Jump to content

Syn Trumpa o tym, że Ukraińcy wiedzieli o zamachowcu który prawie zabił Prezydenta Trumpa, i nie podzielili się tą wiedzą z Amerykanami - temat kompletnie ucichł, dlaczego?

Recommended Posts

Cześć chłopaki,

Może się mylę, może nie sprawdziłem tego za dokładnie, ale TAKI temat nie jest wałkowany non stop? Chodzi o to, co powiedział syn Trumpa, że Ukraińskie służby wiedziały że gość planuje zabić prezydenta Trumpa i nie powiedzieli o tym Amerykanom.

Nie wiem czy dobrze myślę, ale to jest troszkę tak, jakby było im to na rękę?

Przecież to powinno być mówione, analizowane, pokazywane w mediach i na necie, jeśli jest, to rzadko. Czy ja przesadzam, czy sprawę wyciszają? Przecież to nie jest przeciętny Kowalski z fabią (jak w onecie napisali), tylko prezydent mocarstwa atomowego?

A może to fejk był?

https://plusujemy.pl/news/67f931af52bcc93c88f28642

• Like 1
  • Thanks 1

Aha.

Znaczy się ukraińskie służby wiedziały a amerykańskie nie?

Mając FBI, CIA, NSA i Bóg wie co jeszcze?

Może Amerykanie powinni iść na wojnę z Rosją a do ochrony Trumpa wziąć Ukraińców?

Wygląda, że Ukraińcy lepsi są nawet od Rosjan skoro ci również nie wiedzieli.

Edited by JoeBlue
  • Thanks 1

11 minut temu, JoeBlue napisał(a):

A skąd wiesz ze nie wiedziały?

Swoją drogą niby ten typ stingera chciał u Ukraińców kupić- widać łatwo u nich. Stąd niby pewnie wiedzieli.

Ten drugi zamachowiec podczas kampanii, który się zasadzał koło pola golfowego był działaczem na rzecz różnych ukraińskich organizacji i podobno walczył na Ukrainie, ale akurat to drugie nie zostało nigdy potwierdzone.

Jakby Trump został zamordowany to wygrałaby Harris i sytuacja Ukrainy wyglądałaby ciut inaczej xD

• Like 3

Mężczyzna z USA, który planował zamach, miał wcześniej wyjechać na Ukrainę, ale go nie wzięli do "Legionu" z uwagi na wiek. Miał za to rekrutować ochotników poza Ukrainą. Ukraińskie służby miały wiedzieć, że planuje (opowiada) o planie zamachu. To jest poważna sprawa. Równie poważne oskarżenia ze strony syna prezydenta USA. Nie rzuca się takich rzeczy na wiatr. Syn Trumpa to poważny człowiek. Jego wypowiedzi na różne tematy są z pewnością wpierw uzgadniane. Syn działa, jak swego rodzaju, badanie nastrojów, czy też mówi to, czego ojcu nie wypada.

W mojej ocenie wypływ tej informacji ma na celu utwierdzanie amerykanów w tym, że trzeba zakończyć pomoc UA i że Kijów nie jest uczciwym i lojalnym partnerem.

W polskich mediach o tej sprawie, która jest niewygodna nie usłyszymy. Tak samo jak nie usłyszymy, że za oceanem służby i prasa opisują, że to ukraińskie służby operujące i usadowione w Polsce, wysadziły gazociąg Nordstream. W polskich mediach też nie powiedzą prawdy do Covid, itd. itp.

• Like 1
  • Thanks 1

Przecież "nie dobra o tym mówić", bo jakby Trumpa zdjęli z sukcesem i rządziła by ta pacynka to do ukrainy dalej płynąłby niczym nie wzburzony strumień dolarów bez zadawania zbędnych pytań.

• Like 1

Godzinę temu, JoeBlue napisał(a):

Aha.

Mając FBI, CIA, NSA i Bóg wie co jeszcze?

Może Amerykanie powinni iść na wojnę z Rosją a do ochrony Trumpa wziąć Ukraińców?

Wygląda, że Ukraińcy lepsi są nawet od Rosjan skoro ci również nie wiedzieli.

Bracie, nie oglądałem (jeszcze) tego materiału, to nie wiem co tam jest przedstawione, więc mogę się tylko odnieść do tego co napisałeś. Całkiem normalny realny scenariusz, wystarczy dodać tylko, że "służby podlegające Bidenowi" w temacie dotyczącym kandydata Republikanów i już kontekst inny. Można wiedzieć i udawać, że się nie wie ☺️

@Lucky Luke @JoeBlue niedoszły zamachowiec działając na rzecz UA na 100% był przez ich służby sprawdzany, obserwowany, a może i prowadzony. Amerykańskie służby mogły nie wiedzieć i nie wiedzą wszystkiego.

Przypominam, że w PL wywiad Ukraiński ma się dobrze. Jak kiedyś była komisja w tej sprawie, członkowie łapali się za głowę, jaka jest skala problemu. Wywiad niemiecki, a także izraelski, również operują szeroko i mają się bardzo dobrze. Wywiad amerykański ma zwierzchnictwo nad polskim. Tak jak USA nad Polską. Oni przejęli pałeczkę po ZSRR. Pamiętacie jak zwolnili tego ruskiego szpiega, bo USA kazało go do akcji wymiany agentów wydać? Władza jest marionetką, która nie pilnuje nawet swojego podwórka.

• Like 2

2 godziny temu, Marek Kotoński napisał(a):

Cześć chłopaki,

Może się mylę, może nie sprawdziłem tego za dokładnie, ale TAKI temat nie jest wałkowany non stop? Chodzi o to, co powiedział syn Trumpa, że Ukraińskie służby wiedziały że gość planuje zabić prezydenta Trumpa i nie powiedzieli o tym Amerykanom.

Nie wiem czy dobrze myślę, ale to jest troszkę tak, jakby było im to na rękę?

Przecież to powinno być mówione, analizowane, pokazywane w mediach i na necie, jeśli jest, to rzadko. Czy ja przesadzam, czy sprawę wyciszają? Przecież to nie jest przeciętny Kowalski z fabią (jak w onecie napisali), tylko prezydent mocarstwa atomowego?

A może to fejk był?

https://plusujemy.pl/news/67f931af52bcc93c88f28642

A może tusk niemcy i ruscy zorganizowali "wypadek" tupolewa wspólnie?

• Like 1

Hmm a może dlatego, że ukrom był by na rękę  trup Trumpa i Trump nie chce pomagać za free  ukraińcom a podtekst jest właśnie taki skoro wyście wiedzieli i nie pomogli to ja teraz wam to samo. Zdziwiły mnie te słowa dejeńskiego wtedy co spotkał sie z Tumpem i postraszył go słowami yyyy typu "że nie długo też to poczujecie" i Trump się uniósł. Co miał dejeński na myśli tego nie potrafię zrozumieć? A może to ustawka pod publikę dla narodu amerykańskiego?

Komuś zależy by ta wojenka trwała, a może żeby bardziej się ta wojna rozlała? Nie wiem. To większa rozgrywka figur na planie szachowym, każdy próbuje się na razie  szachować bez większych strat,  oprócz pionków oczywiście posyłanych na straty, które ostro pogrywają sobie bez większej obrony, dlatego  stają się łatwym łupem dla większych figur gdy zostaną  pozostawione bez obrony.

2 hours ago, Lucky Luke said:

Całkiem normalny realny scenariusz...

Nie będę się spierał mając zero wiedzy.

Osobiście bardziej obstawiłbym to, że Trump sam zorganizował ten zamach.

Takie przedstawienie zdobywa dziesiątki jeśli nie setki tysięcy głosów w wyborach.

Wyszedł na macho. Takiego prezydenta nam trzeba.

To też całkiem realny scenariusz, nie?

Zaraz się okaże, ze światem rządzą Ukraińcy..

A na poważnie syn Trumpa (Doland jr) to typowy republikanin z cyklu tych z głębokiej Alabamy. Tucker Carlson (ulubieniec juniora) w każdym swoim wywiadzie oskarża o zło tego świata Ukrainę i powtarza jak to kocha Rosję, więc brak zaskoczenia.

Edited by Strusprawa1

Tu chodzi tylko o narrację. Jakby to żymianie nie powiedzieli. Oo, na pewno chcieli rozwiązać problem samodzielnie i nie martwić administracji. 

Ukraina nie mówi. Zdrajcy, coś ukrywają i tak dalej. 

Jednym słowem wielka bzdura. Czego byś nie powiedział wszystko zależy od punktu siedzenia w hierarchii wielkich nosów. 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.