Jump to content

Zachód się kończy - luźne przemyślenia po prawie trzech latach emigracji

Recommended Posts

@EmpireState po co ma się to wydarzyć? Komuniści w UE i na świecie są mocni w swych postanowieniach. Wierzą w swoje ideały i realizują plan rozpisany przez twórców. Oni chcą dobrze w swoim mniemaniu.

Tu trzeba też patrzeć, że w czasach kiedy powstawała ta ideologia, świat był inny. Były warstwy społeczne, podziały, to nie było dobre i wielu ludzi chciało to zmienić. Żydzi czuli się pokrzywdzeni nękaniem i niesprawiedliwymi ograniczonymi możliwościami jakie dawało im życie w poszczególnych państwach. Dlatego Ci ideolodzy, pochodzenia właśnie takiego, stworzyli system, gdzie ich położenie będzie lepsze.

Obecnie mądre głowy u władzy wierzą w te idę, a często maję też pokrzywdzone pochodzenie i nienawidzą, nie lubią, albo nie sympatyzują z redneck-ami. Stąd te obchody urodzin Marksa itp. Oni się nie kryją. Pożyteczni idioci przy okazji robią swoje, ale oni pierwszych skrzypiec nie grają.

Rewolucja w Rosji była oczywiście spiskiem.

Finałem ma być społeczeństwo idealne wg Spinelliego, bez własności, z narodowością europejską. Takie są założenia UE, wszystko jest na tej drodze. Polska wykonuje dokladnie polecenia.

Teraz czas dorżnąć rolników, małe gospodarstwa już zlikwidowane po wejściu do UE, teraz duże trzeba zlikwidować przez import z Ukrainy i Ameryki. Żadnej prywatnej własności, żadnej niezależności, Eurosojuz zadba o wszystko.

zsre-ue-696x464.jpg

• Like 7

2 godziny temu, Śnieżnobiały napisał(a):

@EmpireState po co ma się to wydarzyć? Komuniści w UE i na świecie są mocni w swych postanowieniach. Wierzą w swoje ideały i realizują plan rozpisany przez twórców. Oni chcą dobrze w swoim mniemaniu.

Tu trzeba też patrzeć, że w czasach kiedy powstawała ta ideologia, świat był inny. Były warstwy społeczne, podziały, to nie było dobre i wielu ludzi chciało to zmienić. Żydzi czuli się pokrzywdzeni nękaniem i niesprawiedliwymi ograniczonymi możliwościami jakie dawało im życie w poszczególnych państwach. Dlatego Ci ideolodzy, pochodzenia właśnie takiego, stworzyli system, gdzie ich położenie będzie lepsze.

Obecnie mądre głowy u władzy wierzą w te idę, a często maję też pokrzywdzone pochodzenie i nienawidzą, nie lubią, albo nie sympatyzują z redneck-ami. Stąd te obchody urodzin Marksa itp. Oni się nie kryją. Pożyteczni idioci przy okazji robią swoje, ale oni pierwszych skrzypiec nie grają.

Rewolucja w Rosji była oczywiście spiskiem.

Finałem ma być społeczeństwo idealne wg Spinelliego, bez własności, z narodowością europejską. Takie są założenia UE, wszystko jest na tej drodze. Polska wykonuje dokladnie polecenia.

Teraz czas dorżnąć rolników, małe gospodarstwa już zlikwidowane po wejściu do UE, teraz duże trzeba zlikwidować przez import z Ukrainy i Ameryki. Żadnej prywatnej własności, żadnej niezależności, Eurosojuz zadba o wszystko.

Ja przestałem wierzyć czy to jest jakiś wyższy pełny sensu plan. Rewolucja komunistyczna? Może, ale nawet w Rosji po rewolucji październikowej "ład komunistyczny" wyłaniał się w locie. Warto przypomnieć jak wyglądała rewolucja seksualna na początku tam - czyli typowe zezwierzęcenie by po paru latach sobie uświadomić, że to doprowadzi do kompletnego upadku pozycji międzynarodowej Rosji, więc już za Stalina wycofano się z tego i wrócono do staroświeckich burżuazyjnego podejścia do seksu i rodziny."
"Jakiego rodzaju ład społeczny mamy? Jest on oparty na systematycznej destrukcji własności prywatnej. To daje naszemu porządkowi jego szczególne oblicze. Jeśli chodzi o rodzinę, to odznacza się on systematyczną destrukcją podstaw rodziny. Współczesne stosunki seksualne są niczym innym niż głębokim odbiciem procesów ekonomicznych naszego kraju. Życie dzisiejszej młodzieży jest rewolucyjnym zerwaniem ze stosunkami seksualnymi opartymi o ideę własności prywatnej. W oczach młodzieży dziewczyna, która wstrzymuje się od seksu jest nie tylko burżujką, ale również taką, która niszczy swą młodość w imię przesądów przeszłości, która oszczędza się dla męża, posiadacza prywatnej własności."
(stąd):
https://historia.org.pl/2015/07/08/bolszewicka-rewolucja-seksualna/

I teraz pytanie za sto punktów - jeśli współczesne społeczeństwa zachodnie naprawdę fizycznie wymierają, co najbardziej widać w Niemczech, Włoszech, Hiszpanii czy Polsce, to JAK mają wyglądać te społeczeństwa, jak ten plan to uwzględniał? Ci co mają dzieci (czyli muzułmanie i konserwatywni biali) nie wierzą w to. Ci, co to propagują wymrą. Jeśli tego nie wzięli pod uwagę, to widocznie są ch/jowymi planistami. 
Zaawansowane społeczeństwa są tworzone przez ludzi ze średnim IQ powyżej 95 (Stefan Molyneux podawał kiedyś ciekawe badania na ten temat, ale został scanellowany). Ludzie z niskim IQ robią wyłącznie burdel i syf. Komunizm nie działa, więc realnie się rozpada. To co było w ZSRR to silnie totalitarne państwo, zamordystyczne, ale wciąż nie idealnie komunistyczne - bo inaczej by się rozleciało jak groziło to nim Stalin doszedł do władzy.

Ja jestem osobiście za zjednoczoną Europą, ale tak jak pewien Norweg 14 lat temu zamanifestował - konserwatywną, białą, silną, ekspandującą, agresywną... Czyli:
Po pierwsze - Islam musi zniknąć
Po drugie - wspólny etniczny naród
Po trzecie - wykształceni ludzie z wysokim IQ
Reprogenetyka zwiększy średni iloraz
Po czwarte - skrajny kulturowy konserwatyzm
Po piąte - wolny rynek i wolny handel
Z innymi krajami kulturowego konserwatyzmu

(tak, to z pewnej piosenki). 
Tylko taka Europa ma sens i do tego jest warto dążyć i wspólnie manifestować. Dzielenie się na narody w czasach ogromnych imperiów (jak Chiny, Indie czy USA, a nawet wliczmy w to Rosję i Brazylię) nie ma większego sensu. Jeśli istnieje możliwość skręcenia kierunku ideologicznego Unii Europejskiej w tą stronę, to jest to jakiś sensowny ruch - narzędzie swego rodzaju.

• Like 2

@Strusprawa1najlepiej jakbyś cytaty dał kursywą albo w cudzysłów, żeby było łatwiej odróżnić, że to materiał z zewnątrz.

Tak, Stalin się zorientował, że z rozwiązłością to pojechali za daleko i się przeraził, jednak tego pociągu już nikt nie mógł zatrzymać. W Brukseli nie mają jego rozterek. Za to Stalinowi sposób zabicia Boga i rodziny odpowiadał. Imigranci i mało dzieci u redneck-ów to jest element niszczenia państw narodowych. Działa bardzo dobrze. Wg nich rasa nie ma znaczenia. Jeśli chodzi o IQ itd. ich pytaj o szczegóły, racjonalności tego "genialnego" planu.

Andrzej z Norwegii to nie jest osoba spod sztandaru Białej Europy, przy okazji to entuzjasta państwa IL.

Nie przejmuj od UE idei "narodowości" europejskiej. W Europie różnice cywilizacyjne, kulturowe, a także rasowe są ogromne, tego się nie da sensownie zespolić! Tylko w elitarności możemy upatrywać naszej siły.

