Jump to content

Trump i Vance pokazali Zełeńskiemu miejsce w szeregu - awantura w białym domu?

Recommended Posts

4 godziny temu, calltoaction napisał(a):

p.s Warto też poczytać sobie drugą strone szczególnie kobiecą co broni bohatera narodowego a ciśnie na Trumpa. Dziś mi ten ściek wyskoczył na instagramie i o boże, jaki tam był ryk i wycie, że jak Trump może, że nic za darmo nie da. Trump narcyz, psychol ale uwielbiamy przez tępych amerykanów itd. Czuć było po tych tekstach, że te idiotki uważają się za kogoś lepszego. Szkoda gadać dramat.

Ja z kolei na reddicie czytałem takie właśnie absurdy co to polaczki obu płci piszą... Tam siedzi tylko młode postępowe lewactwo które o niczym pojęcia nie ma? Na to wygląda. Szok.

A inne socjale aktualnie mam wyjebane więc nie wiem, nie denerwuje się bez potrzeby.

Edited by Alejandro Sosa
  • Like 2

8 minut temu, Alejandro Sosa napisał(a):

Ja z kolei na reddicie czytałem takie właśnie absurdy co to polaczki obu płci piszą... Tam siedzi tylko młode postępowe lewactwo które o niczym pojęcia nie ma? Na to wygląda. Szok.

Pomyśl, przecież jakimś cudem Trzaskowski (totalny lewacki zj***) wykręca największe wyniki w sondażach i na 80% zostanie prezydentem Polski. Przecież ktoś na to dziadostwo musi najwyraźniej głosować jednak... .

• Like 7

33 minuty temu, HermannBrunner napisał(a):

wina głupiego społeczeństwa

To nie społeczeństwo a świnie przy korycie bo ja sie na to nie zgadzam jak wielu i co moje zdanie to gówno. Co jest zaplanowane to tak będzie :) nie chcę płacić podatków na czarnuchów a co i tak płacę... 

• Like 1

Ja tu widzę straszne podniecenie tym co się stało, a wszyscy zapominają o tym, że Trump i JD Vance są przede wszystkim biznesmenami, a to co widzieliście to była klasyczna, agresywna taktyka negocjacyjna w typowo amerykańskim stylu.

Przykładowo to samo robił Microsoft przez dekady (ale i inni np. IBM), jak pojawiał się na rynku jakiś ciekawy produkt.

Była sobie jakaś mała firemka, która miała jakiś ciekawy produkt, który mógł odnieść sukces w perspektywie czasu, albo mógłby się stać konkurencją dla giganta to pojawiała się enigmatyczna oferta zakupu, później spotkanie negocjacyjne.

Przyjeżdżały eleganckie chłopaki z Microsoftu i była rozmowa w takim samym stylu jak w gabinecie Trumpa.

Słuchajcie koledzy macie ciekawy produkt, dajemy wam za to 1 milion dolarów.

Ale nasze oprogramowanie jest warte 15 milionów.

Albo sprzedacie za milion, albo jak wejdziecie na rynek to was wykończymy.

To pozwiemy was do sądu.

To pozywajcie nas stać na wieloletni proces, a was nie.

Idziemy na kawę, macie godzinę do namysłu czy bierzecie ten milion.

I lwia większość po tej godzinie podpisywała co trzeba.

To jest dokładnie to samo ;)

• Like 7

6 minut temu, HermannBrunner napisał(a):

Ty nawet więcej niż kilku możesz znaleźć, łącznie z samym sobą

Ja ci nie jade po rajtach , takie sa fakty . Kazdy z nas w rodzinie ma wchooy biorobota ktory zamelduje sie przy urnie jak przyjdze czas . I zaglosuje standardowo .

Edited by thyr
  • Like 5

11 minut temu, thyr napisał(a):

Myslalem ze umiesz czytac miedzy wierszami . 

No dobra, napisałeś wcześniej coś takiego też:

Cytat

Kazdy z nas w rodzinie ma wchooy biorobota ktory zamelduje sie przy urnie jak przyjdze czas . I zaglosuje standardowo .

To prawda. Na szczęście u mnie w domu jest tylko 1 taki skrajny. Poza tym ta uwaga w stylu 

Cytat

Zapytaj rodzine

jest nie na miejscu, nawet, jeżeli to prawda.

• Like 1

4 minuty temu, Chcni napisał(a):

Pomijając fakt, że to teatrzyk dla gojów, to tak właśnie powinno się rozmawiać z roszczeniowymi kundlami z UA.

Tak naprawdę ta "debata" to nie tylko przyklepanie jakiegoś dealu, ale i sygnał w świat jakiego rodzaju politykę uprawia Trump, adekwatną do oponenta. Jeśli dałby sobie, publicznie, wejść na głowę hersztowi skorumpowanej republiki bananowej to jak wyglądał względem swojego poprzednika Bidena, z którego wręcz szydzi. Czy mógł być Trump ciut łagodniejszy wobec komika? Mógłby, ale jest szefem mocarstwa i inni hegemoni jak Xi czy Putin zobaczyliby jak ogon merda psem gdy Zelenski zaczął się odpalać. Miękka gra jest dla wasali pokroju Dudy, Trump uprawia suwerenną politykę o randze globalnej. 

Co by mu dało gdyby zaczął się przymilać i ułaskawiać buńczucznego Ukraińca? Poklask środowisk spiczniałych lewaków którzy na własnym podwórku narobili sobie rozpierdolu i nie potrafią sobie poradzić? A może fałszywe poklepywania europejskich stolic, które w NATOwskim sojuszu jadą na amerykańskim garbie?

Pojękiwania Europy a zwłaszcza odpowiednio wytresowanych Polaków świadczą tylko o tym do jakiej polityki jesteśmy przyzwyczajeni, a Trump idzie po swoje.

• Like 3

Godzinę temu, HermannBrunner napisał(a):

Stanisław Mackiewicz już o tym pisał, że Angole (i pewnie u Amerykanów jest podobnie) szanują jedynie Niemców, Holendrów, Skandynawów, innymi pogardzają a Polakami się brzydzą i pogardzają. Oni mają nas za nic, widzą w nas jedynie frajerów do wycyckania, zawsze tacy. My też tacy powinniśmy być a jest na odwrót. Ten ukropski żydek wyleciał na kopach nie uzyskując nic. W naszym wypadku, kraj, który prowadzi wojnę, jest uzależniony od dostaw z naszego terenu, rozstawia nas po kątach i pomiata nami plując nam w twarz. I jeszcze dopłacamy do tego ciężkie miliardy, już jesteśmy w plecy i rozbroiliśmy się kompletnie. Wstyd, do jakiego stanu doprowadzono nasz kraj, ale to wina głupiego społeczeństwa, które nie umie myśleć tylko reaguje histerycznie i emocjonalnie, właśnie jak baba. Każdy, kto ostrzegał przed tym był wyzywany od ruskich agentów. 

Polacy powinnin wystawić fv do Ukrainy. Płacicie za pomoc czy nie ? Nie płacicie to wycofujemy wszystkie wizy i karty polaka i waszych obywateli odstawiamy na granicę. Sorry skończyła się nasza dobroć. I niech sobie Ukraińcy walczą nawet grabiami. 

Polska od początku powinna sprzedawać bron i to drogo. Nie po koleżeńsku? No trudno ale jak do nas przyjedzie wojna to każdy dostawca chce kasy w złocie i dolarach a nie w pięknych planach pochwalnych...

• Like 1
  • Thanks 2

1 minutę temu, HermannBrunner napisał(a): 

…jest nie na miejscu, nawet, jeżeli to prawda.

Sorry jezeli odebrales ta uwage wybitnie personalnie ale ci “oni”  nawet nie musza falszowac wyborow . Od “89’ “ biorobot wybiera nam wladze a normalni ludzie musza tez tu zyc ( pisze w kontekscie bo nawet nie chodzi mi o polin ) .

@HermannBrunner nie ma co robić prywatnych wycieczek, tym bardziej, że aluzja @thyr jest faktem w każdej rodzinie.

Owszem, można użyć innej formy, jednak nie widzę w jego wpisach przekroczenia jakiś granic.

W twojej rodzinie jest jeden skrajny, natomiast w wielu rodzinach jest pełno takich osób.

Sam mam w rodzinie takich, wśród znajomych, sąsiadów, ludzi z pracy.

Dlaczego głosują na sitwę, bo boją się zmian, nie będzie już profitów jak np. konfa doszłaby do władzy lub prezydentem

byłby Braun lub Memtzen. A tak nawet największy syf znany, już zdążyli się przyzwyczaić, Rafałek przystojny, zna języki😏

Polacy mają kompleksy, czują się gorsi i chcą równać do zachodniego świata.

• Like 7
  • Thanks 1

1 minutę temu, Gixer napisał(a):

Polacy powinnin wystawić fv do Ukrainy. Płacicie za pomoc czy nie ? Nie płacicie to wycofujemy wszystkie wizy i karty polaka i waszych obywateli odstawiamy na granicę. Sorry skończyła się nasza dobroć. I niech sobie Ukraińcy walczą nawet grabiami. 

Polska od początku powinna sprzedawać bron i to drogo. Nie po koleżeńsku? No trudno ale jak do nas przyjedzie wojna to każdy dostawca chce kasy w złocie i dolarach a nie w pięknych planach pochwalnych...

Powinniśmy się zachować właśnie jak ten trump. Wybucha wojna, 2022 rok, krótka piłka, Lwów, Wilno, wypad z banderyzmem, nie ma nic za darmo. Jak się nie podoba to w******alaj i zamów sobie taxówkę z Warszawy do siebie. A tak to zadłużona po uszy Polska jeszcze dopłaca na obcych obywateli, w zamian słyszy groźby i pyskówki. Wstyd.

• Like 2

3 minuty temu, thyr napisał(a):

Sorry jezeli odebrales ta uwage wybitnie personalnie ale ci “oni”  nawet nie musza falszowac wyborow . Od “89’ “ biorobot wybiera nam wladze a normalni ludzie musza tez tu zyc ( pisze w kontekscie bo nawet nie chodzi mi o polin ) .

Ok, nie ma sprawy, nie mam do ciebie żalu, osobiście też uważam, że niekoniecznie trzeba u nas fałszować wybory, bo głupków mamy tylu, że sami się podkładają.

2 minuty temu, Iceman84PL napisał(a):

@HermannBrunner nie ma co robić prywatnych wycieczek, tym bardziej, że aluzja @thyr jest faktem w każdej rodzinie.

Owszem, można użyć innej formy, jednak nie widzę w jego wpisach przekroczenia jakiś granic.

W twojej rodzinie jest jeden skrajny, natomiast w wielu rodzinach jest pełno takich osób.

Sam mam w rodzinie takich, wśród znajomych, sąsiadów, ludzi z pracy.

Dlaczego głosują na sitwę, bo boją się zmian, nie będzie już profitów jak np. konfa doszłaby do władzy lub prezydentem

byłby Braun lub Memtzen. A tak nawet największy syf znany, już zdążyli się przyzwyczaić, Rafałek przystojny, zna języki😏

Polacy mają kompleksy, czują się gorsi i chcą równać do zachodniego świata.

Śmieszne jest to, że konfederacja uchodzi za jakąś ultra super hiper prawicę, a w porównaniu do takiego UPR-u to wypada blado na skali "prawicowości". Tak upadło polskie życie publiczne w niecałe 3 dekady. 

• Like 2

11 minut temu, Gixer napisał(a):

Przecież Polacy od lat to mówią, piszą, domagają się ekshumacji, zadość uczynienia, przeprosin na arenie międzynarodowej.

Natomiast problem jest z polskojęzycznymi u władzy, którzy klęczą przed banderlandem na kolanach.

Jak oni mają egzekwować należności skoro boją się Ukraińców. Afera podkarpacka to nie mit, ukry mają papiery, nagrania na

rządzących dlatego robią co chcą.

11 minut temu, Gixer napisał(a):

Polska od początku powinna sprzedawać bron i to drogo. Nie po koleżeńsku?

Ludzie u władzy od początku powinni byli robić obozy przejściowe i weryfikować kto wjeżdża do Polski.

Następnie prowadzić politykę jak biznesmeni Trump czy Vance. W polityce nie ma sentymentów, pilnuje się

swoich interesów kosztem innych. Natomiast polskojęzyczni nie mieli wyboru przez aferę podkarpacką, 

musieli iść na ustępstwa i wszelkie absurdy, które uczynili, bo przy sprzeciwie opinia publiczna dowiedziałaby się

co oni tam wyprawiali.

• Like 4

1 godzinę temu, Iceman84PL napisał(a):

Przecież Polacy od lat to mówią, piszą, domagają się ekshumacji, zadość uczynienia, przeprosin na arenie międzynarodowej.

Natomiast problem jest z polskojęzycznymi u władzy, którzy klęczą przed banderlandem na kolanach.

Domagają się? A na kogo głosują, że znowu poruszę ten wątek? A no właśnie na takich, którzy ekshumacjami i polskim interesem wycierają sobie ujście zwieracza siedząc na klopie. Ja dobrze pamięta, jak to wyglądało w 2022 roku. Barany rzuciły się do bezmyślnego pomagania, wynajmowali obcym mieszkania za darmo, gdzie nigdy nawet sąsiadowi judasz w judasz w niczym nie pomogli. Później nagle szok i zdziwienie, jak ceny nieruchomości i wynajmów skoczyły. Jeszcze przecież miało wejść coś takiego, żeby ci, co utrzymują ukraińców pod swoim dachem dostawali od państwa 40 zł dziennie od osoby. Tak się wtedy rzucili wszyscy.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.