak jak im powie telewizja, więc branie na poważnie takiego systemu to jest to dla mnie jakaś dyskopatia mózgowa.

• Haha 3

Z podium oczywiście wybieram Mentzena.

Nie jest to jednak wybór moich marzeń.

Chłopu ewidentnie brakuje jaj i charyzmy.

O chorągiewce z UM Wawa szkoda strzępić języka.

A Nawrocki to jakiś ciemny typ :D

Nic od herr Tuska i jego minionów... jakiejkolwiek lewicy + sprzedajnego chłopstwa i żadnych wariatów w stylu Brauna (możesz być dobrym reżyserem i dostawcą lol kontentu ale to tyle) czy niezależnych samorządowców.

Miałem okazje oglądać kilku takich i wiem jacy to oni są "niezależni". 🤡

Więc ostatecznie pewnie Nawrocki w myśl zasady, że lepszy mniejszy diabeł od dużego gracza i Tusk bez możliwosci podpisania każdej ustawy.

No i serio ciekawi mnie czy wtedy pójdą na grubo - jak przegrają ;) i przekręcą wybory przy użyciu duetu Rysiu + Szymuś.

A może tak:

Rafałek był dobry na podmiankę w ostatnich wyborach… za Kijankę… dziś idzie znacznie gorzej. 

Mózg elektronowy Jarosław 3000 - znów chce robić manewr jak z obecnym stróżem żyrandola, chuj wie skąd typ, ale nie może być z partii, aby nie było wobec niego żadnych zarzutów za tamte 8 lat. 

Może wszyscy się zdziwmy kto będzie w drugiej turze. 

@Iceman84PL nie kupuję tego z kobietami - jest ich mniej. (Z tym, że na Rafałka to pełna zgoda.)

Edited by zuckerfrei
  • Like 1

27 minut temu, SzatanK napisał(a):

a tak głosy się rozejdą i będzie to co zawsze.

A jak myślisz, dlaczego teraz nagle przed wyborami Braun oddzielił się od Konfederacji? ;)

Dokładnie o to chodziło. Nie miejcie złudzeń, system nie pozwoli na jakąkolwiek zmianę mu zagrażającą.

• Like 3
  • Sad 1

2 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Upraszczasz sprawę jakby to był plebiscyt kobiety vs. mężczyźni, przecież to tak nie działa i nie ma żadnej reguły. To że jest sporo durnych idiotek, które w 3 zdaniach nie są w stanie powiedzieć czemu oddadzą głos na Trzaskowskiego, to jeszcze nie znaczy, że mają o wyniku wyborów przesadzać.

Zobaczymy po wyborach czy będą mieć pełnię władzy. Na razie potykają się o własne nogi na każdym kroku, ale póki ck szczęście se ta ekipa Pisu jest bardzo słaba zwłaszcza ten stary beton partyjny. 

Pytanie ile ugra Mentzen myślę że ma takie okoliczności że na pewno wykręci dobry wynik, a to da im dobra pozycje pod wybory parlamentarne. Życzę mu jak najlepszego wyniku, ogarnął się, przed parlamentarnymi 2023 poległ na życzenie pajacowaniem, widać od jakiegoś czasu ze się poukładał i racjonalniej się zachowuje.

W chorym kraju nawet nie ma uczciwego niezależnego sondażu, wszystko zmanipulowane, tworzone na zamówienia. 

• Thanks 1

Z PiSu urzekła mnie postać Marcina Przydacza podobno był brany pod uwagę. (Nie mieszkam w PL, mogłem coś przeoczyć) No, ale jest jak jest, wolę Bosaka od M. Braun na prezydenta się nie nadaje… więc wszytko wskazuje na M, lecz jak pisałem wcześniej Ferdynand Kiepski.  

4 minuty temu, zuckerfrei napisał(a):

Z PiSu urzekła mnie postać Marcina Przydacza podobno był brany pod uwagę. (Nie mieszkam w PL, mogłem coś przeoczyć) No, ale jest jak jest, wolę Bosaka od M. Braun na prezydenta się nie nadaje… więc wszytko wskazuje na M, lecz jak pisałem wcześniej Ferdynand Kiepski.  

Z perspektywy Konfy podstawa to jedność, jeden wolałby Mentzena, drugi Bosaka. Wybrali Mentzena i nawet lepiej pod kątem samej kampanii, ale wyborca Konfy powinien to zaakceptować. Braun to parodia, jego głosy na pewno by Mentzenowi pomogły. Zobaczymy ile Grzesiu zbierze poparcia, jak nie przebije nawet 5% a wg mnie tak będzie to ciekawe co z parlamentarnymi. Jak wystartuje sam jako Korona i zrobi protokół 4.7% to oczywiście te głosy przejdą na zwycięzcę wyborów, juz widzę miny jego wyborców jak ich głosy zagarnie PiS lub PO ale sam Grzesiu się na to porwał, choć osobiście nic nie ryzykuje, zarobek w Brukseli jest na bieżąco.

@Iceman84PLjeszcze jedna kwestia, bardziej niz na płeć patrz na kategorie wiekowe, ja z wielka ciekawoscia czekam na kategorie 18-29 i mysle ze tu Trzaskowski zbierze manto.

• Like 1

2 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Nie Ciebie jednego. Bawi mnie to trzepanie do autystyka. Gość sam sobie zaprzecza, jest hipokrytą i populistą. W sumie on, a Trzaskowski to jakby nie patrzeć dwie różne strony tej samej monety. Gość ma się za wolnościowca, ale..

- chciałby posyłać kogoś wbrew jego woli na przemiał. Sam nie pójdzie bo nie może - jest w końcu politykiem 🤣

- próbuje coś ugrać krytykując tematy związane z Ukrainą, ale sam przecież chrzanił, że ta imigracja ze wschodu to same plusy 😆

- chrzani o wywracaniu stolika i absolutnym nie dogadywaniu się z PiS czy KO tylko po to by zaraz w kolejnych wyborach jego ugrupowanie i to bez wiedzy RN czy KKP siadało do stolika z PiS, o ile mnie pamięć nie myli okręgi Poznań i Gdynia. 
- robi z siebie speca biznesu i przegrywa debatę z Petru, z którego wcześniej się nabijał i, którego umniejszał. 
- bez kartki czy wykutej na blachę przemowy gość się duka, traci wątek, albo w ogóle się zacina

- postuluje idiotyzmy jak nierozerwalne małżeństwa cywilne jako opcje co jest tak idiotyczne i bezsensowne jak postulaty Lewicy o związkach partnerskich

- nie potrafi nawet wziąć na siebie odpowiedzialności za głupie błędy jak złożenie pełnego bubli projektu ustawy. Nie wiem co tutaj było bardziej żałosne: zrzucenie winy na swoich pracowników 😁 czy to, że gość nie sprawdził nawet co składa. Doprawdy odpowiedzialny człowiek.

Ludzie lubią łykać farmazony takich marionetek. Od początku nie trawiłem gościa, jest odpychający, śliski, nijaki. Dla niego to wszystko to tylko kolejne wyzwanie z listy do skreślenia, biznes i nic więcej. Przynajmniej się z tym nie kryje, bodajże u Rymanowskiego po ostatnich wyborach sejmowych powiedział, że jeśli nie wykręci takiego wyniku jakiego by chciał to sobie daruje zabawę w politykę. Przy Braunie, ba, przy Bosaku to Mentzen wygląda conajmniej śmiesznie. W sumie Zajączkowska, która sama jakoś mega elokwentna nie jest, bylaby lepszym kandydatem. Z kolei niepoważna kandydatura Stanowskiego staję się przy Mentzenie całkiem poważna. 

12 minut temu, Lucky Luke napisał(a):

Z perspektywy Konfy podstawa to jedność, jeden wolałby Mentzena, drugi Bosaka. Wybrali Mentzena i nawet lepiej pod kątem samej kampanii, ale wyborca Konfy powinien to zaakceptować. Braun to parodia, jego głosy na pewno by Mentzenowi pomogły. Zobaczymy ile Grzesiu zbierze poparcia, jak nie przebije nawet 5% a wg mnie tak będzie to ciekawe co z parlamentarnymi. Jak wystartuje sam jako Korona i zrobi protokół 4.7% to oczywiście te głosy przejdą na zwycięzcę wyborów, juz widzę miny jego wyborców jak ich głosy zagarnie PiS lub PO ale sam Grzesiu się na to porwał, choć osobiście nic nie ryzykuje, zarobek w Brukseli jest na bieżąco.

Wyborca czy nowy cementujący się elektorat , który ma nie myśleć samodzielnie i poprzeć kogo mu partia nie nada 😆Doprawdy zabawne, że ostatnio można zaobserwować formowanie się w Konfie, w sumie najbardziej w elektoracie łżewolnościowym, typowego dla popisu betonu, choć jeszcze nie dawno mogla sie ta partia cieszyc całkiem trzeźwo i samodzielnie myślącym elektoratem. 
Bawi też to rozpisywanie o jedności podczas gdy NN zaczęła ją rozbijać rozpychając się łokciami. Przecież to NN nie chciała zgodzić się na nowe wybory do kongresu rady liderów, choć powinny odbyć się w zeszłym roku. Dlaczego? Bo mają w niej większość. Owszem, Braun nie zgodził się na prawybory, ale trzeba tu dodać kontekst -> nie chciał prawyborów zamkniętych, w których kandydata wyłania… rada liderów i to w sumie nie dziwi. Po co brać udział w grze, w której na starcie jest się przegranym. Braun optował za prawyborami otwartymi, w których ja, Ty czy inny „Mirek” mógłby zagłosować na swojego kandydata, ale przeciw takiej formie był.. Mentzen xd Dlaczego? No bo tutaj nie da się kombinować i krętaczyć. Coś z czego on i JKM byli znani i co też zaczęło robic kwas w partii doprowadzając pośrednio do konfliktu z Sosnierzem, Dziamborem i Kuleszom. 

Ja poczekam na fikoły Mentzena (znowu) jak się okaże (znowu), że te 15-18% w rzeczywistości przelicza sie na 6-8 😆

• Like 3
  • Thanks 2

Zagłosuje na Hołownie/Trzaska byleby powsadzali PISowców do więzienia

Ostatnio udało mi się załapać na pizzę, mam nadzieje że w tym roku też będzie

Edited by Zbychu
  • Like 1
  • Haha 4

Rano zacząłem pisać posta w pociągu, ale stwierdziłem, że poszukam na kompie parę kwestii dotyczących Memcena. Sam fakt, że przekręcam jego nazwisko świadczy o tym, że gościa najzwyczajniej w świecie nie lubię i mam podobne zdanie co @Iceman84PL i @lxdead co zostało trafnie wypunktowane.

Podsumowując dla mnie jest to strasznie śliski tradkuk, od którego mnie odpycha brak jego autentyczności i progres w jego wizerunku, sposobu wypowiadania się oraz umiejętnie zagranej mowy ciała tego nie zmieni.

Kto mnie kojarzy to się trochę odpalałem na plusujemy i trochę wylewałem swoje frustracje, bo widziałem, że Konfederacja jako formacja się sprzedała przez to, że stała się partią wodzowską w stylu PiSu, do której nawet poprzyjmowano pewne spady, z których najbardziej wyróżniającym się typem jest Wipler - złote dziecko PiSu, cholernie szemrany typ, tak naprawdę obecnie szara eminencja sterująca tą formacją na przyszłe rozdania polityczne.

To co chciałbym naprostować to to, że Memcen oficjalnie się wycofywał ze sprowadzania taniej siły roboczej. Trochę był temat wałkowany na plusujemy.pl, gdzie odpowiadałem @stosunkowodobry i poświęcałem trochę czasu, żeby go odszukać.

Tutaj memcen ma fotkę z imigrantem pigmentododatnim 23.08.2023:

https://x.com/SlawomirMentzen/status/1694337120184201236

Tutaj natomiast 03.08.2024 jak wycofuje się z tych ustaleń, gdzie niewidzialna ręka wolnego rynku i armia brudasów miałaby sprawić, że Przywiślański kraj nie upadnie. 

https://x.com/Bob_Gedron/status/1819643202002890786

Tutaj macie cały wątek z plusujemy.pl sprzed kilku miesięcy:

https://plusujemy.pl/news/671b6db8113fbc26c81ccac2

Moje stanowisko jest na tę chwilę takie, że ja w żadną demokrację nie wierzę. Uważam ten system za nieskuteczny i z góry ustawiony, gdzie panuja ta iluzja wyboru, bo włada ten który jest podstawiony. Nie mniej jednak zawsze te poglądy trochę się modyfikują i kształtują. Ścierają się we mnie różne emocje i stosunki do kandydatur, ponieważ świat jest bardzo dynamiczny i postępuje nieustanna zmiana, dlatego w ostatnim czasie postanowiłem pójść na kolejne wybory zagłosować na G. Bruana chociaż poprzednie całkowicie olałem.

O poparciu tej kandydatury zaważyła zwykła ludzka postawa w okresie tzw. plandemii, gdzie w tej pseudodemokracji zrobiono ze mnie nie dość, że człowieka zniewolonego to do chwili obecnej robi się ze mnie idiotę, a ja nie mogę znieść tego kilkuletniego gwałtu na ludzkim rozumie. Na dokładkę poszyło ugaszenie świec w knesejmie, gdzie swoje gusła odprawiała jakaś sekta mająca swe korzenie od jubilerów ze wschodniego wybrzeża. Dalej niż 5 lat na chwilę obecną nie potrzebuję się cofać kto miał jaki procent krwi zagranicznej czy pięknej wśród swych przodków, bo to teraz nic nie znaczy. Budowana jest przyszłość, a najbardziej ma znaczenie to co się odbywa teraz.

W tej chwilii dla mnie liczą się postulaty następujące:

- żadnego wciągania do wojny (na dzień dobry odpada większość kandydatów)

- zero imigrantów, nawet zarobkowych (nie mam niestety jasnego stanowiska G. Brauna w tej kwestii)

- ogarnięcie tęczowo-zielonego popierdolenia, żeby opuścić plac szpitala psychiatrycznego

To są 3 kwestie, które bezpośrednio będą mieć największy wpływ na moje życie w najbliższych latach, nawet jeżeli ograniczyć to do długości kadencji.

• Like 4

27 minut temu, lxdead napisał(a):

Nie Ciebie jednego. Bawi mnie to trzepanie do autystyka. Gość sam sobie zaprzecza, jest hipokrytą i populistą. W sumie on, a Trzaskowski to jakby nie patrzeć dwie różne strony tej samej monety. Gość ma się za wolnościowca, ale..

Mnie bardzo bawiło jak go ostatnio ĆWIK zaorał xD W liście do akcjonariuszy pisze "nie wiem co mogę zrobić że ceny akcje spadają". I on miałby krajem rządzić, wyobraźcie sobie prezydenta mówiącego "nie wiem" zamiast podjąć jakąś decyzje...

Bardzo podobny do innego kandydata na prawicy Nałrocki aka "nie uważam nic" 

Edited by Zbychu
  • Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.