Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

Zastanawia mnie to wielkomiejskie poparcie dla Trzaskowskiego.

Czy przypadkiem korposzczury i szczurzyce na niego głosowały w sporej częsci w obawie o utratę pracy w zagranicznym korpo?

W sytuacji gdyby się wycofały z terenu PL na znak protestu po wgranej PiS lub zredukowały personel lub PiS zaczął żądać płacenia podatków, a tu "fajnopolactwo" zakredytowane po uszy.

Taka luźna teoria, której nie mam czym podeprzeć...

• Like 4

7 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Czy przypadkiem korposzczury i szczurzyce na niego głosowały w sporej częsci w obawie o utratę pracy w zagranicznym korpo?

W sytuacji gdyby się wycofały z terenu PL na znak protestu po wgranej PiS lub zredukowały personel lub PiS zaczął żądać płacenia podatków, a tu "fajnopolactwo" zakredytowane po uszy.

Taka luźna teoria, której nie mam czym podeprzeć...

Zagraniczne korporacje nie zrezygnują z polskiego rynku dlatego, że PIS wygrał. Mnie się wydaje, że "korposzczury" mają przekonanie o swojej wyższości i byciu ludźmi "sukcesu", dlatego popierają Trzaskowskiego. W końcu oni są "elitą" i wiedzą lepiej. Do tego dochodzi pogarda dla stereotypowego wyborcy PISu. 

• Like 2
  • Thanks 1

19 minut temu, Doggie napisał(a):

Zagraniczne korporacje nie zrezygnują z polskiego rynku dlatego, że PIS wygrał. Mnie się wydaje, że "korposzczury" mają przekonanie o swojej wyższości i byciu ludźmi "sukcesu", dlatego popierają Trzaskowskiego. W końcu oni są "elitą" i wiedzą lepiej. Do tego dochodzi pogarda dla stereotypowego wyborcy PISu. 

Ja odwiedzam korpo szczury w ich siedliskach i tam najwyżej sytuowane samice z gatunku recepcjonistka patrzą z pogardą na każdego poniżej ich stanowiska. Ich wewnętrzne niegasnące przekonanie o własnej wyższości mnie rozbraja. Laska która mozna zastąpić w 5 minut nosi sie jak księżna Yorku. 

Pośród wyznawców PO pełno jest takich ludzi. Ludzi głęboko przekonanych o własnej wyższości bez konkretnych podstaw do takiego mniemania. 

• Like 11

Posted (edited)
55 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Bardzo proste. Pamiętaj, że to nie tylko wybory prezydenckie. Jeśli posypie się rząd to..no właśnie. Budżetówka, instytucje i te sprawy.  Na zachodzie samorządy w większości wiadomo do kogo należą. 

To są naczynia połączone. 

Edited by Perun82

Gdzieś przed chwilą widziałem że te kobiety i ludzie co obrażali córkę prezydenta zostaną pozwani i nie zostawią tak tego

XDDDDD 

Za sutenera i ćpuna podobno też 🤣

Dubel miało być dodane albo edytowane

• Like 2
  • Thanks 1

11 godzin temu, b4ry napisał(a):

Padło gdzieś wyżej pytanie czy też stwierdzenie: jakie argumenty mają Ci, którzy głosują na Trzaska. Ano nie mają żadnych. 99% jedzie wyuczonym przez media, że to doświadczenie przez niego przemawia, język bla bla bla. Kobiety dołożą wygląd. Zero informacji o poglądach, o lewactwie. Wszyscy tylko: musimy do Europy, bo inaczej to już Putin, albo afrykańskie chatki nas czekają.

Przeskakujesz łatwo nad tematem niełatwym. Np. odnośnie rolnictwa, bez dopłat do hektara, sprzętu, produkcji, czy rozwoju - będą "afrykańskie chatki" i skończy się w Polsce poważne rolnictwo rodzinne. Będziemy wyglądać mniej więcej jak rolnictwo ukraińskie. Czyli rodzimi rolnicy ze starym sprzętem i kilkoma hektarami, żeby się jakoś utrzymać i ogromne gospodarstwa międzynarodowych korporacji. 

10 godzin temu, Gixer napisał(a):

Pośród wyznawców PO pełno jest takich ludzi. Ludzi głęboko przekonanych o własnej wyższości bez konkretnych podstaw do takiego mniemania. 

To środowisko toczą (od lat) ogromne kompleksy. Najlepiej to (w swoim publicystycznym szczycie) opisał Ziemkiewicz, m.in na łamach "Polactwa".

Używanie przez tę grupę z dumą (sic!) określenia "wykształciuchy", będącym w rzeczywistości tłumaczeniem sołżenicynowskiej obrazowanszcziny (termin definiujący kogoś, kto tego inteligenta jest całkowitym zaprzeczeniem - tzw. inteligenta w I pokoleniu, chama, besserwissera, aroganta przekonanego o własnej wyjątkowości i racji etc.) jest swoistą wisienką na torcie tej karuzeli spierdolenia ;).

Wstyd (m.in do tradycji, polskości, polskiej religijności, własnego wiejskiego pochodzenia - jakby to był powód do wstydu) dopełnia tego obrazu.

• Like 5

Bal w Tworkach.

Jak to wczoraj Misiek Kamiński powiedział, ci ludzie tańczyli na swoim politycznym pogrzebie. 

Late poll ma bodajże nawet do 1% błędu statystycznego, a oni imprezę zaczęli po exit poll 50.17%. Myślałem że cały ten Sztab wsadził Trzaska na minę zamiast uspokajać, wstrzymać. Okazuje się, że oni mu to mówili, tylko chłop juz sam nie wytrzymał i stwierdził, że Zwyyyyciezylismy, reszta podłapała i poszło. I jeszcze gamoń żonę ośmieszył.

Kilka dni przed wyborami w necie pojawiały się hasła, że scenariusz rumuński odwołany. Zobaczcie, że zadziwiający spokój, szybkie uznanie wyników, żadnego straszenia protestami, grzecznie poszło. To nie w ich stylu. Nie da się tego wytłumaczyć inaczej jak tym, że Amerykanie musieli przed samymi wyborami wysłać do Brukseli jasny komunikat, nawet niech tam nikt nie próbuje kombinować w przypadku porażki. Bruksela przyjęła do wiadomości, przekazała Tuskowi, zresztą sami też spokojnie przyjęli wyniki, nie straszą na razie, nie szantażują.

Mentalna hołota typu Marta Krzemień w tej sytuacji postanowiła się powyżywac na córce Karola, tyle tylko mogą. Ktoś pozbierał te screeny w całość, zdecydowana większość to wpisy kobiet.

• Like 6

11 godzin temu, bassfreak napisał(a):

ludzie co obrażali córkę prezydenta zostaną pozwani

16691077235b7c826196456_13336542934.jpg

Dawno już nie miałem tak szczerej nadziei (pewnie złudnej), że dojedzie ich własny, obosieczny miecz walki z mową nienawiści. Autentycznie szkoda mi tego dzieciaka. Sam mam córkę i wiem jak taki hejt odbija się na psychice dziecka w tym wieku. Tu mamy przede wszystkim ogromną skalę procederu, bo hejterskich wypowiedzi, było na prawdę dużo. 

W ogóle piękny przykład hipokryzji i podwójnych standardów środowiska nam się tutaj ukazał. 

Pozwać można wszystkich i wszystko. Kto to będzie rozpatrywał i jaki będzie wyrok, to już inna strona medalu. 

• Like 7
  • Thanks 1

Cena władzy.

A kto na kogo głosował to po prostu sukces dzielących.

Na domiar złego gdy ten podział przebiega poza merytoryką (jak u nas) a polega na "lepszości" to nie sposób się dogadać bo wyjście poza własną perspektywę jest zagrażające dla fundamentów tożsamości.

13 minut temu, Enemy napisał(a):

Nadspodziewanie dobra analiza Joanny Muchy.

EzbxBi5.png

wJOosqY.png

RsmxMr2.png

No widzisz nawet taka Mucha ogarnięta i durniom punkt po punkcie rozpisała.

https://wiadomosci.wp.pl/olszanski-i-osadowski-zatrzymani-moga-miec-klopoty-7163997517478688a

Zaczyna się! Bez niespodzianek, pisałem że nawet wygrana Nawrockiego nie uspokoi sytuacji, teraz będą polować na Brauna i na to trzeba byc przygotowanym. To sobie każdy może wyobrazić co by się dzisiaj działo gdyby wybory wygrał Trzaskowski.

• Like 1

Zapraszamy prezydenta Nawrockiego. Dajemy mu ofertę normalności i współpracy. Dostał mandat społeczny, jest wybrany prezydentem. Rząd ma silne poparcie, bo to jest 10 mln głosów na Rafała Trzaskowskiego, stąd nasza inicjatywa, żeby Rafał Trzaskowski też był podmiotem rozmów i dyskusji o przyszłości Polski i koalicji. Tutaj jest bardzo konkretna propozycja ze strony PSL — powiedział na konferencji prasowej lider ludowców i szef partii Władysław Kosiniak-Kamysz.

Co wybory to się sklejają z kimś i zatonąć nie mogą  kiedy go wyborcy wreszcie utopią ? 

49 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Podsumowali rządy Tuska i uśmiechniętej KOalicji

Wg statystyk Tusk uczestniczył w ok 45% głosowań, a Kaczyński pow 80%

Więc widać kto tylko bumeluje i gra w gałę...

• Like 2

21 minut temu, Drago napisał(a):

Rząd ma silne poparcie, bo to jest 10 mln głosów na Rafała Trzaskowskiego, stąd nasza inicjatywa, żeby Rafał Trzaskowski też był podmiotem rozmów i dyskusji o przyszłości Polski i koalicji. Tutaj jest bardzo konkretna

Może chcą zrobić z Trzaskowskiego premiera? Kamiński już oficjalnie powiedział, że Tusk musi odejść. Teraz czas na polityczne gry i okaże się kto gra w bierki, a kto w pokera.

Obraz "elit" jak Pani Marta stomatolog z Gliwic, pokazuje jak duża jest w nich frustracja, agresja, kompleksy. Przeświadczenie o swojej wyższości, pogarda dla swoich klientów i pacjentów. Wykształceni ponad swoją inteligencję? 

Gsdrd74X0AAN7r2?format=jpg&name=large GsdzurXW4AETvzm?format=jpg&name=smallGsdwkUxX0AApcOT?format=jpg&name=small Gsfv7xhWsAADxNx?format=jpg&name=900x900 

Pani Monika.

GseC6RfXcAAHjht?format=png&name=small

• Like 1
  • Sad 2

@Morfeusz

"

Szanowni Państwo,
z uwagi na docierające do nas sygnały dotyczące wypowiedzi zamieszczanych w mediach społecznościowych przez lekarkę Martę Krzemień Zarząd Med-Silesia Medical Care sp. z o.o. z siedzibą w Rudzie Śląskiej informuje, że Spółka nie popiera wyrażanych przez Panią Martę Krzemień poglądów i odnosi się do nich w sposób krytyczny.
Jednocześnie wskazujemy, że choć Pani Marta Krzemien od dłuższego czasu nie wykonywała działań na rzecz naszej placówki, to Spółka i tak podjęła odpowiednie kroki prawne dotyczące formalnego zakończenia współpracy z Panią Martą Krzemień.
Z poważaniem,
Zarząd Med-Silesia Medical Care Sp. z o.o.
  • Like 5
  • Haha 5

20 hours ago, Brat Jan said:

w obawie o utratę pracy w zagranicznym korpo?

Wątpliwe by ta "grupa docelowa" była w stanie dokonywać aż tak daleko posuniętej kalkulacji przyczynowo-skutkowej.

7 hours ago, Vlad_Lokietnichuk said:

piękny przykład hipokryzji i podwójnych standardów środowiska nam się tutaj ukazał

Moralność Kalego - wiecznie żywa.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - czyżbyśmy pierwszy raz od bardzo dawna, mieli Pierwszą Damę nie pochodzącą z narodu wybranego?

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.