Jump to content

Obowiązkowa kwalifikacja wojskowa dla kobiet. "Pojawia się strach o swoje życie"

Patton

Recommended Posts

No i bardzo dobrze. Dla wszystkich kobiet. 🫡

Jeszcze tylko podniesienie wieku emerytalnego, likwidacja wszystkich tych programów dla kobiet i luz. W ogóle usunąć z prawa kobieta/mężczyzna a wpisać "osoba/obywatel/czy co tam w danym miejscu pasuje".

• Like 18
  • Thanks 2

W Danii potrafią wprowadzić pełny pobór dla kobiet na równi z mężczyznami. Polskie kobiety najwyraźniej nie dojrzały do życia w równym i inkluzywnym społeczeństwie :) :)

Duński rząd przyspiesza o rok wprowadzenia obowiązkowego poboru dla kobiet na równi z mężczyznami. Powód jest prozaiczny: kraj chce szybko rozbudować swoje wojsko, bo w Europie zrobiło się niebezpiecznie. Pierwsze powołania 18-letnich Dunek mają nastąpić w lipcu tego roku, a szkolenia rozpoczną się w 2026 r.2 dni temu

• Like 10

Godzinę temu, Patton napisał(a):

Do 30 nie urodzisz minimum 1 dziecka = obowiązkowa służba wojskowa + wiek przejścia na emeryturę jak facet.

Edited by niemlodyjoda
  • Like 9

8 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

Do 30 nie urodzisz minimum 1 dziecka = obowiązkowa służba wojskowa + wiek przejścia na emeryturę jak facet.

Przy obecnej demografii dał bym 2 dzieci. Oczywiście kobiety niepełnosprawne bądź z problem płodności są z tego zwolnione.

• Like 6

Wielkie, niezależne kobiety oddały lekką rolę żony w zamian za zapierdalanie u janusza, za obniżenie pensji przez powiększenie puli rąk do pracy, za potencjał rozrywania dronami na nowoczesnym polu bitwy, gdzie nikt się przed niczym nie może schować. Brawo kurwa, wygrałyście złote kalesony. Oby tak dalej. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 8

Ale nasze Panie nie mają się czego bać bo okazuje się, że w Kukoldstanie* masa chętnych jest:

Odkąd Polska ogłosiła swój cel przeszkolenia każdego dorosłego mężczyzny na wypadek wojny, bycie posiadaczem polskiego paszportu nabrało innego charakteru. Nawet status hollywoodzkiej gwiazdy nie wyklucza udziału w ćwiczeniach. Być może jednak mający polskie obywatelstwo aktor Jesse Eisenberg nie ma się czym martwić, bo chętnych w Polsce na takie szkolenie zdaje się nie brakować. — Bardzo chcę je przejść, a jeśli dojdzie do ataku, napędzany nienawiścią do Putina chcę uczynić życie Rosjan piekłem — mówi 37-letni Marek z Warszawy. — Obecnie [polska] armia ma dużą liczbę rezerwistów, ale ich średni wiek wynosi już około 45 lat. Jeśli konflikt i presja na Polskę utrzymają się przez dłuższy czas, dobrze wyszkolone zasoby rezerwistów będą niezbędne — kreśli sytuację Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego generał Wiesław Kukuła.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sa-chetni-na-szkolenia-wojskowe-w-polsce-chce-uczynic-zycie-rosjan-pieklem/bt0eysc,79cfc278

* By Szarpanki z życiem np. tu - https://youtu.be/7S9YcSdml_U

Edited by niemlodyjoda
  • Haha 10

@niemlodyjoda stworzyłem kiedyś temat o średnim wieku pracownika w Polsce. Okazuje się, że to identyczny wiek poborowego xD Ale ten naród jest pojebany do kwadratu fest. Będą dziady przedemerytalne wgniatać ruskich. Ja pierdolę. To by było śmieszne, gdyby nie było straszne. 

• Like 2

56 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

mówi 37-letni Marek

18 minut temu, mac napisał(a):

Będą dziady przedemerytalne wgniatać ruskich. Ja pierdolę.

40-stka to nowa 20-ka, dotyczy obu płci.

😉

• Haha 2

27 minut temu, mac napisał(a):

. Okazuje się, że to identyczny wiek poborowego xD Ale

W mojej okolicy, Polska "B", armia jest popularna nawet wśród babonów. I tak oto 2 babki z mojej wioski również służą, cokolwiek miało by to znaczyć.😂😂😂

Obie ok. 45l - jedna z nich ma wnuki już, druga " zaczęła się odkrywać na nowo", stąd może zmiana zawodu z monotonnej pracy przy biurku.😂😀

Putin sam się wgniecie w ziemię w konfrontacji z taką polską armią. Ze śmiechu.😀

• Thanks 1
  • Haha 6

3 hours ago, Patton said:

Hurr durr i wielki kwik

Każda feministka powinna popierać ten szczytny plan zrównania praw kobiet, z prawami mężczyzn.

1 hour ago, Pietryło said:

Oczywiście kobiety niepełnosprawne bądź z problem płodności są z tego zwolnione.

Jak facet ma problemy z płodnością, to zwalnia go to z woja?

Feminizm - równe prawa dla wszystkich.

• Like 1

1 godzinę temu, niemlodyjoda napisał(a):

Bardzo chcę je przejść, a jeśli dojdzie do ataku, napędzany nienawiścią do Putina chcę uczynić życie Rosjan piekłem — mówi 37-letni Marek z Warszawy

To lepiej, żeby 'Marek z Warszawy' już studził swój zapał. Nawet butów brakuje dla obecnych powoływanych rezerwistów bez większych szkoleń.

Aż chce się zaśmiać gorzko, że nasi żołnierze po roku walk chodziliby boso z taką logistyką:

No i samej amunicji też coś za dużo nie ma...

• Like 1

34 minuty temu, Kespert napisał(a):

Jak facet ma problemy z płodnością, to zwalnia go to z woja?

Jaja niby sprawdzają;)

Nie wiem, facetów pewnie biorą takich i takich. Tylko, że płodna kobieta urodzi dziecko, facet nie. Wiadomo, że bez udziału mężczyzny jej się nie uda. Począć można np przed służbą, a kobieta w tym czasie znosi trudy ciąży.

Po prostu odpowiadam na Twoją odpowiedź, to czy tak miał by wyglądać model społeczeństwa to nie wiem, ale jakiś podział ról musi być. Nie może być tak, że wszystko jest na barkach mężczyzn.

Może to będzie krzywdzące, ale niepłodny mężczyzna będzie podczas służby miał większą wartość niż niepłodna kobieta, która może pomóc np. przy opiece nad dziećmi.

34 minuty temu, Kespert napisał(a):

Feminizm - równe prawa dla wszystkich.

Tutaj mową o obowiązkach. Kobieta znosi ciążę, poród i wczesne wychowanie, mężczyzna trudy np. służby wojskowej.

No ale jeśli mowa o feminizmie, to tak wtedy wszystkie do woja.

Edited by Pietryło
  • Like 1

5 minutes ago, Pietryło said:

ale jakiś podział ról musi być

Dokładnie tak.

Tylko napisałeś " kobiety niepełnosprawne bądź z problem płodności są z tego zwolnione."

Mężczyzna mający problemy z płodnością, a więc nie mogący skorzystać z klauzuli "żywiciela dużej rodziny" - nie jest zwolniony. Czy to jego wina, czy nie.

Kobieta w takiej samej sytuacji więc - też nie powinna.

7 minutes ago, Pietryło said:

Tutaj mową o obowiązkach.

Tak.. bo jak feministki mówią o "równych prawach" to o dodaniu "równych obowiązków" już zapominają.

Jedno prawo dla wszystkich. I jedne obowiązki. 

Albo cały ten feminizm idzie na śmietnik historii, bo okazuje się być walką o przywileje - bez obowiązków.

• Like 2

No przecież prominentna twarz lewicy, niejaka Żukowska, sama się odrgażała z sejmowej mównicy, że kobiety powinny przejść obowiązkowe szkolenia. Nie wiem czy one mają na myśli tylko bajernacki mundur i selfi na poligonie, a w razie W oczywiście niech męskie mięcho ginie, czy serio bioro się za karabiny by móc osobiście wydeptywać Putina w glebę 🤔

• Like 1

2 minuty temu, Kespert napisał(a):

Tylko napisałeś " kobiety niepełnosprawne bądź z problem płodności są z tego zwolnione."

Mężczyzna mający problemy z płodnością, a więc nie mogący skorzystać z klauzuli "żywiciela dużej rodziny" - nie jest zwolniony. Czy to jego wina, czy nie.

Ciężko mi tutaj opowiedzieć, jak by to załatwić by niepłodny mężczyzna był potraktowany sprawiedliwie. Tak jak wyżej w edycji dodałem, kobieta niepłodna ma w armii ma mniejszą wartość niż niepłodny mężczyzna.

A co do faceta z problemami, można pomyśleć o łagodniejszym przebiegu służby, bądź krótszy okres. Nauka samoobrony, strzelania i do domu. No nie wiem, to po prostu moje takie pierwsze przemyślenia 

Ponoć istnieje obowiązek obrony ojczyzny. Trzeba też bronić tej ojczyzny, żeby nie wymarła, bez udziału wroga czytaj dzietność. Więc piłka powinna krótka: albo wszyscy biorą w tym udział albo nikt. Albo wszyscy pod broń, baby tak samo mogą szturmować ckmy i lać się na bagnety ( a dlaczego nie, nie powinny mieć żadnych ulg ani ułatwień), albo chłop do walki, baby do garów, dzieci, pilnować ogniska domowego, zakaz jakiegokolwiek wpływu na życie publiczne (do tego minimum kilkoro dzieci) albo nikt nie musi walczyć ani nikogo bronić. Proste i logiczne.

• Like 2

3 godziny temu, niemlodyjoda napisał(a):

chętnych w Polsce na takie szkolenie zdaje się nie brakować. — Bardzo chcę je przejść, a jeśli dojdzie do ataku, napędzany nienawiścią do Putina chcę uczynić życie Rosjan piekłem — mówi 

*37-letni Marek z Warszawy. —

* Oczywiście że względów bezpieczeństwa wiek i imię zmienione wszyscy wiemy ,że jest to Szymon. A to imię oznacza wgniatający w ziemię Putina. 

• Haha 2

3 godziny temu, niemlodyjoda napisał(a):

napędzany nienawiścią do Putina chcę uczynić życie Rosjan piekłem

Jego, życie może się zamieni jak się obudzi bez nóg w szpitalu. Debil...kolejny.

• Like 2

@MG-42 całe życie babony rozstawiały przydupasów po kątach, do pionu, frajerów gnębiły to myślały, że w wojsku to samo i wystarczy trochę posłużyć, żeby dorobić się rangi generała. U Pań tak działa logika. Będą robić to samo, co w chacie, tylko rozkazy wydawać za pieniądze. Babońskie myślenie i doświadczenie w pełnej krasie, jakie to jest kurwa prawdziwe. 

Edited by mac
  • Like 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.