Jump to content

Wojna Indie-Pakistan

Recommended Posts

Posted (edited)

"To, co już wiemy: w wyniku indyjskiego ataku zginęło 8 osób w Pakistanie, 35 jest rannych, 2 zaginione. Pakistański ostrzał zabił 3 indyjskich cywilów. Indie straciły 3 myśliwce."

Monitor konfliktów

@Mosze Redzachęcam do pisania w nowo utworzonym temacie

Polska podpisała umowę z Indiami o ubezpieczeniu emerytalnym

https://www.gazetaprawna.pl/praca/artykuly/9783940,doplacimy-do-emerytur-dla-hindusow-ta-umowa-juz-czeka.html

Czy z racji wojny czeka nas napływ Hindusów uciekających przed poborem?

Edited by Brat Jan
  • Like 1

2 minuty temu, Mosze Red napisał(a):

Polecą atomice czy nie,

Bardziej obawiałbym się radykalizacji władzy  w Pakistanie na wzór afgańskich Talibów...

11 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Bardziej obawiałbym się radykalizacji władzy  w Pakistanie na wzór afgańskich Talibów...

Akurat to mi zwisa i powiewa, moja empatia ma granice terytorialne ;)

Natomiast czy atomice polecą jest to dla mnie kwestia istotna z przyczyn osobistych, bo widzisz od jakichś 10 lat wisi mi taki mały zakład z kolegą.

Ja twierdziłem, że pierwszy atak atomicą po II Światowej zrobi Izrael, oczywiście "prewencyjnie" żeby wyprzedzić atak, któregoś państwa sąsiedniego xD

Natomiast kolega twierdzi, że to nie będzie Izrael.

Założyliśmy się skromnie o sztabkę 100 g złota.

• Haha 5

Monitor konfliktów:

"Rzecznik armii Pakistanu oświadczył, że siły powietrzne zestrzeliły pięć indyjskich myśliwców: trzy Rafale, MiG-29 i Su. Podał lokalizacje zestrzeleń i dodał, że prawdziwa odpowiedź Pakistanu na działania Indii dopiero nastąpi."

Godzinę temu, Brat Jan napisał(a):

Polska podpisała umowę z Indiami o ubezpieczeniu emerytalnym

https://www.gazetaprawna.pl/praca/artykuly/9783940,doplacimy-do-emerytur-dla-hindusow-ta-umowa-juz-czeka.html

Czy z racji wojny czeka nas napływ Hindusów uciekających przed poborem?

Wojną był się nie martwił tam co raz jakieś tzw incydenty wybuchają. Bardziej tą umową podobna jest z ukr zawarta . I skoro na każdym kroku ich widać w naszym kraju to jak to może wyglądać w przypadku hindusów przy liczebności 1,4 mld ludności . Przywiozą nam 10 mln i nas nie ma a tam nawet nikt nie zauważy ,że zniknęli z kraju .

• Like 3
  • Haha 1

Poleczki muszą wszystkie te wojny planować, bo znowu będzie napływ egzotycznych książąt. Niby żymianie, niby spiski globalne, niby coś tam. Nie, nie i jeszcze raz nie. Wszystkim rządzi chcica p0leczek. 

P.S. Przepraszam, musiałem :D 

• Haha 3
  • Sad 1

Posted (edited)

Jak u śniadych wiedza zatoczy szersze kręgi, że tutaj pieniądze będą dostawać w Rzeczpospolitej Kukoldzkiej to będą tam kibicować, żeby się zadyma zrobiła. Wtedy cyk do Polski. Nie dość, że kasa to jeszcze p0leczki chętne na peklowanie przez egzotykę za darmo oczywiście 🤣

Edytuję. Wiadomo, że przybywa ich już tutaj masowo za sprawą januszexów i korpo jak dostawcy żarcia glovo czy montownie. Polska JUŻ jest kolorowa. Wojna to będzie bodziec, żeby tutaj natychmiast pojawiło się ich kilka milionów, ale będzie przejebane. Nie dość, że SI wygryza z rynku pracy, to będziecie w tym kukoldstanie konkurować z pajeetami o pracę i dziewczyny i zawsze będziecie na straconej pozycji xD

Edited by Husquarna
  • Like 2

48 minut temu, Drago napisał(a):

I skoro na każdym kroku ich widać w naszym kraju to jak to może wyglądać w przypadku hindusów przy liczebności 1,4 mld ludności . Przywiozą nam 10 mln i nas nie ma a tam nawet nikt nie zauważy ,że zniknęli z kraju .

O tak to jest to. Prawie 1.4 mld ludzi, dobry pretekst żeby kilkanaście milionów przedostało się do Europy a wiadomo "uchodzcom" się nie odmawia, nawet z terenów, które nie byłyby objęte działaniami wojennymi, ale kto by tam wnikał w szczegóły. Czyli już możemy się szykować na kolejne niespodzianki. 

https://forsal.pl/swiat/bezpieczenstwo/artykuly/9791563,pakistan-nieprzygotowany-do-wojny-z-indiami-sprzedali-zapasy-zostali.html

Ile w tym artykule prawdy to nie wiem, ale czyzby Pakistan dokonał "rozbrojenia" bo była okazja zarobić? Brzmi znajomo, tyle że oni chyba chociaż zarobili?

• Like 3

Posted (edited)

@Lucky Luke najprawdopodobnie tak bedzie , oni nie robia nic przypadkiem . Najpierw byla wrzuta o porozumieniu z hindusami a pozniej bedzie desant pod pretekstem zagrozenia . Jeszcze i tacy sie znajda co do swojego mieszkania beda brac cale “rodziny “ bo to po chrzescijansku .Ulomnych u nas nie brak , przypomne jeszcze raz 70% frekwencja . 

Edited by thyr
  • Like 2

Posted (edited)

Sytuacja podobna jak na linii Mojsze-chomeini. Parę rakiet i tyle.

Sprawa jest prosta- chodzi o dostęp do wody.

Indie to cichy sojusznik...no właśnie. 

https://polskieradio24.pl/artykul/3227868,indie-zmieniaja-wrogi-kurs-wobec-izraela

Tymczasem w 2024 r, miała premiera pewnego filmu. przypadeg. też jest o ataku pakistańskim etc. 

https://tvn24.pl/swiat/atak-indii-na-pakistan-wieloletni-konflikt-mocarstw-nuklearnych-to-budzi-wielki-niepokoj-st8447742

Cytat

Według niego "wygląda na to, że to jest precyzyjnie wymierzona akcja odwetowa Indii". - Indie chcą zademonstrować, że nie pozostawią bez echa, bez odpowiedzi tej tragedii, do której doszło całkiem niedawno - powiedział.

a tutaj fabuła...

https://en.wikipedia.org/wiki/Fighter_(2024_film)

3 godziny temu, Brat Jan napisał(a):

Indie straciły 3 myśliwce."

Edited by Perun82

Według pakistańskich mediów Pakistan przygotowuje atak na 8 celów naziemnych w Indiach w odpowiedzi na nocny atak rakietowy Indii na terytorium Pakistanu.

Posted (edited)

Obstawiam, że atomówka nie zostanie użyta. Będzie tam jak zwykle, czyli hindusi z islamistami trochę się ponapażają, będzie jakaś wymiana ognia plus starcia lotnicze, a następnie deeskalacja i powrót do status quo. 

Oby tylko mocodawcy polskojęzycznych rządzących nie wykorzystali potencjalnego więskszego konfliktu, do zalewu Polski, kolejną falą przypadkowych ciapatych imigrantów. W myśl niszczenia narodowości i wprowadzania multi-kulti.

Indie-Pakistan. Po nocnych atakach rośnie liczba ofiar!

Jak wynika z informacji podanych w środę przez indyjską policję i pakistańskie siły zbrojne, co najmniej 36 osób zginęło, a 94 zostały ranne w Indiach i Pakistanie wskutek wzajemnych ataków tych państw.

Pakistańczyk zmusił Polkę do prostytucji, potem ją zabił

Pakistańczyk Naeem A. zafundował piekło kobiecie, z którą miał czwórkę dzieci. Bił ją, poniżał, zmuszał do prostytucji.

W końcu pchnął nożem, a zakrwawione zwłoki porzucił w rowie w Dobroniu pod Pabianicami. Do sądu w Łodzi wpłynął przeciwko mężczyźnie akt oskarżenia.

https://interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2011-01-10/pakistanczyk-zabil-polke-rusza-proces_740048/

Edited by Morfeusz
  • Like 4

Jeśli wybuchnie kolejny konflikt to da on pracę dla dziesiątek polskich specjalistów od strategii wojennych na YT. Dzięki wojnie na Ukrainie wielu ma o czym debatować od 3 lat. Także zapewne już zacierają ręce🤑

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 5

13 minut temu, ManBehindTheSun napisał(a):

Jeśli wybuchnie kolejny konflikt to da on pracę dla dziesiątek polskich specjalistów od strategii wojennych na YT. Dzięki wojnie na Ukrainie wielu ma o czym debatować od 3 lat. Także zapewne już zacierają ręce🤑

Na pewno! To są analitycy pierwszej kategorii, tematów im nie braknie na długie lata. Zaimponował mi niedawno niejaki Artur Micek, który "widząc co się dzieje" - czyli co? Chce żeby kraj wydawał 7-9% Pkb na zbrojenia i oni tym żyją, to jest ich paliwo, mapy, analizy, symulacje, teorie, porównania luf od czołgów itp. Mogą tak w nieskończoność.

https://x.com/Artur_Micek/status/1895610407320269199

Zaraz się na szybko doszkolą z tematu w Kaszmirze i będą przepowiadać swoje gusła.

A juz tak na poważnie to chyba nikt nie ma wątpliwości że jakby tam się coś mocniej zaczęło dziać to fala do UE  pójdzie w milionach. Wpuszcza jak leci, każdego chętnego nieważne czy z Indii czy Pakistanu, czy atakował czy był atakowany :)

• Like 2

Niestety to prawda, już widziałem jakiś czas temu wieczorem jak jakiś Pajeet bierze na ulicy numer od atrakcyjnej blond nastolatki jakby był u siebie.

Jesteśmy obywatelami drugiej kategorii we własnym kraju, więc chyba zostaje sprowadzić sobie Ukrainkę z zagranicy i jakoś się trzymać na uboczu.

• Like 1

Na wypadek ,że nas zaleje fala uchodźców pakistańskich może warto już teraz przybliżyć sobie trochę ich kultury 

• Like 3

Kibicuję Indiom. Moja kuzynka miała męża pakistańca, który ją bił, prześladował oraz musiała się chować u rodziców. Hindusi są wbrew pozorom w miarę cywilizowani gdy wyjadę ze swojego kurwidołu i są realną konkurencją dla białych w zawodach "trudnych" więc Bóg z nimi.

45 minut temu, Ksanti napisał(a):

Niestety to prawda, już widziałem jakiś czas temu wieczorem jak jakiś Pajeet bierze na ulicy numer od atrakcyjnej blond nastolatki jakby był u siebie.

Jesteśmy obywatelami drugiej kategorii we własnym kraju, więc chyba zostaje sprowadzić sobie Ukrainkę z zagranicy i jakoś się trzymać na uboczu.

Ja znam na insta przykład, że młoda Polka wyjechała do Pakistańca i zmieniła wiarę. Jak chcesz to mogę ci wysłać, ale za onkologa nie płacę.

• Like 1

4 minuty temu, Strusprawa1 napisał(a):

Polka wyjechała do Pakistańca i zmieniła wiarę. Jak chcesz to mogę ci wysłać, ale za onkologa nie płacę.

Pokaż, ciekawi mnie czy atrakcyjna ta laska.

Posted (edited)
3 hours ago, Strusprawa1 said:

Moja kuzynka miała męża pakistańca, który ją bił, prześladował oraz musiała się chować u rodziców. Hindusi są wbrew pozorom w miarę cywilizowani gdy wyjadę ze swojego kurwidołu

W obu krajach masz dobrych ludzi, i w obu masz ludzinę

Pakistańskie lotnictwo zostało niemal zbudowane przez Polaka, Władysława Turowicza, i znalazł on sobie zdolnych współpracowników "na miejscu". A o Hindusach... dość poszukać o gwałtach w Indiach. Niewiele lepiej niż w Afryce, w niektórych rejonach.

9 hours ago, Mosze Red said:

Natomiast czy atomice polecą

Prędzej coś innego poleci... siły zbrojne Pakistanu (podobno):

5pzSZjjkeGZhqPzyn0HTsdcNlSsEZB09.png

Edited by Kespert

"Pakistańskie media, powołując się na źródła w siłach bezpieczeństwa, donoszą, że odwetowy atak na Indie nastąpi w ciągu 24–36 godzin. Rząd Pakistanu dał wojsku wolną rękę w wyborze celów i momentu ataku. Minister obrony podkreślił, że celem będą wyłącznie obiekty wojskowe Indii."

"Pakistan zestrzelił wszystkie indyjskie myśliwce, w tym Rafale, przy użyciu chińskich myśliwców J-10C — oświadczył szef pakistańskiego MSZ Ishaq Dar. „Szeroko reklamowane Rafale zawiodły, a indyjscy piloci okazali się kompletnie niekompetentni” – dodał."

Monitor Konfliktów.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.