Jump to content

Gdyby wybuchła wojna, dobrowolnie staniesz w obronie ojczyzny?

Gdyby wybuchła wojna, dobrowolnie staniesz w obronie ojczyzny?  

79 members have voted

1. 1. Co zrobisz w razie W?

• Tak, będę walczył za Polskę
      12
    • Nie, nie ma za kogo, za co, nie mój interes poświęcać się, nawet jak mnie zmuszą
      40
    • Ewakuuje się, dbając o swoje zdrowie, życie, kalkulując zyski i straty
      21
    • Nie mam zdania
      3
    • Mnie to nie dotyczy
      3

Recommended Posts

Szewko w swoim programie przekazywał że gdzieś tam spotkali się generałowie z państw NATO i doszli do konkluzji że Rosja zaatakuje w ciągu 6 miesięcy do 5 lat jakieś państwo NATO. Na przykład Estonię aby sprawdzić czy art. 5 jest na serio.

• Like 2

Trzeba uczyć młodych mężczyzn, że za niedlugo może być tak, że jakies premium samiczki oczywiscie SŁUŻĄCE w armii (ciekawe jak pogodziły się z tą numenklaturą...) najprawdopodobnie w parach po cywilu, będą roznosić powołania. W kilku krajach już tak było. Panowie widzą fajną niunke to otwierają (wiedząc, że  jest wojna) i są daleko i głęboko. a paniusie pewnie jeszcze jakieś premie albo awanse od ilości powołanych. Jak wybuchnie wojna smaruje się pastą do butów, wyrzucam dokumenty i ide do centum integracji spierdol*nia, może jeszcze telefon dostane.

• Like 5
  • Haha 1

Za banki korporacje polityczne walki które nie są rozliczane przecież trzeba być mentalnym „debilem” by iść walczyć  wiedząc, że Ci którzy zarządzają pasożytują na naszych plecach w dodatku oni nie pojadą na front xd a jeszcze okradną nas dodatkowymi podatkami. Srac na to. 

• Like 2

Również staje po stronie "tchórzy", bo tak pewnie by nam przylepiono łatkę. Ale ja pierdole łatki czy klepanie po plecach za wypruwanie flaków. Chyba wystarczy historii ludzkości, by zrozumieć swoją rolę w tej machinie.

• Like 5

Tak jak Minister Obrony Narodowej i (za)rząd niemiecko-amerykański, szybko starałbym się ewakuować z ukropolin. Nawet kosztem trafienia do więzienia, zamiast do maszynki do mięsa. 

Nie mam zamiaru ginąć albo zostać kaleką, za chcących wojny polskojęzycznych polityków.

maxresdefault.jpg Rgvo5p9N28jk6ZN2XOifLyAJBceU9a47.png

Edited by Morfeusz
  • Like 4

Może morale młodych chłopaków w okolicach 20-30lat są. Bo po 40-tce u facetów co przeżyli i widzą jak jest bo przeżyli i jak się żyje w kraju to ja nie widzę by u nich była moc do walki, no bo ooo co? 

Coo, tak samo jak w powstaniu warszawskim? Byłby zryw ale z góry walka przesądzona. 

• Like 3

1 godzinę temu, RealLife napisał(a):

Na przykład Estonię aby sprawdzić czy art. 5 jest na serio.

Co prawda tekst ma swoje lata, ale nadal jest aktualny https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/466936,nato-nie-bedzie-bronic-polski-co-naprawde-mowi-slynny-artykul-5.html

Oczywiście u nas interpretacje są dość jednoznacznie.  Pytanie tylko co nasze wojsko zrobi skoro sprzęt poszedł na Ukrainę.

Opcja numer 2, niestety. III RP spierdoliła sprawę. 

• Like 1

Niech się biją młodzi i gniewni, patologia z blokowisk oraz Oskarki co peklują co chwilę inną Julkę. Poza podstawowymi kwestiami ten kraj nic mi nie dał poza wieloma rozczarowaniami. Tylko drenuje wysokimi kosztami życia, samotnością i trudem emocjonalnym. Nawet praca to zagraniczne korpo gdzie nie mówi się w ogóle po polsku. Ewakuacja zapewne na zachód, a potem być może poza Europę - one way ticket. Europa też nie jest już taka super jak dawniej. Narazie wciąż mam jakieś nadzieje, obawy przed zmianą i może naiwność w sobie na poprawę sytuacji.

• Like 6

55 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

Lewackie, a dobre:

Ja wolę lepszą piosenkę wojenną Honor - stał zemsty". Zakazane na YouTube.

A jeśli ktoś śpiewa z lewakami tego sortu to... O ja pierdolę.

Edited by Strusprawa1

Załóżmy, że wybucha wojna i wzywają mnie na mięso armatnie.

Wyjeżdżam se szybko do Hiszpanii czy tam innej Chorwacji.

Co wtedy trzeba zrobić? Zgłosić się po azyl? Czy trzeba się ukrywać, bo jak mnie namierzą to przywiozą siłą czy mogę se tam normalnie żyć pracując?

Edited by pytamowiec

Zaznaczyłem opcję 3, aczkolwiek wątpię, że będzie się dało z Polski wyjechać. Jak sie nie będzie dało, to zostaje opcja 2. 

Polecam posłuchać kanał "Nie uciekniesz" na Youtube:

• Like 2

W dniu 1.06.2025 o 17:12, Maurycy napisał(a):

aczkolwiek wątpię, że będzie się dało z Polski wyjechać.

To popatrz jak sobie radzą mundurowi w akcji😏

Nawet zapuszczony mężczyzna jest szybszy od rzekomo wyszkolonej kadry.

A takich filmików na necie jest mnóstwo, więc z czym do ludzi.

W dniu 1.06.2025 o 17:12, Maurycy napisał(a):

Polecam posłuchać kanał "Nie uciekniesz" na Youtube:

Obejrzałem. Dalej mnie to nie przekonuje tym bardziej jak co rusz są takie filmiki jak wyżej.

Można pięknie przekonywać, teoretyzować, straszyć ludzi jak ten z nagrania, jednak rzeczywistość zweryfikuje prawdziwy stan rzeczy.

• Haha 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.