Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

Jak zagłosują wyborcy Sławuli?

Sondaż: 35 proc. wyborców Sławomira Mentzena chce głosować na Rafała Trzaskowskiego
Trzaskowski może liczyć na 98 proc. wyborców Magdaleny Biejat z I tury, 85 proc. wyborców Szymona Hołowni i 68 proc. wyborców Adriana Zandberga. Jeśli chodzi o wyborców Sławomira Mentzena, to z badania wynika, że Trzaskowskiego popiera 35 proc. z nich, a Nawrockiego – 44 proc.

https://www.rp.pl/polityka/art42388431-nowy-sondaz-prezydencki-karol-nawrocki-czy-rafal-trzaskowski-prowadzi-ten-drugi

A jak zagłosują Brauniści?

Z kolei Karol Nawrocki otrzymuje wsparcie od 98 proc. wyborców Grzegorza Brauna.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/nowy-sondaz-prezydencki-zaskakujace-wyniki-wsrod-wyborcow-konfederacji/6g0sd13,79cfc278

Starsze Panie sierotki po PiS zagłosują na Nawrosia, a młodzież, której Sławula załatwi dom z ogrodem, grillem i trzema samochodami dla każdego, w 56% albo zostanie w domu albo odda głos na Trzaskosia :D 

Pani Marszałek pisówa Witek, która gnoiła Brauna w trakcie pandemii, powinna głośniej krzyczeć jaki to Braun niedobry XD 

W najweselszym baraku w obozie bez zmian XD

Edited by niemlodyjoda
  • Like 2
  • Haha 1
  • Sad 1

16 godzin temu, niemlodyjoda napisał(a):

501096791_1138152435022701_8040717935964

Jeden z lepszych na dziś XD

Dawajcie swoje :D 

Tu kontekst:

https://x.com/NawrockiKn/status/1927298969752789343

Złoty jak dla mnie komentarz:

Cytat

Dodałbym jeszcze badanie testosteronu. Polacy chcą wiedzieć, kto ma jaja, a kto waginę.

https://x.com/PawelDSM/status/1927300682643595480

• Haha 1

8 godzin temu, BumTrarara napisał(a):

Serio?

Masz 26 lat, żonę i dwoje dzieci, pracujesz w IPN-ie, jesteś katolikiem. Jest 25 października 2009 r., niedziela. Po Mszy Świętej opuszczasz rodzinę i z kolegami-przestępcami idziesz na ustawkę, popełnić przestępstwo. Przy okazji niszczysz plany policjantom, którzy chcieli spędzić niedzielę z rodziną.

Jest 23 maja 2025 r., bierzesz udział w debacie prezydenckiej. Nie dałeś się złapać po ustawce, dzięki czemu nie jesteś karany i możesz kandydować. Albo nie dali cię złapać, by nie było afery w IPN-ie. Twój kontrkandydat przypomina ci wydarzenia sprzed 16 lat. Ale ty jesteś dumny. W przeciwieństwie do mocodawcy kontrkandydata, biłeś się bez sprzętu.

• Haha 1

3 godziny temu, Krugerrand napisał(a):

Złoty jak dla mnie komentarz:

https://x.com/PawelDSM/status/1927300682643595480

Gdzieś w sieci prawdziwie złoty komentarz brzmiał: 

"Lepiej mieć prezydenta który da komuś w mordę, niż prezydenta co da załadować się w dupę" 

XD 

Powyższa treść to cytat nie mojego autorstwa, proszę mnie nie utożsamiać z poparciem dla jakiegokolwiek kandydata. 

• Haha 2

"- Nie ma na to mojej zgody. Nie podoba mi się, że filmy są dziś wykorzystywane w ten sposób - mówi reżyser "Furiozy", która nieoczekiwanie przed końcem kampanii prezydenckiej została pokazana w TVP."

