Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

49.2 do 48.1 znowu ten sam numer 😂😂. Trzeba isc i  koniecznie pobic te 70% z ostatnich parlamentarnych . Znowu zdamy sprawdzian z demokracji . 

• Haha 3

Posted (edited)

Tymczasem dotychczasowy strażnik żyrandola jeszcze rzutem na taśmę załatwia "ważne" sprawy:

W piątek (30 maja) Główny Zarząd Wywiadu Ukrainy na profilu w mediach społecznościowych poinformował, że dwaj ukraińscy generałowie otrzymali odznaczenie od polskiego prezydenta. Chodzi o szefa wywiadu wojskowego (HUR) gen. Kyryło Budanowa, któremu przyznano Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej. Jego zastępca, gen. dyw. Wadym Skibicki otrzymał Krzyż Kawalerski Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej. Odznaczenia wręczył płk. Dominik Duda, zastępca szefa Agencji Wywiadu. HUR podkreślił, że jest to "jedno z najwyższych odznaczeń" przyznawanych cudzoziemcom. Na opublikowanych zdjęciach widzimy, że decyzja o ich przyznaniu została wydana 17 grudnia 2024 roku. 

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31983697,ukrainscy-generalowie-otrzymali-odznaczenie-od-andrzeja-dudy.html

XD

24 minuty temu, Mosze Red napisał(a):

W mojej opinii, patrząc na różne dane i nastroje w internecie to wygra Nawrocki, przewagą 4 - 6%.

Też tak myślę, że Nawrocki wygra aczkolwiek ciekawe, że bukmacherzy typują Trzaskowskiego.

Edited by niemlodyjoda
  • Like 4
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 4

6 godzin temu, Piccardo napisał(a):

Tutaj cała debata czy wybrać i poprzeć jednego zdrajcę który zniszczy PL czy drugiego, obaj to zrobią tyle że jeden szybciej a drugi wolniej...

Może im szybciej to jebnie tym lepiej? 

Ja twardo stoję przy tym, że na drugą turę nie pójdę. Idź wybierz mniejsze zło. Nosz kurwa tu obie opcję są złem rozmiarów jebanego Galactusa. 

• Like 5
  • Thanks 1

Posted (edited)
2 godziny temu, Kogut napisał(a):

• 49,1 proc. respondentów wskazało kandydata KO Rafała Trzaskowskiego
  • 48,1 proc. badanych wybrało wspieranego przez PiS Karola Nawrockiego.
  • Opcję "Nie wiem/Trudno powiedzieć" wybrało 2,8 proc. ankietowanych.

Prezydenta Warszawy wskazało w sondażu 60 proc. kobiet i 38 proc. mężczyzn. 

Z kolei na prezesa IPN zagłosować zamierza 36 proc. kobiet i 61 proc. mężczyzn.

Natomiast na WP jest 50,6 do 49,4  dla Karola. Co do Witaminek stado prowadzone na rzeź. Skoro mają być za Rafała loty samolotem raz na 3 lata i 3 szmaty na krzyż to co one będą umieszczać na fejsie jak go wybiorą ? u bukmacherów 1,85 na Rafała do 1.95 na Karola.   Na Rafała  jeszcze rano było 1.65    

Edited by Drago
  • Like 1
  • Haha 2

1 godzinę temu, Magos Dominus napisał(a):

Może im szybciej to jebnie tym lepiej? 

Ja twardo stoję przy tym, że na drugą turę nie pójdę. Idź wybierz mniejsze zło. Nosz kurwa tu obie opcję są złem rozmiarów jebanego Galactusa. 

Nie są. Jeśli byłeś na pierwszej turze i głosowałeś na Mentzena, Brauna to na coś liczyłeś, czegoś oczekiwałeś  głupio żeby głos się zmarnował. Nie wygrali prezydentury ale wygrali szansę żeby dojść do władzy, będą wybory parlamentarne, świat się nie kończy. Pójdziesz zagłosujesz na Konfe, Brauna  wygrają i nic przy Trzaskowskim nie zrobią.

Jak nie byłeś na pierwszej turze, to idź teraz choćby dla tego Felka z Oleśnicy żeby pokarać tą hołote. Gizela pójdzie.

• Like 3
  • Thanks 1

2 godziny temu, niemlodyjoda napisał(a):

Tymczasem dotychczasowy strażnik żyrandola jeszcze rzutem na taśmę załatwia "ważne" sprawy:

@niemlodyjoda ja nie widzę żadnego problemu w tym, że im dają ordery.

Pod warunkiem, że do orderów, czerwonych dywanów, deklaracji wieczystej przyjaźni to by się ograniczało.

Natomiast bulwersuje mnie, że my finansujemy ich machinę wojenną i ich obywateli, a tu powinny być twarde żądania oraz biznes robiony na konflikcie. Sprzęt za kasę, pożyczki na procencik, tak żeby przez kolejne 50 - 60 lat nas spłacali.

Klepanie po plecach jest tanie, a ordery to klepanie po plecach.

Jakby ta przyjaźń właśnie ograniczała się do różnych form klepania po plecach, a poza światłami reflektorów był twardy biznes, w którym nasz interes byłby najważniejszy to niech im dają orderów do woli, mogą ich nawet obwiesić jak koreańskich generałów ;)

• Like 5
  • Thanks 2
  • Haha 1

2 godziny temu, niemlodyjoda napisał(a):
2 godziny temu, Mosze Red napisał(a):

W mojej opinii, patrząc na różne dane i nastroje w internecie to wygra Nawrocki, przewagą 4 - 6%.

Też tak myślę, że Nawrocki wygra aczkolwiek ciekawe, że bukmacherzy typują Trzaskowskiego.

Jeszcze wczoraj typowali z lekką przewagą Nawrockiego...

Braun apeluje o głosowanie na Nawrockiego argumentując, że jest on za jako taką suwerennością PL.

43 minuty temu, Pietryło napisał(a):

Ale co by nie mówić Panowie, to wyśmienite memy się tworzą podczas tej kampanii:D

Te całe wybory to jeden wielki mem. 😆

• Like 5
  • Haha 1

Godzinę temu, Lucky Luke napisał(a):

Jak nie byłeś na pierwszej turze, to idź teraz choćby dla tego Felka z Oleśnicy żeby pokarać tą hołote. Gizela pójdzie.

No dokładnie. Nie mówiąc już o kwestiach edukacji seksualnej i tak dalej.

W pierwszej turze głosowałem na Mentzena z perspektywy czasu myślę, że powinienem na Brauna, no ale nic.

W ostatnich wyborach nie brałem udziału i Tusk do władzy doszedł. Już na te postanowiłem, że pójdę. Będę się czuł brudny głosując na niby mniejsze zło, no ale może faktycznie gorzej zostać w domu. Może debila z siebie robię znowu na nich głosując, no ale jakąś decyzje trzeba podjąć, może te wybory i tak nic nie znaczą, może wybierana władza wyślę mnie na front, nie wiem. No ale jeśli Trzaskowski dojdzie do władzy domkną to wszystko, a ja nie poszedłem na te wybory to chyba mnie coś strzeli. Nie wiem, tak naprawdę wybór może żaden, ale przynajmniej chce kwik Tuska i jego bandy zobaczyć.

• Like 5

Posted (edited)
19 minut temu, Pietryło napisał(a):

No ale jeśli Trzaskowski dojdzie do władzy domkną to wszystko

W Rumunii już się zaczęło...

Przy wybraniu Trzaskowskiego nikt już lewaków nie zablokuje przed chorymi pomysłami.

Czyli usunięcie męskiego właściciela z mieszkania będzie jeszcze łatwiejsze, wystarczy, że kobieta "oświadczy", że partner jest przemocowcem bez dowodów oraz ustalania przebiegu zdarzeń.

Trzask wprowadzi ustawę o "mowie nienawiści". Ciekawe jak długo nasze forum utrzyma się na powierzchni?

Edited by Brat Jan
  • Like 9

Głos Internetu to zły miernik. Jakoś tak się dzieje, że Internet ma poglądy prawicowe (np. X) pomimo że faszerowany jest treściami lewicowymi. Jakby patrzeć na poglądy Internautów to powinien wygrać Mentzen a drugi Braun. 

Trump vs Harris obstawiałem na 2-3% więcej dla Harris a Trump zmiótł babę z planszy. 

Miałem olać drugą turę w pełni (nie miałem pewności, czy będę wtedy w PL), albo oddać głos nieważny, ale się jednak przejdę ;) I nie, nie dlatego że zaufałem Panu Karolowi, bo wręcz przeciwnie. A dlaczego?

By usłyszeć w poniedziałek to masowe, fajnopolackie wycie 🤡 

I to, co powiedział Otokieł na filmiku poniżej jest mi też w dużym stopniu bliskie.

• Like 3
  • Thanks 7

Korea to jedyny kraj na świecie z ustrojem nekrokracji. Rządzony duchem zmarłego  Kim Ir Sena. I teraz najlepsze pogoda zależy tam od stanu ducha Kim Dzong Una jego potomka. Więc jak brzydko maszerują i władca jest niezadowolony, to sami sobie są winni i mają maszerować w burzę ;).

2 godziny temu, Brat Jan napisał(a):

Przy wybraniu Trzaskowskiego nikt już lewaków nie zablokuje przed chorymi pomysłami.

Czyli usunięcie męskiego właściciela z mieszkania będzie jeszcze łatwiejsze, wystarczy, że kobieta "oświadczy", że partner jest przemocowcem bez dowodów oraz ustalania przebiegu zdarzeń.

Trzask wprowadzi ustawę o "mowie nienawiści".

Nie mamy gwarancji, że treści redpilloowe publikowane na forum pod nią nie podpadną. A wtedy trzeba będzie albo forum zamknąć albo drastycznie ograniczyć.

Podbijam.

Daję pod rozwagę Braciom póki nie ma jeszcze ciszy wyborczej.

• Like 3
  • Thanks 1

32 minuty temu, Obliteraror napisał(a):

Miałem olać drugą turę w pełni (nie miałem pewności, czy będę wtedy w PL), albo oddać głos nieważny, ale się jednak przejdę ;) 

To dobrze, możesz to zrobić choćby dla Batmana, bo już do tego w tej furii i bezradności się posunęli na kilka godzin przed ciszą wyborczą i całkiem palnęli sobie w łeb choć to się dokonało już występem Gajewskiej. Trzeba być wybitnym młotem żeby w piątkowy wieczór, gdzie już emocje opadają, zaraz wszystko się wyciszy, to jeszcze rozgrzać sieć.

https://x.com/HubnerrMax/status/1928494356329087324

• Like 2

8 godzin temu, Lucky Luke napisał(a):

https://niezalezna.pl/polityka/jasna-deklaracja-bartoszewicza-na-temat-glosowania-w-ii-turze-nie-zostawil-na-trzaskowskim-suchej-nitki/544670

Bartoszewicz 96000 głosów w pierwszej turze. Obserwowałem sobie od miesięcy ta kampanię i rechotałem z głupoty Narcyza Rafała, gdzie by taki książę panicz wielkomiejski miał zwracać uwagę na tych z mniejszym poparciem. Po co skoro on jest najlepszy, przecież ich media nawet pruły się, że takich kandydatów nie powinno być w debacie. A potem przychodzi druga tura, każdy głos się liczy i jest zdziwienie, teraz to by dupy dali za 96000 głosów, które mogą zdecydować.

Ten Bartoszewicz to strasznie śliski typ. Obejrzałem fragment jego debaty-konfrontacji z Grzegorzem Braunem na kanale Moniki Jaruzelskiej i stosował on tam bardzo tanie manipulacje aby przed oglądającymi przedstawić Brauna jako wariata. Robił przy tym z siebie wielkiego anty-systemowca i anty-covidowca, co było guzik prawdą, bo typ między innymi popierał segregację sanitarną:

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.