Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

Nie mogę patrzeć na tego Nawrockiego.

Przecież ten chłop jest tak sztuczny.

On nawet porusza się jakby miał kijek w dupie.

Duda w czasie swojej kampanii tez był tak pompatyczny, jednak biła przy tym jakaś autentyczność.

Nic dwa razy się nie zdarza na szczęście.

• Like 1
  • Haha 1

57 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

XD

Ja pierdolę xD Ale że z Korczarowskiego wyszedł taki kuk, to bym się nie spodziewał 🤡

Co to z człowiekiem może zrobić dobre obciągnięcie, słodki Jezu.

• Like 6

32 minuty temu, Kogut napisał(a):

Duda w czasie swojej kampanii tez był tak pompatyczny, jednak biła przy tym jakaś autentyczność.

Tylko, że w 2015 to nie Duda wygrał, a Komorowski przegrał. W 2020 Kidawa, bo Trzaskowski robił już co mógł, ale nie dał rady.

Subtelna, ale jednak różnica. Trzaskowski, może jeszcze sporo błędów popełnić (jak i Nawrocki, tylko, że to on jest na świeczniku jako faworyt). Tu trzeba na to patrzeć jak mecz o mistrzostwo świata. Obie drużyny są na super poziomie, mają zaplecze (coś czego nie ma Mentzen). Żeby zyskać teraz jeden punkt procentowy, trzeba włożyć coraz więcej wysiłku i mozolnie budować poparcie, ale stracić można nawet całe poparcie bez żadnego zasobu. Naprawdę nic nie trzeba, żeby odwalić manianę, a im bliżej wyborów tym mniej czasu na korektę, a nerwy coraz bardziej napięte. 

Moim zdaniem tu nic jeszcze nie jest przesądzone. Obaj mają równe szanse. Mentzen siedzi im na plecach i czeka na błąd, który pozwoli mu wskoczyć. Z jednej strony musi być agresywny, żeby ich gonić z drugiej jak najbardziej zachowawczy, aby dowieźć jak najwięcej poparcia, które już ma. Karol ma wbrew pozorom najprościej. Nikt się po nim wiele nie spodziewał. Zapachniało mu sukcesem. Druga tura, to i tak więcej niż ktokolwiek oczekiwał, gdy zostawał kandydatem. Do tego rzeczywiście prawdopodobnie nie ma żadnych skrupułów i jest gotów zrobić wszystko co może użyteczne. 

Edited by Piter_1982
  • Like 1

3 godziny temu, Kogut napisał(a):

Nie mogę patrzeć na tego Nawrockiego.

Przecież ten chłop jest tak sztuczny.

On nawet porusza się jakby miał kijek w dupie.

Nie żebym bronił Nawrockiego, ale Trzaskoś nie lepszy. Takie samo dno.

• Like 2

3 godziny temu, Carl93m napisał(a):

Niestety myślę, że Trzaskowski dociągnie prowadzenie w tym głupim narodzie.

To bardziej niż pewne.

46 minut temu, matthewx napisał(a):

Nie żebym bronił Nawrockiego, ale Trzaskoś nie lepszy. Takie samo dno.

Oczywiście, że tak.

Ja żałuję, że Sikorski nie wygrał prawyborów bo jeśli miałbym iść na drugą turę to z dwojga złego wolałbym zdecydowanie jego.

W drugiej turze prawdopodobnie trzeba będzie oddać głos nieważny.

10 godzin temu, Carl93m napisał(a):

Niestety myślę, że Trzaskowski dociągnie prowadzenie w tym głupim narodzie.

A ja myślę, że Rafałek przegrywa w sondażach.

Popatrz jak się miotał, emocjonował gdy Braun go podpuścił czy Mentzen zgrilował🙂

Przecież ten człowiek sam się obnażył i pokazał prawdziwą twarz.

Chce pozyskiwać pieniądze z UE czyli pójdzie na wszystko co eurokołchoz rozkaże.

W konfrontacji z przeciwnikami wypadł fatalnie, skulona postawa, opuszczona głowa,

nerwy na twarzy, bał się pytań, na które nie potrafił odpowiedzieć.

A wisienką na torcie był jego atak w kierunku Brauna, gdy ten wspomniał o rzymianach,

którzy wtrącają się w sprawy polskie. Każdy ma teraz jasność z kim mamy do czynienia

i jakich interesów pilnuje kandydat uśmiechniętej koalicji.

• Like 4

Powiem Wam,że mnie fascynuje co się odwaliło w kanale zero z tym Maciakiem. Przed planowanym wywiadem i totalnie się z nim nie zgadzam i uważam, że to jakiś wariat ( albo agent jak kto woli), ale totalnie nie spodziewałem się wyjścia Stanowskiego ze studia, chociaż zdziwił mnie brak laptopa i notatek na blacie.

Jakkolwiek prawdopodobnie tu ktoś nazwie mnie ruską onucą, ale w wypowiedzi Maciaka nie widzę nic uwłaczającego, po czym nie powinno mu się dać mówić.

Oczywiście, że Putin może i jest zbrodniarzem, jest dyktatorem i owszem. Aczkolwiek, chłop od kilku dekad trzęsie krajem w którym trzeba uważać, żeby własna matka nie podała Ci herbaty z polonem. Twardo realizuje swoją politykę i czy się reszcie świata podoba, czy nie i tak muszą się z nim liczyć, a niektórzy i tak robią interesy pod stołem.

Można się totalnie nie zgadzać, ale jednak można go szanować bo jakich ch*** by nie był to się utrzymał na tej karuzeli.

A no i przed chwilą zobaczyłem, że na Kanale Zero w materiale kulisy : wycięli wspomnienie o Skoku Wołomin.

O tutaj :

Shorts wrzucony wcześniej :

Ekstra cięcie.
Umówmy się, że w Kanale Zero mieli swobodę wypowiedzi w moim odczuciu dużo bardziej "kontrowersyjni" goście. Np. ta Gizela od skrobanek, Hartman, Waluś, kilku żydów, Jaś Kapela, kto tam jeszcze.

Moim zdaniem było dać mu mówić i obnażyć tą propagandę, a nie na "trust me bro".

W ogóle szok, że w jakiś sposób bronie takiego kosmity jak Maciak, no ale na tym polega wolność słowa. 

• Like 12

29 minut temu, Spellman71 napisał(a):

Oczywiście, że Putin może i jest zbrodniarzem, jest dyktatorem i owszem. Aczkolwiek, chłop od kilku dekad trzęsie krajem w którym trzeba uważać, żeby własna matka nie podała Ci herbaty z polonem. Twardo realizuje swoją politykę i czy się reszcie świata podoba, czy nie i tak muszą się z nim liczyć, a niektórzy i tak robią interesy pod stołem.

Stanowski wypłynął na głębokie wody za rządów PiS. Oczywiście nie ma nic za darmo. Założył sobie kanalik na YT, ale dano mu oficera prowadzącego w postaci Mazurka (tego niezależnego dziennikarza co podczas lockdownu urządzał imprezę urodzinową z udziałem polityków PO i PIS). 

I kogo atakuje kanał zero? Trzaskowskiego, Tuska, ogólnie środowisko Platformy. O PiS ani mru mru, choć przecież to takie same łachudry. 

Jeszcze taka ciekawostka: kanał zero powstał 9 dni po przegranych przez PIS wyborach parlamentarnych w 2023 roku :)

Rozumiecie, tvp utracone, trzeba było wykombinować jakieś alternatywy. I takie się pojawiły - kanał zero, "umocnienie" republiki, wpolsce itd.

• Like 2

1 minutę temu, cst9191 napisał(a):

Jeszcze taka ciekawostka: kanał zero powstał 9 dni po przegranych przez PIS wyborach parlamentarnych w 2023 roku :)

Nie szukałbym tutaj jakichś teorii spiskowych. Byłem wtedy regularnym widzem Kanału Sportowego i od dłuższego czasu mówiło się, że Stanowski chce odejść. A dużo wcześniej ograniczył swoją działalność do minimum. Też zauważyłem, że na temat PiS jest tam mniej krytyki i można odnieść wrażenie, że on jest za PiSem, ale jednak nie widzę w Polsce innego medium, które byłoby bardziej obiektywnie. Choć wiadomo, że nie jest całkiem obiektywne. Atak Mazurka (wiadomo jakie ma pochodzenie) na Brauna chociażby o tym świadczy. Znasz jakieś bardziej obiektywne medium? Jeśli tak to daj znać.

Mieszkam za granicą i nie powinienem się wypowiadać w kwestii wyborów, ale zarejestrowałem się w lokalnym komitecie i pójdę zagłosować z ciekawości, nawet pomimo tego, że mój głos nic nie da.

Na ten moment wiem tylko, że na pewno nie zagłosuję na Rafała Trzaskowskiego.

• Like 1

Ja tylko powiem, że jak w Egipcie czy innych takich była arabska wiosna i nie tylko flagi zdzierali ale płonęły auta i było pika bum co chwilę to w TVNie się cieszyli jak dziecko z tabletu czy hulajnogi elektrycznej na gwiazdkę.

A jak w kraju europejskim, niezbyt jeszcze kulturowo ubogaconym ludzie w sposób pełen ekspresji zwijają flagę kraju, który nie rozliczył się z nami historycznie to nagle wszyscy mają mówiąc kolokwialnie srakę.

Taki paradoks xD

• Like 9

@Mosze Red To jeszcze dziwi kogokolwiek? Żyjemy w czasach, gdzie ślady bakterii odkrytych na innej planecie okrzykuje się "dowodami życia", ale dziecku rozwijającemu się w łonie matki odmawia się praw ludzkich, nazywa płodem, nie uznaje za żywą istotę i dehumanizuje. Gdzie jednego zbrodniarza wojennego, który od chyba początków swojego państwa po '45 ma antypolskie nastawienie, nikt nie nazwie po imieniu bo "nie wypada", ale drugiego, z którym się sąsiaduje i powinno utrzymywać neutralne stosunki, demonizuje i antagonizuje. Skrobie dzieci na krótko przed porodem na "legalu" (jakby przejście przez pochwę to była jakaś metafizyka i magiczny sposób nadający człowieczeństwo xD). Cytując klasyka: "szkoda strzępić ryja".

Co do upadliny to mnie w ogóle to bawi, w szczególności, że w ostatnich tygodniach wyszły takie kwiatki jak domaganie się przez ichnich obywateli rezydujących w Polsce o zmiany nazw ulic, przeprowadzanie ekshumacji na Wołyniu bez udziału Polskiej strony czy nawet Polskich dziennikarzy, nie wspominając już o tym, że doszły takie kwiatki jak "nie branie zwłok dzieci i niemowląt pod uwagę". 

To co powinno szokować to nie ściąganie flagi obcego kraju, który prowadzi antypolską retorykę i politykę, a któremu Polska w zamian... pomaga, ale zachowanie policji, która w sumie przeszkadzała, utrudniała, a potem próbowała pochwycić chłopaka, który ściągnął flagę. Co cieszy to reakcja ludzi na tym wydarzeniu, którzy policji uniemożliwili pachołkowania. 

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-ekshumacje-w-puznikach-cichocki-nie-nazywalbym-tego-przelome,nId,7954821

• Like 5

W dniu 3.05.2025 o 12:20, Hubertius napisał(a):

Szkoda, że taki prawdziwy mąż stanu, którego Polska nie widziała od końca IIWŚ, spychany jest na margines przez łże media. Szkoda, szkoda bo drugi taki szybko się nie trafi.

• Like 4

W dniu 1.05.2025 o 17:37, Spellman71 napisał(a):

Powiem Wam,że mnie fascynuje co się odwaliło w kanale zero z tym Maciakiem. Przed planowanym wywiadem i totalnie się z nim nie zgadzam i uważam, że to jakiś wariat ( albo agent jak kto woli), ale totalnie nie spodziewałem się wyjścia Stanowskiego ze studia, chociaż zdziwił mnie brak laptopa i notatek na blacie.

Jakkolwiek prawdopodobnie tu ktoś nazwie mnie ruską onucą, ale w wypowiedzi Maciaka nie widzę nic uwłaczającego, po czym nie powinno mu się dać mówić.

Można się totalnie nie zgadzać, ale jednak można go szanować bo jakich ch*** by nie był to się utrzymał na tej karuzeli.

A no i przed chwilą zobaczyłem, że na Kanale Zero w materiale kulisy : wycięli wspomnienie o Skoku Wołomin.

O tutaj :

Shorts wrzucony wcześniej :

Ekstra cięcie.
Umówmy się, że w Kanale Zero mieli swobodę wypowiedzi w moim odczuciu dużo bardziej "kontrowersyjni" goście. Np. ta Gizela od skrobanek, Hartman, Waluś, kilku żydów, Jaś Kapela, kto tam jeszcze.

Moim zdaniem było dać mu mówić i obnażyć tą propagandę, a nie na "trust me bro".

W ogóle szok, że w jakiś sposób bronie takiego kosmity jak Maciak, no ale na tym polega wolność słowa. 

Tak Bracie to jest rzeczywiście jakiś fenomen. W kraju z kartonu żyje sobie Maciej Maciak, jest raczej anonimową postacią, prowadzi kanał YT, oglądalności za wielkiej nie ma. Nagle postanawia kandydować na prezydenta, w jakiś sobie tylko znany sposób dostarczą 100k podpisów. 

Nikogo to za bardzo nie interesuje, nikt tematu nie podejmuje. Do momentu aż Maciak pojawia się w Końskich na debacie. Tak jest jakiś odklejony i dziwny, szczegółów nie znamy, trzeba by się mocniej zagłębić w jego twórczość ale kto ma na to czas? Zostaje okrzyknięty agentem haha no tak a ja zawsze myślałem że agentów instaluje się po to żeby nie dali się zdemaskować. Po Końskich jest debata w Republice, nie wpuszczają go, po niej czeka pod autem Stana nie wiadomo po co. Stano chyba się zagotował i stwierdził, że gościa sponiewiera.

Ustala rozmowę 30.04 godzinę przed meczem Barcelony z Interem. Reklamuje start 20:00 z tekstem nie spóźnijcie się. Czyli wszystko zaplanowane. Celowo ruszą od razu z Putinem, tak żeby mieć pretekst do zakończenia. Słabo, bardzo słabo, można mieć gościa za odklejonego ale nie można z kogoś robić idioty, chłop przyjechał do Wawy z Włocławka. Wystarczyło powiedzieć sorry nie robimy teatrzyku, nie chce z tobą gadać, nie przyjeżdżam. Byłoby po ludzku. Krzywe akcje zawsze trzeba tłumić.

Na kanale YT Maciak ma mnóstwo filmików głównie zatytułowanych Musisz to wiedzieć, co on tam gada to niecwiem, losowo odpaliłem filmik gdzie tytuł sugeruje ze jest anty PO i anty PiS. Mówię sobie tam się czegoś dowiem i racja, temat Nawalnego, analizuje, rozkmijia że niby czemu Putina się za to oskarża. No człowiek dziwny to na pewno ale cały kraj jest u nas dziwny. 

Ważne że Polacy zadowoleni, że "zdemaskowali" agenta KGB, dom wariatów, niedawno za Rubcowa się wstawiali a potem cyk wymiana jeńców z Rosja, a Poczobutt na Białorusi jak siedział tak siedzi. A na Kremlu znowu siedzą i zachodzą w głowę co tu się dzieje w Polsce, Maciak, a dopiero co w 2021 puścili tłum na granice i też chyba nie dowierzali ze Polacy będą filmy kręcić i z pizza biegać.

• Like 3

Godzinę temu, Lucky Luke napisał(a):

ak Bracie to jest rzeczywiście jakiś fenomen. W kraju z kartonu żyje sobie Maciej Maciak, jest raczej anonimową postacią, prowadzi kanał YT, oglądalności za wielkiej nie ma. Nagle postanawia kandydować na prezydenta, w jakiś sobie tylko znany sposób dostarczą 100k podpisów. 

Zgadzam się z Tobą.
Mam wrażenie, że po prostu zrobili z niego wroga publicznego, żeby mieć chłopca do bicia, żeby tak jak mówisz naród był zadowolony z rozwikłania ultra szpiona.
Patrzyłem na to w ten sposób, że chłop ma 70 k subów, to zasięg generuje pewnie z 1/5 tego. Ale też nie ma żadnej gwarancji, że nawet polskie służby mu dosłały te podpisy ( mega skrót myślowy), aby mieć pacynkę zaraz do odwracania uwagi i "wroga narodu". Sam chłop nie wydaje się szczególnie szkodliwy.  

Nikogo to za bardzo nie interesuje, nikt tematu nie podejmuje. Do momentu aż Maciak pojawia się w Końskich na debacie. Tak jest jakiś odklejony i dziwny, szczegółów nie znamy, trzeba by się mocniej zagłębić w jego twórczość ale kto ma na to czas? Zostaje okrzyknięty agentem haha no tak a ja zawsze myślałem że agentów instaluje się po to żeby nie dali się zdemaskować. Po Końskich jest debata w Republice, nie wpuszczają go, po niej czeka pod autem Stana nie wiadomo po co. Stano chyba się zagotował i stwierdził, że gościa sponiewiera.

No ja kilka odcinków przescrollowałem, ale uznałem, że chłop ma kontrowersyjne spojrzenie na świat, ale w ramach pewnej ramy i tyle. Znam kilku takich "Maciaków" tylko nie prowadzą kanału na YT. Myślę, że gdyby zaczęli spokojnie by zebrali podobnych sobie.

Ustala rozmowę 30.04 godzinę przed meczem Barcelony z Interem. Reklamuje start 20:00 z tekstem nie spóźnijcie się. Czyli wszystko zaplanowane. Celowo ruszą od razu z Putinem, tak żeby mieć pretekst do zakończenia. Słabo, bardzo słabo, można mieć gościa za odklejonego ale nie można z kogoś robić idioty, chłop przyjechał do Wawy z Włocławka. Wystarczyło powiedzieć sorry nie robimy teatrzyku, nie chce z tobą gadać, nie przyjeżdżam. Byłoby po ludzku. Krzywe akcje zawsze trzeba tłumić.

Trudno mi uwierzyć, żeby osoba tak medialnie obyta jak Stanowski nie wiedziała jak to się skończy i nie mogła tego przewidzieć. Nie patrzę na to jak akcję skierowaną w samego Maciaka, tylko raczej polecenie użycia pacynki - którą niestety zrobili z Maciaka na potrzeby jakiegoś większego planu. Kto ? Raczej osobistości, które tym cyrkiem medialnym krecą.

Na kanale YT Maciak ma mnóstwo filmików głównie zatytułowanych Musisz to wiedzieć, co on tam gada to niecwiem, losowo odpaliłem filmik gdzie tytuł sugeruje ze jest anty PO i anty PiS. Mówię sobie tam się czegoś dowiem i racja, temat Nawalnego, analizuje, rozkmijia że niby czemu Putina się za to oskarża. No człowiek dziwny to na pewno ale cały kraj jest u nas dziwny. 

Nie słuchałem tego odcinka, ale tak jak sobie myślę to nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby ogarnęły to jakiekolwiek inne służby bo i tak pójdzie na Władka, ale jakby dziś nie o tym chciałbym mówić.

Ważne że Polacy zadowoleni, że "zdemaskowali" agenta KGB, dom wariatów, niedawno za Rubcowa się wstawiali a potem cyk wymiana jeńców z Rosja, a Poczobutt na Białorusi jak siedział tak siedzi. A na Kremlu znowu siedzą i zachodzą w głowę co tu się dzieje w Polsce, Maciak, a dopiero co w 2021 puścili tłum na granice i też chyba nie dowierzali ze Polacy będą filmy kręcić i z pizza biegać.

No radzieckie służby to musiały przecierać oczy ze zdumienia na akcje z reklamówkami i ciepłą pizzą, piczką i co tam jeszcze biedny umęczony imigrant potrzebuje. Szczerze wierzę, że nawet najbardziej doświadczeni oficerowie KGB ( czy tam FSB obecnie) się nie spodziewali, że jest u nas tylu pożytecznych idiotów.
Akcja z Rubcowem to w ogóle hit do którego chętnie wracam, żeby się pośmiać. Jak zaciekle go broniły dziennikareczki to uuu. Normalnie jak p0lki na Blacked Warsaw.

Hitem było jak wypuścili osoby faktycznie przyłapane na szpiegowaniu i pozwolili im odpowiadać z "wolnej stopy". Chłopy tyle co wyszli z aresztu i rozpłynęli się w powietrzu. No kto by się spodziewał...

Ruski agent - to jest u nas wylansowany taki brzydki wytrych do ucinania tematu. Jak w USA karta rasizmu i dyskryminacji. Ktoś mówi co się nie zgadza z ogolno przyjętą doktryną?

Ruski Agent! Nie dać mu mówić! Precz z propagandą! Dzięki temu wiele tematów jest bez nazywania rzeczy po imieniu kończonych niczym słynna "Myślozbrodnia".

• Like 2
  • Thanks 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.