Ksanti Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) https://www.instagram.com/reel/DGu9nrtoOlD/?igsh=YXAzM2YybDBwNTRn Różnica między tym jakie podejście mają kobiety, a mężczyźni jest porażająca. Jednak nie mam żadnych złudzeń, bo już pokolenia naszych babć (przynajmniej w mieście) nieraz mówiły o tzw. partnerstwie. A partnerstwo polega na tym, że kobieta może sobie biegać za chadem i wymagać od mężczyzny wyższego wzrostu 🤡. Tego nie widzą, że już na starcie od kogoś lepszego chcą wymusić równość. Gorszego lub na swoim poziomie natomiast traktują jedynie jak tło w życiu nie dając szansy. Plus oczywiście mężczyzna to tylko frajer, kolejny subskrybent niebieskiej platformy dojenia na forsę. Moralność kobiet jest niczym moralność Kalego "Kali kraść krowę dobrze, Kalemu ukraść krowę nie dobrze". Pytanie jak budować relacje z tak egoistycznymi istotami? Po prostu dzisiaj mogą pokazać swoją prawdziwą twarz bez żadnego skrępowania i ograniczeń. Wystarczy popatrzyć w komcie, aż na wymioty zbiera od feministycznych wymiocin, a taka laska jak nie brzydka i tak zawsze kogoś sobie znajdzie. To mężczyzna dzisiaj jest w pozycji needy i na wiecznym głodzie emocjonalnym. Parafrazując - "Jeśli mężczyzna chce być zaopiekowanym i oczekuje uczucia to z powrotem do mamy, nie szukamy mężczyzn z brakami emocjonalnymi", "Nie jesteśmy już kurami domowymi, możemy się spełniać i realizować, jesteśmy ambitniejsze i wielu mężczyzn za nami nie nadąża, nie damy się znowu zniewolić". Wielu naszych pradziadów się w grobie przewraca, już nie dostaniemy ciepła domowego, ale nie oszukujemy się to i tak było wszystko wymuszone. Tamtejsze kobiety pewnie też gdyby im dać trochę praw i wykształcenia to by się buntowały, taka natura hipergamiczna. Edited March 8 by Ksanti 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassfreak Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) Sprane łby te baby mają jak po wirowaniu 10 tyś obrotów na 30 min w pralce, nie żal mi ich nawet Edited March 8 by bassfreak 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) Co złego jest w byciu tzw kurą domową? Na starość je dopadnie (te bezdzietne bardziej, te dzietne będą drenowały psychicznie potomstwo). Podejrzewam (tak za dekadę) wysyp self video z treścią, że to może nie był dobry wybór (bezdzietne kobiety). My to zniesiemy lepiej. Polecę sobie do Tajlandii, skoczyć na bungie i nie tylko. Ja Europejki mam już w dupie, coś się nawinie fajnie, nie, też nie ma problemu. @niemlodyjoda jeszcze chcesz mieć dzieci? Jak idzie, jakiś update? Please. Edited March 8 by zuckerfrei 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubertius Posted March 8 Share Posted March 8 Kobiety potrzebują mężczyzn... tylko to o czym się nie mówi to fakt, że nie potrzebują 'danego' mężczyzny (mogą go z łatwością wymienić jak rękawiczkę w dzisiejszych czasach, za przyzwoleniem społeczeństwa). 49 minut temu, Ksanti napisał(a): Różnica między tym jakie podejście mają kobiety, a mężczyźni jest porażająca. Jednak nie mam żadnych złudzeń, bo już pokolenia naszych babć (przynajmniej w mieście) nieraz mówiły o tzw. partnerstwie. Ot, tu masz przykład takiej 'milf-etki': Christina pochwaliła się niedawno, że została także babcią. 😊 To o czym nie mówi głośno to fakt, że posiada... OnlyFans-a. 'Babcia' przekazująca 'konserwatywne' i 'pro-społeczne' wartości swoim 'dzieciom i wnuczętom'. My ass! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumTrarara Posted March 8 Share Posted March 8 9 minut temu, zuckerfrei napisał(a): Co złego jest w byciu tzw kurą domową? Poza tym, że tzw. kury domowe to istniały tylko w bardzo krótkim okresie boomu gospodarczego w XX wieku? Wiecie... w USA/podobnie rozwiniętych państwach przed wielkim kryzysem i przez kilkadziesiąt lat po II WŚ. Przez resztę historii świata to takich kobiet nie było. Nawet jak kobieta zajmowała się "domem" to w skład tego zajmowania wchodziła praca na etat+, bo to było od gotowania, przez inwentarz, ogarnianie pola, dzieci po przędzenie. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magos Dominus Posted March 8 Share Posted March 8 W sumie to nic nowego. Na Zachodzie i u nas kobiety mają już tak sprane łby, że nie ma o czym mówić. Zresztą one są silne i niezależne dopóki nie trzeba czegoś zrobić w domu. Wtedy już trzeba dzwonić do faceta, żeby naprawił kontakt albo tego typu pierdołe. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoLe Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) 58 minut temu, Ksanti napisał(a): kolejny subskrybent niebieskiej platformy dojenia na forsę Niebieska platforma to bardzo ciekawy temat do dyskusji. Wierzycie w to, że te wszystkie "modelki" wyciągają taki kwit? Jak dla mnie za bardzo to śmierdzi... Nie znam nikogo, kto kiedykolwiek zakupiłby subskrypcję. Mam wrażenie, że te wszystkie laski tylko gadają o tych pieniądzach, żeby wyimaginować sobie własną rzeczywistość i znaleźć motyw, którym sobie to usprawiedliwi (kur*ienie się). Wciągając przez tę propagandę kolejne korniszony, które myślą, że tak jest. Edited March 8 by WoLe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drago Posted March 8 Share Posted March 8 Czy divy potrzebują mężczyzn czy nie o to jest pytanie ? 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksanti Posted March 8 Author Share Posted March 8 @bassfreak mocno akcentują swoją rolę jaką ważną w mało znaczących obszarach życia. Widziałem komcie jak narzekają, że jakiś facet nie potrafi nastawić pralki czy posprzątać. No tak, jest to przecież umiejętność która wymaga bardzo wysokiego IQ. Jeśli kobieta posiada magistra to czuje sie wszechwiedząca i zasługująca na high life. Doktorat z jakiegoś gówno kierunku humanistycznego czy ekonomicznego to potęga absolutna i dawajcie milionera. Kiedy baba pracuje w IT czy w innej technicznej pracy to potrafi nawet napierdzielać, że dużo rzeczy robi lepiej niż chłopy. @zuckerfrei Ich pasje to podróżowanie i egzotyczne przygody. No jasne, że nie potrzebują mężczyzn skoro są workami na nasienie dla chadów i zawsze jakiś się znajdzie. Mało która panną dzisiaj będzie chciała być kurą domową, aby ją ominęło tyle możliwości... Jak to niektóre mówią "trzeba się wyszaleć za młodu", a potem znaleźć frajera, easy life jeśli chad zabraknie. Jeśli komuś jest dobrze to nikt nie myśli o starości. 23 minuty temu, zuckerfrei napisał(a): @niemlodyjoda jeszcze chcesz mieć dzieci? Jak idzie, jakiś update? Please. Zabrzmiało jakbyś oczekiwał jakiegoś streama na pomarańczowej platformie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maurycy Posted March 8 Share Posted March 8 Kobiety wymagają, bo mogą. Bo mają mnóstwo chętnych facetów, którzy chcą z nimi być. Tutaj działa prawo popytu i podaży. W dużym mieście jest jeszcze znośnie, bo tych kobiet jest więcej. W małym mieście, gdzie przypada jedna kobieta na 10 facetów jest tragedia. Tam księżniczka o urodzie Fiony ze Shreka może wybrzydzać będąc 2/10 bo i tak ma facetów 7/10 którzy chcą z nią być z braku innych opcji. Starsze kobiety to samo, pisałem tutaj o gościu po 30-stce, który jest z babą po 60-tce bo nie ma innej opcji. Młodzi się na to godzą, tylko po to, aby nie być sami. Każda kobieta chce mieć faceta dobrze wyglądającego, wysportowanego, dobrze zarabiającego, z jakimś majątkiem. Tylko zobaczcie ile takich facetów jest? I jakie oni kobiety wybierają? Wymagania to one sobie mogą mieć, rzeczywistość i tak je brutalnie zweryfikuje. Chadów i ogarniętych facetów dla każdej nie wystarczy. Potem jest ściana, płacz, koty i wino. I dojście do konkluzji, że może warto było wybrać tego księgowego, zarabiającego nieco powyżej średniej krajowej, z wyglądu 6-7/10 niż być teraz samemu. Tylko że wtedy, to jest już za późno. Mój ulubiony film w tym temacie: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chcni Posted March 8 Share Posted March 8 Godzinę temu, Ksanti napisał(a): Pytanie jak budować relacje z tak egoistycznymi istotami? Nie budować. W dzisiejszych czasach mgtow to dla mnie jedyny rozsądny wybór. Nie każdy oczywiście będzie tak potrafił, ale jeśli już decyduje się na jakąkolwiek relację z kobietą to powinien być świadomy tego, że jest tylko narzędziem, które pańcia można wymienić w każdej chwili oraz czym jest hipergamia itd. 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumTrarara Posted March 8 Share Posted March 8 21 minut temu, WoLe napisał(a): Wierzycie w to, że te wszystkie "modelki" wyciągają taki kwit? Nie. Tylko te najlepiej zarabiające. Tylko, że to dotyczy wszystkich platform. Tak jak np streamerzy na twitchu. Tacy z TOP1% to mogą zarabiać np. na premierę jakiejś popularnej gry - gdzie mają 20h stream - i po 50-100k plnów. Oczywiste większość to nawet nie ma na waciki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted March 8 Share Posted March 8 44 minuty temu, Ksanti napisał(a): Ich pasje to podróżowanie i egzotyczne przygody. To zupełnie tak jak moje. 45 minut temu, Ksanti napisał(a): Zabrzmiało jakbyś oczekiwał jak Sam @niemlodyjoda o tym pisał z rok czy nawet dwa lata temu. Tak mu się przypomniało. 54 minuty temu, WoLe napisał(a): wyciągają taki kwit? Zapewne nie ale każda chce spróbować. (No te 99% chce spróbować) 38 minut temu, Maurycy napisał(a): Każda kobieta chce mieć faceta dobrze wyglądającego, wysportowanego, dobrze zarabiającego, z jakimś majątkiem. Tylko zobaczcie ile takich facetów jest? I jakie oni kobiety wybierają? Ja też chcę z tym że kobietę z ww opisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
I1ariusz Posted March 8 Share Posted March 8 Ta niezależność to iluzja, która objawi się, gdy większość mężczyzn zacznie dostrzegać pewien schemat w swoim życiu. Niezależność kobiet jest za przyzwoleniem mężczyzn, ale mówiac realnie: wszyscy jesteśmy od czegoś zależni. Po drugie ich niezależność wyda owoce później, gdy da o sobie znać bardzo silny instynkt macierzyńśki. Podobnie silny, jak u nas pragnienie seksu. Wtedy - podobnie jak u większości mężczyzn - objawi się pustka, brak i poczucie bezsensu. Feministyczne założenie, że patriarchat wykorzystywał i niewolił kobiety jest kłamstwem i po prostu wyda swoje owoce. Za wszystko trzeba zapłacić. Zapłacą i te kobiety, które głoszą te rzeczy i te, które za nimi idą. Przecież już to widać. Widać to choćby w tym, że irytacja współczesnej kobiety, jej skłonność do obwiniania mężczyzny, jest nadmierne wymagania są przejawem pustki i niezadowolenia z obecnego stanu rzeczy. One wyobrażały sobie, że to będzie teraz tylko lepiej - że będą miały to i tamto. Ironia polega na tym, że mając nawet to i tamto (niezależność i rodzinę) będą niezadowolone. Jak mówi Pismo - kobieta będzie swoje pragnienia kierowała w stronę mężczyzny. Nawet ta cała feminizacja jest tego przejawem. Sądzę, że dopóki kobieta nie zrozumie swojej roli w rodzinie, w relacji do mężczyzny, to będzie permanentnie nieszczęśliwa. Nie jest też tak, że my mężczyźni na tym nie cierpimi. Owszem cierpimy samotność, brak intymności, brak relacji, poczucie bezsensu, jeżeli jednak drugiej stronie wydaje się, że ją to ominie, to jest w błędzie. Wszystkie ideologie zrodzone z buntu i szeroko pojętej lewicy prowadzą właśnie do tego, że pogłębiają problem. Trochę filozoficznie tutaj to ujmuję, ale mam nadzieję że to zrozumiałe. Jest jeszcze pewna opcja, że pójdzie to w stronę jakiegoś rodzaju neopogaństwa i rozumienia relacji małżeńskich na sposób starych cywilizacji, gdzie najpotężniejsi będą mieli swoje haremy, a większość będzie tułała się bez potomstwa. Już teraz trochę tak jest, że Elon Musk spłodzi dziesiątki dzieciaków - każde z inną babką i stać go na podzielenie majątku tak, aby każde z tych dzieciaków wraz z "żonami" żyło w komforcie, luksusie i dostatku. 