elogejter Posted February 18 Share Posted February 18 Elo, miałem zapisywać na kartce Ale nie chce mi się non stop z zeszytem zapierdalac, przez 3 miesiące będę zapierdalal 2x trening siłowy w tygodniu - fbw 3x bieganie w tygodniu 1x spokojny, 1x hiit 1x long run dzien dzisiejszy waga 77.8kg zibaczymy po 3 miesiącach jaka forma ps. Miskę też zacząłem trzymać trening siłowy dziś siady wl wioslo unosEnie barkow bic plank zdrówka bandziory 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gromisek Posted February 18 Share Posted February 18 Jaki masz średni czas na 1km w długim wybiegu i jaki na 5km ? Biegasz mieszanie, interwały, czy ciągłe długie wybiegi, podbiegi? Lecisz na czas, żeby uciąć poniżej 2h, czy żeby przebiec? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 18 Author Share Posted February 18 @Gromisek tak naprawdę to zaczynam biegać, wcześniej biegałem kilka lat temu to 10k 51min było… miałem się wcześniej zebrać Ale Grudzien zapierdol miałem potem choroba, to tatuaż to 3 tyg w plecy i tak to jest… chce złamać 2h wiadomie plus zrzucić zbędny balast/ szlugi rzuciłem od stycznia taki apetyt że jak normalnie 75 było to zrobiło się 78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gromisek Posted February 18 Share Posted February 18 2 minuty temu, elogejter napisał(a): @Gromisek tak naprawdę to zaczynam biegać, wcześniej biegałem kilka lat temu to 10k 51min było… miałem się wcześniej zebrać Ale Grudzien zapierdol miałem potem choroba, to tatuaż to 3 tyg w plecy i tak to jest… chce złamać 2h wiadomie plus zrzucić zbędny balast/ szlugi rzuciłem od stycznia taki apetyt że jak normalnie 75 było to zrobiło się 78 Jezu ja biegam rok i nie mogę zejść poniżej 1h na 10km xD. Nie no na lajcie się przygotujesz do tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 18 Author Share Posted February 18 @Gromisek może dlatego że ja większość życia gdzieś amatorsko związana z sportem to jakoś łatwiej człowiekowi przychodzi, nie wiem, też jak wtedy biegałem to bez żadnego planu tak jak teraz, po prostu „cardio” 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 19 Author Share Posted February 19 Dziś pierwszy bieg od dłuższego czasu 8km czas 51min sr tempo 6:27 sr tętno 162 po prostym nawet idzie Ale jak wracałem to miałem podbieg pod taka kurewska górkę że dwa razy tętno po 180 wyjebalo i po prostu przeszedłem do marszu żeby tętno wróciło do normy szama 2.5k kcal 190g białek reszta ww i t tak żeby kcal się zgadzaly zdrowka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogut Posted February 19 Share Posted February 19 2 godziny temu, elogejter napisał(a): szama 2.5k kcal 190g białek reszta ww i t tak żeby kcal się zgadzaly A gdzie tłuszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 19 Author Share Posted February 19 @Kogut bialko staram się jedynie trzymać 190g+ a ww i t rotuje, już tak kiedyś działałem i wszystko lata jak talala dziś tak to wyglada zdrowka kogucik Link to comment Share on other sites More sharing options...
icman Posted February 20 Share Posted February 20 W dniu 18.02.2025 o 18:50, Gromisek napisał(a): Jezu ja biegam rok i nie mogę zejść poniżej 1h na 10km xD. Nie no na lajcie się przygotujesz do tego. Jaki masz pułap tlenowy? Jak wyglądają Twoje treningi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 20 Author Share Posted February 20 Dziś 50min trening silowy plus po bieżnia, generalnie chciałem biegać w strefie 2 i mieć tętno 115-135… zrobiłem dziś 5km 50min. 6km/h gdzie miałem tętno plus minus 150, ostatnie 10 min przeszedłem docmarszu tym samym tempem - tętno spadło do 120, ostatnie 5 min tempo 6,5 tak samo marsz i tętno 125, nie ogarniam tego moze największy czad, pogromca flepiarzy @Montella26 by coś doradził please 🤝 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brat mniejszy Posted February 20 Share Posted February 20 1,5g meldonium godzinę przed treningiem. 😄 A tak ogólnie według mnie jako laika, to za duże obciążenie sobie narzuciłeś jak na sam początek. Może spróbuj nie robić siłki i biegania w jednym dniu. I może szybki marsz 2-3 razy w tygodniu przykładowo po te 10km i raz bieganie, które było by po dwóch dniach wolnych od treningów? Taka luźna propozycja ode mnie. Będę śledził postępy, bo też wziąłem się za bieganie od jakiegoś czasu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 20 Author Share Posted February 20 @brat mniejszy dziś jedynie luźny bieg po siłowym był a tak to biegam w dnt. I docelowo tak będę ze raz w tyg po siłowym robię luźny bieg/marsz No i czasu mało więc trzeba zapierniczax ;))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atanda Posted February 21 Share Posted February 21 Z moich amatorskich doświadczeń.... Sporo masz tej siłki w stosunku do biegania. Biegając 51 (nawet kiedyś) minut na 10 km, to złamiesz czas 2h na połówce. Chyba, że bieg po ciężkim terenie. Zadbaj też o dłuższe wybiegania typu 15 km. By przyzwyczaić organizm do dłuższego wysiłku. Przed samym półmaratonem skup się na wypoczynku. Powodzenia, zrobisz to. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 21 Author Share Posted February 21 @Atanda 2x w tyg siłowy żeby coś mięśnia wyrobić, nawet podtrzymać. wczoraj wykroki robiłem 4serie, plus lekki trucht po dziś ciężko się po schodach wychodzi zdrowka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Montella26 Posted February 21 Share Posted February 21 Zrób test na 5km lub 10km na maksa. Dopiero będę mógł wiedzieć coś więcej by się wypowiedzieć i udzielić wskazówek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gromisek Posted February 22 Share Posted February 22 W dniu 20.02.2025 o 09:59, icman napisał(a): Jaki masz pułap tlenowy? Jak wyglądają Twoje treningi? Ostatni rok zaczynałem od 3km w biegu 8:30 po pół roku troche ponad zszedłem do 7:15 na dystansie 10-12km w HR 155-160 zazwyczaj. Byłem chory i nie chciało mi się biegać to jesień do stycznia nic nie robiłem i strasznie spadłem. Ostatnio robiłem bieg na 12km to 7:45. Teraz zmieniłem strategie i 2-3mies będę cisnął interwały, bo chce zejść na 10km poniżej 6min i potem skupić się na trail runningu... Jestem po 1 tyg z 12 tyg planu. 1)Dzień 6 interwału po 400m w 6:15, 2)5km poniżej 7min 3)2km w 6:15 2-3min marszu i 1km w 6min 4)10km to jutro wolny wybieg w t2-3 na hr 150-155 moje ulubione tetno ale nwm czy nie zejść do właściwie t2, bo czuje że szarżuje, ale to masakrycznie wolne tempo w 8:30 praktycznie na 140-145 A VO2 max muszę zrobić z ekg i na koniec sezonu znów. Trochę drogie to, ale spoko opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 23 Author Share Posted February 23 8 rund hiit zrobione Rozgrzewka 5min trucht rundy 30 sec sprint 14km/h wychodzi około tempo 4:17 -1 km, przedostatnia runda 4:00 , ostatnia 3:45 55sec pomiędzy rundami odpoczynek tempo 7km/h tetno przy sprintach pod 180 podchodzilo qlasnie wracam smażyć steka zdrowka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Montella26 Posted February 23 Share Posted February 23 Po co Ty robisz interwały jak nie masz odpowiedniej bazy tlenowej? Pobiegaj najpierw miesiąc w samym tlenie do tętna 145 max . A dopiero potem się bierz za rzeźbienie. Bo narazie nie ma z czego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 23 Author Share Posted February 23 @Montella26 kiedyś jak zapierdalalem na siłce, waliłem interwały i elegancko forma się wyrobiła po 3 miesiącach kratka na brzuchu, wtedy pamiętam że na sprincie bieżnie zamykałem 18km/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Montella26 Posted February 23 Share Posted February 23 Tlen nie ucieka. A mleczan już tak. Najpierw solidna baza tlenowa. A dopiero potem interwały. A nie od dupy strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 25 Author Share Posted February 25 @Montella26 dzis siłowy, przed siłowym rozgrzewka 15min bieżnia 8km/h i tętno 125!!! wydaje mi się że ostatnio tętno tak miałem wyjebane bo po siłowym poszedłem biegać, teraz trenuje 5x w tyg i nie robię po siłowym biegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted February 26 Author Share Posted February 26 (edited) 1h bieżnia 8km zrobiłem tempo 7:30 Tętno 146 odpalilem bieżnie drugi raz 9 km tempo 5:35 11km/h 10km 5:00 12km/h zdrowka wariaty Dziś 1h:10 biegania Edited February 26 by elogejter Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted March 2 Author Share Posted March 2 Ten tydzien chujnia dwa treningi siłowe 1 biegowy zrobiony do końca, jeden biegowy przerwany w połowie, po pracy, dojebany byłem, tylko 5km @Montella26ma racje wrzuciłem tempo 9km/h od poaczatku przy 4 km wymieklem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted March 3 Share Posted March 3 @elogejter Daj sobie kilka dni luzu, po prostu. Niech ciało i umysł mają trochę więcej wypoczynku jak zakładaleś. Masz już kupione buty? Plecak biegowy? Umiesz pić podczas biegu? Masz magnez? Biegniesz półmaraton po asfalcie? czy w offeoad? Te dni poświęć na takie rzeczy co musisz kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted March 3 Author Share Posted March 3 @Dzingolo buty mam, plecaka nie potrzebuje na 21, po drodze są punkty z woda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts