Czarny91PL Posted March 13 Share Posted March 13 Salut! Wczoraj jadąc przepisowo zatrzymał mnie policja do kontroli. Myślałem, że może kontrola trzeźwości, bo nie jechałem szybko, auto też wydawało się sprawne, wszystkie światła etc. Zakompleksiony i sfrustrowany pan policjant, w nie bardzo sędziwym wieku spytał mnie najpierw czemu szyby mam zaparowane z tyłu? (Już ich wszystko interesuje i najlepiej by chcieli kontrolować każdą dziedzinę Twojego życia jak pierdolony Kim) Nie tłumaczyłem się z tego faktu zbytnio. Widzieli tylko, że zrobiłem sobie rolety z plandeki z tyłu w bocznych i tylnej szybie, które mogę w każdej chwili zdjąć. Świecili mi latarką po samochodzie, pytali czy mam apteczkę i trójkąt. Obie rzeczy posiadałem. Nie wiem czy wiecie jak niektórzy zapinają pasy bezpieczeństwa przekładając je przez głowę, przez to dolny pas nie zapina się w okolicach brzucha. Młody pan policjant postanowił mi dać 100 zł mandatu (mówię o tyle nie będę się kłócił, bo to jeszcze przeżyję) ale żeby za niezapiętą dolną część pasów dać aż 5 punktów karnych? Moim zdaniem to jednak za dużo, bo największą robotę przy gwałtownym hamowaniu robi jednak górna część pasa. W tamtym roku wracałem z koncertu z Gliwic i w okolicach Olkusza policja zatrzymała mnie, bo lekko wyprzedziłem tir na pasach i jechałem około 70 km/h w miejscu, gdzie dozwolone jest 50. Wtedy przemądrzały policjant chciał mi dać i tu uwaga... 3000 zł mandatu! Wściekłem się do tego stopnia, że podniesionym głosem powiedziałem mu, że nie przyjmę tego mandatu i że mogą pisać wniosek do sądu. Policjant wrócił do radiowozu z moimi dokumentami. Powiedział 5 minut, po czym wrócił i powiedział "Wie pan co? Jednak nie będziemy kierować sprawy do sądu i co pan powie na 300 zł?" Widzicie? Nagle zmienił narrację, dlatego walczcie o swoje prawa również na drodze i nie dajcie się dymać aparatczykom tego systemu, z których większość nadaje się do wyje**nia. Niestety nie mogę powiedzieć, żeby zlikwidować policję, bo wtedy chyba każdy z Was wie, co by się działo... Ale trzeba napiętnować złe zachowania tych... ludzi i tego kiedy urządzają sobie prywatną samowolkę... Dlatego Jot Pe na 80%, bo tyłu z policji nadaje się do wywalenia z tej instytucji. P.S. Nie wkurzyło mnie te 100 zł nawet, ale ta liczba punktów jest oburzająca i nie wiem czy Wy też zauważyliście, ale nagle gdy bandyta Donald T. ps. "Rudy" oraz jego Koalicja Oszołomów przejęli władzę liczba kontroli drogowych zwiększyła się? 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted March 13 Share Posted March 13 16 minut temu, Czarny91PL napisał(a): W tamtym roku wracałem z koncertu z Gliwic i w okolicach Olkusza policja zatrzymała mnie, bo lekko wyprzedziłem tir na pasach i jechałem około 70 km/h w miejscu, gdzie dozwolone jest 50. Dobrze, że żaden pieszy nie wyszedł. Chociaż na nich można polegać, czują respekt przed kierowcami. Nie łażą po nocy jak wiadomo, że ludzie z koncertu będą wracać i im się spieszy. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) W tym kraju policja nie jest dla społeczeństwa, ale dla trzymającej tu władzy. Policja = Milicja 2.0 było widać to przy pandemii jest to widać na różnych akcjach gdzie prawie zawsze podchodzą z góry, a ostatnio się bawią w harcerzy z granatami jak zawijają małolata z chaty za parę gram jarania. Dobra formacja dla psychopatów ludzi bez wyższych emocji, dlatego tyle tam patologii. Jeśli to prawda że za mandaty mają nagrody to już znasz ich motywacje do "pracy". Apropos oni nigdy nie będą mieli szacunku w tym kraju - są ku temu powody. Będąc w innym kraju widziałem że Policja ma szacunek wśród społeczeństwa. Byłem zdziwiony jak jadąc 80km/h przez miasto spotkałem się z normalną policją - zrozumieli że nowe auto testuje i nie czułem prędkości. Tutaj by to nie przeszło z wiadomych przyczyn $$$ i post milicyjnej mentalności. Edited March 13 by smerf 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atanda Posted March 13 Share Posted March 13 51 minut temu, Czarny91PL napisał(a): P.S. Nie wkurzyło mnie te 100 zł nawet, ale ta liczba punktów jest oburzająca i nie wiem czy Wy też zauważyliście, ale nagle gdy bandyta Donald T. ps. "Rudy" oraz jego Koalicja Oszołomów przejęli władzę liczba kontroli drogowych zwiększyła się? Straszny pieniacz z Ciebie wychodzi...... 