Jump to content

Wyjazd - obóz kick boxing

Recommended Posts

Wypaliłem się zawodowo i chcę wyjechać na 2-3 miesiące do Azji lub Ameryki Południowej (Tajlandia, Filipiny, Brazylia).

Chciałbym spędzić ten czas na treningach fizycznych: kick boxing, siłka z trenerem, ćwiczenia itp. Znacie jakieś fajne ośrodki które oferuja nocleg, wyżywienie i plan zajęć na cały dzień?

@Tajski Wojownik, ktoś coś?

• Like 4
  • Thanks 1

W dniu 1.06.2025 o 21:02, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

Znacie jakieś fajne ośrodki które oferuja nocleg, wyżywienie i plan zajęć na cały dzień?

Jak chcesz mieć wszystko pod ręką to polecam Phuket. 

Masz tam całą masę klubów, praktycznie są na każdym kroku. Treningi są dosyć drogie, karnet parę lat temu na cały miesiac kosztował w przeliczeniu na polskie około 1.000-1.500zł.

Bardziej się opłacało brać treningi indywidualne niż grupowe z tego co pamiętam. Inna sprawa tajowie są tacy, że mają wyjebane na turystów i traktują ich tylko jako bankomat, wiec nie spodziewaj się, że ktoś będzie Ci poświecał przesadnie dużo czasu.

Polecam zerknąć na Tiger Muay Tahi- najpopularniejszy klub, najbardziej instagramowy i viralowy. Duzo dobrych zawodników mają i świetny ośrodek.  Znajduję się w dzielnicy Chalong, trochę daleko od plaży.

Inny popularny klub to Bangtao - załozony przez gościa z UFC Volkanowskiego.

Jakby ja szukał klubu to albo lecisz w komercyjny i siedzisz w nim cały pobyt. Czym Tajowie Cię lepiej poznają i cześciej będą widzieć na treningach tym zyskasz większy szacunek. Musisz z nimi ostro potrenować żeby cię zaakceptowali.

Inna opcja którą ja bym preferował to znaleźć mieszkanie / hotel blisko plaży, bo klimat jest cudowny i jakiś mały klimaczny undergroudowy klub, gdzie trenują sami tajowie. Tam się nauczysz najwięcej.

Polecam również mieć miedzynarodowe prawo jazdy na motor (by wypożyczyć większy skuter) i jezdzic w kasku.

Skuter to podstawowy srodek transportu tam wiec miej prawko bo inaczej mandaty >100zł za dzień.

• Thanks 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.