Jump to content

Żaden Polak nie ucieknie przed pójściem na front, mają już gotowy plan?

Recommended Posts

No i wszystko jasne.

Budzisz wygadał się w tv.

Polskojęzyczni u władzy w razie wojny, stanu wojennego zamkną granice, przestrzeń powietrzną, drogi będą wyłączone z ruchu,

obstawione posterunkami, wszystkie mosty, przeprawy, sprzedaż paliwa racjonowana.

Na koniec sugeruje by Polacy wybili sobie z głowy, że gdziekolwiek się ewakuują, bo nikt ich stąd nie wypuści, że nie mają pojęcia

w jakiej rzeczywistości się znajdą. 

Wąski w serwisie X: „Marek Budzisz przestrzega wszystkich tchórzy, którzy będą chcieli uciec przed wojną. Nie przekroczycie nawet rzeki. https://t.co/CC3dFN5bOC” / X

• Like 9
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 1

• Iceman84PL featured and pinned this topic

W końcu UE potrzebuje wojny jako momentu założycielskiego i powodu do defraudacji setek mld EUR... a Polacy się nadadzą żeby ich do maszynki do mięsa wepchnąć. No i zwolni się miejsce żeby tu przesłać wszystkich nielegalnych z całej EURopy. Niemcy mają przecież już doświadczenia z wożeniem ludzi do okupowanej przez nich Polski.

Mają tu w końcu swoje władze.

A to podobno PIS nas pchał do wojny. 🤡

• Like 7

A ktokolwiek uważa, że tutaj będzie inaczej niż na Ukrainie?

Zamknięte granice i łapanki na ulicach urządzane na mężczyzn podczas gdy Ci "uprzywilejowani" będą się bawić w Zakopcu jak "uprzywilejowana" część narodu Ukraińskiego w Bukovelu.

O tym mówi Budzisz.

A najzabawniejsze będzie to, że mobilizacji będą podlegać tylko Polacy a nie cudzoziemcy znajdujący się w PL.

Chcę wtedy oglądać ukraińskiego Tik-Toka i Instagrama jaką oni będą mieli bekę XD

Sam osobiście w wojnę (jeszcze teraz) nie wierzę, muszą nas wydoić na 5% PKB trochę a potem... potem to już zależy od tego czy Rosję odciągną od Chin pokojowo czy będą to próbowali robić siłowo.

Edited by niemlodyjoda
  • Like 6

Kto wierzy, że logistycznie masowy pobór by wypalił? bo ja nie XDDDDD

Nawet o tych szkoleniach dla chętnych coś gadali, że są problemy w kadrach i ośrodkach 🤣

Ile jest milionów Polaków w wieku 18 - 40 lat? chyba sporo a ilu pójdzie chętnie bez oporu i uciekania? a no właśnie 😁

Ma ktoś dane ile jest aktywnych żołnierzy na służbie oraz ilu jest w rezerwie aktywnej? (byli wojskowi albo ci co byli wcześniej 2 lata w wojsku)

Serio myślicie, że brali by każdego jak leci? zbyt mało rezerwy aktywnej i zawodowych? jeszcze trzeba każdego kto ma tylko samą kategorię?

Bo mnie już wkurwiają te clickbaity i straszenie, jeszcze trochę a do czubków mnie zamkną.

Czy wniosek o służbę zastępczą trzeba mieć na zapas przygotowany czy można taki sporządzić później?

• Like 1

Godzinę temu, niemlodyjoda napisał(a):

Sam osobiście w wojnę (jeszcze teraz) nie wierz

Ta wojna u nas wisi na wlosku od 3 lat-nie mamy wglądu w to co jest grane, ale ja zakładam że każdego ranka możemy obudzić się w rzeczywistości wojennej - jeśli tylko srulom to nagle przypasuje.

• Like 4

Niby tak ale skoro tam stoją 3 lata a tu jednak jest Nato ( przynajmniej na papierze jest ) po co komu taka zadyma to jest zastraszanie i ogłupianie Narodu.

Ci sami co sprowadzają zagraniczne wynalazki do Europy potem wprowadzają zamordyzm i ograniczenia  pod płaszczykiem walki z terroryzmem wywołanym tymi sprowadzonymi to jest chore.  

45 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

No i wszystko jasne.

Budzisz wygadał się w tv.

Musialem wygooglować najpierw kim on jest. 

Dla mnie nie jest to szczególnym zaskoczeniem to, co obejrzałem na wrzuconym tweecie.

Mnie zastanawia co innego, myślę, że @Mosze Red najprędzej może posiadać odpowiednią wiedzę. 