"- Co gorsza mają w tym swój ogromny udział dziennikarze - mówi Olencki. - Dziś można, praktycznie bez żadnej konsekwencji powiedzieć, napisać, wszystko o wszystkich. "

Przygotowując ten materiał wysłaliśmy do biura prasowego TVP zestaw pytań o kulisy decyzji o zmianie ramówki i przedwyborczej emisji "Furiozy". Do momentu publikacji tekstu nie uzyskaliśmy żadnej odpowiedzi.

wp.pl

21 minut temu, Drago napisał(a):

"- Nie ma na to mojej zgody. Nie podoba mi się, że filmy są dziś wykorzystywane w ten sposób - mówi reżyser "Furiozy", która nieoczekiwanie przed końcem kampanii prezydenckiej została pokazana w TVP."

Ramówka TVP to małe piwo. ;)

Wczoraj poparł Nawrockiego? No to dzisiaj ma wizytę prokuratury:

GsGQ8WKXcAAUOgX?format=jpg&name=large

https://dorzeczy.pl/kraj/733263/prokuratura-bada-sprawe-marka-wocha-pojawil-sie-donos.html

Zbieżność czasowa jest na 100% przypadkowa. Akurat tak wyszło, że na 3 dni przed drugą turą. 🤡

BTW

Pamiętacie?

Gr33GDqXoAAzktU?format=jpg&name=4096x409

A co mówi KE i politico? 27.05 🤡

https://www.politico.eu/article/european-commission-emissions-target-teresa-ribera-climate-change/

GsC6T79WcAEAq_q?format=jpg&name=900x900

90% redukcji do 40tego.

• Like 7
  • Sad 1

13 godzin temu, niemlodyjoda napisał(a):

Jak zagłosują wyborcy Sławuli?

Sondaż: 35 proc. wyborców Sławomira Mentzena chce głosować na Rafała Trzaskowskiego
Trzaskowski może liczyć na 98 proc. wyborców Magdaleny Biejat z I tury, 85 proc. wyborców Szymona Hołowni i 68 proc. wyborców Adriana Zandberga. Jeśli chodzi o wyborców Sławomira Mentzena, to z badania wynika, że Trzaskowskiego popiera 35 proc. z nich, a Nawrockiego – 44 proc.

https://www.rp.pl/polityka/art42388431-nowy-sondaz-prezydencki-karol-nawrocki-czy-rafal-trzaskowski-prowadzi-ten-drugi

A jak zagłosują Brauniści?

Z kolei Karol Nawrocki otrzymuje wsparcie od 98 proc. wyborców Grzegorza Brauna.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/nowy-sondaz-prezydencki-zaskakujace-wyniki-wsrod-wyborcow-konfederacji/6g0sd13,79cfc278

Starsze Panie sierotki po PiS zagłosują na Nawrosia, a młodzież, której Sławula załatwi dom z ogrodem, grillem i trzema samochodami dla każdego, w 56% albo zostanie w domu albo odda głos na Trzaskosia :D 

Pani Marszałek pisówa Witek, która gnoiła Brauna w trakcie pandemii, powinna głośniej krzyczeć jaki to Braun niedobry XD 

Przepływy na poziomie 98% są nierealne, przypomnę jeszcze raz, że 5 lat temu elektorat Biedronia w 85% przeniósł swoje głosy na Trzaska.

Ale idźmy do głównego wątku i bohatera czyli:

Braun zachował się jak trzeba!

Nawet więcej, bo chodziło tylko o skromne #bylenietrzaskowski. Nie będę tego rozkminiac czemu, czy sam do tego doszedł czy presją np. wczorajsze wystąpienie Kamratów dosyć mocne, to jest teraz nieważne.

Braun jest czysty, zrobił swoje, nieważne jak się teraz potoczą wybory, jego już nikt nie ma prawa o nic obwiniać. Sam będę pierwszy, który będzie trzymać kciuki żeby weszli do Sejmu.

Już nawet mnie nie interesuje co zrobi ten najtwardszy beton bo to rece opadają.

Pani Katarzyna, przypadek wręcz beznadziejny. Iść zaglosowac, zacisbac zeby, od poniedzialki dalej wspierac Brauna, to nie, obrazi się i bedzie bredzić.

https://x.com/katarzyna_ts/status/1928030822298255730

Dobra akcja Justynka potraktowana tak jak trzeba https://x.com/PrezesObywatel/status/1928145100791525628

Na koniec, cieszę się @niemlodyjodaze pójdziesz, zdziwiony nie jestem, bo dałbym sobie ręke uciac i mialbym tą ręke. Wierzyłem w Ciebie 😀

• Like 1

@niemlodyjoda, @Lucky Luketu % trzeba by przeliczyć na ilość głosów. Bo 5% Mentzena to dużo więcej głosów niż np 5% Zandberga

15 godzin temu, niemlodyjoda napisał(a):

Jeśli chodzi o wyborców Sławomira Mentzena, to z badania wynika, że Trzaskowskiego popiera 35 proc. z nich, a Nawrockiego – 44 proc.

Mało rzetelne.

"Badanie Opinia24 dla RMF FM pokazuje, że 83 proc. osób, które 18 maja głosowały na Sławomira Mentzena, teraz zamierza poprzeć Karola Nawrockiego. 13 proc. tej grupy wybierze Rafała Trzaskowskiego."

To jakieś 2,4mln głosów na Nawrockiego.

+ od Brauna  1,2mln

Trzaskowski może liczyć na 98 proc. wyborców Magdaleny Biejat z I tury, 85 proc. wyborców Szymona Hołowni

To jakieś 1,6mln głosów.

68% od Zandberga to jakieś 0,6mln

Walka może być wyrównana....

Nie sugerowałbym się sondażami robionymi przez onet czy rzeczpospolitą.

Sondaże można tak ustawić, by temu kto zapłaci więcej, na jego korzyść przedstawić.

Z resztą ci co robią sondaże oficjalnie się już do tego przyznają.

Moim zdaniem Trzaskowski przegrywa i to z kretesem, szalejący Tusk z rewelacjami od Murańskiego

jest jeszcze lepszym memem w tej sytuacji😆

Gdzieś było, że tak naprawdę Nawrocki wygrywa 3,5% głosów.

Także w niedzielę się okaże.

Tutaj trochę info od etera, być może symbolika liczb ma w tym aspekcie znaczenie😉

9 godzin temu, Scorsky napisał(a):

Spojrzałbym z drugiej strony jakie haki na "elyty" ma Nawrocki że tak się go boją, myślę że będzie grubo 

Tu nie chodzi o haki tylko o być albo nie być Tuska i jego świty.

Helmut dostał zadanie od Niemców by położyć nasz kraj na łopatki, od środka destabilizować i wygasić na tyle

by Niemcy pod płaszczykiem UE mogły go przejąć i dowoli zarządzać, wprowadzać swoje chore pomysły i rozwiązania.

Podobno wariant rumuński już nawet nie wchodzi w grę, dlatego neo komuchy taki mają ból tyłka.

Jak wygra Nawrocki to pokrzyżuje im plany i odsunie w czasie to co nam tutaj szykowali.

