Jump to content

Proszę o pomoc w utrzymaniu naszego forum

Recommended Posts

22 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Wódz Marek uratował skórę i otworzył oczy mi, wielu mężczyznom, a także kobietom. Jego praca jest ciężka, bo prowadzenie jakiejkolwiek inicjatywy, utrzymywanie forum, stron w sieci, rozwiązywanie problemów, to praca na kilka etatów. Bolączki zdrowotne, sprawy nie ułatwiają. Ma jednak siłę i działa dalej dla innych. Dziękuję za to i życzę wytrwałości!

Mi też Marek uratował życie. 

Jestem z nim na yt od dobrych kilku lat już. Nawet nie pamiętam ile to już czasu minęło. 

Zapewne nie byłbym tym samym człowiekiem jakim jetem obecnie.

Wybaczcie ale nie rozumiem jak można nie mieć 1 raz w miesiącu np 100 zł na przelew na rzecz istnienia forum? 

Rozmawiam z wami w różnych tematach. Czytam wasze posty. 

Jesteście mega ogarniętymi ludźmi.

Macie mega szeroki zakres wiedzy ogólnej. Na pewno jesteście dużo powyżej średniej. 

No ale na Boga. Dlaczego nie wykorzystujecie swoich umiejętności do zarabiania pieniędzy? 

Czego się boicie? 

Uwierzcie w siebie. 

Nikt za was tego nie zrobi. 

Wszytsko jest możliwe. 

Trzeba tylko w siebie wierzyć. 

Bo każdy człowiek na ziemi... Tak każdy czlwiek na ziemi jest waszym wrogiem bo jesteś jego konkurencją.

Najwiekszyn wrogiem jest nasz mózg. Wygrać że swoją głową to wygrać życie. 

• Like 3

6 godzin temu, Dowódca plutonu napisał(a):

Wybaczcie ale nie rozumiem jak można nie mieć 1 raz w miesiącu np 100 zł na przelew na rzecz istnienia forum?

Mają kasiorkę, tylko ci co nie chcą zapłacić wychodzą z założenia, że po co dawać komuś obcemu pieniądze.

Oni zestawiają forum z osobą, nie z danym miejscem.

Druga sprawa skoro jest za darmo, to jak mają szanować i doceniać?

Nie poczuwają się do odwdzięczenia, bo nie ponieśli żadnych kosztów, wyrzeczeń a tylko zyskali na poświęconym im czasie,

zdrowiu, energii, zasobach jakie dał od siebie właściciel forum i masa użytkowników, którzy chcieli takim osobom pomóc.

Dlatego przy takich sytuacjach wychodzi prawdziwe oblicze ludzi.

To nie jest tak, że forum zrzesza tylko tych dobrych, nieskazitelnych, jest masa ludzi biednych, złych,

niewdzięcznych, roszczeniowych.

Pamiętaj również, że powiedzenie cytat. "Polak Polakowi wilkiem"  nie wzięło się znikąd.

Zamiast cieszyć się, że można komuś pomóc, ktoś odnosi sukces, to w Polsce jest wyuczony nawyk nienawiści, zazdrości, narzekania

na osoby, którym się udało, lub dokuczania tym co się nie powiodło.

Nasz naród nie jest wcale taki fajny jak się wielu wydaje.

Są po prostu poszczególne grupy, ludzie, a cała reszta to szkoda strzępić ryja.

Także, nie ma co się denerwować, że ktoś nie chce dać, kiedyś takie osoby same będą potrzebować pomocy,

a przewrotny los sprawi, że zostaną same z problemem.

Karma zawsze wraca, prędzej czy później.

• Like 3
  • Thanks 4

W dniu 25.04.2025 o 23:02, Iceman84PL napisał(a):

Popatrz na portale randkowe, które mają największe zainteresowanie, zaangażowanie użytkowników?

A no portale płatne, bo inwestując w coś zaczynasz dopiero doceniać dane miejsce.

Największe zaangażowanie finansowe i czasu mają np. płatne onlyfans, datezone, itp.

Portale i aplikacje randkowe bazują na innej grupie odbiorców, mających inną motywację (seksualno-prokreacyjno-randkowo-związkową). Głównie wyposzczeni goście tam chcą mieć co bzykać i czasami łudzą się, że trafią tam samice bez problemów z psychiką i bez ciężkich chorób fizycznych. Choć to mrzonki, bo takie są szybko zdejmowane w rynku.

Portale randkowe bazują głównie na męskim popędzie seksualnym oraz naiwności, co jest silnym motywem do płacenia. Większość tam to wyposzczeni normicy, spermiarze, incele, itp. komplementujący nawet kobiety 60 i 70+.

Na forum trafiają głównie mężczyźni trochę innej kategorii i z innych pobudek. Bardziej świadomi, tych mechanizmów, doświadczeni przez życie, łączący kropki. Tacy, którym sperma nie uderza tak mocno do głowy, zauważają jak wyglądają realia, itd.

• Like 4

Bardzo serdecznie dziękuję, że uratowaliście sytuację. ZUS opłaciłem, jest na zapłacenie netu i innych rachunków.

Wczoraj zrobiłem na maj zniżkę w portalu ZUS-u (raz w roku można) więc zapłacę mniej.

Odpiszę każdemu, wszystko będzie powpisywane. Z pewnych względów, ostatni czas to jakbym się zawiesił umysłem - problemy finansowe itd. to co opisałem, to jakby nie mówić, jestem przyzwyczajony :) Ale i osobiście od dłuższego czasu dopadło mnie nieszczęście. Po prostu za dużo naraz negatywnych bodźców, ratują mnie tylko te spacery z Puszkiem.

Naprawdę już nie wiem, czy ktoś na mnie jakąś skuteczną klątwę rzucił, czy może nastąpiło wypalenie zawodowe. Myślę już o nie za ciekawych sposobach rozwiązania wlokących się za mną problemów.

Jeszcze raz serdeczne dzięki.

• Like 7
  • Sad 1

9 godzin temu, Marek Kotoński napisał(a):

Bardzo serdecznie dziękuję, że uratowaliście sytuację. ZUS opłaciłem, jest na zapłacenie netu i innych rachunków.

Wczoraj zrobiłem na maj zniżkę w portalu ZUS-u (raz w roku można) więc zapłacę mniej.

Super :)

Myślę już o nie za ciekawych sposobach rozwiązania wlokących się za mną problemów.

Lepiej nie podejmuj głupich / nieodwracalnych kroków...

💪

• Like 3

W dniu 1.05.2025 o 23:08, Marek Kotoński napisał(a):

Nie ma za co Wodzu🙂

No to super🫠

• Like 2

Myślę już o nie za ciekawych sposobach rozwiązania wlokących się za mną problemów.

Panie Marku problem, który da się rozwiazać nie jest problemem. Proszę pamiętać jak nie da sie wejść drzwiami to są okna, a jak okna zamknięte to moze komin? 

Zawsze sobie to powtarzam jak nie widzę wyjścia i kombinuję. Pozdrawiam

• Like 2

• 2 weeks later...

Panowie, ja nie miałem na myśli skoku z okna :) tylko usunięcie forum.

Kilkanaście osób pomaga finansowo, bardzo za to dziękuję, ale ile można prosić o pieniądze, jednocześnie robiąc kilkanaście lat bez urlopu i praktycznie dzień w dzień manipulowanie mną, presja, wyzwiska, grożenie itd.

Już pal licho presję psychiczną, plus minus wiem jak sobie z nią radzić, ale jak utrzymać forum, co miesiąc prosić? Ledwo co prosiłem i już mamy 11-y, czyli mam 9 dni na zebranie ZUS-u i kolejne rachunki. Książek zeszło niewiele, po co płacić jak rozdają moją i Reda pracę za free.

Mogę wziąć kredyt, albo iść do jakiejś luźniejszej pracy, gdzie na smartfonie część rzeczy bym ogarniał i z pensji bym wszystko opłacał, może by styknęło.

Ludzie wszędzie piszą że niech ktoś, niech coś - niech w końcu ktoś cos zrobi - no to zrobiłem, niemal całe życie poszło w tę pracę, w uświadamianie, wiedzę, ale ludzie jeszcze chcą, by ci inni coś zmienili i jeszcze sami wszystko opłacili... a oni będą sobie siedzieć i czekać, aż wszystko zmieni się na lepsze. No to jest napisanych 19 książek, dało się utrzymać, dało się funkcjonować, to wzięli i kanał mi rozwalili a książki rozkradli, porozdawali.

Nie dość że nie mam już pomysłu co zrobić, to i energii nie ma, czuję już zrezygnowanie tym wszystkim.

• Thanks 1
  • Sad 1

10 godzin temu, Marek Kotoński napisał(a):

tylko usunięcie forum.

Nie rób tego.

iść do jakiejś luźniejszej pracy, gdzie na smartfonie część rzeczy bym ogarniał i z pensji bym wszystko opłacał, może by styknęło.

Nie ma nigdzie jakiejś pracy, którą mógłbyś wykonywać zdalnie?

ZUS-u nie można jakoś zmniejszyć ?

Wsparcie poszło.

Nie dość że nie mam już pomysłu co zrobić, to i energii nie ma, czuję już zrezygnowanie tym wszystkim.

Trzymaj się. 💪

• Like 2

Panie Marku, puszczam przelew, ale zasadniczy problem pozostaje wciąż nierozwiązany i w mojej ocenie coś trzeba wreszcie z tym zrobić.

11 godzin temu, Marek Kotoński napisał(a):

jak utrzymać forum, co miesiąc prosić?

Takie rozwiązanie jest bez sensu - domyślam się z jakim dyskomfortem musi się wiązać cykliczne proszenie się ludzi o pieniądze.

Z tego co Pan napisał wynika, że forum jest wspierane finansowo raptem przez kilkanaście osób, a reszta sobie korzysta z niego za darmoszkę - zarówno ja i kilku kolegów pisaliśmy wcześniej, że w naszej ocenie powinno to ulec zmianie, im szybciej tym lepiej.

Forum jest bazą bardzo przeróżnej wiedzy, o różnej jakości - ale na tyle zróżnicowanej, że każdy tu znajdzie coś dla siebie.
Wiedza KOSZTUJE - a raczej powinna kosztować, bo w przeciwnym wypadku nikt jej nie będzie doceniał. Udostępnianie wiedzy za darmo buduje u ludzi mental pn. "bo mi się należy" - przyzwyczajają się do dobrego.

Praca społeczna jest niedoceniana - ludzie domagają się wysokiej jakości, wysuwają roszczenia, krytykują, a nic nie dają od siebie.

Proszę zwrócić uwagę, że osoby zajmujące się zawodowo wspieraniem ludzi nie robią tego na zasadzie wolontariatu - nie znajdzie Pan psychologa czy kołcza, który nie pobiera wynagrodzenia za sesje (w dużym mieście to koszt minimum 180 zł/50 minut). Kanały pomocowe na YT też przecież zarabiają na wyświetleniach - przykładowo tysiąc wyświetleń to 5$. Sam prowadzę kanał muzyczny, więc wiem jak to wygląda.

Redpillowcy na YT też przecież poszli na grubo w monetyzację.

To iluzja, że Ci ludzie pomagają komuś za free.

To jest całkowicie naturalne i normalne, że czas kosztuje - trudno mieć do nich pretensje.

Nie pisaliśmy tu z chłopakami o jakichś dużych kwotach - @Iceman84PL zaproponował choćby 10 zł, ja myślę, że powinno to być minimum 20 zł. Taka wysokość miesięcznego abonamentu za korzystanie z forum to przecież żadne pieniądze (piwo w większym mieście kupione w knajpie potrafi kosztować więcej), każdy może się dorzucić do utrzymania miejsca, które z jakichś powodów jest dla niego ważne. 

Wciąż uważam, że treść forum powinna być ukryta dla osób niezalogowanych, nie posiadających płatnych kont. Odpadnie wtedy większość problemów związanych z:

wyzwiska, grożenie

bo Pana przeciwnicy nie będą mieć paliwa, nie będą mogli komentować Pana bieżących wpisów (trudno sobie wyobrazić, że będą chcieli wspierać finansowo swojego "wroga" - prędzej im ręka uschnie :)).

nie mam już pomysłu co zrobić

Podsumowując - dwa proste rozwiązania, powtórzę:

- abonament za korzystanie z forum 20 zł/miesiąc,

- ukryte treści dla osób niezalogowanych, które nie opłaciły abonamentu.

Proszę powyższe ruchy poważnie rozważyć, bo sytuacja zaczęła się robić nagminna i wymaga zmian.

• Like 1
  • Thanks 2

Godzinę temu, hendrix napisał(a):

Nie pisaliśmy tu z chłopakami o jakichś dużych kwotach - @Iceman84PL zaproponował choćby 10 zł, ja myślę, że powinno to być minimum 20 zł. Taka wysokość miesięcznego abonamentu za korzystanie z forum to przecież żadne pieniądze (piwo w większym mieście kupione w knajpie potrafi kosztować więcej), każdy może się dorzucić do utrzymania miejsca, które z jakichś powodów jest dla niego ważne. 

Wciąż uważam, że treść forum powinna być ukryta dla osób niezalogowanych, nie posiadających płatnych kont. Odpadnie wtedy większość problemów

Zgadzam się.

Już wielokrotnie o tym wspominałem by forum było płatne.

Dostępne tu treści, wiedza, informacje, realna pomoc czy rozwiązania, ludzie z doświadczeniem, jest miejscem unikatowym, dlatego powinno kosztować.

Czy będzie to 10 zł czy 20 zł nie ma znaczenia, bo co majętniejsi mogli by więcej pieniążków zostawiać.

Marek by miał psychiczny spokój i stałe finansowanie portali czy strony technicznej z tym związanej.

Ustalić trzeba standardową kwotę za abonament na miesiąc, ale także były pomysły dodatkowych opcji zapłaty za pół czy cały rok od razu.

Czyli kilka wariantów rozwiązań dostosowanych do indywidualnych potrzeb każdego użytkownika.

Treści dla niezarejestrowanych faktycznie powinny być niedostępne, tak samo dla tych, którzy nie uiścili należności.

Ludzka natura jest taka, że każdy chciałby jak najmniejszym kosztem mieć dostęp do jak największej ilości materiałów, 

ciągłe wymówki niech ktoś zrobi, zapłaci a sami chętnie za darmochę korzystać.

Koniec, czasy się zmieniły, forum ma potencjał na zarobek, niepewne, niestabilne jutro bez waszego wsparcia, doprowadzi, że długo to nie przetrwa.

Też jestem zdania, że ludzie mnóstwo pieniędzy wydają na głupoty, a tutaj konkretnie były by inwestowane, gdzie ludzie bardziej docenialiby,

bo włożyliby w to własne środki, wysiłek, zaangażowanie. Docenia się tylko wtedy kiedy trzeba ponieść koszty, za darmo nigdy się to nie stanie.

Kolejna sprawa, starsi użytkownicy mający konta od lat, którzy przed aktualizacją forum i jednorazową zapłatą 25 zł korzystania na zawsze z forum,

nie mieli obowiązku zapłaty, to w ramach odwdzięczenia się dla Marka za tyle dobra, które dla was uczynił, wypadało by pokazać klasę i wspomóc.

Zapewne zaraz rozlegnie się lament, że ludzie masowo zaczną odchodzić, że nie będzie już to samo miejsce co kiedyś.

To proponuje takim osobom, by założyli własny portal, utrzymywali i niech każdy korzysta do woli za darmochę.

Szybko się przekonacie ile to jest wyrzeczeń, strat czasu, zdrowia, środków by zrobić coś dla innych.

Zrobicie to? oczywiście, że nie, bo każdy doskonale wie, że wszystko kosztuje i musi się opłacać.

Przyszedł czas, że nasz brat jest w potrzebie, więc zapytam:

• Like 3
  • Thanks 1

3 godziny temu, AT91SAM7S256 napisał(a):

Nie rób tego.

Dlaczego? Widocznie nie ma popytu na ten rodzaj wiedzy. Ludzie kupują gigantyczne ilości papierosów, wódęczkę, ciastka, a 5zł chociażby wpłacić na forum - nie. A potem szok, że adwokat chce 200 - 300zł za godzinę porady, oczywiście adwokat "średni", bo taki naprawdę dobry bierze od tysiaka w górę.

Ktoś ma rozrywkę, jest fajnie, ale mi leci czas, muszę prosić o pieniądze, jest to naprawdę coś nie tak. 

Kilkanaście tysięcy ludzi WIE, że jak będzie miało problemy, to Maruś dobry chłopak pomoże, oczywiście za darmo. Tak jakby to, że kiedyś się pochwaliłem paroma przedmiotami sprawiło, że jestem zamożny i mnie stać na pomaganie innym. Tylko że od tamtego czasu okradziono mnie z 19 książek, a grupa hejterów zmusiła do wieloletniej tułaczki po sądach. Książki przestały się sprzedawać i się skończyła darmoszka.

Nie ma nigdzie jakiejś pracy, którą mógłbyś wykonywać zdalnie?

Nie wiem. Muszę mieć pracę z kiblem i możliwością z niego korzystania, musi być blisko do domu. Co do zdalnego, to całe dnie przy kompie + 8h pracy, nie wytrzymam. Już byłem kilka razy na SOR z zapaleniem spojówek. Kto coś takiego załatwi, jak masz Ukraińca bez wymagań niemal żadnych.

ZUS-u nie można jakoś zmniejszyć ?

Da się, teraz będzie mniejsza opłata w jednym miesiącu tylko, ale nie wiem o ile, a od stycznia 2026 będzie te 900zł niecałe.

Wsparcie poszło.

Trzymaj się. 💪

Dzięki.

2 godziny temu, hendrix napisał(a):

Panie Marku, puszczam przelew, ale zasadniczy problem pozostaje wciąż nierozwiązany i w mojej ocenie coś trzeba wreszcie z tym zrobić.

Takie rozwiązanie jest bez sensu - domyślam się z jakim dyskomfortem musi się wiązać cykliczne proszenie się ludzi o pieniądze.

Z tego co Pan napisał wynika, że forum jest wspierane finansowo raptem przez kilkanaście osób, a reszta sobie korzysta z niego za darmoszkę - zarówno ja i kilku kolegów pisaliśmy wcześniej, że w naszej ocenie powinno to ulec zmianie, im szybciej tym lepiej.

Forum jest bazą bardzo przeróżnej wiedzy, o różnej jakości - ale na tyle zróżnicowanej, że każdy tu znajdzie coś dla siebie.
Wiedza KOSZTUJE - a raczej powinna kosztować, bo w przeciwnym wypadku nikt jej nie będzie doceniał. Udostępnianie wiedzy za darmo buduje u ludzi mental pn. "bo mi się należy" - przyzwyczajają się do dobrego.

Praca społeczna jest niedoceniana - ludzie domagają się wysokiej jakości, wysuwają roszczenia, krytykują, a nic nie dają od siebie.

Proszę zwrócić uwagę, że osoby zajmujące się zawodowo wspieraniem ludzi nie robią tego na zasadzie wolontariatu - nie znajdzie Pan psychologa czy kołcza, który nie pobiera wynagrodzenia za sesje (w dużym mieście to koszt minimum 180 zł/50 minut). Kanały pomocowe na YT też przecież zarabiają na wyświetleniach - przykładowo tysiąc wyświetleń to 5$. Sam prowadzę kanał muzyczny, więc wiem jak to wygląda.

Redpillowcy na YT też przecież poszli na grubo w monetyzację.

To iluzja, że Ci ludzie pomagają komuś za free.

To jest całkowicie naturalne i normalne, że czas kosztuje - trudno mieć do nich pretensje.

Wciąż uważam, że treść forum powinna być ukryta dla osób niezalogowanych, nie posiadających płatnych kont. Odpadnie wtedy większość problemów związanych z:

bo Pana przeciwnicy nie będą mieć paliwa, nie będą mogli komentować Pana bieżących wpisów (trudno sobie wyobrazić, że będą chcieli wspierać finansowo swojego "wroga" - prędzej im ręka uschnie :)).

Podsumowując - dwa proste rozwiązania, powtórzę:

- abonament za korzystanie z forum 20 zł/miesiąc,

- ukryte treści dla osób niezalogowanych, które nie opłaciły abonamentu.

Proszę powyższe ruchy poważnie rozważyć, bo sytuacja zaczęła się robić nagminna i wymaga zmian.

Racja. Chciałem naprawdę pomóc ludziom w tragicznej sytuacji, sam byłem chory i wiedziałem jak można wpaść w pułapkę oszustów czy po prostu znęcaczy. Po prawie 20 latach i tych wszystkich przejściach, nie mam już siły na to wszystko. Zorganizowałem finansowanie, napisałem książki, stworzyłem kanał - uwalili mi więc finansowanie i się zaczęło.

Ludzie nie wstydzą się mnie prosić o darmową pomoc, a ja się z tego cieszyłem, bo swoje zarabiałem. Gdy sytuacja się odwróciła, nie mam na tyle śmiałości, by ludzi prywatnie prosić o pomoc. Pomagają mi głównie te same osoby od lat, rzadko jest ktoś nowy.

Ja to rozważam tak - jak mi radził kolega już od dawna - zrobię patronite i ten "kup kawę", może się okaże że stać mnie będzie na ten ZUS i inne opłaty. Jeśli nie, rozważę płatne forum albo tez jego zamknięcie, a ja skoncentruję się na Plusujemy i czymś co mi da możliwości przetrwać. 

• Like 2

41 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Zgadzam się.

Już wielokrotnie o tym wspominałem by forum było płatne.

Dostępne tu treści, wiedza, informacje, realna pomoc czy rozwiązania, ludzie z doświadczeniem, jest miejscem unikatowym, dlatego powinno kosztować.

Czy będzie to 10 zł czy 20 zł nie ma znaczenia, bo co majętniejsi mogli by więcej pieniążków zostawiać.

Marek by miał psychiczny spokój i stałe finansowanie portali czy strony technicznej z tym związanej.

Ustalić trzeba standardową kwotę za abonament na miesiąc, ale także były pomysły dodatkowych opcji zapłaty za pół czy cały rok od razu.

Czyli kilka wariantów rozwiązań dostosowanych do indywidualnych potrzeb każdego użytkownika.

Treści dla niezarejestrowanych faktycznie powinny być niedostępne, tak samo dla tych, którzy nie uiścili należności.

Ludzka natura jest taka, że każdy chciałby jak najmniejszym kosztem mieć dostęp do jak największej ilości materiałów, 

ciągłe wymówki niech ktoś zrobi, zapłaci a sami chętnie za darmochę korzystać.

Koniec, czasy się zmieniły, forum ma potencjał na zarobek, niepewne, niestabilne jutro bez waszego wsparcia, doprowadzi, że długo to nie przetrwa.

Też jestem zdania, że ludzie mnóstwo pieniędzy wydają na głupoty, a tutaj konkretnie były by inwestowane, gdzie ludzie bardziej docenialiby,

bo włożyliby w to własne środki, wysiłek, zaangażowanie. Docenia się tylko wtedy kiedy trzeba ponieść koszty, za darmo nigdy się to nie stanie.

Kolejna sprawa, starsi użytkownicy mający konta od lat, którzy przed aktualizacją forum i jednorazową zapłatą 25 zł korzystania na zawsze z forum,

nie mieli obowiązku zapłaty, to w ramach odwdzięczenia się dla Marka za tyle dobra, które dla was uczynił, wypadało by pokazać klasę i wspomóc.

Zapewne zaraz rozlegnie się lament, że ludzie masowo zaczną odchodzić, że nie będzie już to samo miejsce co kiedyś.

To proponuje takim osobom, by założyli własny portal, utrzymywali i niech każdy korzysta do woli za darmochę.

Szybko się przekonacie ile to jest wyrzeczeń, strat czasu, zdrowia, środków by zrobić coś dla innych.

Zrobicie to? oczywiście, że nie, bo każdy doskonale wie, że wszystko kosztuje i musi się opłacać.

Przyszedł czas, że nasz brat jest w potrzebie, więc zapytam:

Tyle lat mówię o samo - ocenie, a sam, na własne życzenie, sprowadziłem swoje życie do parteru. Ostatnio tych co o coś mnie proszą, pytam czy udzielają się na Plusujemy.... szkoda gadać.

Żeby stworzyć portal, trzeba mieć lojalnych ludzi na początek. Ja ich miałem z portali samczeruno i ecoego, a potem latami praca, pieniądze, praca, pieniądze, aż się uzbiera tyle opowieści i wzorców, że można to czytać i się przemieniać, zmieniać, rozumieć dużo mechanizmów w swoim życiu. Pomysł miałem dobry, wiem że dobrze działa, ale za dużo gadałem że mi to sprawia przyjemność, to taka klątwa bycia "dobrym", gdzie każdy chce za darmo, bo przecież jesteś dobry.

Forum płatne to duże ryzyko. Ile osób zapłaci, 30, 50? Powiedzmy będę miał tysiak minus podatki, czyli niecałe 800zł, a inni nie skorzystają. Nawet na ZUS nie starczy. Niehonorowo. A jak zamknę całkiem, to będzie że nie poleciałem na pieniądze, nie chcą ludzie to nie, i tyle, prawo rynku.

EDIT. I jeszcze dodam, odnośnie tych lamentów milionerów na forum że opłaty zniszczą forum. To niech zniszczą, ja mam Plusujemy a tam są dużo lepsze możliwości zarobkowe i także można przekazywać ciekawe treści. Nie tak jak tu, dużo mniej, ale jednak. 

Niezadowoleni niech idą do Sławka, i jego "kolegów", też przecież mieli zakładać forum, na pewno pomogą i będzie miła, cudna atmosfera :)

• Like 1

39 minut temu, Marek Kotoński napisał(a):

Już byłem kilka razy na SOR z zapaleniem spojówek.

Ja używam tego:

https://apteczkadziecka.pl/product-pol-24247-Hyabak-Krople-do-oczu-nawilzajace-10-ml.html

Mi to własnie poleciła jedna z pielęgniarek na SOR, jak tam trafiłem z tym samym problemem. Robią robotę, przynajmniej u mnie.

• Like 2

5 minut temu, AT91SAM7S256 napisał(a):

Ja używam tego:

https://apteczkadziecka.pl/product-pol-24247-Hyabak-Krople-do-oczu-nawilzajace-10-ml.html

Mi to własnie poleciła jedna z pielęgniarek na SOR, jak tam trafiłem z tym samym problemem. Robią robotę, przynajmniej u mnie.

Znam bo kiedyś używałem, ale zdarzyło mi się używać tego. (I to i to zapisał mi okulista).

https://www.doz.pl/apteka/p7331-Allergocrom_20_mgml_krople_do_oczu_10_ml

• Like 2

Co do płatnego forum to zastanowiłbym się 2 razy. Mogłoby się okazać, że płatne forum zamknie pewną grupę osób, która już jest; kto to tu tylko bywa, zniknie. A nie trafi nikt nowy.

No bo tak: większość osób, obstawiam, że trafiła tu szukając wsparcia w świeżakowni. Ktoś kto szuka pomocy w necie, chce ją dostać szybko, najlepiej za darmo. Czy ktoś będzie opłacał rejestrację na forum, nie mając pewności co do zawartości czy rodzaju wsparcia? Sami użytkownicy piszą czasem: czytam forum od dawna, postanowiłem się zarejestrować i poprosić Was o radę.

Może lepiej było by zrobić np. dział świeżakowni za darmo, coś co nowego użytkownika tutaj przyciągnie. Tydzień albo miesiąc darmowy. Potem płatna rejestracja, na kwotę np. 30 zł, w ramach której użytkownik dostanie 3 miesiące dostępu + "Kobietopedię".

Co miesiąc coś Markowi wpadnie i do tego zareklamuje swoją twórczość. Może ktoś potem dokupi inne pozycję.

• Like 1

Żeby starczało na opłaty, zusy i życie to trzeba porządnego biznesu, a nie 20zł abonamentu, który opłacać będzie ze 20 regularnych forumowych bywalców.

Tu trzeba znaleźć jakąś niszę rynkową którą Marek mógłby zagospodarować.

Ewentualnie rozkręcić jakiś sprawdzony biznesik w którym da sobie radę.

• Thanks 1

Coś się zaczyna i coś się kończy.

Marku jeśli uwiera Cię obecna sytuacja i nie dostrzegasz sensownego wyjścia z impasu.

To dla własnego dobra zamknij ten przybytek,który z czasem stanie się tylko pięknym wspomnieniem.

Miejscem wręcz legendarnym!

To miejsce bezdyskusyjnie ma swoją ogromną wartość w przestrzeni internetowej.

Kto wie.

Moze znajdzie się jakiś nabywca  pozbawiony skrupułów i pociągnie ten wózek pobierając za to szekle;)

Tak wielu z nas znalazło tu przestrzeń do wyrażania własnych emocji.

Do dzielenia się doświadczeniem i pozyskiwaniem wiedzy.

Miejscem ucieczki do świata w którym słowu meżczyzna nadano należną mu  wartość.

Bo koniec końców,tak naprawdę każdy z nas potrzebuje tylko jednego.

Bycia docenionym i szanowanym.

Możesz być z dumny z tego jak wielu ludziom pomogłeś.

Ba!

Być może nawet uratowałeś życia.

Chociaż zabrzmi to nieco górnolotnie.

Byłeś dla wielu jak ten pasterz dla owieczek.

Kierując(często także przy udziale innych znamienitych użytkowników tego forum) na właściwe tory.

Przykro się czyta jak wiele jest w Tobie żalu i frustracji.

Ale jeśli faktycznie dosrzegasz w portalu Plusujemy.pl potencjał.

To go on brother!

Drzwi lepszych dni nigdy nie są zamknięte.

Zainteresowani z pewnością się tam przeniosą,a Ty zaś będziesz miał nowe otwarcie.

Bez tych naiwnych ograniczeń wynikających z Twego dobrodusznego usposobienia.

Niestety.

Jeśli chcesz pomóc innym.

Najpierw pomóż sobie.

Easy.

Ciebie najzwyczajniej w świecie nie stać żeby uprawiać działalność charytatywną.

Wszystkim ludziom i tak nie dogodzisz.

Rób Pan to co podpowiada Ci serce i umysł.

Jesteś mądrym człowiekiem i z całą pewnością znajdziesz optymalne rozwiązanie.

Odwagi Bracie!

Jeszcze będzie przepięknie.

Jeszcze bedzie normalnie.

Trzymam kciuki by udało Ci się zmonetyzować owoce swojej pracy.

By wrócił u Ciebie entuzjazm i tak potrzebne nam na co dzień wiara oraz nadzieja.

Trwaj w tym co kochasz.

Wszystko będzie dobrze panie generale.

Wszystko będzie tak,

jak ma być.

🫡

• Like 2

2 godziny temu, Marek Kotoński napisał(a):

Widocznie nie ma popytu na ten rodzaj wiedzy

Myślę, że jest i zawsze będzie, ale w chwili alternatyw jest po prostu bardzo dużo - nawet w samej bańce okołoredpillowej jest obecnie z 7-8 kanałów na YT plus kilka pomniejszych, raczej niszowych, generujących poniżej tysiąca wyświetleń na film.

Jeśli doliczymy całe tysiące kanałów traktujących o sprawach damsko-męskich to trudno się dziwić, że ciężko się z tym przebić.

Zastanawiam się raczej czy po prostu nie wymiera kultura dyskutowania na forach internetowych - w konkurencyjnych miejscach (mowa o forach dla mężczyzn) nie jest wcale lepiej, a dużo gorzej - nic się nie dzieje. 

Dyskusje przenoszą się raczej do sekcji komentarzy na YT lub FB - taki znak obecnych czasów. 

2 godziny temu, Marek Kotoński napisał(a):

zrobię patronite i ten "kup kawę"

Nie chcę Pana zniechęcać do takich pomysłów, ale z wpłatami dobrowolnymi jest tak, że po prostu rzadko się sprawdzają - nawet, gdy dotyczą rzeczy dla ludzi ważnych.

Gdyby wpłaty dobrowolne działały ludzkość nie wymyśliłaby podatków :) 

Obawiam się, że darczyńcami byłyby te same osoby, co do tej pory - niestety - po prostu zyskałyby dodatkową formę udzielania Panu wsparcia.

1 godzinę temu, Marek Kotoński napisał(a):

I jeszcze dodam, odnośnie tych lamentów milionerów na forum że opłaty zniszczą forum

Ludzie nie dostrzegają tego, że brak tych opłat również może to forum zniszczyć - przed czym zresztą Pan już wcześniej ostrzegał.

1 godzinę temu, Marek Kotoński napisał(a):

Forum płatne to duże ryzyko

To niestety prawda - i szczerze mówiąc tu tak naprawdę nie ma dobrego rozwiązania.

Brak opłat i liczenie na darczyńców = konieczność comiesięcznego, mało przyjemnego przypominania się (jak obecnie)

Stałe opłaty dla wszystkich = ryzyko, że wielu użytkowników odpłynie, a wpłaty nie pokryją kosztów.

Trudna sytuacja. Zgadzam się z @RabarbaR, że powinien pomyśleć Pan przede wszystkim o sobie - bo to Pana biznes i Pana miejsce, reszta to tylko goście.

Jeśli portal plusujemy.pl daje Panu dużo większe możliwości zarabiania pieniędzy to chyba faktycznie lepiej skupić się na nim, a z tym się pożegnać. Zainteresowani i tak przecież pójdą za Panem.

Godzinę temu, RabarbaR napisał(a):

Jeśli chcesz pomóc innym.

Najpierw pomóż sobie.

Zgadzam się w całej rozciągłości - to w zasadzie ABC każdego pomagania.

• Like 2

Żadne krople nie pomagały, nawet najdroższe. Tylko antybiotyk w kroplach i jak najwięcej czasu bez monitora, najlepiej na świeżym powietrzu i wpatrywać w zieleń.

Co do pieniędzy, popyt na to jest. Brakuje mi jednak wiedzy, jak to ogarnąć. Przykład jest i to szokujący, nie tylko dla mnie.

Otóż swego czasu, jeden z moich hejterów, napisał na wykopie jakąś bajeczkę że pomoże czy pomaga ojcom w walce z sądami, założył zbiórkę - dostał momentalnie 10 tysięcy. Niektóre co bardziej kumate wykopki prosiły go w komentarzach żeby pokazał pismo jakie napisał sądowe itd., to ich nieelegancko zbywał. Co dalej? Nie wiem, może im zwrócił pieniądze? :) Nie wiem. Tu by dostali wszystko za darmo...

Dlatego właśnie Patronite może pomóc, bo tam czytasz jeden tekst o co chodzi i wiesz, a tu wchodzisz i masa tematów, wątków, bywa że i dram, kłótni.

Jak to się mówi, coś się kończy, coś się zaczyna, ale to że ponoć nadchodzi koniec forów, to nie wierzę w to. Piszesz że nic się nie dzieje, a co ma się dziać? To wymiana wiedzy, biblioteka jakby. Ludzie lubią się dowiadywać czegoś co ich boli, a związki bolą, więc chętnie się czegoś dowiedzą - jak inaczej to zrobią? Neuralink Tesli to kwestia lat, do tego czasu zostają zamknięte enklawy w necie, zwane forami.

No nic, idę na spacer, przewietrzyć głowę. Na ten moment nic złego się nie dzieje, to tylko wizja przyszłości w głowie, w wyobraźni.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.