tmr Posted May 8 Share Posted May 8 Naćpany ? Co dzieje się w takim łbie i od czego, że dopuszcza się takich czynów. Chociaż mnie niedawno zdenerwowana Azerka o imieniu Lala rozpdolila telefonem biurko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted May 8 Share Posted May 8 Mnie zaatanawia dlaczego nie podaje się imienia i pierwszej litery nazwiska sprawcy? Teraz to już zabronione? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spellman71 Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) Nie wiem, ale na pewno zaraz będzie grzanie, że heteroseksualny polak katolik i że pewnie PIS popierał, albo Konfę. Tak jak grzali z tego "feministy" co się gwałtu w bramie dopuścił i wygrzebali, że ma foto z krzyżem na szyi, a jego "trans" ogłoszeń już nie znaleźli. Edited May 8 by Spellman71 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted May 8 Share Posted May 8 Polak miał polubienia profili związanych z Konfederacją. @Brat Przemysław może być ważny interes, żeby nie podawać. Na prawdę to takie ważne jeśli mieszka w wiosce gdzie jest 100 chałup, żeby nie tylko jego wiocha ale i okoliczne patrzyły teraz krzywo na jego mamę i rodzeństwo. O ile przy korupcji to ma sens stygmatyzowanie, tak tutaj nie widzę potrzeby robienia sensacji, tym bardziej, że chyba coś tam pod kopułą się rozbujało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted May 8 Share Posted May 8 Mieszko R. Student prawa. Polak - już potwierdzone. Latają jego dane po sieci i zwłoki tej kobiety, ale nie będę tego tutaj udostępniać 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted May 8 Share Posted May 8 7 minut temu, Piter_1982 napisał(a): Na prawdę to takie ważne Tak. Powinno być pełne imię i nazwisko oraz zdjęcie, jak w USA. Nie wiem co to za konfidenckie ciagoty na ukrywanie wszystkiego? Według Ciebie to sąsiedzi nie wiedzą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śnieżnobiały Posted May 8 Share Posted May 8 Media piszą, że Polak, katolik (jak ustalili?), wg polubień entuzjasta Konfederacji, JKM i uczestnik marszu patriotycznego. Ciekawe, czy w polubieniach nie miał też np. SLD, czy PO, ale tego nie wychwytują... Wg mediów, w komentarzach medialnych ruskie trole zaczęły pisać, że to Ukrainiec, ale to ponoć tylko nieudolna próba antagonizowania ludzi. Dobrze @Spellman71zauważył, że media zanotują to co dla nich wygodne jak w przypadku zwyrodniałego mordercy, ewidentnie reprezentującego "awangardę postępu", z którego robili katolskiego terrorystę. Ja się pytam, jak ten człowiek, który zabił był traktowany przez koleżanki, kolegów i wykładowców z uczelni, jakie miał problemy, czy nikt nie zauważył, że może potrzebuje pomocy? Granica do szaleństwa/zbrodni jest bardzo cienka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted May 8 Share Posted May 8 Teraz, Śnieżnobiały napisał(a): Media piszą, że Polak, katolik (jak ustalili?), wg polubień entuzjasta Konfederacji, JKM i uczestnik marszu patriotycznego. Właśnie dlatego chciałbym przynajmniej być poinformowany przez urząd państwowy co do imienia i pierwszej litery nazwiska bo media lewicowe mogą siać sobie propagandę jak chcą a tak moznaby zweryfikować. Bo ja od rana czytałem że to ktoś inny. Po co te niedomówienia?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted May 8 Share Posted May 8 3 minuty temu, Brat Przemysław napisał(a): Tak. Powinno być pełne imię i nazwisko oraz zdjęcie, jak w USA. Nie wiem co to za konfidenckie ciagoty na ukrywanie wszystkiego? Według Ciebie to sąsiedzi nie wiedzą? Przecież on nie ma nawet zarzutów. Co innego wyrok co innego zatrzymanie. W Stanach też nie wszystko jest publikowane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted May 8 Share Posted May 8 Jedno jest pewne, bardzo szybko, już w samych nagłówkach medialnych podawano, że Polak, pewnie w innym przypadku byłoby sprawca i gdzieś na samym końcu artykułu obcokrajowiec. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
I1ariusz Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) Czytałem o sprawie i wiele tutaj wskazuje na gościa, który miał jakiś silny atak psychozy. Jak ktoś mówi, że zrobił to szajbus to nie jest daleki od prawdy. Prawdopodobnie to jest jakiś przypadek jeszcze niezdiagnozowanej schizofrenii albo innego rodzaju psychozy. Ta choroba objawia się zwykle w młodym wieku. Potwierdzają to też relacje ludzi, którzy go znali i relacje świadków: że zachowywał się niemal frywolnie chodząc z siekierą i tasakiem. Spójrzcie na to z tej strony: młody i inteligentny chłopak idzie zamordować kogoś w dzień, siekierą, w miejscu, gdzie setki ludzi go zobaczą, zachowuje się zupełnie nie w przystający do sytuacji sposób - nie ucieka, nie chowa się, nie ukrywa. Kiedyś czytałem o podobnej historii z USA, że młody chłopak, który wcześniej też nie miał jakiś problemów tej natury, wyszedł raptem z obiadu z rodzicami w restauracji i idąc ulicą zaatakował nieznajomego mężczyznę i zaczął mu... zjadać twarz. Takie masakry zwykle właśnie dokonują ludzie, którzy mają poważne i niezdiagnozowane zaburzenie psychiczne. On był opisywany jako wycofany, spokojny i zamknięty w sobie. To też jest typowe dla schizofrenii w pierwszym etapie. Edited May 8 by I1ariusz 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted May 8 Share Posted May 8 Niczym Raskolnikow. Też student prawa, wiek podobny. Narzędzie to samo. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RabarbaR Posted May 8 Share Posted May 8 TYLKO KARA ŚMIERCI dla tej bestii !!! On już swym czynem wypisał się z człowieczeństwa. Niech Pan Bóg osądzi i naprostuje defekty. Brak słów jaka to ogromna tragedia dla rodziny tej kobiety. Troje dzieci straciło matkę w sposób,który ciężko wyjaśnić w racjonalny sposób. Serce pęka. Wariatów na świecie będzie coraz więcej... 😒 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumber Posted May 8 Share Posted May 8 W sieci pojawiło się też info że ojciec prawnik a matka nauczyciel akademicki. Czyżby kolejne dziecko "masz 100 kup sobie coś bo tatuś nie ma czasu" ? Może ciśnienie w domu na wynik i głowa siadła, albo wjechały za bardzo dopalacze i styki zgrzało. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) Godzinę temu, Husquarna napisał(a): Mieszko R. Z Wykopu: Cytat " Sprawa wygląda podejrzanie. W dniu morderstwa, wcześnie rano, ktoś intensywnie guglał jego imię i nazwisko. " A morderstwo zostało popełnione bliżej wieczora.... Prostuję bo się wyjasniło!!! "podejrzany podobno wyczyścił sociale przed zbrodnia, moze wtedy tez googlowal swoje nazwisko zeby zobaczyc czy zostaly jakies inne informacje" Edited May 8 by Brat Jan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted May 8 Share Posted May 8 @Brat Jan intensywnie to znaczy ile zapytań? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vodkas85 Posted May 8 Share Posted May 8 Jest film jak wyciąga jej jelita i chyba je. Tak jak pisał @I1ariusz, mocno pierdolnięty facet. Może jeszcze doładował się czymś. 35 minut temu, Bumber napisał(a): W sieci pojawiło się też info że ojciec prawnik a matka nauczyciel akademicki. Czyżby kolejne dziecko "masz 100 kup sobie coś bo tatuś nie ma czasu" ? Może ciśnienie w domu na wynik i głowa siadła, albo wjechały za bardzo dopalacze i styki zgrzało. Niewykluczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) No to w kontrze do tematu, uzupełniając to co wyżej napisałem, mamy podobno umorzenie śledztwa w sprawie migranta napastnika, który zaatakował sztangą innego człowieka na siłowni. Uzasadnienie? Sprawca był niezdolny do rozpoznania znaczenia czynu... Edit. Mam nadzieję, że to jednak fejk. Edited May 8 by Redbad Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadul Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) Nie pozostaje chyba nic innego jak pomyśleć o nabyciu broni palnej. Takiego zjeba należałoby od razu odstrzelić, a nie jakieś sądy i oskarżenia. @Spellman71 Jeszcze się okaże, że to jakiś onuc z wątku wojennego. Edited May 8 by dziadul 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spellman71 Posted May 8 Share Posted May 8 Poszperałem trochę i znalazłem nagranie jak chlop mówi, że jakby się mógł cofnąć w czasie to by chciał żyć w związku radzieckim, jakby przejął całą europę. Czy to mówi coś? Trudno powiedzieć. Nie chce wyrokować. Ale na pewno jak na moje oko chłop wygląda jak ofiara przemocy klasowej. Może to mieć jakiś związek, no bo jednak zawsze okazuje się, że sprawcą była taka ekhem mimoza. Tak jak ten co strzelał do Trumpa, też nie wyglądał na silnego osobnika. Ten co zgwałcił ze skutkiem śmiertelnym niewiastę w bramie też nie wyglądał na ultra osobnika, raczej na kogoś kto chciał bardzo być fajny. Mam na myśli, że to zwykle nie są jakieś jednostki, które wyglądają jakby miały udane życie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted May 8 Share Posted May 8 54 minuty temu, Redbad napisał(a): No to w kontrze do tematu, uzupełniając to co wyżej napisałem, mamy podobno umorzenie śledztwa w sprawie migranta napastnika, który zaatakował sztangą innego człowieka na siłowni. Uzasadnienie? Sprawca był niezdolny do rozpoznania znaczenia czynu... Edit. Mam nadzieję, że to jednak fejk. Służby w akcji: Ujawniamy Cudzoziemiec obywatel Nigerii, który chciał zabić Polaka na siłowni w Katowicach za pomocą młota ćwiczebnego, został wypuszczony i jest już w drodze do Anglii. cudzoziemiec, celując w głowę poszkodowanego, zamachnął się na niego dużym młotem ćwiczebnym. Nie trafił tylko dlatego, że poszkodowany zrobił nieświadomy unik związany z ćwiczeniami, jakimi robił, przez to młot spadł na jego lewą łopatkę. Centymetry zabrakło do tragedii. Na miejscu pojawiła się policja i zatrzymała cudzoziemca. Po konsultacji psychiatrycznej od razu został umieszczony na oddziale psychiatrycznym w celu oceny. W trakcie pobytu biegli stwierdzili, że w chwili popełniania czynu był on niepoczytalny, bo.. przed wejściem na siłownie zapalił zielsko z domieszką ketaminy. Stwierdzono więc, że zarzucanego mu czynu dopuścił się, będąc niezdolnym do rozpoznania czynu i pokierowania swoim postępowaniem. Sprawę więc prokurator z prokuratury rejonowej w Katowicach umorzył, a cudzoziemiec wyszedł na wolność. Na swoim social media wstawił zdjęcie z samolotu i napisem "UK". Mimo wysłania rano maila z pytaniami do prokuratury nie otrzymaliśmy do tej pory odpowiedzi. Jeżeli ją otrzymamy, opublikujemy. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusprawa1 Posted May 8 Share Posted May 8 Teraz, Brat Jan napisał(a): Służby w akcji: Ujawniamy Cudzoziemiec obywatel Nigerii, który chciał zabić Polaka na siłowni w Katowicach za pomocą młota ćwiczebnego, został wypuszczony i jest już w drodze do Anglii. cudzoziemiec, celując w głowę poszkodowanego, zamachnął się na niego dużym młotem ćwiczebnym. Nie trafił tylko dlatego, że poszkodowany zrobił nieświadomy unik związany z ćwiczeniami, jakimi robił, przez to młot spadł na jego lewą łopatkę. Centymetry zabrakło do tragedii. Na miejscu pojawiła się policja i zatrzymała cudzoziemca. Po konsultacji psychiatrycznej od razu został umieszczony na oddziale psychiatrycznym w celu oceny. W trakcie pobytu biegli stwierdzili, że w chwili popełniania czynu był on niepoczytalny, bo.. przed wejściem na siłownie zapalił zielsko z domieszką ketaminy. Stwierdzono więc, że zarzucanego mu czynu dopuścił się, będąc niezdolnym do rozpoznania czynu i pokierowania swoim postępowaniem. Sprawę więc prokurator z prokuratury rejonowej w Katowicach umorzył, a cudzoziemiec wyszedł na wolność. Na swoim social media wstawił zdjęcie z samolotu i napisem "UK". Mimo wysłania rano maila z pytaniami do prokuratury nie otrzymaliśmy do tej pory odpowiedzi. Jeżeli ją otrzymamy, opublikujemy. To nie ta sprawa. Tu zdjecie sprawcy po prawej. https://x.com/sushionnn/status/1920427153054666827/photo/1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted May 8 Share Posted May 8 3 minuty temu, Strusprawa1 napisał(a): To nie ta sprawa. @Redbadpytał o incydent na siłowni z murzynem z Nigerii, który został wypuszczony i leci sobie do Londynu bo w chwili popełnienia czynu był pod wpływem narkotyków czyli niekontaktował co robi. To teraz każdy złapany zjarany kierowca powinien być wypuszczany. Brakuje jeszcze żeby mu Bodnarowcy odszkodowanie wypłacili... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vodkas85 Posted May 8 Share Posted May 8 @Brat Jan Z tym odszkodowaniem, to żebyś się nie zdziwił. 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorgen Svensson Posted May 8 Share Posted May 8 28 minut temu, Brat Jan napisał(a): @Redbadpytał o incydent na siłowni z murzynem z Nigerii, który został wypuszczony i leci sobie do Londynu bo w chwili popełnienia czynu był pod wpływem narkotyków czyli niekontaktował co robi. To teraz każdy złapany zjarany kierowca powinien być wypuszczany. Brakuje jeszcze żeby mu Bodnarowcy odszkodowanie wypłacili... Ewidentnie coś się sądom odkleiło. Wgl prawo karne jak i rodzinne jako takie nie nadąża za czasami. Jak można wypuszczać psychopatów i dawać tak niskie wyroki za np. wypadki drogowe gdzie ewidentnie gość zapierdala jak pocisk to nie rozumiem tego. Tak btw. temu gościowi z A1 co się spaliła rodzina z dzieckiem 5 letnim na pokładzie żywcem w kia proceed po jego uderzeniu w nich z predkoscia 200km/h+ po ekstradycji do pl max 8 lat mu grozi. To jest przecież kpina i plucie rodzinie poszkodowanych w twarz. Do tego bardzo rzadko sądy dają max wymiar kary. Zmierzamy gdzieś nad przepaść w wielu sektorach życia społecznego. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts