Jump to content

"Co tu się stanęło" Angelika i Radek - przeprowadzka na wieś

Morfeusz

Recommended Posts

Przypadkiem yuodup podsunął mi kanał "Co tu się stanęło". W skrócie Angelika i Radek przeprowadzają się na wieś, chyba w kujawsko-pomorskim. 

Tak po krótce moje przemyślenia. Radek mężczyzna z dobrymi genami i kasą poznaje atrakcyjną Angelikę w 2021r. Chyba na pracy w Niemczech. Pancia po ścianie i bez majątku chce się ustawić dupką. Więc po powrocie z Niemiec przeprowadza się do mieszkania Radka w Brodnicy. Lokum nie jest jej, a Radek chce zamieszkać na wsi, dalej od sąsiadów. Angelika widzi w tym szanse na ustawienie się, być może dopisanie jako współwłaścicielka siedliska. Radek sprzedaje mieszkanie i kupuje siedlisko na wsi oraz busa. Pancia nie zna się na wiejskim życiu w filmach, alce chce mieć dom, teraz już mówi o wszystkim "nasze". Angelika chce aranżować przestrzeń, a parobkiem od wykonywania prac jest głównie Radek. Projekt beta-bankomat i gówniak załączony, chyba że trafi się lepsza gałąź.

Widać, mocne parcie panci na szkło, kanał na YT, strona, instagram. Zawsze umalowana i po solarze, w obcisłych leginsach wypina dupę, tak jak by była cały czas mocno nastawiona na znalezienie lepszej gałęzi.

• Ciekawi mnie co o nich sądzicie?
  • Parcie na szkło?
  • Ustawianie się dupką i promowanie pod projekt beta bankomat albo znalezienie nowej gałęzi?

Strona: https://cotusiestanelo.pl/

YT: https://www.youtube.com/@CoTuSięStanęło/videos

Instagram: instagram.com/cotusiestanelo.pl

https://buycoffee.to/cotusiestanelo

• Like 2
  • Sad 1

Ogólnie wszyscy ci bezplanowi podróżnicy i wiejscy osiedleńcy z jutuba mają parcie na zasięgi i rozpoznawalność. No i zawsze jest jakaś myszka.

Gdyby chcieli ciszy i spokoju, to by bez rozgłosu osiedli na wsi i nie robili z tego show. Mi już chyba ten świat za daleko odjechał, nie potrafię pojąć, po kiego chuja epatować swoim życiem w internetach. Jeżeli kupujesz chałupę na wiejskim zadupiu, to po to, aby cieszyć się ciszą i spokojem, a nie robić filmiki z geolokalizacją, aby jakaś parszywa hołota mogła sobie zrobić weekendowy najazd.

Edited by dziadul
  • Like 10
  • Thanks 2

17 minut temu, Morfeusz napisał(a):

Widać, mocne parcie panci na szkło, kanał na YT, strona, instagram. Zawsze umalowana i po solarze, w obcisłych leginsach wypina dupę, tak jak by była cały czas mocno nastawiona na znalezienie lepszej gałęzi.

Słabo to ponagrywane. Temat może i ciekawy, ale z każdej miniaturki przebija wystrojona panna. Co daje dysonans z "syfem" w tle. 

Do innych wniosków trudno dojść, pozostają tylko domysły.

Gadałem kiedyś z gościem, co mieszkał na zadupiu. Mówił, że częsty model to zakup takiej chatki przez "miastowych". Potem ze dwie zimy, problemy z dojazdem i ludzie sprzedają dalej....

Edited by Atanda
  • Like 3
  • Thanks 1

Czasami, kolesie mają pełną świadomość sytuacji o jakiej piszesz i jeszcze boją się, że ten "skarb" odejdzie, po prostu priorytetem dla nich jest pokazanie innym jak im się wiedzie. Dla mnie smutne, ale nie żal mi gościa jak w tym wieku sobie to robi.  

• Like 3
  • Thanks 1

To jest rodzaj faceta, co majątek na myszke przepisze, żeby ona się czuła bezpieczna. Babka typowo żebra o zasięgi. Przewiduje, że związek zakończy się 6 msc po zakończeniu remontu.

• Like 3
  • Thanks 1

Zazdrościcie incele.😂😂

38 minut temu, Morfeusz napisał(a):

Angelikę w 2021r. Chyba na pracy w Niemczech.

Niby nie powinno się oceniać książki po okładce, ale patrząc na nią mam jednoznaczne- nieskromne skojarzenia.🤔😉

Przeklikałem filmik i też mi się to " chcemy, kupiliśmy" itd rzuciło w oczy.

• Like 3

43 minuty temu, Morfeusz napisał(a):

Na wsiach jest masakra jeżeli chodzi o kobiety. I to nie, że tylko młode, ale w ogóle. Na jedną laskę przypada 6 kawalerów.

Także Angelika nie będzie miała problemów ze znalezieniem ewentualnej 'nowej gałęzi'.

• Like 2

Godzinę temu, Morfeusz napisał(a):

Zawsze umalowana i po solarze, w obcisłych leginsach wypina dupę,

Czy w gumiakach i waciaku, też byś założył wątek?

Czy to BICIE piany?

Czy nowej telenoweli początek?

DiscoRelaX.

Szalałaś, szalałaś, hajs roz pier wydawałaś.

Piejo kury piejo i majo koguta.

Dostaje globusa..... ONE WAY ticket do USA.

Don't cry for me Argentina.

.....wszak Hameryka piniędzy nima. 

• Haha 2

44 minuty temu, Krugerrand napisał(a):

w sobie chociaż trochę odpowiedzialności, aby wychodząc z siedliska zamykać drzwi na klucz.

41 minut temu, Hubertius napisał(a):

wsiach jest masakra jeżeli chodzi o kobiety. I to nie, że tylko młode, ale w ogóle. Na jedną laskę przypada 6 kawalerów

W następnym sezonie - pierwszy ośrodek dla uchodźców z oddolnej inicjatywy połączony z "rolnik szuka żony". 😉

• Like 1
  • Haha 3

5 minut temu, Druid napisał(a):

O ile dowie się, czy takie forum wogule istnieje.

Ból po stracie pamci moze iść w kilka stron, jedną ze stron jest te forum i to moim zdaniem najlepsza droga dla faceta 

Zaraz mu e konemtarzu na yt link podeślę xD

Edited by Dzingolo
  • Like 1

Coś pięknego na takim wypizdowiu sobie mieszkać, ale widzę, że witaminka sporo młodsza od tego gościa, widać, że ogarnięty. W ogóle patrząc na dzisiejsze relacje to jest dla mnie jakaś niesamowita abstrakcja, że sobie tutaj planują, kupują, patrzą remontować, robić kurs rolnika, żeby ziemi dokupić. To jest dla mnie wszystko takie miałkie, tymaczasowe. Przecież te kilka lat takiego wiejskiego życia i jak panna nie nauczona to spierdoli i rozwód z hukiem. Wiele jest takich parek co ledwo remonty porobią, czy budowy doprowadzą do końca przy tej całej stresówie wchodzi takie zmęczenie materiału, że jest kurwa koniec. Rozwód, podział, alimenty - to co znamy bo jest czymś cholernie powszechnym, a nie jakimiś odosobnionymi przypadkami. 

W ogóle jak @mac opisywał na podlasiu, że jest na fajnym odludziu to tak to sobie wyobrażam. Coś pięknego.

Nie wiem jak będzie w kraju się toczyć życie, ale mój cel to takie siedlisko na zadupiu, może trochę jebną ceny nieruchomości, ale to musi być więcej czynników. Jak byłem kiedyś za czasów szkoły dorobić sobie w Rzeszy w rolnictwie to na takich wsiach było mnóstwo chałup stojących pustych i cieszyli się z Polaków, bo wtedy niemiecki rząd lokował inżynierów, lekarzy i innych czekoladowych marynarzy, Wsie się strasznie wyludniają i u nas, bo też na takich żyję prawie całe życie i widać jak czas bezlitośnie wysyła kostuchy tych mieszkańców.

• Like 1

@Husquarna mam przez okno widok na krajobraz, w sumie las i pola, a nie na beton. Niedaleko woda, lasy. Można sobie pójść na spokojnie, zero ludzi i się zrelaksować z piwkiem, czy z wędką, komu wygodniej. Dla mnie to sprawy bezcenne. Wyjebane mam na beton, ludzi i ten cały pojebany system. Miasto to już w ogóle nie moja bajka. Wieśniactwo lvl hard. 

• Like 2

Ja się w życiu tylko raz spotkałem jak bylem mlodszy i pracowałem w terenie z czymś takim a mianowicie: 

wypizdziejewo, pole i polna droga w kierunku rzeki. Na końcu domek. Pan sobie robił odludzie ale samowystarczalne żeby być jak najmniej zaleznym od innych. Gość leb na karku, warsztat prowadzil i sobie marzenie wcielał w zycie.

• Like 4

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.