Jump to content

Jan Piński i CO

Recommended Posts

Widziałem kilka materiałów. Z początku nawet ciekawe, ale w pewnym momencie poszedł w totalny antypis i Giertych na ministra sprawiedliwości niech skazuje na kolonie karne.  Coś jak Republika tylko w drugą stronę. 

• Like 1

Oglądałem bardzo regularnie. Zawartość o treści historycznej jest interesująca. Gość jednak popadł w totalny odlot polityczny, też nie lubię pisu ale on brzmi jak platformerska propagandówka najniższych lotów. Więc co kto lubi. Jak jesteś bardziej zainteresowany to jego brat, Aleksander Piński też ma kanał na yt na tematy ekonomiczne, porusza też nieco historii. Bardzo ciekawy kanał.

Posted (edited)

Jeden z czołowych kanałów hejterskich PISu sprawiający wrażenie merytorycznego. Co trzeci temat dotyczy tego, że Kaczyński czy ostatnio Nawrocki zrobił to i tamto, albo że PIS zaraz się rozpadnie. Do tego propagowanie masy naciąganych i niesprawdzonych informacji jeśli tylko są anty PIS. Pozostałe treści poprzez zaproszonych gości to przedstawianie typowego mindsetu platformerskiego, chociaż czasem potrafią brzmieć racjonalnie. Typowa u nich jest powściągliwość wobec USA, podejście do Europy Zachodniej niczym do "Prometeusza, który dał ogień/ cywilizację człowiekowi (Polsce)", służalczość względem UE oraz mocna krytyka kościoła katolickiego czy patriotyzmu w wydaniu polskiej prawicy. Jak dla mnie nie jest to do końca merytoryczny kontent, ale historycznie niektóre treści mogą być ciekawe, plus można poznać na czym polega platformerski mindset.

Edited by Ksanti

Posted (edited)

Kiedyś mówili nawet ciekawie. Rzeczywiście mają dostęp do wiedzy, ale w pewnym momencie zaczęli robić program polityczny, a nie śledczy. Nie wiem z czego to wynika, ale coraz gorzej im to wychodzi. Może ich czas przeminął i podają informacje z dawnych lat, a odgrzewana zupa już nie ma tego smaku. 

- odcinki zdecydowanie warte uwagi, to te o: ArtB i katastrofie smoleńskiej (bardzo dobry)

Dla mnie stracili wiarygodność, jak robili odcinek o Bosaku. Gościem był Tymochowicz. Miała być analiza psychologiczna, wątków z życia, a co chwilę rechotali: "niech państwo spojrzą on ma wygląd ofiary gwałtu zbiorowego". Nie wiem czy wcześniej to ustalili, czy im tak wyszło, ale to było żenujące. Jak dla mnie to ich skreśliło. 

ps. ostatnio nawet się żalili, że ich źródła nie chcą im już dawać informacji (podawali info w taki sposób, że było łatwo znaleźć kto wyniósł - a chwalą się jacy to oni arcyszpiedzy, a nie zadbali o ochronę źródła!) . 

ps2. książki wydają dobre, podobnie jak materiały historyczne

Edited by Piter_1982

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.