Jump to content

Zachód się kończy - luźne przemyślenia po prawie trzech latach emigracji

Recommended Posts

8 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

maciorowym

Zapisuję jako kolejne "złoto" z forumowego żargonu i dodaje do "zabawa w złombol", "baba ze złomowiska", "bezdzietny gruchot po 30stce" etc.

XD

Edited by niemlodyjoda
  • Like 2
  • Haha 8

35 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

@HermannBrunner

Tak jak nie raz na forum rozmawialiśmy, trzeba kobietom natychmiast zakręcić kranik. 

Zacząć od nich wymagać i traktować tak samo jak mężczyzn. 

Nie chcą rodzić, zakładać rodzin, ich wybór, jednak muszą ponieść konsekwencje swoich działań. 

Pomysł z bykowym a raczej jałówkowym, krowim czy maciorowym nałożonym na kobiety, jak to mawiają chłopaki, jest bardzo dobrym rozwiązaniem. 

Tylko problem w tym, że rządzący tym wariatkowem prędzej mężczyzn opodatkują, bo kobiety to ich Elektorat. 

Na pewno żadnych przywilejów i socjali dla bezdzietnych kobiet. 

To pasożyty żerujące na reszcie społeczeństwa. 

Pełna zgoda. Ale biorąc pod uwagę, jakie przywileje zostały kobietom dane, ot tak zupełnie za nic, żaden rządzący się obecnie nie odważy na wprowadzenie takich rewolucyjnych zmian. Moment traci kobiecy elektorat i naraża się na realny, brutalny atak środowisk zradykalizowanych feministek.

Już sobie wyobrażam ten suczy skowyt. 😄

A potem zmasowane ataki na reformatorów i całkowitą bezkarność napastniczek. 

Znamy też przecież psyche naszym królewien, którym dając palec skazujesz na oderwanie od ciała całej dłoni lub ramienia. 😄 

• Like 1

14 minut temu, TPakal1 napisał(a):

Znamy też przecież psyche naszym królewien, którym dając palec skazujesz na oderwanie od ciała całej dłoni lub ramienia. 😄 

A gdzie tam, zjedzą całego, i jeszcze będą miały pretensje że na to pozwolił. 

• Haha 2

2 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Będzie w Polsce na pełnej najazd ciapatych i Mokebe oraz Hindusów czy ludów azjatyckich, których jest w nadmiarze.

Będą miały w czym wybierać niezadowolone p0lki z obecnej sytuacji na rynku matrymonialnym

Ale Polki wolą psiecko lub kociecko...

Więc to sprowadzanie mężczyzn nie zmieni w znaczący sposób tendencji spadkowej.

Musieliby sprowadzać całe rodziny lub młode kobiety.

4 minuty temu, Brat Jan napisał(a):

Ale Polki wolą psiecko lub kociecko...

Więc to sprowadzanie mężczyzn nie zmieni w znaczący sposób tendencji spadkowej.

Musieliby sprowadzać całe rodziny lub młode kobiety.

U mnie na wiosce, dwóch Turków prowadzi kebsa. Nawet smaczne serwują. Jeden z nich ma polską żonę. Babka bardzo nieciekawa, gruba i charakter ma podły. Gostek ma z nią dwoje dzieci. I jak widzę chłopak znosi to pokornie. Babsko ostatnio nawet ingeruję w ten interes.

Ale mniejsza z tym. 

Może to jest szansa dla kobiet, tych które miałyby nikłe szanse na zawiązanie jakieś polaka, że może jakiś 1 na 10 pracowity imigrant, co to się zakocha w takiej z wzajemnością, coś dla tego kraju zrobi. Ale ile może być tych knajp (indyjskich, nepalskich, tajskich, kebsów i srebsów na jednej ulicy w małym mieście). 

• Like 1

Temat z szuflady wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, a punkt widzenia się zmienia od punktu siedzenia a defacto ilości assetów czy środków pieniężnych na koncie. 

Zachód się kończy? Tak, ale czy przypadkiem Polska się nie kończy szybciej jak zachód? Ku przypomnieniu to u nas jest najdroższy prąd w EU i to my jesteśmy strefą zgniotu.

To nasz naród robi za frajerów w razie W i to u nas zagraniczne firmy płacą śmieszne podatki gdzie polak jest opierdzielany z każdej zarobionej złotówki. To u nas brakuje na wszystko pieniędzy a one są paliwem do robienia czegokolwiek. Czasy się zmieniają i biorąc uwagę obecne to my się skończymy albo nas skończy Azja szybciej niż zachód się skończy. Bo jak pomoc EU będzie jak za czasów II wojny światowej i Stany się na nas wypną to nie będzie niczego. 

• Like 9

Wszystko fajnie, temat zjechał trochę w kierunku oczywiście relacji damsko męskich. Owszem, sytuacja jest zła, kobiety mają za dużo praw, mężczyźni są tłamszeni, mamy napływ imigrantów, podatków itp.

Natomiast należy sobie zadać pytanie, co jest powodem takiej sytuacji. Nie wierzę, że osoby, "rządzące" często z tylnego fotela światem nie są tego świadome i jakie jest cel tych akcji, kto de facto za tym stoi. Co jest powodem, że to idzie w takim kierunku a nie innym. 60 lat temu była promocja rodziny atomowej, dziś jest silność i niezależność. 

Innymi słowy jeżeli nie jest to przypadek to zwyczajnie "dlaczego?". Na to pytanie nie potrafię i nie znalazłem nigdy odpowiedzi.

Ciekawą teorię podał tu Mosze, jako jedyny patrząc na to wszystko szerzej, że może właśnie nastąpi tu depopulacja związana z dobrobytem a w Afryce, krajach 3 świata nastąpi jakąś pandemia... Wtedy uszczuplenie świata nastąpi "w białych rękawiczkach". Ale nadal pozostaje pytanie "dlaczego i po co ;) "

• Like 2

1 godzinę temu, Iceman84PL napisał(a):Pomysł z bykowym a raczej jałówkowym, krowim czy maciorowym nałożonym na kobiety, jak to mawiają chłopaki, jest bardzo dobrym rozwiązaniem. 

A nie lepiej na nikogo nie nakładać żadnych opłat? Niech każdy żyje na własny rachunek, wtedy też by im się ukróciło pasożytowanie.

• Like 1

11 minut temu, TPakal1 napisał(a):

U mnie na wiosce,

11 minut temu, TPakal1 napisał(a):

w małym mieście). 

W takich rejonach brakuje kobiet, ale Polacy są zaściankowi. W przeciwnym razie biura matrymonialne już by robiły biznes na sprowadzaniu im kobiet z zagranicy tak jak było dawniej gdy Polkom oferowano małżeństwa z Niemcami czy Amerykanami i nawet nie musiały znać języka.

1 minutę temu, Brat Jan napisał(a):

W takich rejonach brakuje kobiet, ale Polacy są zaściankowi. W przeciwnym razie biura matrymonialne już by robiły biznes na sprowadzaniu im kobiet z zagranicy tak jak było dawniej gdy Polkom oferowano małżeństwa z Niemcami czy Amerykanami i nawet nie musiały znać języka.

Może to jest jakiś pomysł na biznes ^^ tylu potencjalnych klientów czeka

• Haha 3

13 minut temu, EmpireState napisał(a):

Natomiast należy sobie zadać pytanie, co jest powodem takiej sytuacji. Nie wierzę, że osoby, "rządzące" często z tylnego fotela światem nie są tego świadome i jakie jest cel tych akcji, kto de facto za tym stoi. Co jest powodem, że to idzie w takim kierunku a nie innym. 60 lat temu była promocja rodziny atomowej, dziś jest silność i niezależność. 

Innymi słowy jeżeli nie jest to przypadek to zwyczajnie "dlaczego?". Na to pytanie nie potrafię i nie znalazłem nigdy. 

Bardzo szeroki temat. Myślę, że łatwiej byłoby odpowiedzieć na Twoje pytanie, gdybyśmy chcieli ustalić kto za tym stoi, a nie co zaplanował dla świata.

Teorii i hipotez jest cała masa. Ale należy starać się zrozumieć sytuację tych Wielkich, których jest jakiś promil promila. Jak mają utrzymać władzę, gdy skończyły się czasy królów i cesarzy, a narody trzeba za mordę trzymać. No właśnie, ta władza musi przejawiać się w chaosie, manipulacji i w kreowaniu wydarzeń, których skutki pozwolą dalej rządzić masami. Musimy się bać. Bać przyszłości, bać ciągłych zmian, absurdów, których rzeczywistość nam nie szczędzi. 

Bo lęk jest najlepszym batem. 

A im bardziej tkwisz w systemie tym bardziej się boisz. 

• Like 2

3 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Co do dzietności w Polsce, aktualizacja z wczoraj, ktoś wrzucił na plusujemy.

Mamy już 1,03😏

I co ciekawe, ta dzietność w Polsce spadała szybszym tempie, niż w innych krajach Europy zachodniej po plandemii (2020 versus 2023). Tak jak w innych krajach zachodu, my również mieliśmy swoją ludność napływową z Ukrainy i z tego co mi wiadomo, przewyższała ona ilościowo tą, która napłynęła do poszczególnych krajów zachodu.

I w sumie to dobre i złe wieści. Rodziło się w Polsce z tej całej puli urodzeń stosunkowo mniej dzieci obcych narodowości, niż w innych krajach Europy (gdzie ta dzietność była właśnie sztucznie podtrzymywana przez ludność napływową). To chyba wynik tego, że Ukraińcy emigrują dalej na zachód. Pokazuje to, że jeszcze będziemy w miarę monotonicznym krajem, chociaż dzietność drastycznie spadnie. Niby jest u nas sporo emigrantów, ale nie za bardzo ciągnie ich do płodzenia dzieci. Jednak wszystko przed nami.

Zła wieść to oczywiście to, że system emerytalny się załamie i tak dalej, i tak dalej…

• Like 1

Propozycję krajów bez multi-kulti do których chcielibyście wyjechać poproszę.

Dowolna destynacja. 

Bo przychodzą mi do głowy tylko nieliczne kraje azjatyckie (Korea Płd,  Japonia, Chiny - głównie). W Chinach na prowincji jak znajdą murzyna to podchodzą i próbują mu palcem mazać po skórze bo chcą go umyć w ten sposób. Widziałem jak Mokabe się skarżyli na Chińczyków. :)

16 minut temu, rdk napisał(a):

I co ciekawe, ta dzietność w Polsce spadała szybszym tempie, niż w innych krajach Europy zachodniej

U nas wszystko dzieje się parę razy szybciejjedno-dwa pokolenia. Z jednej skrajności w drugą. 

Środek Europy też się kończy, kiedy nawet na dobre się nie rozpoczął. Nasi dziadkowie czy mama i tata mieli często na własność ziemię, mieszkania po ich rodzicach choć i te zostały wyprzedane po 2000 roku. Nam co najwyżej pozostaje sprzedać playstation 3 (używane) a nawet gdybyśmy zechcieli przekazać dalej tego pleja, to znakomita większość z nas, nie ma ani dzieci ani nawet przyjaciela, tylko kredyty w banku. 

• Sad 1

45 minutes ago, rdk said:

I co ciekawe, ta dzietność w Polsce spadała szybszym tempie, niż w innych krajach Europy zachodniej po plandemii (2020 versus 2023). Tak jak w innych krajach zachodu, my również mieliśmy swoją ludność napływową z Ukrainy i z tego co mi wiadomo, przewyższała ona ilościowo tą, która napłynęła do poszczególnych krajów zachodu.

I w sumie to dobre i złe wieści. Rodziło się w Polsce z tej całej puli urodzeń stosunkowo mniej dzieci obcych narodowości, niż w innych krajach Europy (gdzie ta dzietność była właśnie sztucznie podtrzymywana przez ludność napływową). To chyba wynik tego, że Ukraińcy emigrują dalej na zachód. 

Oraz tego, że Ukrainki mają dzietność jeszcze mniejszą niż Polki i to od całych dekad. Ukrainki statystyk nie poprawią przeciwnie do muzułmanek na Zachodzie. 

Edited by RealLife

A ja mam na to wyjebane. Jak byłem młody cieszyłem się z 10 dolarów, które ciotka z USA dała mi podczas odwiedzin w Polsce. Kiedyś można za to było kupić klocki lego albo zajebiste jeansy w Pewexie. Po szkole stałem w kolejce, żeby kupić mięso. Stało się kilka godzin. Później po pracy przychodzili rodzice i realizowali kartki, bo na mięso czy cukier były kartki. Dzisiaj za 10 dolarów kupuję kawę i ciastko. Nie muszę stać w kolejkach. Za to moja koleżanka ślini się na widok coraz większej ilości mocno opalonych bo takich lubi. Więc moi drodzy my już jesteśmy Zachodem, czy Wam się podoba czy nie i musimy to przyjąć na klatę z wraz dobrodziejstwem inwentarza. Za stary już jestem, żeby podniecać się Braunem (nota bene zajebiście kompromituje wszelkie idee patriotyzmu) czy Mentzenem (parodia kapitalisty). Z tym, że fajnej partnerki nie znajdę już się również się pogodziłem (takie czasy) jadąc na ręcznym w momentach kryzysu. Staram się cieszyć tym co mam, chociaż czasem jest trudno i również takie podejście Wam rekomenduje.Amen.

• Like 4
  • Confused 1
  • Sad 3

3 godziny temu, niemlodyjoda napisał(a):

Zapisuję jako kolejne "złoto" z forumowego żargonu i dodaje do "zabawa w złombol", "baba ze złomowiska", "bezdzietny gruchot po 30stce" etc.

Mnie rozwala określenie "pościanówka" XD

• Like 1
  • Haha 1

Godzinę temu, rdk napisał(a):

Niby jest u nas sporo emigrantów, ale nie za bardzo ciągnie ich do płodzenia dzieci. Jednak wszystko przed nami.

Polska to kraj gdzie nawet uchodźcy z Afryki i Bliskiego Wschodu tracą motywację do życia, zajebiste świadectwo xD

• Haha 3

@EmpireState @TPakal1 Powtórzę się, ale to lubię: ) Kierunek społeczny, model rodziny, gospodarczy... narzuca nam Zachód. Budynek Parlamentu UE jest imienia Spinelliego, mocnego komucha z Włoch.

480px-European_Parliament_Strasbourg_Hem

Ci co tym imperium kierują i którym politycy w Polsce wtórują realizują od dziesięcioleci czerwony plan. W swym idealnym świecie chcą stworzyć jednolity twór europejski. Żeby to zrealizować trzeba zabić Boga, naród i rodzinę. Jak się niszczy rodzinę? Właśnie przez feminizm, antykoncepcję, dzieciobójstwo, media...

Proszę też nie narzekać, że jest źle itd. Mongołowie, Turcy, czy Szwedzi nas nie mordują, Niemcy nie robią łapanek, UB nie katuje. Jest jedzenie, są lekarze, można zrobić grill-a, albo lecieć na Cypr.

Nie ma na horyzoncie zmian politycznych, które by sytuację ratowały. Może nas uratować kataklizm, który zlikwiduje opiekuńcze państwo i wróci wszystko do średniowiecza. Ewentualnie jakaś zmiana mentalna i zwycięstwo takich politycznych ruchów jakie powstały w Skandynawii, które mówią o potrzebie eksmisji wszystkich pozaeuropejskich przybyszów i chwalą kobiety posiadające liczne potomstwo.

nrm-kcL-U602692985452YDF-1200x840@diario

Edited by Śnieżnobiały
  • Like 3

@Śnieżnobiałydzięki, gdzieś tez o tym myślałem, ma to sens.

Natomiast na zdrowy rozum po co ma się to wydarzyć? Czy chodzi o to, że ta wąska grupa ludzi będzie miala profity a my bd jeszcze bardziej jedwabnikami? 

Jaki ma to sens z szerszej perspektywy? Co da ten jednolity czerwony twór?

Czytałem sporo Henryka Pająka, on fajnie podejmuje temat tego, jak właśnie Rosja jest często kartą przetargową jak ten nieszczęsny Putin na naszych debatach i kto na prawdę tym zarządza. On tam nawet rzuca danymi, że pedofilia w kościele, rozpad tej instytucji, rozpad Rosji 19 wieczniej to są spiski wszystko.

Rozumiem, że nasz kraj jest tylko krajem teoretycznym ale nadal nie łapie jaki ma być final :D

2 godziny temu, Kleofas napisał(a):

Za stary już jestem, żeby podniecać się Braunem (nota bene zajebiście kompromituje wszelkie idee patriotyzmu) czy Mentzenem (parodia kapitalisty). Z tym, że fajnej partnerki nie znajdę już się również się pogodziłem (takie czasy) jadąc na ręcznym w momentach kryzysu.

Pozostaje się uśmiechać na tęczowo- lewackich marszach.😉

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.