Jump to content

Niechętni do walki, czyli 10,7% Polaków deklaruje chęć pójścia w kamasze

Recommended Posts

Polski naród nie istnieje, nie istnieje też polskie społeczeństwo w takiej formie, o jakiej mówią publicyści i tzw. eksperci. Powtórzę za doktorem Janem Przybyłem - istnieje co najwyżej polskojęzyczna populacja. Dyzmy na szczytach, a na dole ci, którzy chcieliby zostać takimi dyzmami.

Edited by dziadul
  • Like 2
  • Sad 1

On 6/21/2025 at 8:44 AM, dziadul said:

Polski naród nie istnieje

"Milcząca większość". 

To że skrajności są hałaśliwe, jeszcze nie znaczy, że są reprezentatywne dla całego narodu. 

21 godzin temu, Kespert napisał(a):

"Milcząca większość". 

To że skrajności są hałaśliwe, jeszcze nie znaczy, że są reprezentatywne dla całego narodu. 

Ja tylko przypomnę co działo się chwilę po tym jak na Rosja weszła na Ukrainę. Kolejki na stacjach że przez parę dni nie mogłem auta zatankować. Pomyśleć tylko co by było gdyby u nas była wojna. Pożar w burdelu to przy tym nic.

Przypomnę jeszcze co działo się tuż po zwycięstwie Nawrockiego. Ludzie w Polsce są tak głęboko podzieleni, że nie ma mowy o budowie poważnego kraju. Co gorsza, są do siebie wrogo nastawieni.

W ludziach nie ma totalnie żadnej chęci posiadania swojego kraju. No bo wpisy na FB czy innych mediach o niczym nie świadczą.

Nie pomagają ludzie i władzy którzy mają swoje cele...

Reasumując, nadchodzącą zawierucha w jakiej formie by nie była, zmiecie nas z planszy ostatecznie. Była nadzieję bo 89, ale na tym się skończyło.

Generalnie myślę, że to będzie ogólnie też koniec państw jednolitych, narodowych w Europie.

Edited by Pietryło

• 3 weeks later...

W Wojsku Polskim za ministra Władysława Kosiniaka-Kamysza błyskawiczne awanse uzyskali synowie jego doradcy gen. Mieczysława Bieńka oraz brat ministra sprawiedliwości Adama Bodnara.

Na czele funduszu wspierającego nowe technologie stanął z kolei zięć prezydenta Andrzeja Dudy.

Wojsko jest niezadowolone z awansów, jakie dostają bliscy wysoko postawionych urzędników. - Faworyzowanie krewnych i znajomych to dziś w wojsku norma - mówi Onetowi jeden z wojskowych.

https://wiadomosci.wp.pl/w-armii-wrze-po-nominacjach-brat-bodnara-i-ziec-dudy-7179524296227552a

Przypomniało mi się powiedzenie " Nie matura lecz chęć szczera zrobią z ciebie oficera " 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.