• Like 7

Polski naród jest niesamowicie tępym narodem, wierzyłem w nas kiedyś, ale kiedy życie dało mi kopa, nauczyłem się jak działają kobiety (w tym najwięcej nauczyłem się z forum) i jak zabezpieczyć siebie aby być maksymalnie niezależnym, potem czas plandemii otworzył mi oczy już całkiem szeroko i to jest najgorsze, wszystko jest podane na tacy, ludzie mają kurze móżdżki i krótką pamięć, nie łączą faktów, nie potrafią myśleć przyczynowo-skutkowo, mają wąski horyzont myślowy szczególnie starzy jak i młodzi a to dlatego że starzy bazują na mass mediach a młodzi mają lewacką indoktrynację w szkołach do tego media internetowe które robią z nich już totalnych debili którzy nie potrafią utrzymać uwagi przez 1 minutę. Mamy nadal komunę, ale większość powie jaka komuna, ale dekomunizacji nie było... TW bolków i przyjaciół jest na pęczki i są u władzy, weszliśmy do UE gdzie przecież od samego początku było wiadomo jaki będzie tego wynik nie dość że historycznie wszystkie unie się rozpadały to jeszcze ta była założona przez komunistów a jej agendy nie były wymyślone wczoraj i każdy chętny mógł się z nimi zapoznać, za to była strefa Schengen która daje korzyści i nie niesie ze sobą zagrożeń pozbawienia suwerenności itp. Ale przeciętny Janusz i tak ci powie że dzięki unii mamy rozwój, nie wspomni że jesteśmy ograniczani i okradani pod wieloma względami na rzecz tejże unii... Dzięki zdrajcom u władzy od "obalenia komuny" których wielbią "polacy" mamy po dziś dzień jedynie wybór bez wyboru, jak można wybrać partie które za każdym razem robią to samo, za każdym razem jest źle, jakim trzeba być debilem i jak bardzo trzeba nienawidzić Polski aby wiecznie głosować, wyznawać i popierać zdrajców? Jestem ciekaw czy chociaż mała część Polski uwolni się od tego całego cyrku kurew i zdrajców i zostawi fajnopolaków czy tam ukropoliniaków, co prawda Polska się zmniejszy ale z historii wiemy że z debilami się nie wygra i debila uzależnionego od swojej głupoty nie da się uratować o ile sam i to bardzo mocno nie będzie tego chciał, a niech będzie małe państwo ale Polskie z polakami i dla polaków bez kurew i zdrajców. 

Tutaj cała debata czy wybrać i poprzeć jednego zdrajcę który zniszczy PL czy drugiego, obaj to zrobią tyle że jeden szybciej a drugi wolniej...

• Like 6
  • Thanks 2

1 godzinę temu, Piccardo napisał(a):

Tutaj cała debata czy wybrać i poprzeć jednego zdrajcę który zniszczy PL czy drugiego, obaj to zrobią tyle że jeden szybciej a drugi wolniej...

Dlatego to co się dzieje można jedynie określić "XD" do potęgi 3 jak na tym obrazku gdzie wszystkie 3 postacie są memiczne....

502420069_4181887888805162_5261172967531

Tak swoją drogą ciekawe czy spotkanie miało miejsce podczas sabatu w Jasionce jaki amerykańskie "jastrzębie" urządziły sobie kilka dni temu czy "przy okazji" Sławula pobiegł do Nawrocika XD 

Edited by niemlodyjoda
  • Like 3

42 minuty temu, niemlodyjoda napisał(a):

Dlatego to co się dzieje można jedynie określić "XD" do potęgi 3 jak na tym obrazku gdzie wszystkie 3 postacie są memiczne....

502420069_4181887888805162_5261172967531

Tak swoją drogą ciekawe czy spotkanie miało miejsce podczas sabatu w Jasionce jaki amerykańskie "jastrzębie" urządziły sobie kilka dni temu czy "przy okazji" Sławula pobiegł do Nawrocika XD 

Edytowane 33 minuty temu przez niemlodyjoda

Przecież Nawrocki już wcześniej podpisał i zgodził się na wszystkie postulaty Mentzena... więc?

2 minuty temu, Brat Jan napisał(a):

Przecież Nawrocki już wcześniej podpisał i zgodził się na wszystkie postulaty Mentzena... więc?

Więc cieszę się, że razem ze Sławulą "wywróci stolik" XD

Bo zapewne jak jego poprzednicy Kaczyński i Duda dotrzyma słowa XD

Edited by niemlodyjoda
  • Like 2

12 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

Helmut dostał zadanie od Niemców by położyć nasz kraj na łopatki, od środka destabilizować i wygasić na tyle

by Niemcy pod płaszczykiem UE mogły go przejąć i dowoli zarządzać, wprowadzać swoje chore pomysły i rozwiązania.

Podobno wariant rumuński już nawet nie wchodzi w grę, dlatego neo komuchy taki mają ból tyłka.

Jak wygra Nawrocki to pokrzyżuje im plany i odsunie w czasie to co nam tutaj szykowali.

Wszystko wskazuje na Nawrockiego, w internetach są informacje jakby miał wsparcie Opus Dei :rolleyes:

Czerwiec może być interesujący, a w sierpniu zaprzysiężenie

• Like 2

13 hours ago, Iceman84PL said:

Gdzieś było, że tak naprawdę Nawrocki wygrywa 3,5% głosów.

Wróbelki ćwierkają, że odejmując błąd sondażu, ma ponad 50%, w tych zakulisowych.

Ale nadal - ci co w niedzielę popatrzą w niebo, sprawdzą czy pada czy nie, i podejmą decyzję iść albo nie, mogą zadecydować o losie narodu i kraju.

Demokracja.

13 hours ago, Iceman84PL said:

by Niemcy pod płaszczykiem UE mogły go przejąć i dowoli zarządzać, wprowadzać swoje chore pomysły i rozwiązania

mNBIJ7EIoy12aMNxWJIOWuD8cVMZznmX.jpg

• Like 2
  • Thanks 2

To jest niesamowite co w tej kampanii zrobił Der Onet i dalej jadą z koksem.

https://x.com/GrzegorzBraun_/status/1928309473958924767

Nie ma Konfederacji Korony, nawet nie uwzględniają bo po co. 

Ale ta Kinga Gajewska tępa łycha to też z nieba spadła, ja nie mogę pojąć jak.mozna być takim nieogarem, jedzie do hospicjum z workiem ziembiakow, wszyscy jej cisną, usuwa zdjęcie i przeprasza, bo jej się wydaje, że to za zdjęcie po niej jadą.

Sondaż dzisiejszy dla Polsat News i ukazana ciekawa zależność głosowania z podziałem na płeć:

W zasadzie nic dziwnego bo babony głosują na urodę a nie prezydenta.

Na którego z kandydatów będzie Pan/Pani głosować w II turze wyborów?" - brzmiało pytanie zadane ankietowanym przez Instytut Badań Rynkowych i Społecznych (IBRiS) na zlecenie Polsat News.

• 49,1 proc. respondentów wskazało kandydata KO Rafała Trzaskowskiego
  • 48,1 proc. badanych wybrało wspieranego przez PiS Karola Nawrockiego.
  • Opcję "Nie wiem/Trudno powiedzieć" wybrało 2,8 proc. ankietowanych.

Prezydenta Warszawy wskazało w sondażu 60 proc. kobiet i 38 proc. mężczyzn. 

Z kolei na prezesa IPN zagłosować zamierza 36 proc. kobiet i 61 proc. mężczyzn.

https://niezalezna.pl/polityka/jasna-deklaracja-bartoszewicza-na-temat-glosowania-w-ii-turze-nie-zostawil-na-trzaskowskim-suchej-nitki/544670

Bartoszewicz 96000 głosów w pierwszej turze. Obserwowałem sobie od miesięcy ta kampanię i rechotałem z głupoty Narcyza Rafała, gdzie by taki książę panicz wielkomiejski miał zwracać uwagę na tych z mniejszym poparciem. Po co skoro on jest najlepszy, przecież ich media nawet pruły się, że takich kandydatów nie powinno być w debacie. A potem przychodzi druga tura, każdy głos się liczy i jest zdziwienie, teraz to by dupy dali za 96000 głosów, które mogą zdecydować.

• Like 1
  • Haha 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.