Co w takiej sytuacji ze środkami zgromadzonymi na kontach bankowych/ maklerskich, itp? Czy w chwili obecnej rodzimy zaborca ma narzędzia prawne pozwalające odciąć od szekli osobę, która nie stawiła się na wezwanie WKU/ WCR?

Jak zagraniczne podmioty bankowe( te będące pod jurysdykcją euro kołchozu)będą reagować na ewentualne wnioski o blokadę środków zgromadzonych na ich kontach?

• Like 3

Godzinę temu, Iceman84PL napisał(a):

Polskojęzyczni u władzy w razie wojny, stanu wojennego zamkną granice, przestrzeń powietrzną, drogi będą wyłączone z ruchu,

obstawione posterunkami, wszystkie mosty, przeprawy, sprzedaż paliwa racjonowana.

Mówiłem to rok temu. 

Nikt nie ucieknie. 

Nikt nie wyjedzie. 

Godzinę temu, niemlodyjoda napisał(a):

Sam osobiście w wojnę (jeszcze teraz) nie wierzę, muszą nas wydoić na 5% PKB trochę a potem...

Wojna będzie. Możesz być tego pewny. 

Pytanie kiedy?

A dlaczego będzie? 

Bo to wynika z rachunku prawdopodobieństwa. 

Tu zawsze były wojny. 

Więc zupełnie nie rozumiem dlaczego miałoby by teraz innaczej? 

• Like 2

34 minuty temu, bassfreak napisał(a):

Bo mnie już wkurwiają te clickbaity i straszenie, jeszcze trochę a do czubków mnie zamkną.

Mnie też już w to wkurwia i też do czybków może powinni mnie zamknąć. To ile gówna co dzień człowiek widzi w przestrzeni internetowej to jest coś nie pojętego. Wojna, wojna... i tak do usrania. Moim zdaniem będzie, na 100%. Taki ktoś jak ja musi to psychicznie ogarnąć. Nie mam milionów na koncie, ani działki w Ameryce Południowej, więc zostaje tutaj.

2 minuty temu, Dowódca plutonu napisał(a):

Bo to wynika z rachunku prawdopodobieństwa. 

W naszym regionie wojna to zjawisko cykliczne.

• Like 4
  • Thanks 1

@Kiroviets polski komornik nie może egzekwować z kont zagranicznych.

W Polsce środki w razie W zostaną zablokowane na kontach bankowych.

Czy inne kraje UE przygarną uciekających przed wojną Polaków, może tak, a może nie, Ukraińców przyjęli i nie oddali.

Może być też tak, że jedni przyjmą, a inni nie.

Czy będą odsyłać Polaków do Polski, żeby walczyli, może tak, a może nie, zależy od stopnia obsrania portków w Berlinie i Paryżu.

W każdym razie tych z podwójnym obywatelstwem albo stałą rezydencją przyjmą i nie oddadzą 99,999%.

Dlatego ja trzymam  znaczącą część środków w innych krajach w tym część na innym kontynencie.

No cóż, jest jak jest, ja się monetyzuję powoli z wszystkiego co mam w PL łącznie z firmą i transferuję tam gdzie eurokołhoz nie sięga.

Czas się zbierać na emeryturę i tyle.

Nie chcę brać udziału w tym cyrku, ani żeby moja rodzina w nim brała udział.

Czy tu wojna będzie czy nie będzie w tej spierdolonej moralnie i umysłowo lokalizacji nie idzie wytrzymać.

• Like 13
  • Thanks 3

2 minuty temu, Mosze Red napisał(a):

@Kiroviets polski komornik nie może egzekwować z kont zagranicznych.

Rozumiem. W takim przypadku jego odpowiednik w kraju, w którym znajduje się bank?

Mnie bardziej to zastanawia

10 minut temu, Kiroviets napisał(a):

Jak zagraniczne podmioty bankowe( te będące pod jurysdykcją euro kołchozu)będą reagować na ewentualne wnioski o blokadę środków zgromadzonych na ich kontach?

15 minut temu, Kiroviets napisał(a):

Rozumiem. W takim przypadku jego odpowiednik w kraju, w którym znajduje się bank?

Musiałbyś mieć sprawę w kraju, w którym przebywasz i specyficzne rodzaje długów, które na podstawie umów międzynarodowych można egzekwować np. alimenty na dzieci.

Na dzień dzisiejszy jest się bezpiecznym w dowolnym kraju EU, co będzie w razie W to nie wiadomo.

Jak mieszkasz na stałe w innym kraju to nawet do wojska cię aktualnie nie mogą wcielić, bo jesteś zwolniony z poboru. 

• Like 2
  • Thanks 1

31 minut temu, Dowódca plutonu napisał(a):

Tu zawsze były wojny. 

