krzysiu25 Posted April 16, 2025 Share Posted April 16, 2025 (edited) Jeszcze jedno wpisz w Google umk otwarty uniwersytet od września ruszą zajęcie będą tam kursy również online tzw mikropoświadczenia to taki krótki kursy na poziomie licencjatu które można dodać do cv podobno przyszłościowa forma edukacji Edited April 16, 2025 by krzysiu25 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted April 19, 2025 Author Share Posted April 19, 2025 Od pewnego czasu wstaję 5/6, mam całkiem sporo energii. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted April 19, 2025 Share Posted April 19, 2025 Ja po zmianie pracy z 3 zmianowej na hybrydowa zacząłem wstawac codziennie w przedziale 5-5.30 zeby się wyszykować i być okolo 7 w pracy. W weekendy nawet jak jestem zmeczony budzę się sam bez budzika w tych porach. Organizm się przyzwyczaja, zegar biologiczny zmienia. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted April 23, 2025 Author Share Posted April 23, 2025 Przestałem sypiać w dzień, obecnie śpię po 7 godzin dziennie. Rzuciłem palenie, dużo czytam i się rozwijam po pracy. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 8, 2025 Author Share Posted May 8, 2025 Kierownik ma do mnie problem, zleca mi zadania bez ich wytłumaczenia i wygrażał się zwolnieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted May 8, 2025 Share Posted May 8, 2025 1 godzinę temu, Perun napisał(a): Kierownik ma do mnie problem, zleca mi zadania bez ich wytłumaczenia i wygrażał się zwolnieniem. Rozszerz wypowiedź. Zobacz co masz wpisane w obowiązkach, na spokojnie zapytaj kto może pomóc ci zrozumieć zadanie jeżeli on nie ma czasu. Nie można tak z dupy zwolnić pracownika. A jeżeli nakazuje co robić coś co nie należy do twoich obowiązków to wręcz powinieneś odmówić, bo może szuka pretekstu, tabelki mu się nie spinają. Zresztą jak takie dziwne podchody robi to już bym szukał, gdzie się ewakuować, żeby odejść na swoich zasadach i nie mieć nasrane w papierach 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 9, 2025 Author Share Posted May 9, 2025 Dzisiaj klimat w firmie znacząco się poprawił, dziś zrobiłem zlecone zadanie i beztrosko się opierdalam... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 14, 2025 Author Share Posted May 14, 2025 Sytuacja obecną jest okej, chociaż chcą mi zmienić wymiar pracy na 240 godzin miesięcznie. Zmiana 6:00-18:00, jeżeli wszystko będzie po mojej myśli to będę zarabiał 6400. Co jest nieźle jak na polskie warunki, chociaż taki wymiar pracy zalatuje wyzyskiem... Od października zamierzam zacząć studia psychologiczne, nie wiem jak temu wszystkiemu podołam. Długo trwałem w bezczynności... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted May 14, 2025 Share Posted May 14, 2025 7 godzin temu, Perun napisał(a): 240 godzin miesięcznie w etacie tak mozna czy to są nadgodziny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 15, 2025 Author Share Posted May 15, 2025 Pojebani są i tyle wyzyskiwacze. Zamiast płacenia za nadgodziny chcą zaoferować mi ryczałt mianowicie chyba 4600 netto za 240 godzin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted May 15, 2025 Share Posted May 15, 2025 @Perun to jest umowa zlecenie? Umowa o prace czy jak? Bo się pogubiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 16, 2025 Author Share Posted May 16, 2025 Umowa o pracę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted May 16, 2025 Share Posted May 16, 2025 Pełen etat ma 168h ty masz robic 72h więcej to masz na umowie jak wpisane? Co to znaczy umowa ryczałtowa? Ryczałt się płaci jak ma się np. firmę ale w drugą stronę nie za bardzo rozumiem. Możesz rozpisać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 20, 2025 Author Share Posted May 20, 2025 Firma zajmuje się branża budowlaną, praca trwa od 6 do 18. Ja zaczynam o 6:30 i kończę wraz z zamykaniem placu budowy. Na umowie było napisane 8 godzin. Teraz realnie mam 11. Za co firma daje mi 10% extra do wypłaty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted May 20, 2025 Share Posted May 20, 2025 Godzin pracy nie zazdroszczę, pisałeś o studiach. Chcesz zaocznie sie uczyć czy dziennie? Soboty tez masz pracujące? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 21, 2025 Author Share Posted May 21, 2025 Zaocznie. Poniedziałek -piatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted June 2, 2025 Author Share Posted June 2, 2025 Przed rozpoczęciem kursu elektryka, chcę zrobić kurs podstawowy że spawania metodą TIG 141. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted June 9, 2025 Author Share Posted June 9, 2025 Dziś o 12 mam rozmowę kwalifikacyjną do korpo. Odpuszczam kurs spawacza póki co, nie mam czasu. Dziś o 12 mam rozmowę kwalifikacyjną do korpo. Odpuszczam kurs spawacza póki co, nie mam czasu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted June 16, 2025 Author Share Posted June 16, 2025 Dziś dostałem wypowiedzenie. Spowodowane było donosami na mnie, oskarżaniem o niekompetencje itd. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted June 27, 2025 Author Share Posted June 27, 2025 Czy warto zrobić wszystkie uprawnienia energetyczne tzn. G1,G2,G3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts