Jump to content

Buty Scarpa

Perun

Recommended Posts

Czołem szanowni Bracia,

Zastanawiam się nad zakupem butów marki Scarpa. Z opisów wynika, że są produkowane we Włoszech i cechują się doskonałą jakością. 

W ostatnim czasie wtopiłem 450 zł w słabej jakości buty i nie mam ochoty drugi raz źle wydać pieniędzy 

Proszę o opinię, już raz kupiłem rewelacyjne buty polecone na forum polskiej firmy Hanzel.

Chodzi Ci o takie trekkingowe? Ja miałem były ok kupiłem wiec takie pod kostkę i te okazały się lipą bo na szwach popuszczaly (szewc pozszywal, w sumie nowe buty szkoda było wyrzucic, wlasciwie skandal). Generalnie po tej akcji nie polecam.

• Thanks 1

Desque. Skórzane te bardziej klasyczne. Mam jedną parę ponad 10 lat. Oczywiście dwa razy musiałem zmienić podeszwę, ale moim zdaniem to raczej na plus. Robię sporo kilometrów na nogach, w mieście. 

Edited by Piter_1982

Ja polecam wojasa - mam półbuty

do biegania mam underarmor lub ascisy

Silownia- umbro halówki

A adidasy do chodzenia np. pracy mam jakies z decatlonu za 150zł

Edited by Dzingolo

Chodzi mi o buty na co dzień zastanawiam się obecnie nad Scarpa a polską firmą Zasada. Mam dość tego korporacyjnego gówna w stylu Nike cz Reebok.

• Like 1

Mam buty Scarpa do chodzenia po górach. Jestem z nich bardzo zadowolony. To moja trzecia para.

Do chodzenia na codzień i na siłownie używac buty ASICS. To dlatego, że mam uraz stopy i dobrnie mi butów jest masakrycznie trudne.

Ostatnio musiałem przymieżyć z 30 par: Hoka, Nike, Addidas, Fila, Reebook... i skończyłem na Asics.

Zanim kupisz przymierz 

8 godzin temu, Perun napisał(a):

Chodzi mi o buty na co dzień zastanawiam się obecnie nad Scarpa a polską firmą Zasada. Mam dość tego korporacyjnego gówna w stylu Nike cz Reebok.

Polecam znaleźć dobrego szewca i niech zrobi na wymiar.

@Baca1980 Takie buty kosztują od 2500-3000zł(potem trochę taniej, jak mają już tą drewnianą formę z Twojej stopy). U mniej znanych 1500-2000. Ja taniej nigdzie nie znalazłem chyba, że u jakiegoś fajnego pana Janka lat milion co ma klientów tylko w swoim mieście.

@Gromisek zobacz Hanwag. Kilka lat temu w kilku niemieckich sklepach robili skan stopy w 3D i na podstawie tego wykonywali buty. Oczywiście że skanu mogłeś u nich korzystać na później 

Zakładam, że po tych kilku latach to mogło w jakiś sposób stać się bardziej popularne.

Sporą część mojego życia chodziłem w butach firmy Timberland. Różne fasony, w niektórych po 10 lat w tej samej parze.

Ostatnio jak jestem w PL to chętnie kupuję buty firmy Wojas, bo Polskie, dobrze wykonane i z dobrych materiałów. Najstarsze mają jednak mniej niż 3 lata więc nie wiem co o nich napisze za 5 lat.

Pozdrawiam,

Maliniak

• Thanks 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.