Jump to content

Recommended Posts

Cześć

Nurtuje mnie od dłuższego czasu przeszłość mojej partnerki, więc...

Moja obecna dziewczyna w poprzednim związku była z 22 lata starszym od niej mężczyzna, był on bardzo bogaty. Kąpała się u niego w willi w jacuzzi, miał on też swoją saunę. Posiadał on kilkanaście dobrych samochodów ogólnie był on przedsiębiorca. Zabierał ją na delegacje, kupowal jej drogie  prezenty, zegarki, drogie kosmetyki i buty. Pojechali razem na wspólną wycieczkę, nie wspomnę już że on ją zasponsorował (ta wycieczka kosztowała kilkanaście tysięcy złotych od jednej osoby). Moja dziewczyna nie powiedziała nic o tej relacji z tym bogatym mężczyzna swoim rodzicom, bała się reakcji swoich rodziców, jak zareagują oni na jej związek. 

Powiedziała mi że nie była z nim dla pieniędzy, i że nie kochała go za pieniądze. 

Ciężko mi zaakceptować przeszłość mojej dziewczyny, ten związek ze starszym facetem wyglądał jak układ sponsoringowany trochę, a Wy zaakceptowalibyscie taka przeszłość swojej kobiety?

Wspomnę tylko że ja nie mam nawet jednego samochodu ani mieszkania, trochę czuję zazdrość o przeszłość mojej partnerki, bo ja nie zapewniam jej takich bogactw materialnych jak on. Proszę podzielcie się swoją opinią o tym wszystkim.

Zanim zaczniesz cokolwiek pisać na forum, wpierw przeczytaj regulamin i zasady tu panujące.

W pierwszej kolejności wstaw avatar i przywitaj się w odpowiednim do tego dziale.

Zamykam wątek do czasu gdy spełnisz powyższe wytyczne.

• Like 1

Godzinę temu, kkdante napisał(a):

Powiedziała mi że nie była z nim dla pieniędzy, i że nie kochała go za pieniądze. 

A co miała powiedzieć? Na pewno tak było ;) 

• Like 2
  • Haha 1

Posted (edited)

Materiałem na poważny związek to moim zdaniem ona na pewno nie jest. Poprzeczka już na samym początku ustawiona jest na takiej wysokości, że tylko kolejny milioner będzie może, podkreślam może, w stanie spełnić jej rosnące i niekończące się wymagania. 

Póki co ja bym korzystał z wersji demo, a gdy zaczną się roszczenia to zakończyć znajomość.

Edited by Chcni
  • Like 9

1 godzinę temu, kkdante napisał(a):

1 - trochę czuję zazdrość o przeszłość mojej partnerki

2 - ja nie zapewniam jej takich bogactw materialnych jak on.

1 - już przegrałeś. Ona to wyczuje

2 - to są fakty. Z nimi się nie dyskutuje

1 godzinę temu, kkdante napisał(a):

3 - Ciężko mi zaakceptować przeszłość mojej dziewczyny, ten związek ze starszym facetem wyglądał jak układ sponsoringowany trochę

4 - Wy zaakceptowalibyscie taka przeszłość swojej kobiety?

3 - to jest Twój problem, sam sobie go stworzyłeś

4 - ja przerabiałem to ale w drugą stronę, to ja zabierałem koleżanki ze sobą.

Kolejni jakoś się nie brzydzili po mnie. Sam nie wiem dlaczego...

• Haha 2

6 minut temu, GriTo napisał(a):

3 - to jest Twój problem, sam sobie go stworzyłeś

Nie rozumiem 3 punktu ja tego układu sponsorowanego nie stworzyłem  

Zacznij od nowego ajfona , wejz na raty a jej powiedz ze za gotowke . 
A tak na powaznie to one wszystkie sie nami dosc szybko nudza . Miala starego bogacza czyli ze jest raczej mega pragmatyczna . Moze teraz chce sprobowac czegos innego , zaznac prawdziwej milosci 😂

• Haha 3

Cześć zadaj sobie pytanie czemu z nim nie jest ? umarl? Czy on moze ją kopnal w dupę? Byla z nim dlaczego? xdd  No przecież nie dla pieniędzy, jak by spał pod mostem też by z nim była 🤭. Moim zdaniem slabo... ile ona ma lat? powiedz mi ze 20 ?

• Like 1

17 minut temu, kkdante napisał(a):

Masz problem z tym że miała układ, napisałeś na forum więc masz z tym problem, jak to tak przeszkadza to będzie tylko gorzej. Akceptujesz to albo nie, po prostu powiem teraz twoja kolej, korzystaj, nie przywiązuj się za bardzo i tyle

Boleśnie jest spaść z wysokiego konia. I to dotyczy wszystkich.

Tak zwyczajnie zastanów się czy Ty ot tak mógłbyś obniżyć sobie standard życia bez odczucia dyskomfortu.

Raz ustawioną wysoko poprzeczkę ciężko jest obniżyć i to nie jest kwestia własnej woli.

Po prostu taka jest natura ludzi z naciskiem na kobiety.

Posted (edited)

David Buss w "Ewolucji porządania" opisał swoje własne badania przeprowadzone w latach 80tych ubiegłego stulecia na wszystkich zamieszkałych kontynentach, wśród 10000 respondentów i z nich wynikło, że kobiety do długotrwałej relacji interesują zasoby samca. Także ona z nim napewno nie była ze względu na jego pieniądze i frukty jakie z tego miała jak twierdzi😉 Fachowo nazywa się to związkową prostytucją.

Edited by Krugerrand
  • Like 3

Posted (edited)

To jest tak trochę jak ostatnio uslyszałem tekst " czuję się jak bym przesiadł sie z malucha do mercedesa" lub na odwrót  Ja bym wolał stokroć malucha ale dużo osób woli mercedesa takiego wiesz na full wypasie 2025r. Niestety jak prawdopodobnie znajdzie sie ktos mocno bogaty to motylek odfrunie... Teraz z czego ona zyje z dotacji tamtego pana? 

Edited by Dzingolo
  • Like 1

27 minut temu, kkdante napisał(a):

Ciężko mi zaakceptować przeszłość mojej dziewczyny, ten związek ze starszym facetem wyglądał jak układ sponsoringowany trochę

To ty sobie sam w głowie stworzyłeś z tym problem, że ona miała taki związek.

• Like 1

23 minuty temu, Dzingolo napisał(a):

Cześć zadaj sobie pytanie czemu z nim nie jest ? umarl? Czy on moze ją kopnal w dupę? Byla z nim dlaczego? xdd  No przecież nie dla pieniędzy, jak by spał pod mostem też by z nim była 🤭. Moim zdaniem slabo... ile ona ma lat? powiedz mi ze 20 ?

Ona ma teraz 27 lat 

27 minut temu, Dzingolo napisał(a):

On zerwał z nią, na początku powiedział że muszą dać sobie czas, a ona odpowiedziała że może poczekać, po kilku tygodniach ten facet definitywnie z nią zerwał 

25 minut temu, kkdante napisał(a):

On zerwał z nią, na początku powiedział że muszą dać sobie czas, a ona odpowiedziała że może poczekać, po kilku tygodniach ten facet definitywnie z nią zerwał 

Pewnie przesiadł się na młodszy model, ale temat nie o tym. Ile byli ze sobą? 

Twoja panna jest przyzwyczajona do życia na wysokim poziomie i z tego co piszesz Ty jej takiego nie zapewnisz. Obecnie jest Twoja kolej, a jak tylko na radarze pojawi się kolejny biznesman to szybko się pożegnacie. Chyba, że jesteś chadem, którego wygląd rekompensuje niedobory finansowe.

3 godziny temu, kkdante napisał(a):

ten związek ze starszym facetem wyglądał jak układ sponsoringowany trochę,

Na pocieszenie powiem, że większość związków tak wygląda, tylko proporcje są mniejsze.

Typowe babskie pierdy. 

• Like 1

Wiesz co jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi.. czym sie pani zajmuje? czym sie ty zajmujesz? ona pracowała jak byla z tym 49latkiem? Teraz pracuje? Dlugo byla z tym gosciem? Ile jest z tobą? Jak sie poznaliscie? Malo danych do analizy sytuacji i prognoz jak to sie dalej potoczy. A wracajac do pytania, to moim zdaniem predzej czy pozniej uslyszysz ze tamten byl lepszy ( shaming ) lub cos w tym stylu i nie daj sobie wmowic ze jestes gorszy!

4 minuty temu, Magos Dominus napisał(a):

Pewnie przesiadł się na młodszy model, ale temat nie o tym. Ile byli ze sobą? 

Twoja panna jest przyzwyczajona do życia na wysokim poziomie i z tego co piszesz Ty jej takiego nie zapewnisz. Obecnie jest Twoja kolej, a jak tylko na radarze pojawi się kolejny biznesman to szybko się pożegnacie. Chyba, że jesteś chadem, którego wygląd rekompensuje niedobory finansowe.

Na pocieszenie powiem, że większość związków tak wygląda, tylko proporcje są mniejsze.

Typowe babskie pierdy. 

Byli ze sobą 8 miesięcy 

3 minuty temu, Dzingolo napisał(a):

Wiesz co jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi.. czym sie pani zajmuje? czym sie ty zajmujesz? ona pracowała jak byla z tym 49latkiem? Teraz pracuje? Dlugo byla z tym gosciem? Ile jest z tobą? Jak sie poznaliscie? Malo danych do analizy sytuacji i prognoz jak to sie dalej potoczy. A wracajac do pytania, to moim zdaniem predzej czy pozniej uslyszysz ze tamten byl lepszy ( shaming ) lub cos w tym stylu i nie daj sobie wmowic ze jestes gorszy!

Ona teraz jest lekarzem chirurgiem a ja inżynier budownictwa, tak pracowała normalnie jako lekarz jak była z tym facetem, byli ze sobą 8 miesięcy a ze mną jest już siedem miesięcy 

Powiedziała mi że nie była z nim dla pieniędzy, i że nie kochała go za pieniądze

A Sikorski wczoraj powiedział, że Tusk to polityk 1000lecia w Polsce 😉 

Ale może i prawdę mówiła, być może siłą jej zakładał te zegarki, na wycieczki wywoził w worku na głowie, a prezenty wszystkie zwróciła!

• Haha 6

2 minuty temu, Redbad napisał(a):

A Sikorski wczoraj powiedział, że Tusk to polityk 1000lecia w Polsce 😉 

Ale może i prawdę mówiła, być może siłą jej zakładał te zegarki, na wycieczki wywoził w worku na głowie, a prezenty wszystkie zwróciła!

Nie zwróciła żadnego prezenty cały czas nosi zegarek i buty które od niego dostała 

11 minut temu, kkdante napisał(a):

Nie zwróciła żadnego prezenty cały czas nosi zegarek i buty które od niego dostała 

" Noś dziada póki ci z dupy nie spada" Marian Paździoch

Kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera a która bierze i oddaje? to nie są panien zwyczaje... 

Pewnie przypominaja jej o nim.

• Haha 2

Godzinę temu, kkdante napisał(a):

Ona ma teraz 27 lat 

49 minut temu, kkdante napisał(a):

Byli ze sobą 8 miesięcy 

Już więcej danych nie trzeba.

Zegar booomby zaczoooł tykać.

......minął haj, zaczęły się naciski na  coś poważniejszego i typ puścił PAWIA wolno z całym inwentarzem.

• Like 8

Posted (edited)
7 godzin temu, kkdante napisał(a):

Ciężko mi zaakceptować przeszłość mojej dziewczyny, ten związek ze starszym facetem wyglądał jak układ sponsoringowany trochę, a Wy zaakceptowalibyscie taka przeszłość swojej kobiety?

Ktoś kiedyś powiedział że w każdej kobiecie kur..y 2/3.  No ale wiem co myślisz/czujesz, myślałeś że to ta wyjątkowa a to taki odnowiony "śmietnik" że tak brzydko to nazwę. Gość ją pewnie robił na wszystkie sposoby a prezentami płacił jej za jej usługi. Później znalazł coś innego lepszego, a pierwszej pani do towarzystwa podziękował za współprace. Przecież to wiadomo że gdyby ten gość był spłukany to nawet z nim by na kebab nie poszła. 

Jeśli nie jesteś w stanie zaakceptować jej nieciekawej przeszłości to po prostu podziękuj jej za uwagę - nie musisz podawać prawdziwego powodu, powiedz że źle pranie wiesza czy składa ( one tak robią) Albo powiedz że nie chcesz być już inżynierem i idziesz za najniższą na kasę do biedronki i obserwuj jak się szybko "odkochuje".

Jak masz się bić z myślami codziennie i mówić do siebie " Jprdl z kim ja jestem..." to chyba lepiej zacząć coś innego.

Powiem ci jeśli ona by nie robiła tego wszystkiego wcześniej dla fantów to by ich już nie miała - pozbyła by się ich, bo by czuła do nich obrzydzenie a nie nosiła na sobie jak trofea. Bynajmniej ja tak uważam. 

Edited by smerf
  • Like 2

U mnie w robocie też jest taka panienka. Typek obleśny, kierownik, cham i gbur. Manlet 167 cm wzrostu. Był z laska 17 lat młodsza od nas z roboty. Ona wtedy miała um 26? 

" Bo on jest taki władczy"

Hahahahahahah

Teraz to może i by taki montella pasował , bo ciągle jej się wyświetam na Facebooku i tylko czeka aż kliknę , zagaduje że u fryzjera byłem i gdzie się tak wożę po jej mieście w sobotę o tej porze.

Ona kochała jego pieniądze i podróże i prezenciki. Tyle i aż tyle.

A tobie radziłbym poszukać normalnej panny bo problem już masz. I na 100 procent tego nie zaakceptujesz i zawsze już będziesz nią gardzić. Tyle i aż tyle. Wiem co mówię.

• Like 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.