Jump to content

Wybory prezydenckie 2025 - czy idę głosować i jeśli tak na kogo?

Wybory prezydenckie 2025  

168 members have voted

1. 1. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo zagłosuję w I turze - wybór pozytywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      1
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      40
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      1
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      75
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      11
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      0
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      6
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      0
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      5
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      4
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      4
    • Nie idę na wybory
      20
  2. 2. Wybory prezydenckie 2025 - na kogo na pewno nie (!!!) zagłosuję w I turze - wybór negatywny

• Magdalena Biejat (kandydatka Nowej Lewicy)
      18
    • Grzegorz Braun (kandydat Konfederacji Korony Polskiej)
      5
    • Szymon Hołownia (kandydat Polski 2050 i PSL)
      9
    • Marek Jakubiak (kandydat Wolnych Republikanów)
      1
    • Sławomir Mentzen (kandydat Konfederacji)
      3
    • Karol Nawrocki (kandydat wspierany przez PiS)
      13
    • Joanna Senyszyn (kandydatka niezależna)
      5
    • Krzysztof Stanowski (kandydat niezależny)
      0
    • Piotr Szumlewicz (kandydat niezależny)
      1
    • Paweł Tanajno (kandydat partii Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców)
      0
    • Rafał Trzaskowski (kandydat KO) 
      91
    • Adrian Zandberg (kandydat Razem)
      3
    • Inny kandydat (napisz jaki)
      1
    • Nie idę na wybory
      18
  3. 3. Zakładając, iż w drugiej turze dojdzie do wyboru pomiędzy R. Trzaskowskim a K. Nawrockim to...

• Zagłosuję na K. Nawrockiego
      82
    • Zagłosuję na R. Trzaskowskiego
      15
    • Nie pójdę na II turę choć pójdę na I
      51
    • Nie pójdę na II turę bo nie byłem też na I
      20

Recommended Posts

12 godzin temu, Zbychu napisał(a):

Jak Nawrocki będzie miał ponad 20% w dniu wyborów to ja zwątpie całkowicie w ten naród... 

Spokojnie będzie miał więcej. PIS ma jakieś 1/3 bożego narodu w garści. Myślę, że spokojnie 25% to twardy beton, do którego nic nie dociera, poza partyjnym przekazem. 

Przypomniała mi się pewna scena po utraceniu przez PIS TVP Info. Dzwoni do Radia Maryja babcia i mówi: czy wy coś możecie zrobić z tą telewizją publiczną? Oglądam to diabelstwo teraz i kompletnie nic z tego nie rozumiem. Zawsze było wiadomo, że Tusk okrada Polskę, że Kaczyński nas broni. A teraz? Tego nie da się oglądać. :) 

• Like 1

5 minut temu, Brat Przemysław napisał(a):

Czy Braun w debacie właśnie powiedział że aborcja to wyjście naprzeciw nieodpowiedzialnym mężczyznom??? Czy moze cos pomylilem bo jesli dobrze uslyszalem to rebe, za cos takiego straciłeś mój głos.

Kobieta wybiera nieodpowiedzialnego mężczyznę, który da jej na aborcję zamiast wychować dziecko. Myślę, że w taki jest ciąg logiczny w jego głowie. Zresztą wśród sufrażystek o czym dziś feministki zdają się nie pamiętać, na temat aborcji były podzielone zdania. Nawet jedna z czołowych aktywistek w walce o prawo do głosu w wyborach dla kobiet w USA, mówiła dokładnie w ten sposób, że aborcja to pomysł nieodpowiedzialnych mężczyzn, bo przecież każda normalna kobieta, chce urodzić swoje dziecko. Wypowiedzi nie słyszałem, ale myślę, że właśnie to miał na myśli, a być może nawiązał nawet do tego, jeśli akurat konfrontował się z kimś z lewicy. On ukrywa sporo takich smaczków w swoich wypowiedziach.   

• Like 1

17 minut temu, Piter_1982 napisał(a):

Kobieta wybiera nieodpowiedzialnego mężczyznę

Ale ciągle mężczyzna jest winny idąc tym tokiem rozumowania? Umowmy sie - dla top 5% ruchaczy to fakt, baby beda sie skrobaly na potege dla ich wygody bo taki maja swoj zwierzecy imperatyw. To wyskrobie ale moze nastepne urodzi bo sie czad zadeklaruje wreszcie, a moze inny sie trafi na stale? 

Ale czemu 95% mezczyzn ma brac na siebie te wine? Ilez to chlopkow chialoby normalne, zwykle rodziny?

Tak na szybko:

https://wiadomosci.wp.pl/ujawniamy-ingerencja-w-wybory-spoty-bez-autora-i-akcja-demokracja-7156892271278624a

Jaka piękna katastrofa w przededniu ciszy wyborczej.

Tacy jak Kocjan nas uratują "przed rosyjską dezinformacją". Demokrata i antyfaszysta pełną gęba.

https://x.com/michaldworczyk/status/1922988596421599592?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^tweet

Minister Cyfryzacji robi spotkania z takim pacjentem.

NASK organizacją, która wczoraj się budzi i pisze, że od 7 dni jakieś reklamy były na FB. Aha od 7 dni i teraz się z tym ujawniacie:) a reklamy pozornie wspierające Trzaskowskiego były w rzeczywistości wymierzone przeciw niemu no tak Kocjan i ekipa Giertycha pewnie w to wierzą.

Jadczak odważny, ciekawe jaki los mu teraz zgotują.

• Like 1

Darmozjady i tyle. Dlaczego nie zrobią że można być max 2 kadencje w sejmie czy senacie? Na tych wiecznych polityków to nie mogę patrzeć. Po 10 mieszkań i jeszcze biorą dodatki na mieszkanie czy kręcą na kilometrówkach. 

• Like 1

Słyszałeś słowa Hołowni? To, że posłowie robią wały na kilometrówkach to wina wyborców, nie posłów.

Stanowski był w środę u Rymanowskiego. I fajnie zauważył pewną nieścisłość związaną z sondażami. Mentzen ma ledwie 2 razy większy wynik niż Biejat. 12% do 6%. A patrząc na ilość ludzi na wiecach, to jest kilka, kilkanaście tysięcy osób do dosłownie garstki u lewaczki. Gdzie połowa tej garstki to jej ludzie ze sztabu.

Od siebie dodam tak:

Debata w TVP. Trzaskowski nie mówi nic na temat, nic o Polsce tylko bije w Nawrockiego. Według mnie wypadł fatalnie swoim zachowaniem, emocjami, wypowiadaniem się i merytoryką. Nawrocki odbijał piłeczkę na ile mógł, ale widać, że opanowanie top. I według sondazy Trzaskowskiemu urosło, Nawrockiemu spadło.

Nie wierzę, że są ludzie, którzy zastanawiają się pomiędzy Trzaskowskim, na Nawrockim. To są dwa różne obozy. Im gorzej Tęczowy Rafał wypada w tv tym bardziej skaczą mu słupki, jakby na przekór.

Fajnie jeszcze Stano wypowiedział się na temat Mentzena. Że przez całą kampanię, w zasadzie nic na niego nie mają. Jedyne co, to przeinaczyli i uczepili się jego słowom z wywiadu: o płatnych studiach i nieprzyjemności z gwałtu.

• Like 5

Panowie. Mamy już koniec ciszy wyborczej. Wątek otwieram ponownie, można już komentować. Z mojej strony wybory wygrały kłamstwo, obłuda oraz manipulacja, a przegraliśmy po raz kolejny my Polacy.

Edited by Krugerrand
  • Like 4
  • Sad 2

26 minut temu, bassfreak napisał(a):

Ja wygra bonjur prince polo to sram totalnie na ten naród zjebow.

Tak w chooja robione sa wszystkie narody . Socjotechniki , manipulacje faktami i w glownej mierze media . Kto je ma ten wygrywa , tu nie ma ludzi przypadkowych .

Edited by thyr
  • Like 7
  • Thanks 1

3 minuty temu, Brat Jan napisał(a):

Gdyby Konfa się nie podzieliła, a wystawiła 1 kandydata miałaby spore szanse na II turę.

Jeśli obecne badania exit poll się potwierdzą, to masz 9 punktów procentowych różnicy między miejscem drugim a zsumowanymi miejscami trzecim i czwartym. O realnej szansie można mówić w przypadku różnicy na poziomie błędy statystycznego.

• Like 2

2 minuty temu, thyr napisał(a):

Tak w chooja robiene sa wszystkie narody . Socjotechniki

Całkiem możliwe.

Mało kto przeszkadzał Braunowi robić takie "excentryczne rzeczy jak palenie flag czy gaszenie świec "najważniejszego narodu". Nie do pomyślenia..

A chodziło o to aby odebrać głosy kandydatowi PiS.

@Krugerrandnie wiadomo czy przy jedności Konfy głosy nie rozłożyłyby się bardziej na korzyść Konfy. Na pewno miałaby wyższe notowania w sondażach przedwyborczych co mogłoby skłonić wyborców do jej poparcia jako siły mogącej wyeliminować kilki  Po-Pisu.

@Brat Jan mnie interesują fakty zastane, a nie przypuszczenia co by było gdyby, a głosy rozłożyły się w taki sposób, że masz daleko do błędu statystycznego. Gdyby Wyborcza sześć lat w ostatniej chwili masowo nie poparła Zandbegra na niekorzyść swojego własnego środowiska, to lewica weszłaby do parlamentu, a faktem jest to, że nie miała ani jednego reprezentanta.

Edited by Krugerrand
  • Like 1

21 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Gdyby Konfa się nie podzieliła, a wystawiła 1 kandydata miałaby spore szanse na II turę.

A może taki był plan?

I skąd by te głosy wzięli?

Od internacjonalnej lewicy? Wszyscy te Zanbergi, Hołowanie, Senyszyny itd..

Czy od narodowej lewicy? PIS i jego 30% stałego elektoratu?

;)

Ciekawe jaki damage control odpali jutro uśmiechnięta POlska?

Mieszkanie pana Janusza, tajne konta w Bułgarii, przekręty w IPNie, znajomego szpiega z rosji i interwencję Putina na tiktoku? Będzie ciekawie. 🤡

• Like 2

1 minute ago, Brat Jan said:

@Krugerrandnie wiadomo czy przy jedności Konfy głosy nie rozłożyłyby się bardziej na korzyść Konfy. Na pewno miałaby wyższe notowania w sondażach przedwyborczych co mogłoby skłonić wyborców do jej poparcia jako siły mogącej wyeliminować kilki  Po-Pisu.

Dokładnie w sedno. Sam od wielu osób u słyszałem że zagłosowaliby na Brauna ale bez sensu bo szkoda głosu bo i tak nie wygra. Większość sondaży przedwyborczych dawała Grzegorzowi okolice 3%, a nikt przecież nie chce oddać głosu „zmarnowanego” :) 

Cyrku dla gojów ciąg dalszy.

Przed ciszą wyborczą przeczytałem ciekawą opinię, że gdyby „antysystemowym” kandydatom zależało na zmianie czegokolwiek to przed wyborami by się zebrali, wybrali jednego spośród siebie i rozjebali system. 

Bazując na exitpoll, Jakubiak, Maciak, Mentzen, Woch, Braun, Stanowski, Bartoszewicz to razem 24,7%. 

Po coś tych 13 kandydatów startowało :) 

• Like 1
  • Thanks 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.