Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

38 minut temu, lxdead napisał(a):

Ja poczekam na fikoły Mentzena (znowu) jak się okaże (znowu), że te 15-18% w rzeczywistości przelicza sie na 6-8 😆

Nie jestem fanem i wyborca Konfy i Mentzena wiele razy go tu cisnąłem ale oceniając sytuację ogarnął się i ma szansę na dobry wynik. Nie on sprowadził Konfe z 15 do 7% tylko oszołomy co potem przyznał. Jak zrobi teraz wynik 12-15% to się obroni. Poczekajmy do 18 maja. Na pewno ma jakieś perspektywy w polityce teraz i w niedalekiej przyszłości, w przeciwieństwie do Brauna. 

Edited by Lucky Luke
  • Like 1

12 minut temu, Lucky Luke napisał(a):

Nie jestem fanem i wyborca Konfy i Mentzena wiele razy go tu cisnąłem ale oceniając sytuację ogarnął się i ma szansę na dobry wynik. Nie on sprowadził Konfe z 15 do 7% tylko oszołomy co potem przyznał. Jak zrobi teraz wynik 12-15% to się obroni. Poczekajmy do 18 maja. Na pewno ma jakieś perspektywy w polityce teraz i w niedalekiej przyszłości, w przeciwieństwie do Brauna. 

Ludzie sie nie ogarniają. Jak masz 30+ to już dawno powinieneś to wiedzieć. 
Idąc tym tokiem rozumowania to pan „Bonżur” też się ogarnął bo zaczął w paru tematach mówić do rzeczy? No nie. Po prostu wajcha odbija w drugą stronę, centrum przesuwa się ku prawej stronie i tyle. Jak ludzie teraz wybiorą sobie chłopczyka na ciężkie czasy to przy kolejnych wyborach, o ile dożyjemy xd Na poparciu zyskiwać będą prawicowi radykałowie. 

• Like 5

1 minutę temu, Marek Kotoński napisał(a):

Chyba jednak Braun, za głośne mówienie o Ukrainie i murzynach w PL.

@Marek Kotoński czyli Braun oficjalnie potępia sprowadzanie murzynów i innych pigmentododatnich z krajów trzeciego świata?

Tego mi brakowało w tej układance. To jest być albo nie być dla tego kraju w mojej opinii. Żadnej migracji zarobkowej mężczyzn, a tym bardziej przestępczy wybrakowany element ze zgniłej gejropy. Kobiety tylko singielki po edukacji warunkowy pobyt

• Like 2

Braun jest zbyt kontrowersyjny. Wybieram Mentzena. Druga tura przeciwko Trzaskowskiemu, więc Nawrocki. Ogólnie duży błąd Brauna, że startuje wiedząc, że jego kolega Mentzen już się tego podjął, to właśnie Braun namieszał i zabiera głosy Mentzenowi., tym samym go osłabiając. Bardzo dobra decyzja o usunięciu Brauna z Konfederacji.

Edited by doler
  • Like 4
  • Haha 1

Lata temu polityka grzała mnie dużo bardziej, chodziłem na wybory mając nadzieję, że może coś tam drgnie, rozmawiałem ze znajomymi czy rodziną uświadamiając im pewne mechanizmy i odsłaniając nieco wyraźniej oblicze ludzi, na których oni chcieli głosować - natomiast od jakiegoś czasu mam coraz mocniejsze przekonanie, że władza tych, którzy naprawdę ją posiadają jest na tyle potężna, że wręcz niemożliwe jest, by nagle coś stało się wbrew ich myśli - czyt. mamy raz po raz do czynienia z "teatrem dla gojów", niczym więcej (chciałbym się mylić).

Mimo wszystko zapewne podskoczę - poglądy mam prawicowo-zdroworozsądkowe, że tak to ujmę XD Cała lewa strona z marszu odpada, z prawej według mnie jest tylko Konfederacja no i również Braun (o tych marginalnych opcjach celowo nie wspominam). Brauna bardzo szanuję i lubię, natomiast w naszych czasach nie ma najmniejszych szans na dobry wynik, jest zbyt wyraziście prawicowy i ma powszechnie przypiętą łatkę szaleńca, dodatkowo większość społeczeństwa go zwyczajnie nie zna. Zostaje Sławek, wolałbym, by na jego miejscu był Bosak - jest przystępniejszy w odbiorze, mniej kontrowersyjny, lepiej się prezentuje, kurde, czemu oni go nie wybrali XD Według mnie to spory błąd. Nie lubię powiedzenia "stracony głos", gdyż uważam, że rzekomy stracony głos może zaprocentować w przyszłości budując popularność danego człowieka/ugrupowania i dodatkowo może być kulą śnieżną, natomiast w przypadku Brauna myślę, że nieco lepiej pasuje tutaj ta definicja - nie wydaje mi się, by on kiedykolwiek był istotniejszą siłą w polskiej polityce niż teraz, nie wiem czy on tego w ogóle chce + jego sposób budowania tej swojej polityki temu niekoniecznie służy. Nie śledzę namiętnie poczynań Sławka od wielu miesięcy a może nawet paru lat, zapewne w wielu aspektach się na nim kiedyś jeszcze zawiedziemy, ale jaka jest sensowna alternatywa? Ewentualny powiew świeżości? Dla mnie w dalszym ciągu jest to tylko Konfederacja przy wszystkich swoich problemach, na Brauna nie zagłosuje z przyczyn podanych wyżej. A ten przystojniak warszawski XD kurła, jak chłop to wygra, to matko bosko czestochosko

• Like 2

Nie ma kandydata, którego darzyłbym jakąś szczególną symptaią, więc po prostu będę się kierować tym, żeby prezydent nie należał do POPiSu, czyli prawdopodobnie 3ci wynik sondażowy, czy na tę chwilę najprawdopodobniej Mentzen (i pewnie tak zostanie).

Edited by NewMeNewAcc
  • Like 1

8 minut temu, HermannBrunner napisał(a):

Jak można być tak skrajnie głupim i głosować na coś takiego.

Wszyscy ktorym lezy na sercu dobro naszej plonacej planety . 

Dla mnie jedynym gosciem ktory moglby cos zmienic bylby Bogdan Morkisz ale on sie nawet nie zalapie na kandydata . 
Podziwiam wiare w rebe brauna , polin juz miala wielu takich cyrkowcow przyspawanych do kk . Juz sama przynaleznisc do tej organizacji jest dla mnie dyskwalifikacja . 

41 minutes ago, doler said:

Braun jest zbyt kontrowersyjny. Wybieram Mentzena. Druga tura przeciwko Trzaskowskiemu, więc Nawrocki. Ogólnie duży błąd Brauna, że startuje wiedząc, że jego kolega Mentzen już się tego podjął, to właśnie Braun namieszał i zabiera głosy Mentzenowi., tym samym go osłabiając. Bardzo dobra decyzja o usunięciu Brauna z Konfederacji.

Trump też był. Tylko tacy cokolwiek zmieniają. 

Chyba nie zagłosuje w tym roku. Słabo mi się robi na samą myśl o polityce i nikogo nie darzę tam sympatią. A już wogóle dla mnie jest abstrakcyjne jakieś chodzenie na wiece i angażowanie się w to podczas gdy inni spijają śmietankę.

• Like 1

6 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

Zastanawia mnie również dlaczego ty jak i wielu ludzi nawet stąd chce głosować na Memtzena, człowieka, który chce wysyłać

polskich mężczyzn na front ukraiński i wpuszczać masy imigrantów socjalnych, bo przecież sam ma interes i Polaka oskładkować,

stworzyć miejsce pracy dla Memtzena jest za drogo😏

Zancznijmy od tego, że "polscy" politycy nie są niezależni od bliżej nieokreslonych wpływów z zewnąrz i nie robią zbyt wiele w polskim interesie. Kto by nie był preziem to zrobi co mu karzą. Także w kwestii Ukrainy...

• Like 1

28 minutes ago, doler said:

Ale Polacy mają inną mentalność niż Amerykanie. 

Dlatego są wiecznymi przegranymi. USA pokazały że mają możliwość korygowania swoich błędów. Polska jak dotąd niczego takiego nie pokazała. No może raz kiedy zagłosowali przeciw migrantom a finalnie niczego to nie zmieniło.

2 godziny temu, doler napisał(a):

Jak nie pójdziecie na drugą turę i nie zagłosujecie na Nawrockiego to Koalicja będzie miała pełnię władzy i zobaczycie co się stanie z Polską 

Nic co by sie nie działo za PiSu. Jedno i drudzy realizują ta sama polityke. Szczerze to w przypadku takiego wyboru sam oddałbym glos na Bonżura. Prawda jest taka, że p0lactwo musi zostać ladnie dociśnięte i zmieszane z błotem, zeby sie obudzić 😁Odwrócona psychologia -> wybierz najgorsza możliwa opcje, zeby na dluzsza metę wiecej ugrać xd 

• Like 3

2 minuty temu, doler napisał(a):

@lxdead polactw0 się nie obudzi bo widocznie im to pasuje jak się ich dyma na kasę, za słabe charaktery mają, nie wychodzą na ulicę jak Francuzi

Dopóki prąd jest w miastach? Komóreczki są? Tinder + social media są? Do garnka jest co włożyć? Limity na ciuchy i mięso tak deklarowane przez Unię Europejską póki co niewprowadzone?

To niestety można zapomnieć, że coś się zmieni.

• Like 7

8 godzin temu, SzatanK napisał(a):

Mentzen i braun powinni jak w dragon ball Z, wziąć od Supreme Kai - pottara rings i złączyć się w jednego człowieka. Może ta fuzja by coś podziałała a tak głosy się rozejdą i będzie to co zawsze.

W punkt brachu🙂

• Like 4

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.