Więc zupełnie nie rozumiem dlaczego miałoby by teraz innaczej? 

Dlatego, że gęś się najpierw tuczy (ostatnie lata "dobrobytu"), potem doi (5% PKB na kupowanie złomu + za naszą kasę finansowanie wojny na UA - to jest "teraz") a na koniec idzie na ubój.

Edited by niemlodyjoda
  • Like 8
  • Thanks 1

16 minut temu, Pietryło napisał(a):

Gdy coś, gdyby najgorsze przyszło, może warto zadbać o jakiś kontakt gdy media i forum padną?

W razie czego możemy ustalić miejsce, w którym się spotkamy.

Zawsze raźniej za granicą w doborowym towarzystwie🙂

4 minuty temu, Mosze Red napisał(a):

Na dzień dzisiejszy jest się bezpiecznym w dowolnym kraju EU, co będzie w razie W to nie wiadomo.

Cały czas słychać różnych ludzi tzw. antysystemowych, którzy mówią o takich krajach jak Bułgaria, Węgry, Czechy, Turcja?

Tam podobno ma być bezpiecznie, a i miejscowi nawet lubią Polaków🤔

• Like 3

3 minuty temu, Iceman84PL napisał(a):

Bułgaria, Węgry, Czechy, Turcja?

Znasz język i masz potrzebny zawód, ewentualnie kasę żeby przeczekać W?

A może się zdarzyć tak, że po W nie będzie kraju na P i nie będzie gdzie wracać, więc nawet jak masz kasę żeby przeczekać W wracamy do tematu znasz język i masz potrzebny zawód w tym kraju?

• Like 4

5 minut temu, Mosze Red napisał(a):

Znasz język i masz potrzebny zawód, ewentualnie kasę żeby przeczekać W?

Z tym nie będzie problemu, tym bardziej, że myślę coraz częściej o opuszczeniu tego pierdolnika.

Polski już dawno nie ma to jakaś kolonia eurokołchozu i tych co nasz kraj rozegrali.

• Like 4

Budzisz może mieć sporo racji. Oni zapewne doskonale obserwują co się działo na terenie Ukrainy, by nie popełnić tamtych „błędów”. Co do restrykcyjności systemu i jego akolitów, nie mam większych złudzeń co by się mogło dziać.

Z drugiej strony - jeżeli obywatele RP są już tak do cna zindoktrynowani, że lekką ręką poświęcą dorobek ostatnich trzech polskich dekad w imię „wbijania Putina w ziemię”, to ja naprawdę nie mam już pytań ;) 

Cóż, krzyż im na drogę. 

Wybitnym profetą się zupełnie nie czuję, ale doskonale w tym przypadku wiem, jak to się skończy.

• Like 4
  • Thanks 1

12 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

W razie czego możemy ustalić miejsce, w którym się spotkamy.

Zawsze raźniej za granicą w doborowym towarzystwie🙂

Kałdice za 100k PLN albo inne Tesle i sami "pakerzy" z siłki a chodzi chyba o to aby nie rzucać się w oczy.😂

15 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Bułgaria, Węgry, Czechy, Turcja?

Tam podobno ma być bezpiecznie, a i miejscowi nawet lubią Polaków🤔

W tym ostatnim to raczej p0lki.😂

Koniec dygresji i offtopu.😛

• Haha 3

@Iceman84PL moim zdaniem dobrą lokacją jest Hiszpania, nieruchomość mieszkalną można nabyć taniej niż w PL, a hiszpański to jeden z najłatwiejszych języków do opanowania.

Więc przeniesienie się do Hiszpanii przy ograniczonych środkach, na zasadzie sprzedaję co mam w PL i jadę się tam osiedlić jest dość rozsądne.

Pod warunkiem, że ogarniasz języki hiszpański i angielski też dobrze widziany.

Jak znasz język to możesz i w razie W pracować na "kasie w hiszpańskiej żabce".

• Like 1
  • Thanks 1

Pierwsza próba generalna była w latach 2020-2021. Potem na chwilę poluzowali.

I tak zamierzałem wynieść się z tego pierdolnika. Miejsce mam już upatrzone.

Inna sprawa, że Rosja nie ruszy dalej, dopóki nie skończy z Ukrainą.

Edited by dziadul
  • Like 2

29 minut temu, Mosze Red napisał(a):

@Iceman84PL moim zdaniem dobrą lokacją jest Hiszpania, nieruchomość mieszkalną można nabyć taniej niż w PL, a hiszpański to jeden z najłatwiejszych języków do opanowania.

A podając się za kobietę ( co tam jest normalne ) uciekająca z piekła kobiet pewnie i jakieś benefity by się  znalazły w tak lewicowym kraju. 

• Like 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.