- A ja lubię kłopoty.
- My nie - odrzekł zarządca. - Wolimy, żeby wszystko szło nam wygodnie.
- Ja nie chcę wygody. Ja chcę boga, poezji, prawdziwego niebezpieczeństwa, wolności cnoty. Chcę grzechu.
- Inaczej mówiąc - stwierdził Mustafa Mond - domaga się pan prawa do bycia nieszczęśliwym.

- Może zaszkodziła ci jakaś potrawa? - zapytał Bernard.
Dzikus skinął głową.
- Owszem, jadłem cywilizację.

~Nowy Wspaniały Świat 

Huxley

Edited by lxdead
  • Like 2

15 minut temu, Śnieżnobiały napisał(a):

@Strusprawa1najlepiej jakbyś cytaty dał kursywą albo w cudzysłów, żeby było łatwiej odróżnić, że to materiał z zewnątrz.

No tak, choć przyzwyczaiłem się, że gdy cytuję kogoś spoza forum, to daję tak.

15 minut temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Tak, Stalin się zorientował, że z rozwiązłością to pojechali za daleko i się przeraził, jednak tego pociągu już nikt nie mógł zatrzymać. W Brukseli nie mają jego rozterek. Za to Stalinowi sposób zabicia Boga i rodziny odpowiadał. Imigranci i mało dzieci u redneck-ów to jest element niszczenia państw narodowych. Działa bardzo dobrze. Wg nich rasa nie ma znaczenia. Jeśli chodzi o IQ itd. ich pytaj o szczegóły, racjonalności tego "genialnego" planu.

No dobra - to jest element niszczenia państw narodowych - tyle mi chodzi o to co z tego wynika. Dodatkowo zepsucie się dzietności to nie jest stricte coś co wyszło z polityki Unii Europejskiej. To było od danego punktu - przez konkretne zmiany w społeczeństwie, w umysłach dziesiątek jeśli nie setek jednostek, w przełamaniach pewnych tabu i zniszczenia dawnego porządku. Jeśli był jakikolwiek plan, to nie jest tak, że on się dokona, ale on JUŻ się dokonał. Nic się nie dzieje bezpośrednio. Wojny nie ma, nikt nie umiera masowo. Jedynie ludzie nie mają dzieci, są "wolni", pracują, płacą podatki, pracodawcy sprowadzają przybyszy by pracowali - no typowe gotowanie żaby. Temperatura z każdym rokiem rośnie. Już teraz w Niemczech rodzi się rodowitych Niemców 20-30% tego co rodziło się w latach '60-tych. 

Co przez to mam na myśli? Samo zniszczenie Unii Europejskiej nie zmieni tego, nie naprawi niczego. Mleko się rozlało. Trzeba myśleć strategicznie co zrobić by:
- nie rozlecieć się kompletnie przy nowym zmienianiu społeczeństwa na takie z rolami płciowymi, które dałoby radę mieć dzietność 3.0-4.0.

- nie byłoby słabe na zagrożenia zewnętrzne (Afryka, USA, Rosja, Chiny, Bliski Wschód), którym niespecjalnie zależy na przebudzeniu się Europy

- znów - ożywić ludzi do produktywnej pracy, inżynierii, tworzenia rodzin, dawania im głębszego długoterminowego sensu

22 minuty temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Andrzej z Norwegii to nie jest osoba spod sztandaru Białej Europy, przy okazji to entuzjasta państwa IL.

Niespecjalnie mi to przeszkadza zważywszy, że był skrajnie antymuzułmański, a że Izrael walczył z muzułmanami tak jak mu się to podobało (i chciał by Norwegia walczyła z nimi). 
Wszak Żydzi raczej lepiej by mieli swoje państwo niż mieli urządzać obce.

23 minuty temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Nie przejmuj od UE idei "narodowości" europejskiej. W Europie różnice cywilizacyjne, kulturowe, a także rasowe są ogromne, tego się nie da sensownie zespolić! Tylko w elitarności możemy upatrywać naszej siły.

Typowemu Włochowi jest bliżej do Szweda niż południowemu hindusowi (jeśli tak można ich nazywać, bo nie mówią w języku hindu) do północnego hindusa. Jak PewDiePie ma dziecko z Włoszką, to jest ono niebieskookim blondynem mimo że jakby miał je z Azjatką, to wyglądałoby jak Azjata (tak, przykład anegdotyczny). 

Dodatkowo zobacz jak wyglądało zjednoczenie Włoch czy Niemiec - to były kraje podzielone do cna, z innymi językami i identyfikacjami. Włosi mówili różnymi językami, często bardzo różnymi. W przypadku zagrożenia Europejczycy potrafili się zjednoczyć jak w przypadku np. krucjat. To co jest spoiwem to etyka chrześcijaństwa, prawo rzymskie i filozofia grecka. 

Elitarności?

• Like 1

@Strusprawa1 O ile wielu Żydów to życzliwi ludzie, zawsze należy krytykować zbrodnie państwa Izrael. Muzułmanie mają prawo do życia. My mamy z nimi do czynienia przez pryzmat przestępców, którzy uciekli ze swoich ojczyzn swoich do nas i robią bałagan.

Elitarność narodów, ich nie rozcieńczanie, o to mi chodziło.

Zachód to był dobry jak jechałeś do UK w 1998 roku i funt był do złotego po 7 złotych, wtedy można była górę pieniędzy zarobić i w Polsce wydawać jak milioner, to się od dobrych 5 lat skończyło na dobre.

• Like 4
  • Thanks 1

Ale to było chyba surowo karane taka ucieczka ? czy można było na legalu wyjechać do USA ale to też zielona karta potrzebna ? Do UK mogłeś pojechać w latach 90 autokarem więc dużo bardziej to był kraj w zasięgu jak na polskie realia. Generalnie zgoda, jak ktoś miał w tamtym czasie zarabiane dolary to był królem.

• Like 1

8 godzin temu, Strusprawa1 napisał(a):

Po pierwsze - Islam musi zniknąć
Po drugie - wspólny etniczny naród
Po trzecie - wykształceni ludzie z wysokim IQ
Reprogenetyka zwiększy średni iloraz
Po czwarte - skrajny kulturowy konserwatyzm
Po piąte - wolny rynek i wolny handel
Z innymi krajami kulturowego konserwatyzmu

🤣👍 Pamiętam te one - linery bodajże z kawałka Kelthuza

• Like 1

W dniu 4.05.2025 o 08:50, HermannBrunner napisał(a):

I nie posiadam typowo "polaczkich" cech charakteru,

A kto to oceniał, swoim wpisem o głupich polaczkach wpisujesz się dokładnie w grupę o której piszesz.

Szkoda mi czasu na dyskusję, jako głupi polaczek mam inne sprawy na głowie.

Nie pozdrawiam (zawistny jestem),

Maliniak

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2

18 godzin temu, EmpireState napisał(a):

Ciekawą teorię podał tu Mosze, jako jedyny patrząc na to wszystko szerzej, że może właśnie nastąpi tu depopulacja związana z dobrobytem a w Afryce, krajach 3 świata nastąpi jakąś pandemia... Wtedy uszczuplenie świata nastąpi "w białych rękawiczkach". Ale nadal pozostaje pytanie "dlaczego i po co ;) "

Bo nadchodzi robotyka powiązana z AI i nie potrzeba już tyle ludzi tzn. niewolników bo będą humanoidy? Już wiemy że sporo ludzi przez rozwój technologii straci prace i nie będzie zwyczajnie dla nich zajęcia. Ludzie staną się więc mniej potrzebni. Nie będą pracować a jeść im trzeba dawać a nie będzie ich z czego "legalnie" okraść... t.j.-> nie ma z czego im zabrać podatku. Po co taki ktoś "państwu" a w przenośni organizmowi który żywi się z zabierania innym?

• Like 3

On 5/4/2025 at 9:55 PM, Strusprawa1 said:

Jeśli istnieje możliwość skręcenia kierunku ideologicznego Unii Europejskiej w tą stronę, to jest to jakiś sensowny ruch - narzędzie swego rodzaju.

Chyba widzisz, że jest przeciwnie.

Po pierwsze - głupimi łatwiej rządzić.

Po drugie - rozwalenie rodziny i alienacja - pojedyńczymi osobami w obcym dla nich środowisku łatwiej rządzić. 

O rodzinę będziesz walczył, czasami nawet do śmierci, o zbiorowisko jakichś ludzi, z których połowa na ciebie donosi - nie.

Może nawet dojdziesz do wniosku, że trzeba na nich donieść szybciej, zanim oni na ciebie doniosą? 

Tak jak w dowcipie o Rosjanach.

Po trzecie - nawet największy idiota ma taki sam głos wyborczy jak ktoś z IQ 150. 

Za to 150 razy łatwiej go kupić. 

Zagłosuje na kogo chcesz za pół litra. 

Za drugie pół namówi do tego trzech swoich kumpli.

Po czwarte - przy wpływach jakie miał Soros nawet całe niezbyt duże kraje nie dadzą rady nic zrobić. 

Żeby taki (niezbyt duży) kraj jak UK wprowadzał zakaz kupowania noży i wprowadzał inne podobne zarządzenia? 

Jaki idiota może myśleć, że to coś pomoże?

Jak w ogóle można myśleć, że zgasi się pożar lejąc na niego benzynę?

Nie chce mi się dalej liczyć.

Życzę powodzenia w prostowaniu Europy, USA i każdego innego 'demokratycznego' kraju.

• Like 3

@Strusprawa1, jeżeli idzie o proces upadlania współczesnego człowieka poprzez nadmierne pobudzanie jego popędów, to uważam, że rację miał Krzysztof Karoń, który wskazywał, że człowiek ulegający najprymitywniejszym bodźcom jest niezdolny do krytycznej oceny rzeczywistości oraz do poddania się reżimowi pracy.

Ale nie potrafię stwierdzić, czy unijne elity celują właśnie w taki model kształtowania swoich poddanych. Patrząc na przyspieszające tendencje, powiedziałbym, że wykrystalizuje się podział na pasożytnicze elity/pracowników administracji, niezbyt liczną "burżuazję", czyli kadry techniczne, podtrzymujące tego trupa przy życiu - i pozostałych, czyli prekariuszy.

• Like 2
  • Thanks 2

W dniu 3.05.2025 o 18:02, Obliteraror napisał(a):

O to, że tego nie da się już uratować. Tj. tego trendu i konsekwencji.

A jeżeli nie da się tego uratować, warto zająć się przede wszystkim swoim interesem i przyszłością pod wybraną szerokością geograficzną,

Najtrafniejsze spostrzeżenia w temacie. Zamiast snuć marzenia i kopać z koniem, zadbać o swoje, własne szeroko pojęte dobro i interesy życiowe.

• Like 3
  • Thanks 2

3 godziny temu, dziadul napisał(a):

wykrystalizuje się podział na pasożytnicze elity/pracowników administracji, niezbyt liczną "burżuazję", czyli kadry techniczne, podtrzymujące tego trupa przy życiu - i pozostałych, czyli prekariuszy.

Podział klasowy niczym w Oceanii z '1984'.

Nie macie wrażenia że świat się kończy? Podobno internet umarł i faktycznie gdzie nie wejdę to albo jakieś fakowe treści wygenerowane przez Al albo clickbaitowe tytuły. W grach to samo, zero innowacji tylko remastery. Wolność słowa uwalona, politycy przed wyborami kręcą jakieś afery z dupy. Przez tyle lat powstawał sztuka a to jakieś rzeźby, wielkie dzieła malarskie itd. Teraz szczytem jest jakaś figura waginy. 

Chyba trzeba się zamknąć w swojej bańce i jak najmniej kontaktu z tymi klonami. Dobrze że mam książki klasycznych autorów bo pewnie niedługo zaczną zmieniać (już się chyba za Verna wzięli bo używał słowa murzyn w swoich książkach). 

Autora wątku przepraszam za zaśmiecanie bo tak wszedłem i się wyżaliłem, ale nie chciałem zakładać nowego tematu. 

• Like 6

18 godzin temu, JoeBlue napisał(a):

Tak jak w dowcipie o Rosjanach.

@JoeBlue, czekamy! 

35 minut temu, yrl napisał(a):

Wolność słowa uwalona

Na szczęście są jeszcze miejsca w internecie gdzie to żyje. Tylko wolność = brak kontroli = więcej "nietypowych treści". Darknet jest jednak niszowy. 

Edited by OdważnyZdobywca

W dniu 4.05.2025 o 22:45, Strusprawa1 napisał(a):

Typowemu Włochowi jest bliżej do Szweda niż południowemu hindusowi (jeśli tak można ich nazywać, bo nie mówią w języku hindu) do północnego hindusa. Jak PewDiePie ma dziecko z Włoszką, to jest ono niebieskookim blondynem mimo że jakby miał je z Azjatką, to wyglądałoby jak Azjata (tak, przykład anegdotyczny). 

Dodatkowo zobacz jak wyglądało zjednoczenie Włoch czy Niemiec - to były kraje podzielone do cna, z innymi językami i identyfikacjami. Włosi mówili różnymi językami, często bardzo różnymi. W przypadku zagrożenia Europejczycy potrafili się zjednoczyć jak w przypadku np. krucjat. To co jest spoiwem to etyka chrześcijaństwa, prawo rzymskie i filozofia grecka. 

O takiej UE marzyłem....😭

2 hours ago, OdważnyZdobywca said:

@JoeBlue, czekamy!

To mniej więcej to samo co napisałem.

Pyta Rosjanin Rosjanina:

- Za co siedzisz?

- Za lenistwo.

- Jak to?

- Ano bo piliśmy do czwartej rano i opowiadaliśmy polityczne dowcipy.

Zachciało mi się spać więc pomyślałem, że doniosę na niego jak się wyśpię. 

On był mądrzejszy. Najpierw doniósł a później poszedł spać.

Edited by JoeBlue
  • Haha 2

W dniu 4.05.2025 o 21:55, Strusprawa1 napisał(a):

pewien Norweg 14 lat temu zamanifestował

Nadjrodański mason? He he dobre. 

W dniu 4.05.2025 o 22:45, Strusprawa1 napisał(a):

Dodatkowo zobacz jak wyglądało zjednoczenie Włoch czy Niemiec - to były kraje podzielone do cna, z innymi językami i identyfikacjami.

Nie było zjednoczenia, tylko jedno państewko ogarnęło inne...Prusy rozbiły Austrię i Danię i podporządkowały resztę. We Włoszech Piemont i Sardynię zrobiły to samo.  To był podbój. Coś podobnego jak zrobiła Kastylia, Anglia, Kraj Przylądkowy czy Państwo Moskiewskie.

Czystymi unifikacjami są federalne państwa postkolonialne -USA, Brazylia etc

• Like 1

Azja vs EU.

BYD podjął decyzję o budowie fabryki samochodów w Kambodży

Budowa potrwa pół roku (do października 2025), a pierwsze auto zjedzie z taśmy w listopadzie 2025.

W EU w tym czasie urzędnik nie zdąży Wam wydać pozwolenia na zakup prywatnej ziemi, za Wasze własne pieniądze (jeśli na przykład jest rolnicza) :))).

W przyszłym roku fabrykę opuści 10 000 samochodzów (30 dziennie). Wszystko zgodnie z euroregulacjami.

reuters.com/markets/emerging/byd-breaks-ground-cambodian-car-factory-chinese-embassy-says-2025-04-29/

#kochamsocjalizm #polexit

495205806_10239292772316430_691031455645

Chłodzone ulice w Malezji. Nie tylko dachy dające cień, ale i system wiatraków. 

Czy Eurokołhoz ma coś takiego w Hiszpanii albo innych cieplejszych regionach?

Edited by Morfeusz
  • Like 3

"Prezydent Turcji Recep Tayyip Erdoğan ogłosił plan mający pobudzić przyrost naturalny i wesprzeć młode rodziny. "Podejmujemy wszelkie niezbędne środki, aby zapobiec zniszczeniu naszego społeczeństwa przez nurty dewiacyjne, takie jak LGBT" – podkreślił."

Jak widać powoli staje się to ogólnoświatowy problem...

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.