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumTrarara Posted March 13 Share Posted March 13 53 minuty temu, Czarny91PL napisał(a): Wtedy przemądrzały piesek chciał mi dać i tu uwaga... 3000 zł mandatu! Wściekłem się do tego stopnia, że podniesionym głosem powiedziałem mu, że nie przyjmę tego mandatu i że mogą pisać wniosek do sądu. Kundelek wrócił do radiowozu z moimi dokumentami. Powiedział 5 minut, po czym wrócił i powiedział "Wie pan co? Jednak nie będziemy kierować sprawy do sądu i co pan powie na 300 zł?" Trochę nieprawdopodbne bo za samo wyprzedzanie na pasach jest 1500 z taryfikatora. https://rankomat.pl/samochod/taryfikator-mandatow-ile-zaplaca-kierowcy 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny91PL Posted March 13 Author Share Posted March 13 (edited) @Atanda Egzystencja w tym kraju prowadzi do tego, że z wielu ludzi to w końcu wychodzi. 8 minut temu, BumTrarara napisał(a): Trochę nieprawdopodbne bo za samo wyprzedzanie na pasach jest 1500 z taryfikatora. https://rankomat.pl/samochod/taryfikator-mandatow-ile-zaplaca-kierowcy Nieprawdopodobne, a jednak myśleli, że znaleźli totalnego idiotę i owieczkę, której wszystko można przyklepać i wszystko przyjmie pokornie na klatę 13 minut temu, Atanda napisał(a): Straszny pieniacz z Ciebie wychodzi...... Rozumiem, że przeszkadza Ci to, że krytykuję obecnego premiera, bo być może sam go popierasz? Edited March 13 by Czarny91PL Literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
horseman Posted March 13 Share Posted March 13 Tutaj ciekawy materiał o rzeczniku policji. Niestety będzie coraz gorzej. Nie ma chętnych, więc obniżają wymagania i podnoszą hajs. https://youtu.be/S4Jtr1QmRlg?si=2ZuEBC6cLY3NCqGn 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) 1 godzinę temu, Czarny91PL napisał(a): W tamtym roku wracałem z koncertu z Gliwic i w okolicach Olkusza policja zatrzymała mnie, bo lekko wyprzedziłem tir na pasach i jechałem około 70 km/h w miejscu, gdzie dozwolone jest 50. O chuj! 🤦 Nie no, brawo. Rudy też jest temu winny? A nie wróć @Iceman84PL Cię wybawi ze wszystkiego. Edited March 13 by zuckerfrei 2 1 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted March 13 Share Posted March 13 1 godzinę temu, Czarny91PL napisał(a): W tamtym roku wracałem z koncertu z Gliwic i w okolicach Olkusza policja zatrzymała mnie, bo lekko wyprzedziłem tir na pasach i jechałem około 70 km/h w miejscu, gdzie dozwolone jest 50. Wtedy przemądrzały piesek chciał mi dać i tu uwaga... 3000 zł mandatu! Hahaha pięknie opisana historia. Leeeeekkko wyprzedziłem na pasach 😀😀😀😀😀😀😀😀😀 70 na 50 😀😀😀😀😀 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny91PL Posted March 13 Author Share Posted March 13 (edited) Godzinę temu, zuckerfrei napisał(a): O chuj! 🤦 Nie no, brawo. Rudy też jest temu winny? A nie wróć @Iceman84PL Cię wybawi ze wszystkiego. A nie ty się zawsze musisz mnie doczepić ziomeczku, zapomniałem 👍 Przykro mi, ale lecisz u mnie do ignora, za dużo tych złośliwych i kąśliwych komentarzy z Twojej strony. Ciebie za to kryją inni admini, nigdy nie piszący żadnych swoich postów anonimie (tak ja też jestem i inni poza Markiem, wiem o tym) Nie muszę ukrywać, że twoja postawa jest żałosna i niejedna osoba tak uważa Gdzie teraz jesteś @Krugerrand? 58 minut temu, Dowódca plutonu napisał(a): Hahaha pięknie opisana historia. Leeeeekkko wyprzedziłem na pasach 😀😀😀😀😀😀😀😀😀 70 na 50 😀😀😀😀😀 O następny, ciekawe czy ty nigdy nie dałeś się złapać policji na drodze i nigdy nie wykonałeś żadnych przekroczeń. Edited March 13 by Czarny91PL Literówka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted March 13 Share Posted March 13 Tu wiadomość którą dostałem na priv od @Czarny91PL: Odnoszę wrażenie że dostajesz orgazmu od ciągłego dawania czepialskich komentarzy w moją stronę nieomylny ideale. Jestem ciekawy czy ty tak nigdy nie popełniasz żadnych błędów w swoim życiu, a do czepiania się innych i dawaniu im swoich złośliwych komentarzy jesteś pierwszy, mimo że sam nigdy nie opiszesz niczego ze swojego życia na tym forum, ale wiem czemu tak jest, żeby inni czasami się ciebie nie czepili. Jakie trzeba mieć żałosne życie, żeby ciągle innych krytykować, ale rozumiem twoją frustrację życiową, mimo to lecisz do ignora, bo powtarzam, że nie życzę sobie twoich komentarzy, kontaktu aniniczego innego w mojej obecności na tym forum koniec wiadomości Płycej się nie da? 2 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moriente Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) 3 hours ago, Czarny91PL said: W tamtym roku wracałem z koncertu z Gliwic i w okolicach Olkusza policja zatrzymała mnie, bo lekko wyprzedziłem tir na pasach i jechałem około 70 km/h w miejscu, gdzie dozwolone jest 50. To że policja to 🦮 na usługach rządu, to wszyscy wiedzą od dawna. Wcześniej Milicja, potem tylko zmienili nazwę. Jednak za wyprzedzanie na pasach powinni zabierać lejce dożywotnio. Szczyt głupoty. Edited March 13 by Moriente 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted March 13 Share Posted March 13 14 minut temu, Czarny91PL napisał(a): nigdy nie piszący żadnych swoich postów anonimie Beka z typa. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny91PL Posted March 13 Author Share Posted March 13 1 minutę temu, zuckerfrei napisał(a): Beka z typa. Beka z ciebie, pod anonimem napierdalający ciągle w moją stronę swoimi żałosnymi komentarzami, który nie powie nigdy nikomu twarz nawet co ma do niego, tylko pod anonimowym nickiem na forum. Ładny z ciebie kozak, ale pewnie nie masz życia i siedzisz całymi dniami tutaj i się czepiasz słabych w twoim mniemaniu, ale nie ze mną te numery, szukaj sobie kozła ofiarnego dalej no namie 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AT91SAM7S256 Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) 3 godziny temu, Czarny91PL napisał(a): bandyta Donald T. ps. "Rudy" oraz jego Koalicja Oszołomów przejęli władzę liczba kontroli drogowych zwiększyła się? Ale to już było, za poprzednich jego (nie)rządów. Nie wiem, czy pamiętacie, ale jakoś lata temu utkwiła mi wtedy jedna z (jego) wypowiedzi, że dochody z mandatów mają być jednym ze znacznych składników budżetu państwa... Edited March 13 by AT91SAM7S256 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted March 13 Share Posted March 13 Zakładając, że rząd jest organizacją to policjanci, wojsko są ich cynglami, kto tego nie rozumie ten z policji. Skoro państwo jest chore to jaka ma być policja? Ile to razy policjant mówił: ustawodawca przewiduje za to wykroczenie… No a kto wybiera ustawodawcę? I tak się kręci. Natomiast zachowywanie się jak idiota na drodze bez żadnej refleksji… tu widzę większy problem. I jeszcze pretensje do całego świata. 2 minuty temu, AT91SAM7S256 napisał(a): mandatów mają być jednym ze znacznych składników budżetu państwa... Drogówka na odprawie ma podobno mówione ile mają wlepić, jak widać wyżej nie trudno to zrobić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny91PL Posted March 13 Author Share Posted March 13 Żałożę się o 100 zł, że ty sam nie jesteś przepisowy i nie raz je naginałeś, ale szukasz po prostu zaczepki Proszę cię po raz ostatni. Nie komentuj już więcej moich postów i odejdź w pokoju 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted March 13 Share Posted March 13 @Czarny91PL Na przyszłość gdy tworzysz temat pomyśl dwa razy czy słowa, których używasz nie zaszkodzą forum, tym bardziej właścicielowi, który później będzie świecił oczami i tłumaczył się za tego typu wpisów. Tytuł tematu zmieniłem, poprawiłem również w twoim poście pewne słowa, które są nie na miejscu. Rozumiem emocje, nerwy, jednak z szacunkiem, zwłaszcza do grupy ludzi, którzy chcąc nie chcąc pilnują w Polsce porządku. A to, że mandaty są absurdalne, kontrole coraz bardziej dziwne to wytyczne, nakazy, rozporządzenia, które dostają policjanci od swoich przełożonych, którzy te same rozkazy otrzymują od polityków. Trzeba to sobie uświadomić, najbardziej karaną grupą w Polsce są kierowcy. Łatwo jest na nich nakładać podatki, daniny, kary za mandaty. Dlaczego? Bo UE dawno podjęła decyzje by plebs, za który nas uważają przestał jeździć autami. Kłania się zielony wał i inne chore pomysły eurokołchozu. 10 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moriente Posted March 13 Share Posted March 13 1 minute ago, AT91SAM7S256 said: Ale to już było, za poprzednich jego (nie)rządów. Nie wiem, czy pamiętacie, ale jakoś lata temu utkwiła mi wtedy jedna z jego wypowiedzi, że dochody z mandatów mają być jednym ze znacznych składników budżetu państwa... Oni to normalnie uwzględniają oficjalnie w prognozie przychodów budżetowych na następny rok 😂 Jest norma i ma być wyrobiona. Wprost mówią jedwabnikowi na ile go skroją w następnym roku i co? I nic 🙂 https://orka.sejm.gov.pl/Druki10ka.nsf/0/E4E861EF32BA5EF2C1258BA900262EBB/%24File/687-uzasadnienie.pdf 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny91PL Posted March 13 Author Share Posted March 13 24 minuty temu, Iceman84PL napisał(a): @Czarny91PL Na przyszłość gdy tworzysz temat pomyśl dwa razy czy słowa, których używasz nie zaszkodzą forum, tym bardziej właścicielowi, który później będzie świecił oczami i tłumaczył się za tego typu wpisów. Tytuł tematu zmieniłem, poprawiłem również w twoim poście pewne słowa, które są nie na miejscu. Rozumiem emocje, nerwy, jednak z szacunkiem, zwłaszcza do grupy ludzi, którzy chcąc nie chcąc pilnują w Polsce porządku. A to, że mandaty są absurdalne, kontrole coraz bardziej dziwne to wytyczne, nakazy, rozporządzenia, które dostają policjanci od swoich przełożonych, którzy te same rozkazy otrzymują od polityków. Trzeba to sobie uświadomić, najbardziej karaną grupą w Polsce są kierowcy. Łatwo jest na nich nakładać podatki, daniny, kary za mandaty. Dlaczego? Bo UE dawno podjęła decyzje by plebs, za który nas uważają przestał jeździć autami. Kłania się zielony wał i inne chore pomysły eurokołchozu. Poprosiłem Cię o coś Iceman w prywatnej wiadomości, może moje słowa czasami są ostre jak żyleta, ale nikogo z forum tutaj nie obraziłem. Chyba, że proszę o zbyt dużo wtedy chyba faktycznie muszę przestać zawracać wam czas Bo rozumiem, że ze mnie niektórzy mogą sobie robić chłopca do bicia i tarczę ale jak ja coś zrobię wtedy muszę być ukarany 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted March 13 Share Posted March 13 Panowie wyprzedzanie na pasach nie jest zabronione jeśli jest sygnalizacja świetlna. (art. 26 ust. 3 pkt 1 Prawa o ruchu drogowym) Także ci co piszą powinni zbierać za to prawko to chyba nie znają przepisów.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted March 13 Share Posted March 13 @Czarny91PL Wstaw awatar. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted March 13 Share Posted March 13 35 minut temu, Czarny91PL napisał(a): Żałożę się o 100 zł, że ty sam nie jesteś przepisowy i nie raz je naginałeś, ale szukasz po prostu zaczepki Proszę cię po raz ostatni. Nie komentuj już więcej moich postów i odejdź w pokoju Kurde stary weź wyluzuj. Mnie niemłodynindza wysyła do okopu na wojnę więc zuckerfrei nie jest aż taki zły w swoim śmieszkowaniu. 10 minut temu, smerf napisał(a): Panowie wyprzedzanie na pasach nie jest zabronione jeśli jest sygnalizacja świetlna. (art. 26 ust. 3 pkt 1 Prawa o ruchu drogowym) Także ci co piszą powinni zbierać za to prawko to chyba nie znają przepisów.... A gdyby na tych pasach szła wasza matka? Ale matka siedzi z tyłu. Matka siedzi z tyłu tak powiedział!!!! 😁😁😁👌😀👌👌 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) 8 minut temu, Dowódca plutonu napisał(a): A gdyby na tych pasach szła wasza matka? Ale matka siedzi z tyłu. Ulica to miejsce dla samochodów, przechodząc na czerwonym musisz się liczyć że może wjechać w ciebie samochód -to chyba logiczne. Edited March 13 by smerf 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted March 13 Share Posted March 13 1 minutę temu, smerf napisał(a): Ulica to miejsce dla samochodów, przechodząc na czerwonym musisz się liczyć że może wjechać w ciebie samochód -to chyba logiczne. Wyprzedził tira na pasach 70 na 50. Dostał mandat 300 zł a miał dostać 3000 zł. 😀👌 A Ty piszesz, że on jechał na skrzyżowaniu świetlnym. To jak w końcu było? To Edek czy Sławek? 😀🤗 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts