Maurycy Posted April 8 Share Posted April 8 W Polsce mamy coraz więcej singli. Widzę to w młodszym pokoleniu, ludzi w wieku 20-25 lat. Do mnie do firmy przyszło kilka stażystek i każda "narzeka", że nie może znaleźć odpowiedniego faceta W mojej ocenie mamy do czynienia z ogromną inflacją ... wymagań Cytat W rozmowie z Aleksandrą Lewandowską, dziennikarką Wirtualnej Polski, psycholożka Dorota Minta zwraca uwagę na rosnące zjawisko „singlozy” w Polsce. Około ośmiu milionów Polaków żyje obecnie w pojedynkę, a prognozy wskazują, że do 2030 roku liczba ta może wzrosnąć do 36% wszystkich dorosłych. Ale czy za pojęciem „epidemii singlozy” kryje się tylko większa swoboda i niezależność, czy też niebezpieczne konsekwencje dla jednostek i społeczeństwa? https://www.rmfmaxx.pl/news/Polska-staje-sie-krajem-singli-Mowi-sie-juz-o-epidemii-singlozy,84518.html 11 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek92 Posted April 8 Share Posted April 8 Nie martwi mnie to wcale. To nawet lepiej. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassfreak Posted April 8 Share Posted April 8 (edited) 34 minuty temu, Maurycy napisał(a): Do mnie do firmy przyszło kilka stażystek i każda "narzeka", że nie może znaleźć odpowiedniego faceta Dać coś od siebie i zmniejszyć wymagania to mają od chuja kandydatów no ale lepiej być delulu ultra pro max 16 i chcieć chada milionera xD Edited April 8 by bassfreak 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted April 8 Share Posted April 8 MGTOW! 11 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted April 8 Share Posted April 8 44 minuty temu, Maurycy napisał(a): Do mnie do firmy przyszło kilka stażystek i każda "narzeka", że nie może znaleźć odpowiedniego faceta Postaw się na ich miejscu, świat jest zły i niesprawiedliwy. Szejków nie ma z ropą, mokebe z bananami odrazu też się nie zjawi.. Jak żyć? Rówieśników nie widzą, piwniczaki z autami za 2k to wstyd xd. Ja myślałem że faceci maja cieżko, ale kobiety mają kilka razy gorzej 😂 4 21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śnieżnobiały Posted April 8 Share Posted April 8 Głównie z powodu wymagań pań. Znam wiele co odrzucały latami zalotników. Bo "za mały", nieładna twarz, mało ambitny - czytaj niskopłatna, mało prestiżowa praca. Teraz mają ponad 30 lat i dalej księcia nie ma. Jedna mi mówiła opowiadając o swoich poszukiwaniach, że przez szacunek dla samej siebie, woli być sama niż z kimś kto nie spełnia jej standardów. Nie wiem co z nią obecnie, na koniec znajomości była dla mnie niemiła, opryskliwa. Dobrze zarabiała, po dobrych studiach. Kiedyś była w związku z dobrze zarabiającym gościem, choć twierdziła, że twarz miał brzydką, ale był inteligentny i obrotny. Jednak chciała dzieci, a on nie. To co się dzieje to część programowania krajów Zachodu, mamy sczeznąć. Zaprogramowali społeczeństwu rozwiązłość, feminizm, "zabili Boga", odrzucili moralność. Hodowla idzie dobrze, wkrótce się pozbędą tych niedobrych redneck-ów. 23 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksanti Posted April 8 Share Posted April 8 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRK275 Posted April 8 Share Posted April 8 Singloza bo randkowanie w dzisiejszych, polskich warunkach to cope. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadul Posted April 8 Share Posted April 8 (edited) Za mało obcokrajowców! Wszędzie te przaśne, kartoflane ryje! Ileż można! Zasługujemy na więcej! Edited April 8 by dziadul 1 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zły_Człowiek Posted April 8 Share Posted April 8 (edited) No cóż, z pustego Salomon nie naleje, a nasz ukochany rząd wraz z pracodawcami woli przyprowadzać rzesze facetów, zamiast kobiet To mamy co mamy, 10 chłopa bije się o 1 dziewczynę, ta nie wie co wybierać więc nie wybiera żadnego, bo wybiera albo obcokrajowca, albo idzie do haremu chada. Niech więc wszyscy spadają, niech teraz narzekają na "singlozę" kiedy większość chłopa może popatrzeć na kobietę najwyżej na pomarańczowej stronie lub świerszczyku, bo w realu nie ma szans. Większość chłopa już rozstrzaskało się na "ścianie" która niby miała ich nie dotyczyć, tylko kobiety XD, polecam powoli pogodzić się z tym że w tym kontynencie nie ma kobiet dla przeciętnego chłopa i bez podróży raczej nigdy nie uświadczy się jakiś czułości XD Prawda jest taka, media jak i cały kraj to będą płakać, bo oczywiście nie rozwiążą tego problemu - jak kobiety. Bo tak naprawdę problem jest możliwy do rozwiązania - ale tego nie zrobią bo nikomu nie zależy na młodych facetach - zwłaszcza tych średnich i poniżej. Więc płacz, płacz, płacz XD A nas albo wyślą na wojnę albo dowalą bykowe, bo to oczywiście to my jesteśmy winni XD Nie kobiety które mają masę do wyboru XD i bawią się życiem do późnej 40' XD Więc niech giną. Poza tym... problem narastał już od 2008 roku, ludzie próbowali z tym walczyć za pomocą min. redpilla, PUA, ale to na nasze p0lki to nie wystarczało. To teraz idzie Blackpill cały na... czarno i młodzi faceci chcąc nie chcąc nim oberwią. Potem tylko przejśc redpill/blackpill rage i spokojnie wegetować na Whitepill/MGTOW. A p0lki? A niech siedzą same z kotami. Edited April 8 by Zły_Człowiek 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted April 8 Share Posted April 8 Rosnąca liczba singli, zarówno na zachodzie, jak i w Polsce, tworzy nowe możliwości biznesowe. Poniżej przedstawiam kilka pomysłów na biznesy, które mogą być atrakcyjne dla samotnych kobiet i mężczyzn. 1. Porady Psychologiczne i Wsparcie Emocjonalne Statystyki: W USA, według danych z 2020 roku, około 36% dorosłych mieszka samotnie, co może prowadzić do zwiększonego zapotrzebowania na wsparcie emocjonalne Pomysł na biznes: Oferowanie porad psychologicznych w przyjaznej i anonimowej formie, np. przez aplikacje mobilne lub sesje online, może być szczególnie atrakcyjne dla singli. 2. Zwierzęta Domowe Statystyki: W Polsce i USA coraz więcej osób decyduje się na posiadanie zwierząt domowych, zwłaszcza kotów, jako towarzyszy Pomysł na biznes: Usługi związane ze zwierzętami, takie jak opieka nad zwierzętami podczas nieobecności właściciela, karmy premium, czy akcesoria dla zwierząt, mogą być bardzo popularne. 3. Platformy Społecznościowe i Wirtualne Spotkania Statystyki: Wzrost popularności aplikacji randkowych i platform społecznościowych pokazuje, że single szukają nowych sposobów nawiązywania kontaktów Pomysł na biznes: Tworzenie platformy do wirtualnych spotkań, wydarzeń lub grup dyskusyjnych dla singli może być atrakcyjne. 4. Treści i Usługi Online (np. OnlyFans) Statystyki: Platformy takie jak OnlyFans zyskują na popularności, zwłaszcza wśród osób szukających dodatkowych źródeł dochodu Pomysł na biznes: Tworzenie treści premium lub usług online, które są dostosowane do potrzeb singli, może być lukratywne. 5. Sprzedaż Psychotropów Uwaga: Sprzedaż psychotropów jest ściśle regulowana prawnie zarówno w USA, jak i w Polsce. Biznesy związane z tym sektorem muszą działać w ramach prawa i pod ścisłą kontrolą. Pomysł na biznes: Oferowanie legalnych suplementów zdrowotnych lub usług związanych z zdrowiem psychicznym może być bardziej realistycznym podejściem. 6. Wynajem Towarzyszy Statystyki: W Polsce istnieje nisza na usługi towarzyskie, zwłaszcza na weselach i innych imprezach. Pomysł na biznes: Założenie agencji oferującej usługi towarzyskie może być interesującym pomysłem, zwłaszcza dla singli szukających towarzystwa na okazjonalne wydarzenia. Źródło: AI Sologamistki. Kobiety, które biorą ślub same ze sobą Sologamia, ślub z samym sobą. Trend, który zdobywa coraz więcej zwolenników, a raczej zwolenniczek, gdyż na sologamię decydują się głównie kobiety. Choć brzmi to dziwnie, liczba kobiet idących samotnie do ołtarza wciąż rośnie. Trend cieszy się szczególną popularnością w Korei Południowej, ale także w Japonii, na Tajwanie, w Australii i USA. Wśród sologamistek jest też kilka znanych celebrytek, jak aktorka Selena Gomes czy modelka Adriana Lima. angora24.pl/angora-07-2024/sologamistki-kobiety-ktore-biora-slub-same-ze-soba 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted April 8 Share Posted April 8 9 minut temu, Zły_Człowiek napisał(a): Więc płacz, płacz, płacz XD A nas albo wyślą na wojnę albo dowalą bykowe, bo to oczywiście to my jesteśmy winni XD Nie kobiety które mają masę do wyboru XD i bawią się życiem do późnej 40' XD Bykowe dla pań jak się ma nazywać? Podatek od braku zapłodnienia? Do wojska niech idą z duchem feminizmu. Moja wagina moję życie, którę będę bronić w imię aborcji i lewactwa, które chce dla mnie dobrze !!! A chuj i do przodu ( tak bę tą krzyczeç na okrętach w marynarce 😂) 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu25 Posted April 8 Share Posted April 8 Ja już dawno dałem sobie spokój z kobietami jestem dla nich zasobem albo czasowym plastrem na rany 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zły_Człowiek Posted April 8 Share Posted April 8 1 minutę temu, Dzingolo napisał(a): Bykowe dla pań jak się ma nazywać? Podatek od braku zapłodnienia? Krowie - i o tym nawet pisałem - i nawet był temat 1 minutę temu, Dzingolo napisał(a): Do wojska niech idą z duchem feminizmu. Moja wagina moję życie, którę będę bronić w imię aborcji i lewactwa, które chce dla mnie dobrze !!! A chuj i do przodu ( tak bę tą krzyczeç na okrętach w marynarce 😂) Nie no aż tyle to nie xD Logika kobiet. Przy wojnie każda nagle staje się konserwatywną.... pobożną.... a jak ich nabiorą i tamci zabiorą mężczyzn, to szybko cyk za granicę i zabawa z tubylcami XD tak jak ukrainki 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted April 8 Share Posted April 8 1 minutę temu, krzysiu25 napisał(a): Ja już dawno dałem sobie spokój z kobietami jestem dla nich zasobem albo czasowym plastrem na rany Ja też, w sumie to już nawet rezygnuję z masaży bo to droga do nikad. Dziś w pracy wleciałem na koleżankę, która siedzi kawałek odemnie w openspace. Jestem piwniczak redpilowiec, ale tej bym dał 10/10 w skali smv ( blondynka, oczy niebieskie, talia osy, uśmiech i glos kobiecy, bez pazurów jak velociraptor i botoxu) Naprawdę piękna kobieta, ale kurde po co mnie to? Chociaż naprawdę tak to nie mam problemu ze skracaniem granic jednak jak z nią mam kontakt wzrokowy to mi tak ciepło się robi i nigdy aż tak nie miałem, onieśmiela... Tylko po co mnie to? Po co? xd Musiałem się wygadać chłopy. 7 minut temu, Zły_Człowiek napisał(a): Krowie - i o tym nawet pisałem - i nawet był temat Nie zauważylem, sorki. Może by bylo lepiej nazwać np. Podatek Psieckowy lub Kocieckowy? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HermannBrunner Posted April 8 Share Posted April 8 Nie dziwię się, że kiedyś śluby były ustawione. Przynajmniej nie było takich cyrków jak teraz. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krugerrand Posted April 8 Share Posted April 8 (edited) 1 godzinę temu, Dzingolo napisał(a): Rówieśników nie widzą, piwniczaki z autami za 2k to wstyd xd. Auto tylko na minimum 50k w złotówkach, inaczej jesteś biedak. Jeżeli laska w wieku maksymalnie 25 lat ma wystrzelone w kosmos wymagania co do partnera, to zupełnie nie dziwne, że rynek matrymonialny w końcu te wszystkie wymagania zweryfikował i powiedział: sprawdzam. Stąd nie tylko u nas, ale też i w innych krajach szeroko pojętego zachodu pojawiają się odpowiedzi, które przy okazji próbują ukazać ten rynek bez zbędnych bajeczek, jak pigułki, MGTOW czy cała manosfera opowiadająca również o problemach mężczyzn także na rynku matrymonialnym. Do tej pory cały czas promowane są problemy kobiece i tylko kobiecy punkt widzenia. Nawet wczoraj w jednym z tematów ktoś, że czat od SI wypluwa, że w Polsce kobiety mają gorzej od mężczyzn, a przecież jest zupełnie odwrotnie. Jeżeli wyobrażeniem i jednocześnie realnym (ale tylko według niej) oczekiwaniem panny w owym wieku co do partnera jest posiadanie własnego domu, bo mieszkanie to tylko biedak, jeśli ma mieć auto o określonej marce i wartości, fundować wakacje ze dwa razy do roku, kilka razy w tygodniu zabierać do modnej i drogiej restauracji, aby ona mogła się tym pochwalić na swoich mediach społecznościowych i żeby przy okazji koleżankom pękła dupa oraz odpowiedniej wysokości zarobki, aby ona mogła na pewnym poziomie żyć, to powstaje pytanie ilu panów w wieku jej podobnym jest w stanie dziś to osiągnąć nie będąc bananowym dzieckiem? Niewielu? Ten trend nie jest tylko i wyłącznie charakterystyczny dla Polski: https://www.instagram.com/reel/CzIhuuntTsH/ Są jeszcze wymagania co do wyglądu: biceps, triceps, kaloryfer na klacie jak modele z pierwszych stron gazet. A następnie takie coś: Jedno, wielkie XD. Nie zapominajmy o wzroście. Jak masz te 25 lat to już ok. dwóch metrów wzrostu mieć powinieneś. To są przeważnie wymagania liliputów, które w szpilkach mają maks 160 cm wzrostu. 2 godziny temu, Maurycy napisał(a): W mojej ocenie mamy do czynienia z ogromną inflacją ... wymagań Użyłeś złego sformułowania. W ekonomii inflacja odnosi się do spadku wartości waluty poprzez dodruk czyli wzrost podaży waluty w obiegu i następnie rosnące w związku z tym ceny towarów oraz usług. Bardziej pasowałaby tu deflacja, czyli coś co we współczesnej ekonomii jest niesłusznie demonizowane. Edited April 8 by Krugerrand 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoLe Posted April 8 Share Posted April 8 7 minut temu, Krugerrand napisał(a): Nawet wczoraj w jednym z tematów ktoś, że czat od SI wypluwa, że w Polsce kobiety mają gorzej od mężczyzn @mac podkreślił, że SI nie użył "mają gorzej" tylko "czują, że mają gorzej". 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krugerrand Posted April 8 Share Posted April 8 @WoLe na co odpowiedziałem, że według woke uczucia stoją najwyżej w hierarchii i choćbyś przedstawił tony analiz badań naukowych czy statystyk, że jest inaczej, to nie przebijesz uczuć. A jeśli uczucia tak mówią jak mówią, to tak musi być. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted April 8 Share Posted April 8 W głębi gdzieś czuje że chce stworzyć normalna relacje w przyszłości. Lecz narazie nic na to nie wskazuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted April 8 Share Posted April 8 18 minut temu, Krugerrand napisał(a): Auto tylko na minimum 50k w złotówkach, inaczej jesteś biedak. Ja uwielbiam temat samochodu, dzięki mojemu za 2k jestem niewidzialny 😎 jak do niego wejdę. Coś w tym jest.. mnie wyrzucono z relacji do lamusa bo nie miałem ulepa z ameryki w kredycie... multimu tatuaży na sobie i nie chlałem codzienie z blantem setki...ale dobitnie mi to pokazało jak pamcie działają i bardzo wdzięczny jestem za to tej mojej byłej niedoszłej jedynej miłosci, których jest wiele.. ufff białorycerstwo ze mnie wyszło na całe szczęście!!! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śnieżnobiały Posted April 8 Share Posted April 8 @Dzingolomożesz być atrakcyjny dla pań, nawet jeśli masz auto za 2 tyś. Bo np. masz duże zasoby, ale lubisz ten pojazd, czy jesteś oszczędny. Kobiety wolą lepsze auto, ale jak masz fajny wygląd i dobrze rokujesz, a nawet nie masz jeszcze zasobów, to też się nadasz dla jej planów. Dragi i tatuaże nie pociągają kobiet. Bardziej zachowania jegomości, którzy mają dziary i biorą towar. Reprezentują oni postawy z pogranicza psychopatii, diaboliczności i gwiazdrorstwa. Witaminki myślą, że to są samce alfa, a to zwykła patola, która wybija się od ułożonych wg normy społecznej osobników. Dawniej kiedy rodzina decydowała za dziewczyny z kim mogą się spotykać i kogo brać na męża, tacy jegomoście nie mieli dostępu do dziewczyn. Dziś panie wybierają same. A że rozumki małe to i wybory kiepskie. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoLe Posted April 8 Share Posted April 8 2 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a): To co się dzieje to część programowania krajów Zachodu, mamy sczeznąć. Zaprogramowali społeczeństwu rozwiązłość, feminizm, "zabili Boga", odrzucili moralność. Hodowla idzie dobrze, wkrótce się pozbędą tych niedobrych redneck-ów Przypomniał mi się Paul Harvey: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted April 8 Share Posted April 8 @Śnieżnobiały ja nauczyłem się,że poczucie własniej wartości i atrakcyjność jest we mnie a nie na zewnątrz mnie ( chodzi mi np. o auto itd. ) nie noszę się, raczej jestem skromny , tak mnie wychowano. Auto uwielbiam bo jestem pragmatyczny i to ono spełnia. Dziar takich mocno weksponowanych i pozerstwa nie cierpię i mnie krew zalewa jak widzę.. godne pożałowania zachowania. A z tym autem się śmieję bo już, któryś raz się przewija kwota 50k dla auta 😁, a ja tu taki z 4 % tej kwoty. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted April 8 Share Posted April 8 Przez ostatnie trzy dekady kolorowe pisma i seriale w telewizji promowały staropanieństwo :). Więc teraz zbiera się to co zasiano :). 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts