Jump to content

Czarna lista - funkcja potrzebna od zaraz! :)

Recommended Posts

Dzień dobry,

Zwracam się do administracji z pilną prośbą o wprowadzenie możliwości banowania treści od nielubianego użytkownika czyli czarnej listy.

Mechanizmu chyba nie trzeba przedstawiać, doskonale działa np. w wykopie.

W wielkim skrócie, by uniemożliwić kontakt, oraz ukrywać wszelkie treści od takich osób, którzy znajdą się na takiej czarnej liście.

Ignorowanie niestety nie przynosi odpowiedniego rezultatu, gdyż dalej widzi się działalność szkodliwych userów.

Pamięć ludzka niestety jest zawodna i niestety ryzyko na nakarmienie takiego trolla jest dość wysokie.

Narzędzie to będzie stanowiło doskonałym rozwiązaniem na rosnące tu siedlisko pseudo-chadów trolli którzy tak naprawdę nie mają niczego mądrego do powiedzenia,

a tylko sieją ferment i walą offtopami poza tematami.

Lekceważenie tego pomysłu będzie skutkować z upadającym poziomem tego forum gdyż trolle zawsze znajdą swoje ofiary i zawsze znajdzie się ktoś kto będzie je karmić.

A chyba nie muszę tłumaczyć im więcej trolli tym gorszy poziom forum, przez co nikt na poważnie nie będzie go traktować, a wrogowie zawsze będą mieć pożywkę.

Pozdrawiam, serdecznie,

Zły_Człowiek

Edited by Zły_Człowiek
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2

• Zły_Człowiek changed the title to Czarna lista - funkcja potrzebna od zaraz! :)
10 minut temu, Zły_Człowiek napisał(a):

i niestety ryzyko na nakarmienie takiego trolla jest dość wysokie.

Może lepiej by było nie odpowiadać na wiadomości takiego jegomościa, nie dawać niepotrzebnej atencji ?

Jak nie chcę z kimś pisać, to z nim nie piszę, nie odpowiadam, nawet tej osobie nie zadaje pytań.

1 minutę temu, Druid napisał(a):

Może lepiej by było nie odpowiadać na wiadomości takiego jegomościa, nie dawać niepotrzebnej atencji ?

Problemem jest to, że nie zapamiętasz, a po jakimś czasie typ zmieni avatara i znowu będzie pajacował.

Nie, to należy rozwiązać raz a dobrze, i bardzo dziwi mnie to że taka podstawowa funkcja niezbędna praktycznie w każdym forum nie została dodana. :)

Teraz, Zły_Człowiek napisał(a):

avatara i znowu będzie pajacował.

Jak ktoś ci zalezie za skórę to łatwo zapamiętać, awatara tak łatwo nie da się zmienić. Prócz awatara masz nazwę użytkownika.

Teraz, Druid napisał(a):

Jak ktoś ci zalezie za skórę to łatwo zapamiętać, awatara tak łatwo nie da się zmienić. Prócz awatara masz nazwę użytkownika.

Ale zdajecie sobie sprawę że bronicie szkodliwych userów, i umożliwiacie im ciągłe tworzenie fermentu?

Z zresztą - podaję wam pomysł na rozwój, a admini niech podejmą decyzję czy to wprowadzą czy nie.

Nie widziałem takiego tematu, więc propozycja idzie ode mnie.

• Like 1

1 minutę temu, Zły_Człowiek napisał(a):

Nie widziałem takiego tematu, więc propozycja idzie ode mnie.

Jak ktoś cię lży to zgłaszasz jegomościa moderacji, jeśli nie lży ciebie a jest nachalny to z nim nie rozmawiasz proste. Chyba nie należysz do takich ludzi jak ktoś merytorycznie w dyskusji ciebie zaorze to wówczas obrażasz się jak nastolatka, tylko dlatego, że powiedział ci coś, czego nie wiedziałeś.

26 minut temu, Zły_Człowiek napisał(a):

walą offtopami poza tematami.

Czym dla ciebie jest offtop oraz poza temat ?

28 minut temu, Zły_Człowiek napisał(a):

nie mają niczego mądrego do powiedzenia,

Bierzesz pod uwagę dysonans poznawczy ?

Posted (edited)
18 minut temu, Mosze Red napisał(a):

@Zły_Człowiek najeżdżasz myszką na avatar, wyskakuje okienko, korzystasz z opcji "ignoruj" :)

U pana nie ma takiej opcji, ale na szczęście u innych jest. :D

A tak na serio, kurczę nie wiedziałem że taka funkcja tutaj istnieje i jak jej tu użyć.

Dziękuję serdecznie!

Więc temat można zamknąć :)

Edited by Zły_Człowiek

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.