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drago Posted March 8 Share Posted March 8 https://ludzie.fakt.pl/kazimierz-marcinkiewicz-ile-wynosi-jego-emerytura-kwota-robi-wrazenie/d7wcx53?utm_source=onet&utm_medium=referral&utm_campaign=post Kaziu jest mega potrzebny kobietom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted March 9 Share Posted March 9 Teraz nas nie potrzebują bo pan państwo wszystko pod nosek podstawia. Przywileje, socjal, prawa dla kobiet kosztem mężczyzn, dla których zostają obowiązki, wyrzeczenia, kary za nieposłuszeństwo. Absurdem również jest to, że cywilizacja i wszelkie udogodnienia, z których korzystają kobiety, są wynikiem ciężkiej pracy, wyrzeczeń, poświęconego czasu, energii, zdrowia, życia mężczyzn. Czyli od zarania dziejów czy to się kobietom podoba czy nie to mężczyźni zapewniali byt, bezpieczeństwo. Poświęcali się i ginęli na wojnach by one mogły żyć, odnawiać poniesione straty w ludziach, stąd zawsze po konfliktach był wyż demograficzny. Bez mężczyzn kobiety nie istnieją, nie poradzą sobie same, czego dobrym przykładem są złe czasy, wojna, bieda, głód. Wtedy szybko kobiety wrócą do korzeni, będą uległe, posłuszne względem mężczyzn i wypełniały role nakreślone przez naturę. Pamiętacie plandemię wirusa celebryty, ile wtedy kobiet było znacznie milszych, otwartych na mężczyzn, bardziej przestraszonych czy faktycznie "zaraza" zacznie zbierać żniwo. Czyli włączył się schemat przetrwania za wszelką cenę, i nawet te co nie chciały bombelka były skłonne do reprodukcji, zostawienia czegoś po sobie. Kobietom klapki dopiero się przestawiają gdy jest niepewne jutro. Co potwierdza kolejny raz, że słabi ludzie tworzą ciężkie czasy, ciężkie czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy. Z resztą mężczyźni sami są sobie winni, pozwolili na za dużo kobietom, oddali stery i władzę. Jak kobiety mają być wdzięczne i szanować mężczyzn skoro okazali słabość, co w oczach kobiet równa się pogardzie. Dlatego przesłaniem dla mężczyzn powinni być te słowa. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted March 9 Share Posted March 9 Wiersz pt. " ja kobieta " Jestem kobietą, klękaj na kolana jestem kobietą, lepszą od tego chama jestem kobietą, to mi się należy jestem kobietą, silną niech kazdy chłop w to wierzy. Mam wsparcie ja Panstwa, niczego sie nie boję! Dla mnie w korpo mini i życia podboje! Lubię ja podróżować, oczywiście nie za swoje! Prowadzę ja firmę, po mężu rzecz jasna.. Niezgodność charatkerów i milość wygasła.. Po co mi jest facet, skoro w szufladzie uśmiecha się dilduś... tak sobie radzę!!! Nie gerelizujny, też są fajne jeszcze Panie ale w mniejszości. pozdrawiam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted March 9 Share Posted March 9 W dniu 8.03.2025 o 12:18, zuckerfrei napisał(a): Ja Europejki mam już w dupie, coś się nawinie fajnie, nie, też nie ma problemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny91PL Posted March 9 Share Posted March 9 Współczesne kobiety potrzebują... piesków i kotków (I nie mam nic do tych zwierzątek, bo bardzo je lubię) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kespert Posted March 10 Share Posted March 10 On 3/8/2025 at 12:32 PM, Hubertius said: o o czym nie mówi głośno to fakt, że posiada... OnlyFans-a. On 3/8/2025 at 12:32 PM, BumTrarara said: Poza tym, że tzw. kury domowe to istniały tylko w bardzo krótkim okresie boomu gospodarczego w XX wieku? Wiecie... w USA/podobnie rozwiniętych państwach przed wielkim kryzysem i przez kilkadziesiąt lat po II WŚ. Jest jedno państwo "pierwszej ligi światowej", gdzie nadal masz dzisiaj "kury domowe". I dzietność na poziomie 3.0. On 3/9/2025 at 9:49 AM, Iceman84PL said: Bez mężczyzn kobiety nie istnieją, nie poradzą sobie same, czego dobrym przykładem są złe czasy, wojna, bieda, głód. Jesteśmy jako państwo czy grupa cywilizacyjna, 72 godziny bez prądu i wody, od "wielkiego resetu" i powrotu do "ustawień naturalnych". 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lxdead Posted March 11 Share Posted March 11 Cytując klasyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts